Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

دی هیدروژن سولفید یا هیدروژن سولفید چیست؟

هیدروژن سولفید یا هیدروژن سولفوره با فرمول H۲S شناخته می‌شود. این ماده با نام هیدروسولفوریک اسید نیز معروف بوده و فرمی گازی شکل دارد. از خواص هیدروژن سولفید می توان به سمی، بی رنگ و اشتعال پذیر بودن آن اشاره کرد. بوی این ماده در غلظت های مختلف متفاوت است. در غلظت های پایین بویی شبیه تخم مرغ گندیده و در غلظت های بالا بویی شیرین دارد. گاز فاضلاب، گاز مرداب و گاز ترش از دیگر نام های هیدروژن سولفید است. خرید و فروش این ماده به دلیل کاربرد های صنعتی مختلف بسیار صورت می پذیرد. برای خرید هیدروژن سولفید و ترکیبات مشابه مانند سولفید سدیم به سایت های معتبر فروش مراجعه نمایید.

در ادامه این مطلب از جهان شیمی به بررسی سولفید هیدروژن و بررسی ساختار و موارد استفاده از آن می پردازیم. با ما همراه باشید تا بیشتر با این ماده صنعتی آشنا شوید.

فرمول هیدروژن سولفید

گاز سولفید هیدروژن دارای فرمول H۲S و جرم مولکولی ۳۴.۰۸۲ گرم بر مول است. سولفید هیدروژن قدرت حل شوندگی بالایی در آب و روغن دارد. حضور این ترکیب در سیستم های صنعتی می تواند کارایی سیستم را کاهش دهد. زیرا این گاز خورنده است و می تواند به تشکیل سولفید آهن منجر شود.

واکنش هیدروژن سولفید با آب

گاز سولفیدهیدروژن از هوا سنگین تر است، بنابراین بیشتر در مکان های با ارتفاع کم تجمع می یابد. به همین دلیل است که در مناطق کم ارتفاع مانند چاه فاضلاب، تونل ، گودال و موارد مشابه وجود دارد. گاز هیدروژن سولفید به کمک پر اکسید هیدروژن اکسید شده و مقدار آن با افزودن مواد شیمیایی اکسنده در فاضلاب ها کنترل می شود.

این ماده قابل حل در آب بوده و به راحتی در آب های سطحی، زیرزمینی، محیط های دریایی و خاک های مرطوب وارد شده و در محیط زیست پخش می گردد.

هیدروژن سولفید قطبی است یا ناقطبی

سولفید هیدروژن گازی متشکل از گوگرد و دو اتم هیدروژن است. فرمول شیمیایی آن  H۲S بوده و گازی بی رنگ و بدبو است. این ماده در آتشفشان ها و چشمه های آب گرم، گاز طبیعی و روغن خام به صورت طبیعی وجود دارد. این ماده در طی تجزیه بی هوازی مواد آلی گیاهی و حیوانی نیز تولید می شود. هیدروژن سولفید ماده ای قطبی بوده و با نام دی هیدروژن سولفید نیز شناخته می شود.

دی هیدروژن سولفید یا هیدروژن سولفید چیست؟
دی هیدروژن سولفید یا هیدروژن سولفید چیست؟

موارد مصرف دی هیدروژن سولفید یا هیدروژن سولفید

گاز سولفیدهیدروژن استفاده های مختلفی دارد. صنعت پزشکی، صنایع شیمیایی، تصفیه آب، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه ها تنها بخشی از صنایعی هستند که از این گاز استفاده می کنند. این ماده از تجزیه مواد آلی به وجود آمده و دارای منشا حیوانی یا گیاهی است. کاربرد هیدروژن سولفید در صنایع مختلف موجب خرید و فروش گسترده آن شده است. برای خرید هیدروژن سولفید و سولفید سدیم به سایت های معتبر فروش مواد شیمیایی صنعتی مراجعه نمایید.

ایمنی گاز هیدروژن سولفید

ترکیب فوق بسیار سمی است و موجب اختلال در عملکرد آنزیم سیتوکروم اکسید می شود. این اختلال مانع جذب اکسیژن شده و بسته به غلظت گاز در محیط و مدت زمان تماس فرد علائم مختلفی را بروز می دهد. سوزش و حساسیت در ناحیه حلق، بینی، چشم و ریه از عوارض قرار گرفتن در معرض این ماده بوده و در برخی موارد منجر به مرگ می شود.

سولفیدهیدروژن اکسنده است و می تواند موجب تشدید اشتعال شود. بنابراین در انبارش و نگهداری سیلندرهای حاوی آن باید دقت داشت. قابلیت اشتعال این گاز در مجاورت آهن و فولاد خطرناک تر می شود. زیرا این ماده به سرعت با آهن وارد واکنش شده و سولفید آهن تولید می کند. سولفید آهن نیز در حضور اکسیژن واکنشی به شدت انفجاری ایجاد خواهد نمود. بنابراین نگهداری از این گاز باید با دقت و توجه خاصی صورت پذیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا