Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومیغذایی و دارویی

خواص انار و فواید درمانی آن که نمی دانید

خواص انار بسیار زیاد است و در واقع یکی از سالم ترین میوه های تمام دوران است. این میوه حاوی مواد مختلفی است که برای سلامتی انسان بسیار مفید هستند. با این حال، مصرف زیاد انار ممکن است عوارضی برای سلامتی در پی داشته باشد. این میوه و پوسته آن حاوی ترکیبات آلکالوئیدی است که مهمترین آنها پالاتین و اسید گلوتونیک است.

دانه های انار حاوی ویتامین ها، قندها، پروتئین ها، مواد چرب و اسیدهای آلی به ویژه اسید سیتریک هستند. این میوه همچنین حاوی پونیکالاژین است. انار حاوی آنتی اکسیدان های بسیار قوی است که سه برابر قوی تر از ترکیبات موجود در شراب و چای سبز است. آب انار همچنین حاوی اسید پونیک است که به آن روغن هسته انار نیز گفته می شود و به دلیل اثرات مثبت قوی برای سلامتی شناخته شده است.

ترکیبات فعال موجود در انار از التهابات در بدن، به ویژه در دستگاه گوارش جلوگیری می کند. علاوه بر این، ترکیبات موجود در این میوه می توانند به کاهش فرآیندهای التهابی در سرطان سینه و سرطان روده کمک کنند. مطالعات همچنین نشان داده اند که مصرف روزانه ۲۵۰ میلی لیتر آب انار، برای بیش از سه ماه نشانگرهای التهاب را در بدن تا حدود یک سوم کاهش می دهد. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در رابطه با خواص انار ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.

فهرست مطالب

تاریخچه انار

نوشته ‌های باستانی نشان می ‌دهد که انار در قرن‌ های گذشته بسیار محبوب بوده است. بسیاری انار را میوه ای مقدس توصیف کرده اند که باروری، فراوانی و شانس را برای انسان ها فراهم می کند. انار همچنین نماد رایجی است که در فرهنگ های ارمنی و ایرانی استفاده می شود و به معنای قلبه بر مرگ و محافظت در برابر چشم بد است. امروزه این میوه به دلیل خواص بسیار زیاد آن به شکل های مختلف بسیار استفاده می شود.

۱۷۵ گرم از این میوه قرمز رنگ، حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه هر فرد به ویتامین C و حدود ۳۶ درصد از نیاز ویتامین K را برآورده می کند. علاوه بر این، انار سرشار از اسید فولیک و پتاسیم است. با این حال، ۱۷۵ گرم این میوه حاوی حدود ۲۴ گرم قند و ۱۴۴ کیلو کالری انرژی است.

انار سابقه طولانی در استفاده در خاورمیانه، آفریقا و آسیای جنوب شرقی دارد. در سال ۲۰۱۷، کل تولید جهانی انار ۳.۸ میلیون تن تخمین زده شده است که این مقدار شاهدی بر تقاضای زیاد مصرف کنندگان است.

میوه انار

انار یک میوه گرد با یک «تاج» در قسمت بالا است. این میوه در اصل بومی ایران، ارتفاعات ارمنستان و شمال هند است. امروزه ایران، بزرگترین تولید کننده انار در جهان است و بیش از ۷۴۰ گونه مختلف از این میوه را پرورش می دهد. انار به خانواده گیاهان به نام Punicaceae تعلق دارند. رنگ قرمز انار و آب آن از ترکیبات آنتی اکسیدانی فلاونوئیدی به نام آنتوسیانین می آید. انواع مختلف انار نیز دارای طعمی از شیرین تا ترش است.

میوه انار
میوه انار

ارزش غذایی انار

انار اغلب به عنوان یک ابر غذای مغذی شناخته می شود. این میوه سرشار از مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونول ها و آنتوسیانین هایی است. در واقع، تحقیقات نشان داده است که انار دارای پتانسیل آنتی اکسیدانی بسیار زیادی است.

این میوه همچنین حاوی تعدادی ویتامین و مواد معدنی مهم است. به عنوان مثال  انار منبع خوبی از ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم و فولات است. یک انار متوسط ​​حدود ۱۱ گرم فیبر دارد. جالب است بدانید این میوه حاوی پنج گرم پروتئین نیز است. انار همچنین حاوی تعدادی آنتی ‌اکسیدان و تعدادی اسید چرب منحصربه‌ فرد، به نام اسید پونیسیک است که طبق برخی مطالعات حیوانی ممکن است برای کاهش التهابات و مقاومت به انسولین مفید باشد.

مزایای انار برای سلامتی

انار در قسمت بیرونی پوسته سختی دارد و در داخل آن دانه‌ های آبدار کوچکی به نام آریل وجود دارد که یا به صورت خام مصرف می‌ شوند و یا به صورت آب انار در می ‌آیند. یک انار بیش از ۶۰۰ دانه دارد و سرشار از مواد مغذی است. از دانه ها برای تهیه روغن هسته انار نیز استفاده می شود که اثرات مثبت زیادی برای سلامتی دارد. برخی از مهمترین خواص این میوه عبارتند از:

سلامت جنسی را افزایش می دهد

مشخص شده است که انار اثرات مثبتی بر خلق و خوی شما دارد. طبق یک مطالعه انجام شده، این میوه با افزایش جریان خون در بافت‌ های اندام جنسی آقایان، مشکلات جنسی را بهبود می ‌بخشد و در نتیجه ناتوانی جنسی را درمان می ‌کند. همچنین این میوه باعث افزایش سطح تستوسترون می شود که باعث افزایش میل جنسی در مردان و زنان می شود.

سلامت قلب را افزایش می دهد

انار همچنین به دلیل داشتن اسیدهای چرب به نام اسید پونیسیک و سایر آنتی اکسیدان های قوی مانند تانن ها و آنتوسیانین ها می تواند از فرد در برابر بیماری قلبی محافظت کند. این میوه همچنین می تواند سلامت قلب را تقویت کند. یک مطالعه نشان داده است افرادی که انار مصرف می‌ کردند کلسترول خوب بدن آنها افزایش و چربی ‌های اکسید شده مضر در بدن آنها کاهش یافته است در نتیجه خطر بروز تصلب شرایین را بسیار کاهش می دهد.

علاوه بر این، انار فشار خون بالا را نیز کاهش می دهد و خوردن هر روزه  آن باعث بهبود جریان خون در قلب در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب می شود.

از سرطان جلوگیری می کند

مشخص شده است که دانه‌ های انار خطر ابتلا به سرطان پروستات، شایع ‌ترین نوع سرطان در مردان را کاهش می‌ دهند. دانه های این میوه دارای خواص ضد سرطانی هستند که می توان این خاصیت را به وجود اسید پونیسیک در آن نسبت داد. این میوه به دلیل داشتن ترکیبات مفید از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کند و همچنین باعث مرگ سلول های سرطانی می شود. انار همچنین می ‌تواند رشد سلول ‌های سرطان سینه در بانوان را نیز مهار کند و مرگ سلولی سلول ‌های سرطان سینه را تحریک کند.

از چاقی جلوگیری می کند

خوردن انار به پیشگیری از چاقی کمک می کند زیرا سرشار از پلی فنول ها، فلاونوئیدها، آنتوسیانین ها و تانن ها است. این ترکیبات به سرعت بخشیدن به فرآیند چربی سوزی و افزایش متابولیسم در بدن بسیار کمک می کنند. خوردن انار یا نوشیدن یک لیوان آب انار به کاهش اشتها بسیار کمک می کند و در نتیجه احتمال چاقی را کاهش می دهد.

خواص انار برای سرماخوردگی
خواص انار برای سرماخوردگی

خطر بروز بیماری آرتریت را کاهش می دهد

دانه های انار می توانند به کاهش بیماری آرتروز و درد مفاصل بسیار کمک کنند. زیرا منبع خوبی از آنتی اکسیدان های قوی به نام فلاونول هستند که به عنوان عوامل ضد التهابی در بدن عمل می کنند. مطالعات نشان داده اند که عصاره هسته انار این توانایی را دارد که آنزیم هایی که به مفاصل افراد مبتلا به آرتروز آسیب می رسانند را مسدود کند. مطالعه حیوانی دیگری نشان می دهد که عصاره انار شروع و بروز بیماری آرتریت ناشی از کمبود کلاژن را کاهش می دهد.

عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد

تحقیقات انجام شده نشان داده است ورزشکارانی که به مدت ۱۵ روز ۵۰۰ میلی لیتر آب انار نوشیدند، عملکرد ورزشی بهتری داشتند. زیرا آب انار به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها، سطح استقامت و عملکرد هوازی را در ورزشکاران در عرض ۳۰ دقیقه پس از مصرف بهبود می بخشد.

پیری را به تاخیر می اندازد

انار حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و ویتامین E است که به خنثی کردن اثر رادیکال های آزاد در بدن بسیار کمک می کند. وجود رادیکال های آزاد در بدن باعث می شوند که پوست شما دچار پیری زودرس شود. ترکیبات گیاهی مفید موجود در این میوه، به بازسازی سلول های پوستی بسیار کمک می کند.

این ترکیبات به جلوگیری از چین و چروک و افتادگی پوست نیز کمک می کند. علاوه بر این، محتوای آنتی اکسیدانی موجود در انار می تواند به مبارزه با التهاب پوست، جوش های پوستی و افزایش توانایی پوست برای محافظت از خود در برابر آسیب های اشعه ماورابنفش کمک کند.

انار سلامت مو را بهبود می بخشد

اگر از ریزش مو رنج می برید انار مصرف کنید. این میوه به لطف اسید پونیسیک، اسید چربی که موهای شما را قوی نگه می دارد، به تقویت فولیکول های مو بسیار کمک می کنند. دانه های انار همچنین گردش خون در پوست سر را بهبود می بخشد و باعث رشد مو می شود.

کم خونی را درمان می کند

انار منبع خوبی از آهن است که می تواند به افزایش سطح هموگلوبین شما کمک کند. هموگلوبین یک پروتئین غنی از آهن است که در گلبول های قرمز خون یافت می شود و وظیفه حمل اکسیژن در سراسر بدن را بر عهده دارد. سطوح پایین هموگلوبین منجر به کم خونی می شود. علاوه بر این، انار حاوی ویتامین C است که به جذب بهتر آهن در بدن به شما بسیار کمک می کند.

مشکلات معده را تسکین می دهد

دانه های انار حاوی خواص ضد باکتریایی قوی و خواص ضد التهابی است که به کاهش مشکلات مربوط به معده مانند اسهال، اسهال خونی و بیماری وبا کمک می کند. وجود ترکیبات فعال زیستی، آنتی اکسیدان ها و اسید پونیسیک در این میوه برای درمان التهاب روده مفید بوده و با عفونت های باکتریایی مبارزه می کند. علاوه بر این خوردن انار یا نوشیدن آب انار بعد از غذا به هضم سریعتر مواد غذایی کمک می کند و در نتیجه هضم را بهبود می بخشد.

خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد

تحقیقات زیادی نشان داده است که انار در پیشگیری و درمان بیماری دیابت نوع ۲ بسیار مفید است. انار حاوی اسید الاژیک، پونیکالاژین، اولئانولیک، اورسولیک، اسید اولیک و اسید گالیک است که خواص ضد دیابتی بسیار قوی دارد. همچنین، این میوه به دلیل داشتن ترکیبات مفید مانند پلی فنول ها، به درمان و پیشگیری از بیماری دیابت نوع ۲ به شما بسیار کمک می کند.

انار از دندان ها محافظت می کند

این میوه به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی، در مبارزه با باکتری های دهان بسیار مفید است. انار همچنین از فعالیت میکروارگانیسم های تولید کننده پلاک که مینای دندان را از بین می برند، جلوگیری می کند. تحقیقات نشان داده است که مصرف انار تشکیل پلاک در دندان را تا ۳۲ درصد کاهش می دهد.

انار از دندان ها محافظت می کند
انار از دندان ها محافظت می کند

خطر آلزایمر را کاهش می دهد

بهبود حافظه و عملکرد شناختی، به آنتی اکسیدان های پلی فنل که به وفور در دانه های انار یافت می شوند، نسبت داده شده است. Punicalagin نوع خاصی از پلی فنول شناخته شده است که سطح پلاک آمیلوئیدی  که بین سلول‌ های عصبی مغز تجمع می ‌یابد و باعث بیماری آلزایمر می ‌شود را کاهش می‌ دهد. خوردن روزانه انار، عملکرد شناختی شما را بهبود می بخشد.

از بیماری کبد چرب جلوگیری می کند

بیماری کبد چرب زمانی رخ می دهد که چربی در کبد انباشته شود. هنگامی که این بیماری پیشرفت می کند، منجر به سیروز کبد، سرطان کبد و مشکلات کبدی می شود. این بیماری ها می توانند برای سلامتی بسیار خطرناک باشند. در صورت مصرف روزانه، این میوه می تواند از التهابات کبدی و بیماری کبد چرب پیشگیری کند. علاوه بر این، این میوه می تواند به محافظت از کبد شما زمانی که از بیماری یرقان رنج می برید، کمک کند.

بهترین زمان مصرف انار

بهترین زمان برای خوردن انار، صبح ها بعد از نوشیدن یک لیوان آب است. با این حال، می توانید آن را به عنوان یک میان وعده نیز استفاده کنید. مقدار توصیه شده مصرف روزانه انار ۲ عدد است.

نحوه انتخاب و نگهداری از انار

واضح است که این میوه با توجه به فواید بی شماری که برای سلامتی و تغذیه دارد، جایگاهی ویژه ای در رژیم غذایی ما داشته باشد. انتخاب مناسب این میوه و چگونگی نگهداری از آن بسیار مهم است. به دنبال میوه‌ هایی باشید که نسبت به اندازه ‌شان سنگین تر هستند زیرا مسئله نشان ‌دهنده مقدار خوبی از گوشت و دانه ‌های آبدار در داخل این میوه است. از مصرف انارهایی که دارای هرگونه کبودی یا لکه سیاه روی پوست هستند، اجتناب کنید.

انار به طور طبیعی ماندگاری طولانی دارد و نگهداری مناسب از آن بسیار مهم است. بهتر است این میوه را در مکانی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. شما می توانند تا دو ماه این میوه را در یخچال نگهداری کنید، البته تا زمانی که آنها را در یک کیسه پلاستیکی در بسته نگهداری کنید. هنگامی که انار خود را باز کردید و دانه های آن را جدا کردید، تا پنج روز می توانید در یخچال آنها نگهداری کنید. آب انار نیز به همین مقدار ماندگاری دارد.

نحوه استفاده از انار

انار یک میوه شیرین یا ترش و بسیار خوشمزه است. شما می توانید این میوه را در همه جا، از اسموتی گرفته تا دسر و حتی به عنوان بخشی از وعده های غذایی نیز استفاده کنید. آب انار را می توانید در اسموتی ها، برای تهیه چای یا حتی در سوپ های سرد استفاده کنید. برای آب گیری یک انار، بهتر است آن را مانند گریپ فروت از وسط نصف کنید و از آبمیوه گیری برقی یا دستی استفاده کنید. مراقب باشید از آبگیری گوشت سفید این میوه خودداری کنید، زیرا این کار باعث تغییر طعم آب میوه شما و تلخ شدن آن می شود.

خواص انار برای یبوست

خیلی افراد اعتقاد دارند که مصرف انار باعث یبوست یا تشدید آن می شود. در این رابطه بهتر است بدانید دانه‌ های انار حرکات روده را تحریک کرده و باعث رفع یبوست می شود. فقط انار به دلیل طبع سردی که دارد ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود بنابراین توصیه می شود آن را با گلپر بخورید.

خواص انار برای سرماخوردگی

انار سرشار از ویتامین ث است که خواص آن برای تقویت سیستم ایمنی کاملا شناخته شده است. مقدار زیاد ویتامین ث و سایر ریزمغذی ها انار را به یک میوه فوق العاده برای کمک به درمان سرماخوردگی تبدیل کرده است.

خواص انار ترش برای کبد چرب

انار ترش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش داده و با خواص ضد التهابی به پیشگیری از بیماری های کبدی کمک می کند. با مصرف روزانه انار می تواند از بسیاری از بیماری های کبدی در امان باشید.

خواص انار پخته برای معده

انار برای درمان بسیاری از بیماری ها بسیار مفید است ولی انار پخته شده نیز خواص منحصر به فردی دارد که آن را به یک ترکیب جادویی تبدیل می کند. پختن آهسته انار توسط شعله پخش کن آن را به یک آنتی بیوتیک قدرتمند تبدیل می کند که برای بسیاری از مشکلات از جمله عفونت معده مفید است.

خواص انار برای ریه

از آنجاییکه دانه ‌های انار سرشار از آنتی ‌اکسیدان هستند به پاکسازی ریه و جلوگیری از رشد تومورهای ریوی کمک می کند. این خواص انار برای تومورهای سایر نقاط بدن نیز صادق است.

خواص انار ترش برای کبد

همانطور که گفته شد خواص ضد التهابی انار برای کبد بسیار مفید است و می توان با مصرف آن کبد را تقویت کرد و از بیماری های کبدی در امان بود.

خواص انار برای خون

انار با داشتن ویتامین ث و آهن برای خونسازی بسیار مفید است بنابراین اگر از کم خونی رنج می برید می توانید از فواید درمانی این میوه جادویی بهره مند شوید.

خواص انار برای روده

انار به دلیل خواص ضد ااتهابی برای درمان برخی از بیماری های روده از جمله کاهش علائم بیماری التهابی روده (IBD) و بیماری کرون مفید است.

انار سلامت مو را بهبود می بخشد
انار سلامت مو را بهبود می بخشد

خواص آب انار برای خانم ها

انار میوه‌ای محبوب است و گاهی اوقات به عنوان یک غذای فوق العاده برای پوست در نظر گرفته می شود، این میوه منحصر به فرد برای سلامتی، پوست و هضم زنان مفید است. انار وقتی تازه خورده شود عالی است. نشان داده شده است که مصرف مداوم انار به عنوان یک ابر غذای شناخته شده، جریان خون را بهبود می بخشد، فشار خون را کاهش می دهد، تشکیل پلاک در رگ ها را کاهش می دهد و کلسترول را کاهش می دهد. قلب سالم یعنی بدن سالم، پس آماده باشید که عادت به مصرف منظم انار را در خود ایجاد کنید!

خواص ضد التهابی انار همچنین می تواند به محافظت از بدن در برابر بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲ و چاقی کمک کند. علاوه بر این، سرشار از ویتامین‌های ضروری از ویتامین‌های C، B، K و پتاسیم است.

محتوای فیبر بالای انار آن را به ابزاری موثر برای تنظیم حرکات روده و بهبود سلامت روده تبدیل می کند. این نه تنها می تواند به درمان یبوست و ناراحتی معده کمک کند، بلکه خطر ابتلا به مشکلات معده و بیماری های روده را نیز کاهش می دهد.

انار سرشار از آنتی اکسیدان است که به افزایش جریان خون به رحم کمک می کند و پوشش سالم رحم را تقویت می کند. علاوه بر این، انار حاوی برخی ویتامین های مهم مانند ویتامین C، ویتامین E و اسید فولیک است. همه اینها برای بارداری سالم و برای کسانی که سعی در باردار شدن دارند مفید است.

آنتی اکسیدان های فراوان موجود در انار به تقویت فولیکول های مو و بهبود گردش خون در فلس کمک می کند. این نه تنها به رشد سریع موهای شما کمک می کند، بلکه آنها را سالم و قوی نگه می دارد تا شکستگی را کاهش دهد. انار برای جوانسازی پوست های خشک و کدر مفید است و با مقابله با اثرات آسیب خورشید، اثرات ضد پیری خوبی را با کاهش لکه های تیره و چین و چروک نشان داده است.

عوارض جانبی مصرف بیش از حد انار

علیرغم ارزش غذایی بالای این میوه، مصرف بیش از حد آن می تواند باعث آسیب و عوارض جانبی از جمله موارد زیر شود. بنابراین باید از مصرف بیش از حد این میوه اجتناب کنید. عوارض جانبی مصرف بیش از حد این میوه در ادامه شرح داده شده است.

انار و بارداری

مطالعات نشان داده است که عصاره هسته انار، انقباضات رحم را تحریک کرده و ممکن است باعث سقط جنین در زنان باردار شود. بهتر است در دوران بارداری از مصرف عصاره و پوست انار خودداری کنید. در حالی که نوشیدن آب این میوه تاثیرات عصاره انار را بر روی رحم ندارد. بنابراین خوردن این میوه یا نوشیدن آب آن، در دوران بارداری خطری ایجاد نمی کند.

اختلالات دو قطبی و صرع

ترکیبات شیمیایی موجود در آب انار، می تواند داروی کاربامازپین که برای بهبود خلق و خو و جلوگیری از تشنج استفاده می شود را مهار کند.

مشکلات متابولیک

برخی از مطالعات نشان داده است که آب انار با آنزیمی که مسئول متابولیسم بسیاری از داروهای رایج، مانند برخی از استاتین های کلسترول در بدن است، تداخل دارد. بنابراین در صورت مصرف منظم دارو، در مورد نوشیدن آب انار با پزشک خود مشورت کنید.

فشار خون

نوشیدن آب انار ممکن است خطر ابتلا به فشار خون پایین را در افرادی که قبلا مشکل فشار خون پایین داشته اند را افزایش دهد. این میوه می تواند بر فشار خون بسیار تأثیر بگذارد و در سطح و ثبات آن در طول و بعد از هر عمل جراحی اختلال ایجاد کند. حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف انار را به تمام اشکال آن قطع کنید. بیماران مبتلا به فشار خون باید قبل از مصرف این میوه با پزشک خود مشورت کنند تا اثرات آن با داروهای فشار خون تداخل نداشته باشد.

بیماری دیابت

اگرچه انار برای پیشگیری از دیابت مفید است. اما اگر از این بیماری رنج می برید باید از مصرف میوه خودداری کنید، زیرا درصد بالایی از قند را دارد.

کالری

این میوه حاوی مقدار زیادی کالری است. بنابراین در صورت داشتن رژیم غذایی برای کاهش وزن، باید از مصرف آن پرهیز کنید. زیرا کالری زیاد در رژیم غذایی شما، می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

آلرژی

مصرف آب اناردر برخی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک مانند مشکل در بلعیدن، تورم در صورت، مشکلات تنفسی و درد و تورم در دهان را ایجاد کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا