Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

کاربرد اسانس خرما چیست؟ خواص و قیمت خرید و فروش آن

کاربرد انواع اسانس قدمتی دیرینه دارد. امروزه از انواع اسانس‌ها در تولید محصولات مختلفی استفاده می شود. اسانس خرما از اسانس‌هایی هستند که به دلیل خواص بی نظیرش از محبوبیت بالایی برخوردار است. انواع اسانس خرما در گرید های مختلف خوراکی و صنعتی تولید و در بازار عرضه می گردد. از خواص اسانس خرما عطر و بوی بی نظیر آن بوده که این اسانس را به یکی از محبوب ترین اسانس های خوراکی مبدل نموده است. کاربرد اسانس های خرما در صنایع غذایی و صنایع آرایشی بهداشتی و دارویی دیده می شود. البته باید توجه شود که در صنایع غذایی تنها از گرید خوراکی می توان استفاده نمود. زیرا گرید صنعتی خلوص کافی برای استفاده را ندارد. برای خرید اسانس های خرما می توان به سایت های معتبر فروش اسانس مراجعه نموده و بدون واسطه اقدام به خرید نمود.

در ادامه این مطلب به بررسی خواص و کاربرد اسانس‌ خرما و همین‌طور قیمت و نحوه خرید و فروش آن ها می پردازیم. با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص و فواید این اسانس آشنا شوید. نشریه علمی جهان شیمی فیزیک قبلا هم به بررسی اسانس های مختلف پرداخته است. اسانس خامه، اسانس سیر، اسانس سقز، اسانس گل مریم، اسانس زغال اخته، اسانس تمبر هندی، اسانس توتی فروتی و… از جمله اسانس هایی هستند که قبلا بررسی شده اند.

اسانس چیست

اسانس ها موادی فرار بوده و از ترکیبات ترپنی تشکیل شده اند. اسانس‌ها با روش هایی همچون استخراج با فشار سرد، تقطیر با آب، استخراج توسط حلال، تقطیر در خلا، خیساندن و استخراج با روغن های جاذب استخراج می شوند. این ترکیبات اغلب منشا گیاهی دارند. استفاده از اسانس ها قدمتی دیرینه داشته که به دوران باستان برمی گردد. مصریان در ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح از عطرمایه های گیاهی استفاده می کرده اند. آن ها از این ترکیبات برای انجام مراسم مذهبی، مداوای بیماران، مومیایی فراعنه و… استفاده می کردند. یافته های فراوانی قدمت استفاده از اسانس ها را تایید نموده است.

اسانس ها ترکیباتی معطر هستند. این ترکیبات از اندام های مختلف گیاهان استخراج شده و مورد استفاده قرار می گیرند. اسانس ها مخلوطی از مواد مختلف با ترکیبات شیمیایی متفاوت هستند و بویی بسیار قوی دارند. انواع اسانس بسیار فرار بوده و در مجاورت هوا به سرعت تبخیر می شوند. از این رو به آن ها روغن فرار، روغن معطر، روغن استری و یا روغن های اساسی نیز گفته می شود.

کاربرد اسانس خرما چیست؟ خواص و قیمت خرید و فروش آن
کاربرد اسانس خرما چیست؟ خواص و قیمت خرید و فروش آن

خرما چیست

خرما نوعی میوه بسیار محبوب و مقوی است. این میوه محبوب دارای هسته‌ای سخت، اما پوستی نازک است. میوه های خرما به صورت خوشه ای از درخت خرما آویزان می شوند. ارتفاع نخل های میوه خرما گاهی تا ۲۰ متر هم می رسد. به میوه های نرسیده خرما، خارک یا خرک گفته می شود. رطب هم به میوه ای گفته می شود که هنوز به طور کامل نرسیده است. میوه خرما شیرین است و انرژی فراوانی دارد. این میوه بهشتی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای سلامت بدن برخوردار است. این میوه مقوی از سلنیوم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، نیاسین، مس و روی و… سرشار است.خرما میوه ای از کشور هندوستان است. در ایران نیز رویش این میوه در استان‌های جنوبی صورت می پذیرد. حضور این میوه در خاک کشور ما به دوران پیش از هخامنشیان بازمی‌گردد و قدمتی دیرینه دارد.

ویتامین‌ B، ویتامین‌ A، ویتامین E، ویتامین سی از ترکیبات موجود در خرما بوده و مصرف این میوه می تواند نیاز بدن به این ترکیبات باارزش را برطرف نماید. خواص بی نظیر موجود در خرما موجب شده است تا این میوه کوچک بتواند جایگزینی مناسب برای بسیاری از مواد مضر مانند قندهای مصنوعی گردد. خرما از مفید ترین مواد غذایی طبیعی بوده که خواص فراوان و مزه بی نظیرش در سراسر دنیا از طرفداران زیادی برخوردار است. درست به دلیل همین محبوبیت است که از خواص اسانس خرما در بسیاری از تولیدات استفاده می شود. این اسانس از ترکیبات و مواد مغذی و مفید مختلفی برخوردار بوده که به سلامت بدن و افزایش میزان انرژی آن کمک های زیادی می‌ کند.

اسانس خرما چیست

همان طور که توضیح داده شد، خرما محصولی با ارزش‌ غذایی بالاست. بنابراین فراورده‌های زیادی را شامل می شود. شیره خرما، سرکه خرما و اسانس خرما در انواع خوراکی و صنعتی از جمله فرآورده های مرتبط با خرما هستند. توجه شود که کاربرد اسانس خرما خوراکی با اسانس صنعتی یا عطری تفاوت دارد. اسانس صنعتی یا عطری یک اسانس غیرخوراکی بوده و از آن در صنایع عطرسازی و آرایشی بهداشتی استفاده می گردد.

استفاده از اسانس های خرما طبیعی در محصولات صنایع غذایی موجب ایجاد عطر و طعمی واقعی به تولیدات غذایی می شود. با استفاده از اسانس می توان در تمام فصول سال از رایحه مورد علاقه خود و همین طور خواص درمانی بهره برد. اسانس های خرما خوراکی از پرفروش ترین اسانس های خوراکی است. زیرا علاوه بر اینکه عطر و بوی بسیار خوشی دارد، دارای خواص درمانی و سلامتی بی نظیری هم می باشد.

انواع اسانس خرما

اسانس‌های خرما اغلب در دو نوع خوراکی و غیر خوراکی تهیه و در بازار عرضه می شوند. این انواع در خلوص و  فرمولاسیون و موارد مصرف با هم تفاوت هایی دارند. اسانس های غیر خوراکی یا صنعتی از اسانس هایی هستند که در تهیه و تولید مواد غذایی کاربردی ندارند. از این اسانس ها در انواع عطر، ادکلن، مواد شوینده همچون صابون، شامپو، پودر لباس شویی، شمع سازی، انواع خوشبو کننده های هوا و… مورد استفاده قرار می گیرند. انواع اسانس‌های خوراکی نیز در صنایع غذایی مورد مصرف قرار می گیرند.

خواص اسانس خرما

سلامت قلب با اسانس خرما

این اسانس سرشار از ترکیبت آنتی اکسیدان بوده و از آترواسکلروز جلوگیری بعمل می آورند. آترواسکلروز باعث سخت شدن شریان ها و ایجاد لخته می گردد. بعلاوه آنتی اکسیدان های موجود در این اسانس موجب حذف کلسترول از سلول های عروقی شده و موجب بهبود عملکرد قلب می گردند. ایزوفلاون موجود در این اسانس ها نیز برای کاهش خطر بیماری قلبی و تنظیم کلسترول موثر عمل می کند.

مصرف این اسانس حتی در افراد سالم هم می تواند بر میزان کلسترول و استرس اکسیداتیو تاثیراتی مطلوب داشته باشد. بنابراین با بهره بردن از خواص بی نظیر اسانس خرما می توان به سلامت بدن کمک نمود.

بهبود سلامت مغز با استفاده از خواص خرما

ترکیبات موجود در اسانس های خرما برای محافظت در برابر استرس اکسیداتیو و التهابات مغزی مفید عمل می کنند. با مصرف منظم این ترکیبات خطر بیماری های نورودنژراتیک (neurodegenerative diseases) مانند MS کاهش یافته و عملکرد شناختی بهتری در افراد مسن شکل می گیرد. با مصرف این اسانس احتمال کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر نیز وجود خواهد داشت. مطالعات اثرات کاهش التهابی بر مغز را تایید نموده اند.

استفاده از خواص اسانس خرما در زیبایی پوست

خرما حاوی آنتی اکسیدان های ضروری برای کشسانی پوست است. با مصرف اسانس خرما می توان مشکلات پوستی به مبارزه پرداخت. خرما با داشتن مزایای ضد پیری از تجمع ملانین در بدن نیز جلوگیری می کند. هورمون ها نقش مهمی در پیری و ظاهر پوست دارند. اسانس‌های خرما دارای فیتوهورمون هایی هستند که اثرات ضد پیری قابل توجهی دارند. بعلاوه عصاره قادر است تا با چروک های پوستی هم مبارزه کند.

بعلاوه ترکیبات آنتی اکسیدانی که در این اسانس وجود دارند با رادیکال های آزاد موجود در محیط اطراف پوست مبارزه می کنند. رادیکال های آزاد اثرات بسیار نامطلوبی بر پوست داشته و موجب تخریب سلول ها خواهند شد. ترکیبات آنتی اکسیدان با مبارزه با رادیکال های آزاد پیری را به تعویق انداخته و پوستی سالم و زیبا به ارمغان می آورند.

خواص خرما برای جلوگیری از ریزش مو

خرما غنی از ترکیبات مفید است. این میوه حاوی آهن بوده و باعث افزایش گردش خون در پوست و افزایش رشد مو خواهد شد. ترکیبات موجود در اسانس‌های خرما موجب تسریع اکسیژن رسانی به کل بدن می گردند. در نهایت این ترکیبات با افزایش گردش خون از ریزش مو ممانعت کرده و موجب تحریک رشد موهای جدید می شوند.

کاربرد اسانس خرما چیست؟ خواص و قیمت خرید و فروش آن
کاربرد اسانس خرما چیست؟ خواص و قیمت خرید و فروش آن

تقویت سیستم ایمنی بدن با کاربرد اسانس های خرما

از خواص اسانس خرما برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می شود. مصرف این اسانس موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و بیماری‌ها را به سرعت بهبود می بخشد. مواد معدنی و ویتامین‌های فراوان موجود در خرما موجب ایجاد خواص شگفت آوری در آن شده است.

خواص خرما برای جلوگیری از التهاب

خرما حاوی ترکیباتی است که موجب کاهش التهاب می گردد. خرما منبعی از منیزیم است، این ماده معدنی برای عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. اگر رژیم غذایی منیزیم کمی داشته باشد، سیستم ایمنی بدن قادر نخواهد بود تا از التهابات ممانعت کند. بنابراین با مصرف خرما و اسانس‌های آن می توان به بهبود سیستم ایمنی و کاهش التهابات کمک نمود.

کاربرد خرما در درمان بیماری ها

از خواص و فواید اسانس خرما داشتن ترکیبات گیاهی مفید و آنتی اکسیدان‌های قوی است. از ترکیبات موجود در این اسانس ها می توان به پلی فنول ‌ها و کاروتینوئید ها موجود در خرما اشاره نمود. این ترکیبات از بروز بیماری‌های مزمن ممانعت کرده و در درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می گیرند.

فواید مصرف اسانس خرما در کودکان

خرما از میوه هایی است که بخصوص برای کودکان و حفظ سلامتشان بسیار مناسب است. کاربرد اسانس طبیعی خرما نیز تاثیری مشابه داشته که در ادامه به آن اشاره شده است.

  • رشد مطلوب مغز
  • جلوگیری نمودن از سوء هاضمه در کودکان
  • محافظت از سلامت کبد
  • محکم نمودن دندان و تقویت لثه ها
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش

کاربرد اسانس های خرما

  • از کاربرد اسانس خرما در بسیاری از صنایع استفاده می شود.
  • در صنایع آرایشی بهداشتی و تولید انواع کرم، لوازم آرایشی، خوشبو کننده ‌ها، عطرها، شوینده ها، ساخت عود، شمع سازی و… از این اسانس استفاده می شود.
  • کاربرد این اسانس در صنایع غذایی نیز بسیار صورت می گیرد. از اسانس خوراکی خرما برای تولید انواع بیسکوییت، کلوچه و کیک، بستنی، مربا،  ژله و… استفاده می شود.
  • این اسانس دارای خواص درمانی مطلوبی است. بنابراین در صنایع دارویی نیز می توان از خواص آن بهره برد.

عوامل موثر بر کیفیت اسانس خرما

آب و هوا یکی از عوامل موثر در ترکیبات موجود در اسانس است. گیاهان همواره در شرایط طبیعی رشد و نمو خود از بیشترین مواد موثره و مرغوب ترین ترکیبات برخوردار خواهند بود. ارتفاع از سطح دریا نیز عامل موثر دیگر بر مقدار و نوع ترکیبات موجود در اسانس است. گیاهانی که در شرایط مطلوب آب و هوایی و محیطی سالم با هوایی پاک رشد می کنند نیز اسانس‌های خرمای مرغوب تری خواهند داشت.

نور یکی دیگر از عوامل موثر بر ترکیب شیمیایی عطرمایه است. نخل هایی که در آب و هوای مناسب و نور خوب رشد می کنند، خرمای مرغوب تری خواهند داد. بنابراین اسانس حاصل از میوه های خرمای مرغوب نیز دارای ترکیبات مغذی بیشتری است.

نژاد خرما و زمان جمع آوری میوه نیز بر مقدار مواد موثره موجود در آن موثر است. همه این عوامل بر میزان ترکیبات موجود در اسانس نیز موثر عمل می کنند.

عوارض اسانس خرما

استفاده از اسانس خرما اگر به اندازه باشد، عوارض چندانی را در پی نخواهد داشت. اما در میزان مصرف آن نباید از مقدار مجاز تجاوز گردد. برخی از عوارض احتمالی ناشی از مصرف آن در ادامه آمده است.

  • آسیب رسیدن به کبد و طحال
  • افزایش یافتن فشارخون
  • این اسانس طبع گرمی داشته و مصرف بیش از حد آن موجب ایجاد زخم های دهانی و خارش بدن خواهد شد.
  • بدتر شدن وضعیت تبخال
  • شدید شدن تاول‌ های موجود

نحوه نگهداری اسانس های خرما

  • این اسانس‌ها را باید در مکانی خشک و خنک نگهداری نمود.
  • اسانس ها باید در ظرف های در بسته و کدر نگهداری شوند.
  • از قرار دادن اسانس ها در معرض هوای آزاد خودداری نمایید. زیرا ترکیباتی به شدت فرار هستند.
  • در هنگام خرید اسانس به تاریخ تولید آن توجه نمایید. اسانس‌ها به مرور تغییر رنگ داده و خواص خود را از دست خواهند داد.

قیمت اسانس های خرما

قیمت اسانس‌های خرما تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. این اسانس در گرید های خوراکی و صنعتی تولید و به بازار عرضه می گردد. اسانس های خوراکی اغلب به دلیل داشتن خلوص بیشتر نسبت به انواع صنعتی قیمت های بیشتری دارند. نرخ ارز و شرکت تولید کننده نیز از دیگر عوامل موثر بر قیمت هستند.

کاربرد اسانس خرما چیست؟ خواص و قیمت خرید و فروش آن
کاربرد اسانس خرما چیست؟ خواص و قیمت خرید و فروش آن

خرید و فروش اسانس خرما

خرید و فروش اسانس‌های خرما به دلیل کاربرد های صنعتی بسیار صورت می پذیرد. برای خرید این اسانس ها در انواع خوراکی و صنعتی می توان به سایت های معتبر فروش مراجعه نمود. با خرید از سایت های معتبر امکان خریدی بی واسطه فراهم می شود. با این روش می توان هم در وقت و هم در هزینه صرفه جویی نمود.

سخن آخر

در این مطلب به بررسی خواص و کاربرد و مزایا مصرف اسانس خرما پرداختیم. این اسانس کارایی زیادی در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی داشته و از بازار خرید و فروش مطلوبی برخوردار است. برای خرید این محصول به روش های حضوری و غیر حضوری می توان اقدام نمود. امروزه فروش های اینترنتی امکان خرید از سراسر جهان را فراهم نموده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا