Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

روغن شترمرغ و خواص و کاربرد آن برای سلامتی و زیبایی

.روغن شترمرغ یکی از بهترین و مفید ترین روغن های جهان است و از شناخته شده  ترین درمان های آن ، رفع لک های پوستی، جوش ، زخم، سوختگی است . قدمت استفاده از این روغن به  ۳۰۰۰ هزار سال پیش می رسد که توسط مصریان، رومیان و آفریقایی ها مصرف می شد. خواص روغن شتر مرغ از اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ و ۶ و ۹ موجود در آن گرفته می شود . این اسید های چرب ضروری مورد نیاز بدن هستند و باید روزانه ازبیرون تأمین شود. دراین مقاله از نشریه علمی جهان شیمی فیزیک به مهمترین خواص و کاربرد روغن شترمرغ در زمینه زیبایی و سلامتی پرداخته ایم . لطفاً مارا همراهی کنید.

 روغن شترمرغ چیست ؟

روغن شتر مرغ

روغن شتر مرغ می توان یکی از اسرار آفرینش دانست . چرا که تنها روغن ریز مولکولی است که تقریبا مشابه با شبیه اسیدهای چرب در پوست انسان است . این روغن دمای ذوب پایینی دارد و به آسانی جذب پوست می شود . روغن شتر مرغ بدون چربی است و منافذ پوست را مسدود نمی کند.

روغن شترمرغ عاری از لانولین ، پارافین ، وازلین است و ایجاد حساسیت و آلرژی نمی کند. این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، امگا ۹ و امگا۶ است . این اسید های چرب غیر اشباع  برای ترمیم پوست ، حفظ و سلامتی غشای سلولی، مرطوب شدن و متابویسم سلولی  ، مورد نیاز بدن هستند و باید از منابع غذایی تأمین شود. این روغن خواص زیادی در ارتباط با زیبایی، دارویی و بهداشتی دارد. به طور خاص برای درمان درد مفاصل ، ماهیچه‌ها، مفاصل و استخوان‌ها عضلات فرموله شده است.

خواص روغن شتر مرغ :

  • بهبود روند بازسازی پوست
  • ترمیم کننده قوی پوست
  • جلوگیری از تبخیر آب و حفظ رطوبت پوست
  • تامین اسید‌ چرب ضروری پوست
  • کمک به رفع التهاب مفاصل
  • جوان کننده و لایه بردار پوست
  • تقویت کننده شبکه فیبرهای پوست
  • از بین برنده چین و چروک پوستی
  • نرم کننده و روشن کننده لب
  • رفع کبودی و پف چشم ها
  • درمان ترکهای ناشی از زایمان
  • رژیم لاغری
  • رفع چاله ها و فرورفتگی جای جوش های پوستی
  • ترمیم سوختگی های خفیف و شدید
  • درمان نیش حشرات و خاصیت آنتی هموروئیدی
  • برطرف کننده ناراحتی ها و التهابات پوستی
  • برطرف کننده دردهای ناشی از کوفتگی و کشیدگی عضلات و ماهیچه ها
  • تسکین دردهای روماتیسم
  • درمان و رفع ترک پا
  • درمان زخم ها و کبودی ها، بریدگی ها و خراشیدگی های پوست

مدت دوره مصرف روغن شتر مرغ :

اثر بخشی این روغن بستگی به عوامل مختلف از جمله سن، وزن و نیاز بیمار دارد.اثر تسکین درد روغن شتر مرغ  به مدت ۳ دقیقه بعد از استفاده  قابل احساس است.ولی برای حصول درمان قطعی نیاز است به صورت مداوم در مدت ۳ ماه از آن استفاده شود.

افرادی که از درد در ناحیه مچ دست رنج می برند مانند خیاطان و کاربران کامپیوتر یا بیماران مبتلا به دردهای کمر و زانو و رماتیسم و…، برای  و ترمیم و تسکین درد مفاصل،هرروز سه بار روغن شترمرغ را روی ناحیه  مورد نظر به خوبی به مدت سه دقیقه ماساژ دهند. اثرات درمان را در سه تا هفت روز   ظاهر خواهد شد.

ورزشکارانی که تمرین های سنگینی انجام می دهند اکثر اوقات دچار آسیب دیدگی هایی شده اند و به علاوه افرادی کهعضلاتشان دچار کوفتگی و کشیدگی شده اند، برای تسکین درد روزانه دو مرتبه باید آن قسمت را به مدت ۱۰ دقیقه  به مدت یک هفته به صورت مداوم ماساژ دهند . اگر این کار را هنگام شب قبل از خواب انجام دهند ، باعث تسریع در فرآیند بهبودی خواهد شد.

طبع روغن شتر مرغ :

روغن  شتر مرغ گرم و خشک است.

ترکیب روغن شتر مرغ :

روغن شترمرغ دارای ترکیبات زیر است:

روغن حیوانی شترمرغ حاوی تقریبا ۷۰ درصد از اسیدهای چرب اشباع نشده است .

ویتامین A : خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث بازسازی پوست می شود.

ویتامین E : آنتی اکسیدانی است که ترمیم کننده است.

لینولنیک اسید یا امگا ۳ : اسید لینولنیک، اسید چربی است که برای سلامت قلب مفید است. تسکین دهنده درد های  ماهیچه و مفاصل  است .

روغن لینولئیک اسید یا امگا ۶ : اسید لینولنیک، اسید چربی است که تسکین دهنده‌ی درد‌های عضلانی و مفصلی و کمک کننده‌ی حفظ سلامتی کلی بدن است.

امگا ۹ یا اولئیک اسید: بازسازی کننده سلول‌های پوستی بوده که مورد تایید قرار گرفته است.

ساپوژن : پوست را نرم می‌کند.

ترپین : خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد.

روغن شترمرغ حداقل حاوی ۷۰% اسیدهای چرب اشباع نشده است

روغن شترمرغ دارای مقدار زیادی اسید لینولئیک (امگا ۶)  (که یک ماده ضروری و شناخته شده در زمینه تسکین درد ماهیچه و عضله  است) و  اسید اولئیک (امگا ۹) می باشد( که دارای خاصیت ضد التهابی است) دارد . بررسی و تجزیه ترکیب روغن شتر مرغ نشان داد که این روغن دارای تقریباً ۷۰درصد از اسیدهای چرب اشباع نشده است بخش عمده اسید های چرب در این روغن ؛ اولئیک اسید است ، که غیراشباع و تک حلقه ای است و بیش از ۴۰ درصد از کل اسید چرب این روغن را به خود اختصاص داده است . به علاوه این ترکیب دارای ۲۰ درصد لینولئیک اسید و ۱ تا ۲ درصد اسید آلفا لینولئیک می باشد.

طرز تهیه روغن شـترمرغ :

 

روغن شترمرغ

نوع اول : پس از ذبح شترمرغ  تقریباً  حدود ۴-۵ کیلوگرم چربی داخل شکم شترمرغ  آن را خارج می کنند. چربی را بعد از صاف کردن و فرآوری اولیه استفاده می کنند.

نوع دوم : چربی های این نوع روغن از از قسمتهای زیرپوستی حیوان به دست می آید. این روغن هم مشابه روغن داخل شکم شتر مرغ است و برای تولید روغن شتر مرغ استفاده می شود.

روش استفاده از روغن شترمرغ :

ابتدا صورت خود را با صابون شترمرغ یا صابون گیاهی بشویید تا از هرگونه آلودگی پاک شود. بعد از شست و شوی محل مورد نظر ، چند قطره روغن خالص و اصل شترمرغ را روی محل ماساژ بریزید و حدود ۵ دقیقه آن را ماساژ دهید . این عمل را روزی دو مرتبه انجام دهید. این روغن خاصیت مرطوب کنندگی دارد و شما می توانید از آن به عنوان مرطوب کننده استفاده کنید.

روغن شترمرغ از بهترین روغن ها برای درمان دردهای عضلانی و آرتروز است. کافی است چند قطره از این روغن را روی محل مورد نظر ریخته و چند دقیقه آن را ماساژ دهید و پس از آن ، محل موردنظر را با پارچه گرمی ببندید و آنرا گرم نگه دارید.اگر پوست خشکی دارید ، بعد از حمام و خشک کردن بدن خود با این روغن دست و صورت و پاهای خود را با این روغن چرب کنید.

جهت رفع جوش های پوستی هر روز یک بار به مدت دو الی سه دفعه ، آن رابرای پوست صورت خود استفاده کنید . قبل از استفاد هاز روغن حتما پوست صورت خود را بشویید .رفع ترک پاها با چرب کردن روزی یک یا حداکثر دو بار با روغن شتر مرغ پس از سه الی چهار روز انجام خواهد شد.اگر پوست شما دچار خراشیدگی یا زخم یا سوختگی و آفتاب سوختگی شده است، می بایست تا یک هفته هر روز سه بار آنرا با این روغن چرب کنید تا اثر زخم بسیار کمتری بر جای بماند. توجه داشته باشید که بر روی زخم باز و تازه که امکان نفوذ به داخل بدن را دارد استفاده نکنید.

مقایسه روغن شترمرغ با سایر روغن های حیوانی :

مقایسه روغن شترمرغ با سایر روغن های حیوانی
انوع روغن اسید اولئیک (درصد) اسید پالیستیک (درصد)
روغن شترمرغ ۷۵/۴۶    ۵/۲۸
روغن گاو ۴۰     ۵/۴۸
روغن گوسفند ۵/۴۱ ۳/۴۵
روغن مرغ ۳/۳۰ ۶۶/۵

 

 روغن شتر مرغ و بهبود درد عضله و مفاصل :

بیشتر اوقات درد عضلات و مفاصل به دلیل کار بیش از حد از عضلات است مثلاً انجام ورزش یا فعالیت های سنگین است. در برخی موارد درد ناشی از عضلات بعداز چند روز یا چند هفته  بهتر می شود اما افرادی که درد عضلات و مفصلی سیاتیکی دارند یا آرتروز دارد به درمان جدی تر ی نیاز دارند. درد های عضلانی و مفصلی را می توان با نرمش های عمومی کاهش داد اما گاهی اوقات کمک بیشتری لازم است تا  گرفتگی عضلات و مفاصل از بین برود.

ماساژ بدن از روش های قدیمی و محبوب برای درمان درد و گرفتگی عضلات است. این ماساژ به همراه روغن شتر مرغ  تأثیر دوچندان دارد  . این روغن خاصیت بسیار قوی ضد التهابی دارد وقدرت نفوذپذیری آن  زیاد است و سرعت بهبود ی درد عضلات را با این روغن بیشتر است . این روغن برخلاف  مسکن ها و داروهای شیمیایی هیچ گونه عوارض شیمیایی ندارد.

روغن شگفت انگیز شتر مرغ دارای ۲۲ اسید چرب است و هم چنین  دارای ترکیب آدنوزین تری فسفات ATPاست که به عنوان حامل انرژی معروف است  این روغن می تواند انرژِی لازم را تأمین می کند تا از اسید های چرب ترکیبات ضد التهابی بسازد . این روغن درمانی کاربردی برای درد مفاصل، تورم و سختی مفاصل بر روی دست ها، پا، زانو و آرنج دارد.

فواید روغن شتر مرغ برای پوست :

ترمیم کننده و درمان زخم ها : روغن شترمرغ خاصیت بهبود عملکرد سلول سازی را داشته و به راحتی می توانید درمان زخم ها و التهابات پوستی را پیگیری کند.

درمان آکنه و جوش :این روغن با خاصیت آنتی باکتریالی خود از رشد باکتری ها جلوگیری می کند.  اگر برای پوست استفاده شود ، رشد باکتری ها را متوقف می کند. این روغن منافذ پوستی را مسدود نمی‌کند . درنتیجه برعکس کرم های مرطوب کننده باعث جوش زدن بر روی پوست‌ها نمی‌شود. از در واقع روغن های معدنی که به عنوان حامل‌های موجود در محصولات آرایشی به کار می رود ، به دلیل انسداد منافذ پوستی باعث ایجاد جوش روی صورت می شود.

مرطوب کنندگی : این روغن یک مرطوب کننده‌ی بسیار مؤثر برای پوست است .  چون این روغن علاوه بر محافظت از پوست دربرابر عوامل مخرب، از فرایند پیری پوست جلوگیری می‌ کند . محققین عقیده دارند که در ترکیب روغن شترمرغ اسیدهای چرب اشباع شده و غیر اشباع وجود دارند، که باعث حفظ آب توسط لایه های سطحی پوست می‌ شود .

درمان بیماری های پوستی: این روغن دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی و ضد عفونی کننده است  و ناراحتی های پوستی مانند بریدگی ، سوختگی ها، سایش ها، آفتاب سوختگی و تاول ها و درماتیت, اگزما, پسوریازیس, پوست خشک را بهبود می بخشد

تاثیرات ضد چروکی:روغن شترمرغ خاصیت ضد پیری دارد و بنابراین برای افراد مسن و کسانی که به دنبال حفظ ظاهر جوان خود هستند مفید است.شکل گیری علائم مختلف پیری، از جمله چین و چروک و کیسه های چشم زخمی، را کاهش می دهد. اسیدهای چرب یافت شده در روغن شتر مرغ برای تقسیم سلولی، بازیابی و رشد حیاتی هستند.

روغن شترمرغ و تقویت فولیکول‌های مو :

سه علت برای کاهش رشد مو وجود دارد : سن ، سابقه ی خانوادگی ، تغییرات هورمونی . با افزایش سن ، رشد فولیکول های مو کم می شود. در فرایند ریزش مو ابتدا موه ای ضخیم به موهایی بی رنگ و نازک تبدیل می شود . برای حل این مشکل باید راهی را یافت که فولیکول های خوابیده مو را بیدار کرد . با ماساژ روغن شترمرغ برکف سر می توانید حدود ۸۰ درصد از فولیکول‌های خوابیده را بیدار می‌کند.

تشخیص روغن شترمرغ اصل :

برای خرید روغن شتر مرغ اصل باید به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید . شما برای تشخیص روغن اصل شتر مرغ می توانید از راه های مختلف استفاده کنید .از جمله روش های تشخیص اصل بودن روغن شتر مرغ شاخصه های مختلفی مثل رنگ، وضعیت ظاهری و بوی روغن شتر مرغ است.این روغن بوی نامطبوع و ناخوشایندی دارد.رنگ این روغن باید به رنگ کرم تا زرد روشن  باشد . اگر این روغن را در در یخچال قرار به صورت جامد در می آید . و در هوای گرم در دمای حدود ۲۵-۳۰ درجه به صورت مایع است .در دمای اتاق به صورت دوفاز می شود. یعنی در قسمت پایینی آن مقداری مواد چربی ته نشین می شود.

عوارض جانبی روغن شتر مرغ :

  • مصرف روغن شترمرغ هیچ گونه عوارضی ندارد.
  •  و این روغن جزو معدود روغن‌هایی است که مصرف موضعی  آن در دوران بارداری ضرری برای جنین ندارد. زنان باردار و شیرده پیش از دریافت خوراکی روغن شترمرغ باید با پزشک خود مشورت کنند.
  • احتمال دارد برخی افراد با مصرف مستقیم روغن به صورت پماد موضعی دچار سوزش پوست شوند.
  • قبل از مصرف مقدار کمی از آن را بر پوست پشت دست قرار دهید و در صورت بروز واکنش آلرژیک از مصرف آن خودداری کنید.
  • بهتر است مقداری از آن را روی پوست بازوی خود تست کنید و اگر دچار خارش یا قرمزی نشدید، از آن استفاده کنید.

نحوه نگهداری:

برای آنکه این روغن را به مدت طولانی نگهداری کنید حتماٌ آن را در یخچال نگهداری نمایید و پیش از استفاده آن را در دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد گذاشته تا به حالت مایع در بیاید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا