Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت چیست؟ قیمت خرید و فروش آن

ترکیبات شیمیایی مختلفی معرفی شده اند و می توانند در صنعت مورد استفاده قرار بگیرند. منعقد کننده یا کواگولانت ها یکی از همین ترکیبات هستند. کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت بخصوص در تصفیه آب از اهمیت بالایی برخوردار است. از خواص منعقد کننده یا کواگولانت این است که با چسبیدن به مواد معلق موجب ته نشینی آن ها گشته و حذفشان را آسان می کند. بنابراین ویژگی منعقد کننده یا کواگولانت به عنوان یک ماده شیمیایی می تواند مواد زیادی را از آب حذف کرده و در فرآیندهای صنعتی دیگر مانند حذف رنگ و حذف انواع باکتری و ویروس نیز استفاده شود. انواع منعقد کننده یا کواگولانت در بازار خرید و فروش مواد شیمیایی عرضه می گردد. قیمت منعقد کننده یا کواگولانت می تواند با توجه به انواع آن و شرکت تولید کننده متفاوت باشد.

نشریه علمی جهان شیمی فیزیک به بررسی بسیاری از ترکیبات مهم صنعتی پرداخته است. دترجنت، بایوساید، ضد کف و… از جمله این ترکیبات هستند. در ادامه این مقاله به بررسی خواص و کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت می پردازیم. با ما همراه باشید.

منعقد کننده یا کواگولانت چیست

منعقد کننده یا کواگولانت به ترکیباتی گفته می شود که بار ذرات معلق را خنثی نموده و موجب لخته سازی ذرات می شوند. کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت در فرایند های تصفیه آب بسیار دیده می شود. انواع منعقد کننده یا کواگولانت در بازار وجود دارند و برحسب نیاز توسط صنایع خریداری و مصرف می گردند. از جمله انواع این ترکیبات نمک های معدنی نظیر آلوم و ترکیبات پلیمری هستند.

همان طور که گفته شد، این مواد ترکیباتی هستند که می توانند جهت جدا سازی ذرات معلق و حذف فسفر اضافی در فرایند های تصفیه آب استفاده شوند. انواع مختلفی از این ترکیبات شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرند. این ترکیبات می توانند آلی و یا معدنی باشند. هریک از این انواع کاربرد ویژه ای داشته و در بخش مختلفی از صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. پلی آمین ها از جمله مهم ترین ترکیبات آلی منعقد کننده هستند. از مزایای استفاده از منعقد کننده یا کواگولانت آلی عدم تاثیر گذاری بر pH، تولید رسوب و لجن های کمتر و مقرون به صرفه بودن اشاره کرد. زیرا برای لخته سازی به مقدار کمتری از این ترکیبات نیاز است.

انواع منعقد کننده یا کواگولانت

کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت چیست؟ قیمت خرید و فروش آن
کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت چیست؟ قیمت خرید و فروش آن

منعقد کننده یا کواگولانت آلی

کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت آلی برای جداسازی جامدات در منابع آب معین مناسب است. در این منابع هنگامی که ترکیب لجن مورد استفاده قرار می گیرد از منعقد کننده های آلی استفاده می شود. در ادامه به برخی از این منعقد کننده ها اشاره شده است.

پلی آمین

این نوع از منعقد کننده ها به تنهایی با خنثی کردن بار تاثیر خود را ایفا می کنند. این ترکیبات به طور موثری در آب خام عمل می کنند. در تصفیه بسیاری از انواع فاضلاب ها نیز کاربرد مطلوبی دارند.

ملامین، فرمالدهید و تانن ها

این پلیمر های جامد عملکردی مشابه با منعقد کننده های معدنی دارند. این ترکیبات منعقد کننده نه تنها ماده کلوئیدی در آب، بلکه خودش نیز در معرض رسوب قرار می گیرد. این رسوبات به راحتی مواد آلی نظیر روغن و گریس را جذب می نماید. انتخاب این منعقد کننده به ویژه برای فرآیند هایی کاربرد دارد که منجر به تولید لجن های خطرناک می شوند. این ترکیبات اغلب در پالایشگاه های نفتی استفاده می شوند.

منعقد کننده یا کواگولانت معدنی

منعقد کننده های معدنی از دسته ترکیبات مقرون به صرفه ای هستند که می توان از آن ها در طیف گسترده ای از مشکلات آب و فاضلاب استفاده نمود. این منعقد کننده ها برای تصفیه آب خالص با کمبود کربوهیدرات استفاده می شوند. لزوم استفاده از این ترکیبات زمانی ضرورت می یابد که منعقد کننده های آلی را نمی توان استفاده نمود. منعقد کننده یا کواگولانت های معدنی با قلیاها و هیدرات ها واکنش داده و رسوبات هیدروکسیدهای فلزی مانند آلومینیوم یا آهن تشکیل می دهند. وقتی این رسوبات به حجم کل لجن اضافه می شوند، آب را تصفیه و لجن را حذف می کنند. این انواع منعقد کننده یا کواگولانت موجب کاهش تراکم کلی و آبگیری لجن در مقایسه با منعقد کننده یا کواگولانت های آلی خواهند شد.

آلومینیوم سولفات یا (آلوم)

آلوم ترکیبی با خطر متوسط است. اثرات بهداشتی این ماده با ویژگی های خوردگی اسید سولفوریک رقیق مشابهت دارد. منعقد کننده آلوم به صورت مایع تولید می شود. کواگولانت آلوم از رایج ترین مواد شیمیایی تصفیه آب در جهان بشمار می آید.

آلومینیوم کلرید

کلرید آلومینیوم نیز ماده ای مشابه آلوم است. رفتار شیمیایی این ماده می تواند جایگزینی برای آلوم باشد.

پلی آلومینیوم کلراید و آلومینیوم کلروهیدرات

پلی آلومینیوم کلراید عملیات ناپایدار سازی الکتریکی را بر روی کلویید ها انجام داده و از طریق فرآیند جذب روی سطح ذرات کلوییدی می نشیند. بدین ترتیب موجب ایجاد یک پیوند بین پلیمر و ذره خواهد شد. این ترکیب با تولید یون های هیدروکسیل و پلیمر های آنیونی چند ظرفیته به تشکیل فلاک های سنگین و ماکرو مولکول های آلی منجر می گردد.

فریک سولفات و فروسولفات

منعقد کننده های آهن عملکری مشابه آلومینیوم دارند. فریک سولفات کاربرد بیشتری دارد. درمقابل فروسولفات در برنامه های کاربردی تر مورد استفاده قرار می گیرد، مثلا در فرآیند که یک عامل کاهش دهنده یا یون های محلول در آهن احتیاج است.

فریک کلراید

ارزان ترین منعقد کننده یا کواگولانت معدنی فریک کلراید است. این ماده ازعملیات تولید فولاد تهیه می شود. توجه شود که این ترکیب از خطرناک ترین منعقد کننده یا کواگولانت های معدنی بوده و استفاده از آن باید تحت تجهیزات مجهز صورت گیرد تا بتوان به راحتی آن را کنترل نمود.

معایب و مزایای کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت

  • مزایا استفاده از منعقد کننده یا کواگولانت

کواگولانت ها مصرف آسانی داشته و استفاده از آن ها مقرون به صرفه است.

کاربرد منعقد کننده ها به جداسازی انواع زیادی از ذرات از آب منجر می شود.

استفاده از کواگولانت موجب آسان تر شدن فرآیند فیلتراسیون می شوند.

  • معایب استفاده از منعقد کننده یا کواگولانت

به مصرف نمودن مواد شیمیایی احتیاج دارند.

تزریق کواگولانت به انواع محلول ها به نیروی کار ماهر نیازمند است تا دوز مناسب تزریق شده و به سیستم نگهداری و مخازن آسیبی وارد نگردد.

پس از لخته سازی و انتقال ترکیبات سمی به فاز جامد، لجن تشکیل می گردد که باید آن را حذف نمود.

منعقد سازی به چه عواملی وابسته است

عوامل مختلفی بر انعقاد سازی تاثیر دارند. در ادامه به برخی از این ترکیبات اشاره شده است.

  • مقدار pH ماده منعقد کننده

میزان منعقد کننده یا کواگولانت باید به حدی باشد که مقدار کدورت آب تا حد ۱۰تا ۲۵ ppm کاهش یابد. این مقدار باید توسط کارشناسان مربوطه تعیین و تزریق گردد.

  • نوع منعقد کننده

انواع منعقد کننده یا کواگولانت ها به صورت پودر یا محلول مورد استفاده قرار می گیرند. البته انواع محلول بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

  • نحوه اختلاط

کواگولانت ها باید به طرز صحیحی با آب مخلوط شوند تا محلول یکنواختی حاصل آید. هرچه اختلاط بیشتر باشد انعقاد بهتر و سریع تر رخ خواهد داد. برای بهتر مخلوط شدن آب و فاضلاب با ماده کواگولانت می توان از یک حرکت مارپیچی حین تزریق دارو استفاده نمود. در تصفیه نکته مهم ارزان تر بودن و دسترسی آسان است.

  • میزان pH

برای کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت باید میزان pH مناسب مشخص باشد. میزان pH باید در آزمایشگاه های تصفیه مرتب اندازه گیری شود. برای کم کردن اسیدیته آب به آن آهک و برای کاهش مقدار قلیایی  اسید سولفوریک اضافه می شود .

  • سرعت

فلوک های ایجاد شده باید پس از اختلاط سریع به آرامی به طرف پایین سقوط نمایند. حرکت آرام فلوک ها در نهایت باعث برخورد آن ها با ذرات دیگر و بزرگ‌تر شدن اندازه‌شان می گردد. فرایند کواگولاسیون و فلوکولاسیون تحت تاثیر مشخصات فیزیکی آب و ترکیبات و درجه حرارت قرار دارد.

  • دما

آزمایش‌های زیادی در مورد تاثیر دما بر عمل کواگولاسیون صورت گرفته است. وقتی دما نزدیک به صفر باشد، در عملکرد کواگولاسیون اختلال ایجاد می شود. در این حالت تمایل ذرات به تشکیل فلوک و ته نشین شدن کاهش یافته و بیشتر ذرات از لا به لای ماسه های صافی نفوذ خواهند نمود. در دمای پایین ویسکوزیته نیز افزایش می یابد. زیرا سیالیت آب در اثر کم شدن درجه حرارت کاهش یافته و بنابراین سرعت فعل و انفعالات شیمیایی نیز در اثر کاهش دما کاسته می شوند.

بنابر آنچه گفته شد مقدار تزریق ماده کواگولاسیون در تابستان و زمستان متفاوت بوده  و مقدار مورد نیاز آن با درجه حرارت نسبت عکس دارد. یعنی هرچه دما بالاتر باشد به انواع منعقد کننده کمتری نیاز است.

  • انعقاد

مواد منعقد کننده باید در مقادیر لازم و کافی به آب اضافه شوند به گونه ای که ذرات کوچک، سبک و غیر قابل ته نشین به ذرات بزرگ تر و سنگین تر تبدیل شده و به آسانی ته نشین می گردند.

کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت چیست؟ قیمت خرید و فروش آن
کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت چیست؟ قیمت خرید و فروش آن

عوامل موثر در عملکرد منعقد کننده

  • برخورد ذرات

برخورد بین ذرات ناشی از نوع حرکت آن ها است. این برخورد می تواند در اثر جنبش گرمایی، هم زدن مکانیکی و یا ته نشینی دیفرانسیلی باشد.

  • نیروی جاذبه بین ذرات

با حرکت ذرات مولکول های با بار مخالف به هم جذب شده و می چسبند. در این صورت ساختار ناپایدار خواهد شد. این نیروی جاذبه که ناشی از نیروی واندروالسی است تحت تاثیر فاصله بین دو ذره قرار دارد.

وقتی که یک ماده منعقد کننده به آب افزوده می شود، مقداری از آن جهت تعادل پتانسیل الکتریکی ذرات و مقداری نیز با قلیایت آب ترکیب می گردند.

مزایا و معایب و قیمت پلی آلومینیوم کلراید

مزایای پلی آلومینیوم کلراید PAC به عنوان منعقد کننده یا کواگولانت

  • برای استفاده محدودیت دمایی ندارد.
  • برای منعقد کننده های طبیعی مانند سولفات آلومینیوم و کلروفریک جایگزین مناسبی است.
  • درصد خلوص بالایی داشته و در انواع خلوص مختلف قابل ارائه و فروش است.
  • خواص منعقد کنندگی آن زیاد است.

معایب  PAC

  • برای استفاده از آن محدودیت pH وجود دارد.
  • برای انواع خاصی کاربرد دارد و برای استفاده باید سازگاری آن با ممبرین مورد بررسی قرار گیرد.
  • استفاده بیش از حد دوز مجاز باعث می ‌شود که به غشا ممبرین آسیب جدی وارد گردد.

قیمت پلی آلومینیوم کلراید

قیمت این ماده به خلوص و مقدار خریداری شده وابسته است. هرچه خلوص بیشتر و مقدار خریداری شده بیشتر باشد قیمت خرید  این ماده نیز افزایش خواهد یافت.

کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت

  1. کمک به روشن شدن آب خام
  2. تصفیه فاضلاب و پساب ها
  3. بهبود آب آشامیدنی
  4. کاربرد در صنایع تولید کاغذ
  5. کاربرد در پاک کردن رنگ
  6. استفاده در معدن
  7. جداسازی و بازیافت نفت
  8. فرآیند احیای زغال سنگ
  9. کاربرد در صنایع نساجی و چرم سازی
  10. صنایع آرایشی و بهداشتی

قیمت منعقد کننده یا کواگولانت

قیمت منعقد کننده تا حد زیادی به انواع آن وابسته است. هر یک از  انواع منعقد کننده قیمت متفاوتی داشته و بنابر نیاز صنایع تهیه می گردند. درجه خلوص و وزن خریداری شده نیز بر قیمت نهایی محصول موثر است. انواع وارداتی منعقد کننده ها نیز در بازار خرید و فروش عرضه می گردند. انواع خارجی قیمت های بیشتری نسبت به انواع ایرانی دارند. برای اطلاع از قیمت منعقد کننده یا کواگولانت می توانید به سایت فروشگاه های معتبر مراجعه نمایید. یا با شماره تماس های درج شده تماس حاصل نمایید.

کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت چیست؟ قیمت خرید و فروش آن
کاربرد منعقد کننده یا کواگولانت چیست؟ قیمت خرید و فروش آن

خرید و فروش منعقد کننده یا کواگولانت

خرید و فروش این ترکیبات در بازار جهانی بسیار صورت می پذیرد. زیرا منعقد کننده ها از ترکیبات بسیار مهم در صنایع محسوب می شوند. برای خرید انواع این محصولات می توان به صورت حضوری و آنلاین اقدام به خرید نمود. فروش منعقد کننده ها از طریق سایت فروشگاه های مواد شیمیایی امکان پذیر بوده و به راحتی قابل تهیه است.

سخن آخر

در این مقاله به بررسی خواص و کاربرد انواع منعقد کننده پرداختیم. مشخص شد که منعقد کننده ها در صنایع از اهمیت ویژه ای برخوردارند. این ترکیبات انواع مختلفی داشته و با توجه به انواع مختلف قیمت های مختلفی نیز در بازار دارند. این ترکیبات بسیار پرکاربرد بوده و بنابراین خرید و فروش آن ها در بازار جهانی رونق فراوانی دارد. برای خرید این ترکیبات توجه نمایید تا آن ها را تنها از منابع معتبر تهیه نمایید. زیرا محصولات تقلبی و غیر استاندارد می تواند موجب بروز آسیب های جدی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا