Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

خواص اسانس یاس چیست و چه کاربردی دارد؟

اسانس یاس به صورت حلال در آب و روغن و به شکل مایع به فروش می رسد و این اسانس کاربرد های زیادی در بخش خوراکی و صنایع مختلف دارد. این اسانس خواص درمانی فراوانی دارد به عنوان مثال در آروماتراپی کاربرد دارد، و به طور چشمگیری سرعت تنفس، اشباع اکسیژن خون و فشار خون می شود که به این ترتیب باعث افزایش هوشیاری فرد می شود.  محققان دریافته اند که این اثر تحریک کنندگی می تواند افسردگی و استرس را کاهش دهد و روحیه فرد را بهبود بخشد.

اسانس یاس خوش عطر و بوی دلنشینی دارد. این اسانس از گل های کوچک سفید که بر روی گل یاسمن یا گل جاسمینوم آفیسیناله می روید ، استخراج می شود. اسانس یاس با عطری با کیفیت بالا ،یکی از اسانس های مهم در جهان است.

اسانس یاس چیست؟

اسانس یاس با متعادل کردن هورمون های طبیعی بدن می تواند از سندرم قبل از قاعدگی جلوگیری کند. یاس بومی نواحی غربی چین است. این گل زیبا با عطر شگفت انگیز و مطبوع خود به ملکه گیاهان معروف شده است. این گیاه به خاطر خواص دارویی اش شناخته شده است. اسانس  یاس که از گل های این گیاه به دست می آید ، به عنوان یک داروی طبیعی برای اضطراب، افسردگی، استرس و بی خوابی استفاده می شود. عصاره گل یاس به دلیل عطر و طعم بی نظیری که دارد، در تولید نوشیدنی ها، آدامس، ژله، شوینده ها و خوشبو کننده ها به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد اسانس یاس

  1. تولید نوشیدنی
  2. تولید ژله
  3. تولید آدامس
  4. کارهای صنعتی
  5. تولید مواد شوینده
  6. تولید خوشبوکننده
  7. و…

انواع اسانس یاس

  • اسانس یاس خوراکی
  • اسانس یاس صنعتی

خواص اسانس یاس

  • ضد استرس
  • ضد اضطراب
  • ضد افسردگی

یکی از مهمترین خواص اسانس این گیاه  تاثیر آن بر سلامت دستگاه گوارش است. یاس غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که با آنزیم های گوارشی تعامل دارند تا جذب بهتر مواد مغذی اتفاق بیافتد و این امر سبب می شود تا روده ها به خوبی عمل کنند و سالم بمانند. این اسانس رشد باکتری های مفید روده را افزایش می دهد و باکتری های مضر را از بین می برد. مزایای مختلف این اسانس شامل رفع سوء هاضمه, درد معده و تسکین التهاب معده اشاره کرد.

تحقیقات فعلی نشان می دهد که اسانس یاس در متوقف کردن رشد اشریشیا کلی، استافیلوکوک اورئوس و باسیلوس سرئوس مفید است این باکتری بیماری زا عامل اغلب اختلالات دستگاه گوارش است و سبب تهوع، استفراغ واسهال ودرد شکمی می شود، بنابراین مصرف این اسانس رشد این باکتری ها را مهار می کند.

اسانس یاس چگونه ساخته می شود؟

روش استخراج این اسانس از گیاهان یاس با روش ها یدیگر که اکثر اسانس ها استخراج می شوند، متفاوت است.  دلیل این امر آن است تقطیر بخار که یکی از رایج ترین روش ها است، به گل های یاس  صدمه می زند. استخراج حلال اغلب برای تولید روغن یاس استفاده می شود. گلبرگ ها در یک حلال هگزان یا اتانول غوطه ور می شوند و می چرخند و مولکول های عطر را به داخل آن آزاد می کنند.هر چه گل ها بیشتردر حلال باقی بمانند ، می توان روغن عطری بیشتری را تولید کنند. سپس مایع را تقطیر می کنند و یک محصول موم مانند که از آن به عنوان ‘بتن’ نام می برند. بتن برای ایجاد عطر ها استفاده می شود.

تاریخچه اسانس یاس

این اسانس سابقه ای طولانی دارد. کیفیت آرام بخش آن از دیرباز مورد توجه بوده است. در زمان مصریان باستان از آن برای بهبود سردرد و افزایش کیفیت خواب استفاده می کردند . یاس در داستان های تاریخی چین، ایران و مصر وجود دارد. از اسانس در چین مورد احترام قرار گرفته و در جاده ابریشم تجارت می شد، و بخش مهمی از عطرسازی  را در زمان کلئوپاترا و لوئی شانزدهم تشکیل داد.

روش استفاده از اسانس یاس

کارهای زیادی وجود دارد که می توانید با اسانس یاس انجام دهید می توانید:

استنشاق کنید

استنشاق مستقیم از بطری و یا آن را به داخل کاسه آب گرم اضافه کنید تا بخار معطر ایجاد شود.

اسپری کنید

برای تهیه اسپری ۱۵ تا ۲۵ قطره (برای عطر قوی تر) از اسانس یاس در آب مقطرو یا تصفیه شده اضافه کنید. برای ملایم تر ، از ۲۰ قطره اسانس برای هر چهار اونس از آب استفاده کنید.

آن را بر بدن خود بمالید

آن را با روغن حامل رقیق کنید و چند قطره در نبض خود بمالید .

در هوا پخش کنید

مقداری را در داخل دیفیوزر قرار دهید و و در رایحه از خوش بو و مطبوع تنفس کنید.

(این کار را انجام دهید – ۱ قطره روغن یاس با ۱ قطره روغن رز، ۱ قطره یلانگ یالنگ و چهار قطره نرولی را ترکیب کنید.

ماساژ دهید

پنج قطره از روغن اسانس را با ۱۰ میلی لیتر از روغن  پایه میروما رقیق کنید و مصرف کنید.

در آن حمام کنید

۴ تا ۶ قطره روغن را در آب گرم قرار دهید. سپس حداقل به مدت ۱۰ دقیقه در وان حمام  بمانید تا رایحه کار کند.

برای مطالعه بیشتر:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا