Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

سولفات روبیدیم چیست؟

روبیدیم به عنوان دومین فلز واکنش پذیر در جدول تناوبی شناخته می شود. این فلز بسیار نرم بوده و دارای درخشندگی سفید مایل به نقره ای است. سولفات روبیدیم ماده ای حاوی روبیدیوم است که با فرمول مولکولی Rb۲SO۴ شناخته می شود. جرم مولس سولفات روبیدیوم ۲۶۶.۹۹۹ گرم بر مول است. از کاربرد سولفات روبیدیم در تشکیل محلول های الکترولیتی استفاده می شود. خواص سولفات روبیدیم موجب شده است تا این ماده در آب محلول باشد. برای خرید سولفات روبیدیم به سایت ها، مراکز معتبر و بازار مواد شیمیایی مراجعه نمایید. قیمت سولفات روبیدیم گران بوده و این محصول تنها در صنایع خاصی کاربرد دارد.

در رابطه با خرید و فروش مواد شیمیایی خوراکی به سایت های معتبر مواد شیمیایی صنعتی مراجعه نموده و بدون واسطه اقدام به خرید این محصول نمایید.

روبیدیم چیست

روبیدیم عنصر شیمیایی در جدول تناوبی مندلیف است. این عنصر با نماد Rb و عدد اتمی ۳۷ شناخته می شود. Rb عنصری فلزی، نرم است که با رنگی سفید نقره‌ای شناخته می شود. این عنصر در گروه فلزات قلیایی قرار داشته و دارای Rb-87 است. این ایزوتوپ یک ایزوتوپ طبیعی است که مقداری خواص رادیواکتیو دارد. روبیدیم بسیار نرم بوده و واکنش پذیری یسیار بالایی دارد. خواص روبیدیوم نیز مشابه خواص عناصر گروه یک بوده و در هوا به سرعت اکسید می شود.

موارد استفاده از سولفات روبیدیم

  • سولفات روبیدیم محصولی حاوی روبیدیم است که در رنگ آمیزی هماتولوژی کاربرد دارد.
  • از این نمک روبیدیوم به عنوان ماده اولیه در تولید انواع نمک های روبیدیم استفاده می شود.
  • محصول فوق بر روی یک مهره سرامیکی ذوب شده و به عنوان آشکارساز ترمویونیکی کاربرد دارد.
  • همچنین در روش درمانی کاتارتیک نیز استفاده می شود.

سولفات روبیدیم محلول است یا نامحلول

این ماده با فرمول شیمیایی Rb۲SO۴ شناخته می شود. جرم مولی سولفات روبیدیم برابر با ۲۶۶.۹۹۹ گرم بر مول بوده و ماده ای محلول در آب است. این ماده در محلول آبی دو یون روبیدیم و یک یون سولفات تولید می کند.

سولفات روبیدیم چیست؟
سولفات روبیدیم چیست؟

چرا سولفات روبیدیم گران است

روبیدیم فلزی کمیاب و گران قیمت بوده و به همین دلیل کاربردهای گسترده ای ندارد. روبیدیم از عناصر سازنده سولفات روبیدیم بوده و به همین دلیل این نمک نیز بسیار گران قیمت خواهد بود. به طور کلی استفاده صنعتی گسترده از این ماده مقرون به صرفه نیست. درواقع صنایع به دنبال ترکیباتی ارزان با کارایی بالا هستند. برای خرید این نمک گران قیمت به بازار مواد شیمیایی صنعتی مراجعه نمایید.

خواص سولفات روبیدیم

یون ها ذرات بارداری هستند که آزادانه در محلول به حرکت در می آیند. بنابراین یون ها در هنگام اعمال ولتاژ قادر به هدایت جریان الکتریکی خواهند بود. سولفات روبیدیم نیز توانایی بالایی در تشکیل یک محلول رسانای الکتریکی داشته و یک الکترولیت محسوب می شود. بنابراین از خواص سولفات روبیدیم می توان به این ویژگی اشاره نمود.

استفاده از سولفات روبیدیم

روبیدیوم به راحتی یونیزه می شود، به همین دلیل از آن در موتورهای یونی و در وسایل نقلیه فضایی استفاده می شود.

از نمک ‌های این فلز در شیمی آلی به عنوان کاتالیزور استفاده می شود. کاتالیزور های روبیدیمی در موارد زیر کارایی دارند:

  • واکنش های آب ‌گیری
  • هیدروژن دهی
  • پلیمریزاسیون
  • و…

کربنات روبیدیم از نمک های روبیدیم است که در تولید روغن های مصنوعی به کار می رفت. در شیمی تجزیه، جهت شناسایی عناصری مانند منگنز، زیرکونیم و فلزات نجیب نیز از نمک های روبیدیم بهره می برند.

نمک ‌های روبیدیم از مواد ویژه در دستگاه‌ های نوری محسوب می شوند. دلیل آن را می توان به شفاف بودن در مقابل پرتو مادون قرمز نسبت داد. این نمک ها در تولید لامپ‌ های درخششی و لامپ ‌های پرتو کاتدی نیط کاربرد دارند.

عنصر روبیدیم در توربین بخار مورد استفاده قرار می گیرد. این فلز قادر است به عنوان ماده جاذب گاز در برخی دستگاه ‌های تحت خلا عمل کند.

در دستگاه های مغناطیس سنج و فرکانس سنج نیز از این ماده به عنوان ماده‌ فعال استفاده می شود و از بازار مواد شیمیایی قابل تهیه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا