Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

روغن گل راعی چیست ؟ خواص و عوارض آن چیست ؟

روغن گل راعی برای موارد درمانی بسیاری استفاده می‌شد. خواص روغن گل راعی به عنوان دارویی برای درمان افسردگی در جهان معروف است. این گل با نام های هوفاریقون، هزار چشم،گل شهناز و علف چای ، چای کوهی معروف است.

در گل راعی ماده شیمیایی به نام هایپریسین که نقش مهمی در تنظیم خلق و خو در افراد دارد. این ماده شیمیایی روی پیام‌رسان‌های عصبی تأثیر می‌گذارد و باعث بهبود خلق و خو می شود. به‌ همین دلیل، مصرف روغن گیاهی گل راعی در بهبود افسردگی مؤثر است.

در طب سنتی، از گل راعی استفاده‌های بسیاری می‌شود ولی در اغلب از این گیاه در جهت درمان موارد خفیف و متوسط افسردگی و کاهش علائم یائسگی استفاده می‌شود. در ادامه این مقاله از نشریه علمی جهان شیمی فیزیک ، به بررسی موارد استفاده از روغن گل راعی و تأثیرگذاری آن صحبت می کنیم با ما همراه باشید.

گیاه شناسی گل راعی :

روغن گل راعی چیست ؟ خواص و عوارض آن چیست ؟
روغن گل راعی چیست ؟ خواص و عوارض آن چیست ؟

گل راعی نوعی گیاه علفی گلدار است با نام علمی Hypericum perforatum در میان کشتزارهای گندم و نواحی کوهستانی به صورت خودرو می روید این گیاه از تیره گل‌راعیان است و تا حدود یک متر بلندی دارد. این گیاه دارای شاخه های جفتی و برگ های متقابل است . گل های به رنگ زرد و سفید است  و  دارای پنج گلبرگ با پرچم های بیرون زده است و به شکل مجتمع در بالای ساقه ظاهر شده است.قسمت دارویی گل راعی سرشاخه‌های گلدار آن است. زمان گل دهی آن با توجه به منطقه ای که از آن می روید.

خاستگاه گل راعی :

گل راعی بومی حاشیه مدیترانه است.این گیاه در شهر های شمالی مانند گیلان ، مازندران و هم چنین بروجرد ، کوه الوند ، ارومیه ، بروجرد و نهاوند به فراوانی یافت می شود.این گیاه در چین ، اوکراین ، هند ، ترکیه و شمال آفریقا یافت می شود

جدول مشخصات :

نام گیاه دارویی گل راعی
نام انگیسی گیاه دارویی St. John’s-wort, Perforated Hypericon, Common St. John’s-wort
نام علمی گیاه دارویی .Hypericum perforatum L
نامهای رایج گیاه دارویی گل شهناز، گل هزار چشم، هوفاریقون، گل چایی، گل تره
خاستگاه گیاه دارویی سواحل مدیترانه
طبع گیاه دارویی گرم و خشک (صفراوی)
اثرگذاری گیاه دارویی اعصاب و روان, پوست و مو, دستگاه تنفسی, دستگاه گوارش
خواص گیاه دارویی التیام زخم و سوختگی, بهبود خواب (درمان بیخوابی), درمان آسم, درمان آلرژی پوستی, درمان آنفولانزا, درمان اسهال, درمان افسردگی, درمان اگزما, درمان التهاب ریه, درمان تبخال, درمان زخم معده, درمان سرفه و سرماخوردگی, کاهش استرس و اضطراب
روش مصرف گیاه دارویی خوراکی, موضعی
عوارض گیاه دارویی منع مصرف در دوران بارداری و شیردهی، مشکلات گوارشی مانند یبوست، افزایش ادرار، بی قراری، تشدید حساسیت به نور، تداخل دارویی با داروهای ضد افسردگی، ضد انعقاد خون و ضد بارداری

 

 ترکیبات شیمیایی گل راعی یا هوفاریقون :

این گیاه شامل ترکیبات شیمیایی نظیرنفتودی آنترون ها،فلوروگلوسین ها،فلوروگلوسین ها،فلاونوئیدها و دارای حدود ۱۶% تانن ها و گزانتون ها و  اسانس است . گل راعی هم چنین دارای چند نوع گلوکوزید است که از مهمترین آن ها می توان به  هیپرین و روتن، کاتئوهل، نیاسین و نوعی ماده تلخ اشاره کرد.

ترکیبات فعال این گیاه هیپریسین، هیپرفورین، sesquiterpenes ، کوئرستین ، روتین، کائمفرول است که همه ی آن ها خواص آنتی اکسیدانی دارند.این روغن خواص قدرتمندی دارد بنابرای عوارض جانبی نیز به همراه دارد .  باید در مصرف آن زیاده روی نکرد و تحت نظر یک متخصص استفاده شود.

خواص روغن گل راعی :

  • مرطوب کننده پوست
  • نرم کننده پوست
  • ضد عفونی کننده پوست
  • درمان زخم و جای زخم
  • درمان کننده سوختگی و جای سوختگی
  • درمان کننده گزش حشرات
  • از بین برنده التهاب های پوستی
  • درمان کننده درد های عضلانی
  • درمان کننده آرتروز
  • درمان کننده اضطراب
  • درمان کننده حس بی تفاوتی
  • درمان بی خوابی
  • درمان کننده بی اشتهایی
  • رفع کننده ی فعالیت های جسمی
  • درمان کننده افسردگی
  • درمان آفتاب سوختگی
  • درمان درد لثه و دندان
  • درمان کننده سر درد
  • درمان سندروم پیش از قاعدگی
  • جلوگیری و درمان کننده ترک های پوستی
  • درمان کننده ترک کف پا
  • درمان کننده کبودی های ناشی از ضربه
  • درمان کننده درد سیاتیک
  • درمان گرفتگی های غیر ارادی عضلات
  • تسکین درد در ناحیه شکم
  • مناسب برای ماساژ
  • درمان کننده پسوریازیس
  • قابض
  • درمان کننده زخم معده
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • درمان کننده ترس
  • کاهنده اثرات کم کاری تیروئید
  • درمان مشکلات پیش از یائسگی

خواص روغن گل راعی برای سلامت و زیبایی پوست :

روغن گل راعی چیست ؟ خواص و عوارض آن چیست ؟
روغن گل راعی چیست ؟ خواص و عوارض آن چیست ؟

 

از مهمترین دلائل توجه به پوست این است که همیشه در معرض هوای گرم و سرد و یا نورخوشید و یا آلاینده هایی موجود در هوا قرار دارد و به دلیل اینکه پوست لطیف و آسیب پذیر است ، باید به سلامت و بهداشت آن توجه کرد. روغن گل راعی از آن جایی

که خواص بی نظیری که برای پوست دارد در  تهیه فرآورده های آرایشی ویژه پوست های چرب و برای درمان بیماری های پوستی استفاده می شود.

از هوفاریقون برای تمیز کردن پوست های چرب استفاده می شود. این گیاه ترمیم کننده زخم ها بوده و در درمان سوختگی ها و آفتاب سوختگی کاربرد دارد، به طوری که در یک مطالعه مشخص شده است پماد حاوی عصاره گل های هوفاریقون علاوه بر آثار آنتی سپیتیک باعث درمان سریع تر سوختگی شده است.

علاوه بر این در ترمیم التهابات پوستی و سرطان پوست به کار می رود. زیتون ویتامین A و E دارد و آنتی اکسیدان، ضد التهاب، التیام بخش، مرطوب کننده و ضد خارش است و اثر زیادی بر روی سوختگی های پوستی دارد. پوست را در برابر نور آفتاب و اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند.

 رطوبت رسانی به پوست :

روغن گل راعی حاوی ترکیبات موثری است که برای محافظت و تقویت پوست استفاده می شود. این روغن  حاوی ترکیبات نرم کننده و مرطوب کننده است و برای پوست ها ی خشک بسیار مناسب است. برای این منظور این روغن را قبل از خواب روی پوست خود ماساژ دهید .

 ضد عفونی کننده پوست :

این روغن دارای اثرت آنتی باکتریال است و به عنوان یک ضدعفونی کننده‌ی طبیعی عمل می کند و باعث دفع برخی از ویروس‌ها، باکتری‌ها، میکروب‌ها و قارچ‌ها می‌شود. چند قطره روغن گل راعی را به همراه روغن اسطوخدوس مخلوط کنید و آن را روی پوست خود بمالید. این روغن ازجوش زدن پوست جلوگیری می کند.

درمان زخم و جای زخم :

این روغن دارای خواص ضد باکتری ، ضد قارچی ، ضد التهابی دارد و در بهبود زخم مفید است. این روغن هم چنین با داشتن خواص آنتی اکسیدانی باعث بازسازی سلول های پوست و جلوگیری از تجمع  رادیکال های آزاد می شود . کافی است چند قطره ازاین روغن به همراه روغن زیتون و یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید سپس این ترکیب را روی محل زخم قرار داده . بهتر است این عمل را شب ها قبل از خواب انجام دهید .

درمان کننده سوختگی و جای سوختگی :

این روغن ترمیم کننده کاملا طبیعی سوختگی و جای سوختگی است که اثرات ضد التهابی مناسبی بر روی پوست دارد. برای تسکین درد و کاهش التهاب می توانید از روغن گیاهی گل راعی استفاده کنید . کافیست چند قطره از آن را به همراه روغن زیتون و یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید و آن را روی محل مورد نیاز قرار دهید

خواص روغن گل راعی در درمان گزش حشرات :

یکی ازد رمان های خانگی برای بیماری های پوستی از جمله گزش پشه، استفاده گل راعی است . روغن گیاهی گل راعی نه تنها یک پاک کننده طبیعی است بلکه در ضدعفونی کننده و تسکین کننده گزش حشرات از آن استفاده می شود. یک پنبه را به این روغن آغشته کنید و آرامی روی محل گزیدگی ماساژ دهید تا جذب گردد. مشاهده خواهید کرد که سریعا التهاب و خارش ناشی از گزش را از بین می برد

خواص روغن گل راعی در درمان درد های عضلانی :

دردهای عضلانی ازد رد های شایعی است که بر اثر به علت فعالیت های سنگین ورزشی، کاری و یا موارد ممکن است به آن دچار شوید. ولی جای نگرانی نیست و می توان با استفاد هاز روغن گیاهی گل راعی آن را برطرف کرد.کافی است این روغن را همراه روغن رزماردر محل مورد نظر بچکانید و سپس به آرامی آن را ماساژ دهید.

کاربرد روغن گل راعی در درمان آرتروز:

آرتروز بیماری است که در قسمت هایی از بدن مانند انگشتان، زانو، و گردن ،  آرنج، باسن موجب درد می شود.این بیماری اغلب  مفصل‌های بین استخوان‌ها درگیر می کند . گل راعی از گیاهان دارویی است که با دارا بودن خاصیت ضدالتهابی طبیعی نقش مهمی در درمان آرتروز دارد.روغن گیاهی گل راعی را با روغن رزماری و روغن زیتون مخلوط کنید و از آن روی محل مورد نظر بمالید .

فوائد روغن گل راعی در درمان اضطراب:

روغن گیاهی گل راعی خواص درمانی و فوائد و تأثیر زیادی روی روح و روان انسان دارد و باعث کاهش استرس و فشار های عصبی می شود. برای این منظور می توانید ۲ الی ۳ قطره از روغن راعی را به دستمال بچکانید و بعد از آن عطرآن را استنشاق کنید.

درمان بی خوابی :

بی خوابی یک نوعی اختلال است که در صورت بی توجهی بهد رمان آن ممکن است عوارض ناگواری برای بدن داشته باشد.گل راعی آرامش خاطر را به انسان هدیه داده و افراد را از بی خوابی نجات می دهد .برای این منظور می توانید چند قطره از این روغن را در دستگاه بوخور بچکانید و سپس بخار آن را استشمام کنید. رو ش دیگر این است که ازر وغن گیاهی گل راعی به رختخواب خود اسپری نمایید و سپس استراحت نمایید .

خواص روغن گل راعی در درمان بی اشتهایی :

بیماری بی اشتهایی اگر درمان نشود ، سبب اختلالات جسمی می شود . روغن گیاهی گل راعی برای هضم غذا مفید است . این روغن اشتها را تحریک می کند و برای افرادی که مشکل بی اشتهایی دارند بسیار مناسب است . کافیست چند قطره ازاین روغن را روی دستمال بچکانید.

درمان کننده افسردگی :

 

روغن گل راعی چیست ؟ خواص و عوارض آن چیست ؟
روغن گل راعی چیست ؟ خواص و عوارض آن چیست ؟

افسردگی یک بیماری شایع است و تقریبا ۱۵-۲۰ درصد جمعیت جهان را درگیر کرده است . در طب سنتی ایرانی و اسلامی از گیاهان دارویی مانند عرق نارنج ، عرق زعفران و..برای درمان افسردگی استفاده می کنند. روغن گیاهی گل راعی برای کنترل افسردگی و اضطراب بسیار مفید و مؤثر است. شما می توانید برای بهره مندی از خواص آن چند قطره از روغن گل راعی را داخل دستگاه بوخور بچکانید و سپس بخار آن را استشمام نمایید.

فوائد روغن گل راعی در درمان آفتاب سوختگی :

آفتاب سوختگی از مشکلات شایع در فصل تابستان است که با روش های طب سنتی و گیاهان دارویی می توان از آن برای درمان استفاده کرد . در غیر این صورت آسیب های جدی به پوست وارد می کند . برا ی جلوگیری از آفتاب سوختگی چند قطره از این روغن را بار وغن زیتون مخلوط می کنیم و قبل از بیرون رفتن از منزل ، این ترکیب را روی پوست خود بمالید.

خواص روغن گل راعی در درمان درد لثه و دندان :

گل راعی از گیاهان دارویی و تسکین دهنده درد است که برای درمان درد لثه و دندان از آن استفاده می شود. برای این منظور چند قطره از روغن این گیاه را روی یک تکه دستمال بچکانید و سپس پنبه آغشته به این ترکیب را روی لثه خود قرار داده و به آرامی ماساژ دهید

درمان سر درد با خواص روغن گل راعی :

سردرد از مشکلاتی است که زندگی را مختل می کند . اگر شما دچار سردرد شدید می توانید ، به جای استفاد ه از داروهای شیمیایی از روش های گیاهی استفاده کنید . برای درمان سردرد چند قطره ازر وغن گل راعی را به پیشانی و گیجگاه خود بچکانید و ماساژ داده تا جذب گردد.

درمان درد های پیش از قاعدگی:

درد قاعدگی دربسیاری از خانم ها  اغلب در نواحی پایینی شکم قبل یا در طول دوره قاعدگی به وجود می آید . این درد در برخی زنان به حدی شدید می شود که نمی توانند فعالیت‌های روزمره خود را به راحتی انجام دهند.از راهکارهای مختلف طب سنتی برای درمان دردهای قاعدگی استفاد هاز داروهای گیاهی مانند روغن پر خاصیت گل راعی است . کافی است چند قطره از این روغن را روی ناحیه زیر شکم خود بچکانید وسپس ماساژ دهید تا جذب گردد.

جلوگیری و درمان کننده ترک های پوستی :

ترک های پوستی در اثر عوامل مختلف مانند ، رژیم های چاقی و لاغری ، داروها، بارداری ، بدنسازی  ایجاد می شود. روغن گیاهی  گل راعی دارای اسید آمینه های  مختلفی است که توانایی ترمیم ترک های پوستی راد ارد. برای این منظور این روغن را با ر وغن بادام شیرین و روغن کنجد مخلوط کنید  و آن را بر روی محل مورد نظر ماساژ دهید.

طرز تهیه روغن گل راعی:

شما می توانید روغن گیاهی گل راعی را در منزل خود تهیه کنید و از خواص بی نظیر و شفا بخش این روغن استفاده کنید. روس تهیه این روغن گیاهی بسیار آسان است ، تنها چیزی که به آن نیاز دارید مقداری گل های تازه است که به تازگی پژمرده شده اند.

مرحلۀ اول :گل های راعی را بچینید و تا  ۲۴ ساعت صبرکنید تا پژمرده شوند.

مرحلۀ دوم : گلبرگ‌های پژمرده  جدا کرده و درون یک شیشه قرار دهید.

مرحۀ سوم : یک روغن حامل را روی گلبرگ ها اضافه کنید و تا ۲ سانت بالاتر از آنها را پوشش دهید.

مرحلۀ چهارم : در شیشه را ببندید تا کامل نورخورشید را دریافت کند .

مرحۀ پنجم : هر دو روز یک بار در شیشه باز کنید و هرگونه جمع‌شدگی از روی آن پاک کنید.

مرحلۀ ششم : رنگ روغن کم‌کم به قرمز تغییر پیدا می‌کند.

مرحلۀ هفتم : بعد از یک ماه روغن را از گلبرگ ها جدا کنید و در محیطی خنک و تاریک آن را نگهداری کنید.

تداخل دارویی گیاه هوفاریقون :

  • کتامین
  • اُمپرازول
  • وارفارین
  • تریپتان‌ها
  • بوپروپیون
  • فنی‌توئین
  • وریکونازول
  • دیگوکسین
  • باربیتورات‌ها
  • فکسوفنادین
  • دکسترومتورفان
  • آلپرازولام (زاناکس)
  • مخدرها مانند متادون
  • مهارکننده‌های پروتئاز
  • داروهای ضدافسردگی
  • برخی داروهای ضدبارداری
  • برخی استاتین‌ها
  • مهارکننده‌های غیرنوکلئوزیدی ترانس کریپتاز معکوس
  • برخی داروهای شیمی‌درمانی
  • برخی داروهای سرکوب‌کننده دستگاه ایمنی

عوارض جانبی روغن گل راعی:

با توجه به اینکه این روغن خواص بی شماری دارد ولیکن اگر به درستی استفاده نشود ، ممکن است دچار عوارض شوید . این روغن نباید به صورت خوراکی استفاده شود چرا که خوردن آن اثرات جانبی زیادی دارد.براساس تحقیقات فراوانی که برروی اثرات این روغن روی زنان باردار و شیرده انجام شده است ، توصیه می شود که از مصرف آن در این دوران خودداری شود.

مطالعات نشان می دهد که اگر از این روغن در هنگام قرار گرفتن نور خورشید ، استفاده کنند باعث آسیب دیدن و یا سوزش پوست می شود. بنابراین قبل از ترک خانه از این روغن استفاده نکنید.

طبق برخی شواهد از این گیاه می توان به مدت یک سال استفاده کرد. با این حال ، مصرف گل راعی در برخی افراد عوارضی را به دنبال دارد.از جمله عوارض آن جوش پوستی، اسهال و به‌خواب‌رفتن دست‌‌وپا،عصبانیت، حساسیت، افزایش فشار خون، ناراحتی معده،خستگی، خشکی دهان

از جمله عوارض احتمالی گل راعی می‌توان به اختلال در خوابیدن، سختی در ساکن‌نشستن، عصبانیت، حساسیت، افزایش فشار خون، ناراحتی معده، خستگی، خشکی دهان، سردرد و سرگیجه، جوش پوستی، اسهال و به‌خواب‌رفتن دست‌‌وپا اشاره کرد. اگر مصرف گل راعی موجب اختلال در خوابیدن‌تان می‌شود، آن را صبح‌ها مصرف کنید یا مقدار مصرفی‌تان را کاهش بدهید.

هم چنین بخوانید :

فوائد و کاربرد روغن همیشه بهار در طب سنتی

خواص روغن بادام تلخ و شیرین برای سلامت و زیبایی

روغن بادام تلخ را با این همه خواص از دست ندهید!

روغن شترمرغ و خواص و کاربرد آن برای سلامتی و زیبایی

خواص روغن لیمو ترش چیست ؟ کاربرد و قیمت خرید و فروش آن

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا