Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

از خواص چاودار برای سلامتی، لاغری و پوست و مو چه می دانید؟

چاودار یکی از قدیمی ترین غلاتی است که کشت می شود و یکی از ۵ غلات برتری است که در سرتاسر جهان مصرف می شود. چاودار دارای فواید تغذیه ای مختلفی است، به همین دلیل برای سلامتی بسیار مفید است و یک غله عالی برای افزودن به رژیم غذایی است.

یکی از مهمترین خواص چاودار این است که منبع عالی فیبر است بنابراین به محافظت از سلامت قلب و عروق کمک می کند و همچنین از سلامت دستگاه گوارش حمایت می کند. این غله منبع عالی از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، لیگنان ها و همچنین سایر مواد مغذی گیاهی است.

چاودار در مناطق سردتر شمال و مرکز اروپا و روسیه یافت می شود و در ارتفاع ۴۰۰۰ متری از سطح دریا تا دایره قطب شمال کشت می شود. دانه های چاودار برای تهیه نان چاودار، تولید نوشیدنی ها و همچنین به عنوان علوفه حیوانات کاربرد دارد. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در رابطه با خواص چاودار ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.

دانه چاودار چیست

چاودار که با نام علمی Secale cereale نامیده می شود یکی از اعضای خانواده گندم به نام Triticeae است و شبیه به جو و گندم است. چاودار از آنجایی که بسیار مقاوم است، می تواند در خاک های شنی با حاصلخیزی پایین رشد کند. نسبت به سرما، خشکی و سایر شرایط نامطلوب مقاوم است. اگرچه بیوتیپ های زمستانی و بهاری چاودار وجود دارد، اما عرضه جهانی از گونه های زمستانه به دست می آید.

از آنجایی که چاودار در مقایسه با سایر دانه های کوچک زودتر بالغ می شود، مدیریت چرا و روش های دقیق برداشت برای جلوگیری از تبدیل شدن به علف هرز ضروری است. چاودار وحشی در تولید غلات سالانه زمستانه به یک مشکل جدی در غرب و مرکز ایالات متحده تبدیل شده است. علف هرز مزارع جو و گندم محسوب می شود و به عنوان آلاینده در بذر غلات اهلی پخش می شود.

موارد مصرف چاودار

احتمالا چاودار در ارمنستان و شرق ترکیه اهلی شده است. در تمام کشورهای تولید کننده چاودار حدود ۵۰ درصد آن در خوراک دام استفاده می شود. آرد چاودار برای تهیه نان استفاده می شود، اما خمیر آن کشش و دی اکسید کربن کمتری دارد. نانی که از آرد چاودار تهیه می شود رنگ تیره دارد و به آن نان سیاه می گویند. چاودار دارای گلوتن است و تنها غلاتی است که دارای خصوصیات ضروری برای تهیه نان است اما از گندم دارای خاصیت کشسانی پایین تر است. در مقایسه با نان گندم، نان چاودار دارای طعم قوی با کالری کم و محتوای مواد معدنی، فیبر و لیزین بالا است.

آرد چاودار اگر با آرد گندم ترکیب شود رنگ آن روشن تر می شود و گلوتن را به آن اضافه می کند. در اروپا و ایالات متحده، نان چاودار با رنگ روشن تر رایج است که حاوی مخلوط گندم و آردهای دیگر همراه با چاودار است. از گیاهان جوان به عنوان علوفه دام استفاده می شود. نی بالغ برای تولید کاهگل، زیرانداز، کلاه حصیری و کاغذ سازی استفاده می شود.

دانه چاودار چیست
دانه چاودار چیست

تاریخچه مصرف چاودار

چاودار گونه ای گیاهی است که به صورت وحشی در مرکز و شرق ترکیه رشد کرده است. چاودار اهلی شده در مقادیر کمی در تعدادی از مکان‌های نوسنگی در ترکیه یافت شده، اما در آثار باستان ‌شناسی تا عصر برنز اروپای مرکزی در ۱۸۰۰ تا ۱۵۰۰ قبل از میلاد وجود ندارد. احتمالا چاودار از ترکیه به عنوان مخلوطی جزئی در گندم به غرب سفر کرده و بعدا به تنهایی کشت شده است. شواهد باستان شناسی نشان می دهد که این دانه در بافت های رومی در دانوب، راین، بریتانیا و ایرلند یافت شده است.

در قرون وسطی، چاودار به طور گسترده در اروپای شرقی و مرکزی کشت می شد. در اکثر مناطق شرق مرز فرانسه و آلمان و شمال مجارستان به عنوان غلات اصلی نان سرو می شود. این گیاه ابتدا در زمین های حاشیه ای در جنوب اروپا کشت می شد. چاودار توسط مسافران انگلیسی و هلندی به قاره آمریکا راه یافت.

ارزش غذایی چاودار

یکی از خواص چاودار این است که پر از مواد مغذی مهم است. در ۱۰۰ گرم چاودار، در مجموع ۳۳۸ کالری دریافت خواهید کرد. محتوای چربی کل آن ۱.۶ گرم است که از این مقدار ۰.۲ گرم چربی اشباع، ۰.۸ گرم چربی چند غیراشباع و ۰.۲ گرم چربی تک غیراشباع وجود دارد. این غله هیچ چربی ترانس یا کلسترولی ندارد. ۲ میلی گرم سدیم و ۵۱۰ میلی گرم پتاسیم در آن وجود دارد.

کل محتوای کربوهیدرات ۷۶ گرم با ۱۵ گرم فیبر رژیمی و ۱ گرم قند است. ۱۰ گرم پروتئین دارد و همچنین سرشار از مواد معدنی ضروری است. دوز توصیه شده روزانه ۱۰۰ گرم چاودار حاوی ۲ درصد کلسیم، ۱۴ درصد آهن، ۱۵ درصد ویتامین B6 و ۲۷ درصد منیزیم است. چاودار حاوی ویتامین A، D یا B12 نیست.

خواص چاودار برای سلامتی

خواص چاودار و فواید سلامتی آن ترکیبات آلی، ویتامین ها و مواد مغذی است. چاودار به کاهش کلسترول کمک می کند و از سرطان روده بزرگ و سینه محافظت می کند. چاودار احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد و با فیبر موجود در آن به کنترل قند خون کمک می کند. منیزیم موجود در آن ماده معدنی مهمی است که در استفاده از گلوکز و ترشح انسولین نقش دارد. در زیر بهترین فواید و خواص چاودار برای سلامتی ذکر شده است.

به کنترل اشتها و کاهش وزن کمک می کند

چاودار یکی از دانه های برتر برای کاهش وزن است. این عمدتا به این دلیل است که نوع فیبر موجود در چاودار تمایل دارد با آب پیوند بخورد در نتیجه برای مدت طولانی فرد را سیر نگه می دارد. یک مطالعه نشان می ‌دهد بیمارانی که از صبحانه ‌های حاوی فرنی چاودار به ‌جای گندم و غلات دیگر استفاده می کنند به همان مقدار کالری دریافت کرده ‌اند. مصرف چاوار یک احساس رضایت بدون مصرف غذای بیشتر تا هشت ساعت بعد از تغذیه ایجاد می کند.

مطالعه مشابهی با استفاده از نان چاودار به جای فرنی چاودار انجام شده است. تحقیقات نشان داد که استفاده از نان چاودار منجر به کاهش اشتها می شود که نشان دهنده توانایی چاودار برای کمک به حس سیری است. این غله احساس گرسنگی را از بین می برد بنابراین از پرخوری یا مصرف میان وعده پرکاری که برای برنامه کاهش وزن ضروری است، جلوگیری می کند.

سطح گلوکز خون را بهبود می بخشد و دیابت را کنترل می کند

دیابت یک بیماری خطرناک است که برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت نیاز به کنترل مناسب دارد. یکی از راه های طبیعی برای کمک به کنترل بیماری این است که مراقب آنچه می خورید، باشید. چاودار یک غله واقعا خوب برای افراد مبتلا به دیابت است.

افراد مبتلا به دیابت باید مراقب سطح قند خون خود باشند زیرا ثابت شده است که افت و افزایش شدید قند خون مضر است و می تواند باعث شوک دیابتی، پیامدهای ناخوشایند و خفگی شود. گندم باعث افزایش شدید سطح انسولین می شود زیرا از مولکول های کوچک تری تشکیل شده است که به راحتی و به سرعت به قند ساده تبدیل می شود که می تواند انسولین را افزایش دهد. با این حال، چاودار مولکول های بزرگتری دارد که به سرعت تجزیه نمی شوند و تاثیر کمتری بر قند خون دارند.

نان چاودار و آرد چاودار به تنظیم و همچنین بهبود پروفایل گلوکز خون کمک می کند. مطالعه ای که بر روی خواص چاودار در بیماران دیابتی انجام شد، نشان داد نان‌ های چاودار سبوس ‌دار، محصولات چاودار غلات کامل و آرد آندوسپرم چاودار پروفایل‌ های گلیسمی و حساسیت به انسولین را بهبود می ‌بخشند و پاسخ‌های انسولین را تثبیت می‌ کنند. این مطالعه نشان داد که آرد چاودار به مدیریت و کنترل دیابت کمک می کند.

خواص چاودار برای سلامتی
خواص چاودار برای سلامتی

التهاب را کاهش می دهد

در مطالعه انجام شده بر روی بیماران مبتلا به سندرم متابولیک رژیم غذایی ۱۲ هفته ای ماکارونی و چاودار ارائه شد. در مقایسه با رژیم غذایی ۱۲ هفته ای نان گندم، جو دوسر و سیب زمینی، واکنش انسولین بهتری بعد از غذا و التهاب کمتری در بدن نشان داد. این غله التهاب را در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک کاهش می دهد که برای کاهش خطر دیابت مفید است.

متابولیسم را افزایش می دهد

یکی دیگر از خواص چاودار این است که متابولیسم شما را افزایش می دهد. این در اولین فرآیند رشد سلول های شما رخ می دهد و می تواند بر ساختار ژنتیکی شما تاثیر بگذارد. در نتیجه، بیماری‌ های ژنتیکی مانند دیابت با مصرف چاودار قابل پیشگیری هستند.

ژن ها را تنظیم می کند

هر فردی دارای ژن های خاصی در بدن است که باعث می شود فرد نسبت به شرایط مختلف سازگار شود، سبک زندگی و رژیم غذایی می تواند این ژن ها را تنظیم کند. یک مطالعه نشان می دهد که وقتی رژیم غذایی جو، گندم و سیب زمینی با محصولات چاودار جایگزین شود، در تنظیم ژن ها تاثیر می گذارد که می تواند منجر به جلوگیری از دیابت و سایر مشکلات جدی سلامتی شود. تحقیقات نشان داد بیمارانی که رژیم غذایی جو، گندم و سیب‌ زمینی دارند، دارای ژن‌ های تنظیم‌ شده مرتبط با پیامدهای منفی سلامت هستند که چاودار را به گزینه بهتری تبدیل می‌ کند.

از ایجاد سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند

محصولات آرد و نان چاودار به کاهش ایجاد سنگ کیسه صفرا کمک می کنند. از آنجایی که چاودار سرشار از فیبر است فرآیند گوارش را بسیار روان ‌تر می ‌کند، مدفوع شما را حجیم می‌ کند و به حرکت سریع ‌تر آن در طول دستگاه گوارش کمک می‌کند. در نتیجه، صفرای کمتری در معده شما ترشح می شود تا هضم را تسهیل کند. صفرا همان چیزی است که منجر به تشکیل سنگ های صفراوی می شود، بنابراین با کاهش ترشح، از تشکیل سنگ به طور کامل جلوگیری می شود. چاودار غذایی غنی از فیبر است که برای هضم و دفع مواد زائد مفید است.

از سرطان پیشگیری می کند

چاودار دارای خواص ضد سرطانی است. آرد آن حاوی مقدار زیادی فیبر محلول و نامحلول و ترکیباتی مانند ساپونین، پلی فنل، نشاسته مقاوم، اسید فیتیک و مهارکننده های پروتئاز است که از گسترش سلول های سرطانی جلوگیری می کند. این مواد مغذی گیاهی با سرطان مقابله کرده و از آن جلوگیری می کند.

چاودار مملو از آنتی اکسیدان های مهمی مانند فنولیک است. این آنتی اکسیدان خاص با پیشگیری از سرطان مرتبط است و دارای خاصیت خنثی کردن رادیکال های آزاد و کنترل آسیب هایی است که می تواند منجر به سرطان شود. بنابراین چاودار می تواند بخش بسیار مهمی از رژیم غذایی شما باشد، به خصوص اگر سرطان در خانواده وجود داشته باشد. گنجاندن چاودار در وعده های غذایی می تواند به شما در پیشگیری از انواع مختلف سرطان مانند سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان روده کمک کند.

سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و حفظ می کند

غذاهایی که سرشار از فیبر هستند به طور کلی برای سیستم گوارش شما بسیار مفید هستند. فیبر موجود در چاودار به شما کمک می کند تا حرکات روده منظم و بهتری داشته باشید. زیرا مدفوع را حجیم می کند و پریستالسیس را تحریک می کند تا آن را به روده بزرگ منتقل می کند.

چاودار برای کسانی که یبوست و سایر انسدادهای روده را تجربه می کنند بسیار عالی است. این غله درد معده، گاز اضافی، گرفتگی عضلات را کاهش می دهد و همچنین به جلوگیری از تعدادی از مشکلات گوارشی مانند زخم، اسیدیته، التهاب و حتی سرطان روده بزرگ کمک می کند. افزودن چاودار به رژیم غذایی واقعا می تواند به بهبود کل سیستم گوارش شما کمک کند.

فشار خون را کاهش می دهد

افرادی که از تصلب شرایین یا فشار خون بالا رنج می برند باید آن را به طور روزانه به رژیم غذایی خود اضافه کنند. اثرات چاودار برای کاهش فشار خون کاملا شناخته شده است. این عمدتا به دلیل محتوای بالای فیبر، مواد معدنی و ویتامین موجود در این دانه است. این امر به خون شما اجازه می دهد تا با سرعت طبیعی تری جریان پیدا کند و حتی به گشاد شدن رگ های خونی شما کمک می کند که در کل به کاهش فشار خون شما کمک می کند.

از آسم جلوگیری می کند

چه در یک کلان شهر بزرگ زندگی کنید یا یک شهر کوچک، نمی توان انکار کرد که سطح آلودگی این روزها از نمودار خارج شده است. در نتیجه، کودکان و همچنین بزرگسالان بیشتر و بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های تنفسی، به ویژه آسم می شوند.

آسم، اگرچه در حال حاضر رایج است، اما بسیار خطرناک است، زیرا راههای تنفسی را مسدود می کند و اگر حمله به موقع درمان نشود، می تواند کشنده باشد. به همین دلیل است که هر چیزی که از آسم جلوگیری می کند باید حتما به رژیم غذایی شما اضافه شود.

چاودار برای افرادی که مشکلات آسم یا سایر مشکلات دستگاه تنفسی مانند برونشیت، سینوزیت و غیره دارند، مفید است. مطالعات نشان داده است کودکانی که چاودار را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود مصرف می کردند، در مقایسه با کودکانی که این دانه را نمی خوردند، ۶۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به آسم بودند.

عوارض چاودار
عوارض چاودار

باعث تقویت سیستم ایمنی می شود

سیستم ایمنی شما خط دفاعی اصلی بدن شما در برابر هر نوع حمله ای است. یک سیستم ایمنی خوب منجر به محافظت در برابر تهاجم ناشی از باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها و بیماری های مختلف از جمله بیماری های خود ایمنی می شود.

با این حال، اگر قدرت سیستم ایمنی بدن شما دائما به خاطر مسائل کوچک ‌تر کاهش می ‌یابد، ایمنی شما را برای مقابله با مشکلات بزرگ‌ تر ضعیف می ‌کند، در نتیجه باعث می ‌شود بدن شما همیشه بیمار شود. این دانه به عنوان سپری برای بسیاری از میکروارگانیسم های بیماری زا عمل می کند و بدن را قوی تر می کند.

چاودار سرشار از آنتی اکسیدان است که برای ایمنی بدن شما بسیار مهم است. آنها به شکار و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند و سیستم ایمنی شما را سالم و آزاد می گذارند تا با مشکلات بزرگ تر مقابله کند.

برای قلب مفید است

اگر رژیم غذایی ناسالم و پر از غذاهای ناسالم را دنبال کنید، سیستم قلبی-عروقی شما همیشه در خطر است. این به این دلیل است که غذاهای با محتوای کلسترول بالا و غذاهای ناسالم، رگ‌ های شما را مسدود می ‌کنند، فشار خون شما را افزایش می‌ دهند و فشار زیادی به قلب شما وارد می‌ کنند.

به طور مشابه، غذاهایی که سرشار از چربی هستند تمایل به ایجاد رسوب در سراسر سیستم قلبی -عروقی، از جمله سطح قلب دارند که باعث می شود کار پمپاژ خون سخت تر شود. در نهایت قلب (یک عضله) خسته می شود و منجر به حمله قلبی یا سکته می شود.

مهم است غذاهایی بخورید که کلسترول شما را کاهش می دهند و محتوای چربی کمی دارند. چاودار یک نمونه عالی از این گونه غذاها و یک غذای ضروری برای بیماران قلبی است. همچنین می تواند عملکرد ماهیچه های قلب را به طور سالم حفظ کند و این خاصیت به دلیل محتوای پتاسیم آن است.

علائم یائسگی را مهار می کند

چاودار این خاصیت را دارد که علائم یائسگی را در میانسالی کنترل کند. خواص چاودار همچنین به زنان این مزیت را می دهد که از خطر سرطان سینه و پوکی استخوان پس از یائسگی در امان باشند.

سلامت پوست را بهبود می بخشد

این دانه به عنوان یک پاک کننده عالی پوست عمل می کند و پوست را از تمام سموم پاکسازی و سم زدایی می کند. با پاک کردن تمام لکه ها و آکنه، ظاهری تمیز به پوست می بخشد. در صورت بروز حساسیت های پوستی، چاودار گزینه ای است که می تواند یک کنترل طبیعی برای مشکل باشد.

بعد از حمام آرد چاودار را به صورت بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه بشویید. چاودار همچنین حاوی مواد معدنی دیگری مانند کلسیم، منیزیم، روی و آهن است که با علائم پیری زودرس مقابله می کند. آرد چاودار روی خطوط ریز، چین و چروک و لک موثر است. چاودار دارای آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد که مسئول پیری زودرس هستند مبارزه می کند.

ریزش مو را کنترل کرده و به رشد مو کمک می کند

چاودار همچنین از سلامت مو حمایت می کند. این دانه سرشار از مواد مغذی است که ریزش مو و مشکلات طاسی را کنترل می کند. این غله به بافت پوست سر کمک می کند تا سالم تر و عاری از بیماری شود. این دانه مشکلات شوره سر را که یکی از دلایل اصلی ریزش مو است، کنترل می کند.

از آرد چاودار می توان به عنوان شامپو استفاده کرد تا مو را قوی و صاف کند. این شامپو را می توان به سادگی با افزودن ۳/۲ قاشق غذاخوری آرد چاودار با آب گرم تهیه کرد. مواد تشکیل دهنده را پس از مخلوط شدن خوب باید روی موها و پوست سر مالیده و به خوبی ماساژ دهید و سپس بشویید. این شامپوی طبیعی پوست سر را به طور موثر تمیز می کند و ظاهری درخشان تر به موها می بخشد. چاودار حاوی منیزیم است که به رشد مو کمک می کند. شستن موها به طور مرتب با آرد چاودار باعث می شود موهای بلند و سالمی داشته باشید.

خواص چاودار در طب سنتی
خواص چاودار در طب سنتی

خواص چاودار در طب سنتی

ضماد تهیه شده از دانه ها بر روی تومورها اعمال می شود. در طب سنتی از خواص چاودار برای رفع خستگی، تقویت معده، جلوگیری از تعریق شبانه یا روزانه ناشی از ضعف و رفع بی حالی استفاده می شود. همچنین به روش های مختلف به عنوان ملین جهت رفع یبوست مورد استفاده قرار می گیرد.

فرق جو دوسر با چاودار

جو دوسر و چاودار جز غلات پرمصرف در جهان هستند. این دو غله علاوه بر اینکه از نظر ظاهری باهم متفاوت هستند از نظر محتوای ویتامین و مواد معدنی نیز با یکدیگر متفاوت هستند و هر دو منافع زیادی برای سلامتی دارند. جو دوسر دارای منگنز، ویتامین B1، مس، فسفر، آهن، منیزیم و روی بیشتری است، اما چاودار از نظر ویتامین B3، فیبر و ویتامین B6 غنی ‌تر است. جو دو سر نیاز روزانه شما به منگنز را ۱۰۲ درصد بیشتر از چاودار پوشش می دهد. چاودار ۲ برابر کمتر از جو دوسر ویتامین B1 دارد. جو دو سر دارای ۰.۷۶۳ میلی گرم ویتامین B1 و چاودار ۰.۳۱۶ میلی گرم است.

چاودار پرک چیست

چاودار پرک ممکن است معروف ترین غلات کامل نباشد اما دارای مواد مغذی قدرتمندی است. آنها از هسته یا دانه گیاه چاودار به دست می آیند. آنها مانند جو دوسر با بخارپز کردن، غلتک زدن و خشک کردن دانه های چاودار ساخته می شوند. محصول نهایی مشابه جو دوسر پرک به نظر می رسد. پخت و پز آن آسان است و در فروشگاه های مواد غذایی سالم و خرده فروشی ها موجود است.

چاودار پرک سرشار از مواد شیمیایی گیاهی است که می تواند به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل کرده و از آسیب سلولی جلوگیری کند. این می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان و سایر بیماری های جدی کمک کند. دانه های چاودار همچنین سرشار از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری از جمله آهن هستند.

قیمت آرد چاودار

دانه های چاودار مغزهای کوچک، سخت و نشاسته ای مانند آجیل هستند. این دانه ها برای تهیه آرد چاودار آسیاب می شوند. قبل از آسیاب کردن، قسمت بیرونی سخت و غیرقابل خوردن دانه چاودار – پوسته – جدا می شود. رنگ آرد چاودار از سفید تا قهوه ای تیره متغیر است. رنگ آرد چاودار نتیجه فرآیند آسیاب است که در ادامه آمده است:

آرد چاودار سفید – لایه سبوس و جوانه قبل از آسیاب کردن برداشته شده و تنها اندوسپرم سفید باقی می ماند. رنگ آرد مایل به سفید است.

آرد چاودار متوسط – لایه سبوس و مقداری از جوانه برداشته شده و اندوسپرم و مقداری جوانه باقی می ماند. آرد چاودار متوسط یک رنگ کرم قهوه ای کم رنگ دارد.

آرد چاودار تیره – لایه سبوس تا حدودی برداشته شده و مقداری از آن همراه با آندوسپرم و جوانه باقی می ماند. همچنین به عنوان آرد چاودار سبوس دار شناخته می شود.

قیمت هر یک از این آردها باهم متفاوت است. برای آگاهی از قیمت آرد چاودار می توانید به فروشگاه های مواد غذایی آنلاین مراجعه نمایید.

کشت چاودار در ایران
کشت چاودار در ایران

کشت چاودار در ایران

چاودار به دلیل تنوع و کاربردهای گسترده، گونه ای ارزشمند نیز به شمار می رود. به دلیل تنوع ژنتیکی زیاد اصلاح آن برای تولید کارآمدترین رقماکنون در برخی کشورها صورت گرفته است. چاودار هیبرید (S. cereanum) را می توان در همه محیط ها حتی با خاکی کمتر مساعد کشت کرد و برخی از خاک ها را از فرسایش محافظت می کند.

چاودار از دیرباز از نظر کیفیت و قابلیت هضم دانه ای پایین تر از گندم به حساب می آید، اما دارای هسته ای بسیار بزرگتر و مقاوم تر است. برداشت چاودار شبیه برداشت گندم است. معمولا با کمباین‌ ها انجام می‌ شود که بوته‌ ها را می ‌برند، دانه‌ ها را خرمنکوب می ‌کنند و کاه را در مزرعه رها می ‌کنند، که بعدا برای تغذیه دام استفاده می شود. در حال حاضر کشت این غلات در برخی از شهرهای ایران به دلیل خواص چاودار صورت می گیرد و محصولات آن در بازار موجود است.

عوارض چاودار

چاودار به دلیل داشتن گلوتن، پروتئینی که بسیاری از مردم نسبت به آن حساس هستند، در دسته مواد غذایی حساسیت زل قرار می گیرد. چاودار به دلیل محتوای فیبر و گلوتن بالایی که دارد، ممکن است عامل اصلی ایجاد گاز و نفخ در افراد حساس باشد.

بنابراین، اگر آلرژی به گلوتن دارید، بهتر است به طور کامل از این دانه اجتناب کنید. اگر مطمئن نیستید که به گلوتن حساسیت دارید یا خیر، انجام آزمایش خون همیشه می تواند کمک کننده باشد. بطورکلی همیشه بهتر است قبل از افزودن هر چیز جدیدی به رژیم غذایی یا سبک زندگی خود با پزشک مشورت کنید.

موارد احتیاط در مصرف چاودار

  • بیماران سلیاک باید از آن اجتناب کنند.
  • افرادی که به گلوتن آلرژی دارند نباید از چاودار استفاده کنند.
  • افراد باردار یا شیرده به دلیل کمبود اطلاعات باید از چاودار اجتناب کنند.

دستور العمل پخت نان چاودار

مواد لازم:

  • ۱ ½ قاشق غذاخوری مخمر
  • ۲ فنجان آب گرم
  • ۱ ½ قاشق چایخوری نمک
  • ۱ ½ قاشق غذاخوری زیره سیاه
  • ½ فنجان آرد چاودار
  • ۳ فنجان آرد همه منظوره
  • آرد ذرت به میزان لازم
  • ¼ قاشق چایخوری نشاسته ذرت
  • ¼ فنجان آب

روش تهیه:

  • در یک کاسه مخمر، آب، نمک، زیره سیاه و آرد چاودار را با هم مخلوط کنید. حالا آرد همه منظوره را هر بار یک فنجان اضافه کنید. مطمئن شوید که یک گلوله خمیری درست کرده اید که به کناره های کاسه نچسبد. خمیر باید نرم یا سفت نباشد. همچنین نباید چسبناک باشد.
  • خمیر را به یک کاسه کمی چرب شده منتقل کنید. روی آن را با یک حوله آشپزخانه بپوشانید و بگذارید تا دو برابر شود (ممکن است یک ساعت طول بکشد).
  • یک تخته چوبی را به آرد ذرت آغشته کنید. خمیر را روی تخته به شکل نان در آورید
  • سینی فر را تا دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
  • نشاسته ذرت را در یک چهارم فنجان آب حل کنید. آن را به مدت ۴۵ ثانیه در مایکروویو قرار دهید. مایع نشاسته ذرت را روی نان بمالید. چندین خط موازی در بالای نان برش دهید.
  • نان را مستقیما روی سینی فر قرار دهید. در فر را ببندید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید بپزد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا