سود پرک چربی گیر چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
سود پرک با فرمول شیمایی NaOH جامدی بی رنگ و بی بو، به شکل پولک ریز و بلورین است. این ترکیب با نام های سود سوز آور، کاستیک سودا، سود کاستیک، هیدروکسید سدیم، سود جامد یا چربی گیر صنعتی نیز شناخته می شود.
در اثر انحلال این ترکیب در آب، به یون های تشکیل دهنده اش تفکیک می شود. این فرایند گرمازا است، به همین دلیل به رفع گرفتگی لوله ها و انحلال چربی ها کمک می کند. در این مقاله از نشریه علمی جهان شیمی به بررسی فروش سود پرک، خواص فیزیکی، کاربرد و … می پردازیم.
خواص فیزیکی سود پرک
این ترکیب در دمای ۳۲۱ درجه سانتی گراد ذوب شده و در دمای ۳۸۵ درجه سانتی گراد شروع به جوش می کند. این ترکیب به طور سریع رطوبت را جذب می کند. به همین دلیل، هنگام حمل و نقل باید از کیسه های محکم و پوشش های حفاظتی استفاده کرد.
مکانیسم عمل سود پرک به عنوان چربی گیر
این ترکیب به عنوان نوعی چربی گیر صنعتی قوی برای کارخانجات کاربرد دارد. سود پرک موجب انحلال پذیری چربی موجود در سطوح فلزی، کف و هر سطحی می شود. به این فرایند در اصطلاح شیمیایی صابونی شدن گفته می شود.
انحلال سود پرک محلول قلیایی قوی پدید آورده و در آب به یون های تشکیل دهندهاش +Na و -OH تفکیک می شود. این فرآیند گرمازا است و به رفع گرفتگی لوله ها کمک می کند.
روش استفاده از سود پرک به عنوان چربی گیر
پاک کردن چربی هایی که روی فلزات انباشته شده به دو صورت امکان پذیر است.
- ابتدا این ترکیب را با مقداری آب خالص مخلوط کنید تا رقیق شود. سپس فلزات چرب را درون آن قرار دهید. بعد از گذشت چندین دقیقه تمام چربی ها پاک خواهد شد.
- سود پرک رقیق شده را درون آب پاش ریخته و روی اجسامی که سوراخ دارند بپاشید. با این روش تمامی چربی هایی که در سوراخ فلزات وجود دارد از بین می روند .
کاربرد های سود پرک
این ترکیب عمدتا جهت چربی گیری یا خنثی سازی و تنظیم PH مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل فروش سود پرک بسیار متداول است. از کاربرد های این ماده در صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- به عنوان ماده پایه در تولید مواد شیمیایی.
- تولید کارتن و کاغذ.
- تولید ابریشم مصنوعی.
- در تولید رنگ و صنایع رنگرزی.
- صنایع نفت و گاز و پتروشیمی.
- صنعت سرامیک سازی.
- صنعت لبنیات.
- قابل استفاده در پنبه سازی.
- بازیافت پلاستیک.
- لکه بری سبزیجات.
- صنایع نساجی.
- صنایع کنسروسازی، صنایع غذایی و شیر.
- صنایع داروسازی و الکل سازی.
- صنایع آرایشی و بهداشتی.
- نوشابه سازی.
- صنایع قند و شکر.
- صنایع چرم و نساجی.
- صنایع فلزی.
- صنایع نظامی.
- خنثی سازی اسید و باطری سازی.
- تولید چربی گیرها.
- جهت تلخی زدایی از زیتون.
- استفاده از سود پرک در تعیین غلظت اسیدهای مجهول در تیتراسیون اسید-باز.
- ساخت رزین های اپوکسی.
- سود پرک در تولید دارو های ضد انعقاد.
- سود پرک در تولید سلول های سوختنی.
- در صنعت آب و فاضلاب برای کاهش اسیدیته آب.
رعایت نکات ایمنی کار با سود پرک
این ترکیب خاصیت قلیایی قوی دارد. استفاده از دستکش پلاستیکی، کلاه ایمنی، کفش جلو بسته، ماسک صورت و عینک ایمنی هنگام کار الزامی است. اگر این ماده شیمیایی با پوست و چشم تماس پیدا کند، عوارض جانبی شدیدی به دنبال داشته و باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
قیمت خید و فروش سود پرک
قیمت فروش سود پرک یکی از مهم ترین فاکتور ها است. این ماده پرکاربرد، طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل، مراکز عرضه مواد شیمیایی اقدام به فروش آن در سطح گسترده می کنند.
قیمت این ترکیب در سایت دیجی شیمی رقابتی و اقتصادی بوده و می توان این محصول را در عالی ترین سطح کیفی و با بهترین قیمت خریداری کرد. برای اطلاع از قیمت این ماده می توان با کارشناسان بازرگانی مراکز فروش تماس حاصل کرد.