Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
صنایع شیمیاییعمومی

وان گالوانیزه چیست و چگونه ساخته می شود؟

وان گالوانیزه یکی از تجهیزات مهمی است که برای انجام فرآیند گالوانیزاسیون مورد استفاده قرار می گیرد. وان گالوانیزه از نظر ظرفیت ،  جنس ، کیفیت و ابعاد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

از آنجاییکه این وان باید توانایی نگهداری روی مذاب با دمای حدود ۴۰۰ درجه سانتی گراد را داشته باشد باید از همه نظر از جمله جنس بدنه ، کیفیت طراحی و کیفیت جوشکاری به دقت بررسی شود زیرا هرگونه نقصی در آن منجر به حادثه ای وحشتناک خواهد شد.

علاوه بر این روی مذابی که بطور مداوم در داخل این ظرف قرار می گیرد با فلز بکار رفته در بدنه آن که اغلب فولاد است واکنش نشان می دهد بنابراین باید از این نظر نیز جنس وان توجه خاص داشت. برای کسب آگاهی بیشتر در این رابطه با ما در نشریه جهان شیمی فیزیک همراه باشید.

روش ساخت وان گالوانیزه

به دلیل اهمیت بالای این وسیله در فرآیند گالوانیزاسیون ساخت آن باید با دقت فراوان انجام شود. یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که فولاد بکار رفته در ساخت این مخزن باید در برابر خوردگی مقاومت بالایی داشته باشد.

خوردگی در این مخزن خطر نشت روی مذاب را افزایش می دهد که در محیط های صنعتی بسیار خطرناک بوده و می تواند خطر آفرین باشد.

یکی دیگر از نکات مهمی که باید در ساخت وان گالوانیزه مورد توجه قرار بگیرد ابعاد و سایز آن است که بر اساس اندازه قطعاتی که مورد آبکاری روی قرار می گیرند، اندازه این مخزن متفاوت خواهد بود.  طرح و مدل ساخت این مخزن نیز بسیار حائز اهمیت است و باید با دقت و براساس کارکرد این وسیله صورت بگیرد.

در نهایت پس از انتخاب جنس بدنه و ابعاد این مخزن نوبت به جوشکاری می رسد که از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و باید با دقت بسیار بالا انجام شود.

موارد فوق همگی در طول آموزش خدمات گالوانیزه بطور کامل شرح داده می شوند تا اهمیت این ظرف بیش از پیش برای همه روشن شود.

وان گالوانیزه چیست و چگونه ساخته می شود؟
وان گالوانیزه چیست و چگونه ساخته می شود؟

فرایند گالوانیزاسیون در وان گالوانیزه

همانطور که قبلا گفتیم جنس مخزن گالوانیزاسیون اغلب از جنس فولاد است بنابراین روی مذابی که در این ظرف ریخته می شود اول با بدنه خود ظرف واکنش می دهد و لایه هایی را روی آن تشکیل می دهد که شامل لایه گاما ، لایه دلتا ، لایه زتا و لایه اتا است.

لایه گاما در مجاور بدنه فولادی وان تشکیل می شود و حاوی ۷۵% روی است. سپس لایه دلتا تشکیل می شود که شامل ۹۰% روی است ، لایه زتا حاوی ۹۴% روی است و در دمای ۵۰۰ درجه سانتی گراد مقاومت و پایداری آن از دست می رود.  آخرین لایه که حاوی روی ۱۰۰% است لایه اتا با کمترین ناخالصی است که برخلاف ۳ لایه قبلی کمترین سختی را دارد.

این چهار لایه در نهایت با ویژگیهای سختی ، انعطاف پذیری و چسبندگی یک روکش مقاوم را بر سطح فولاد تشکیل می دهند و از آن محافظت می کنند.

کاربرد وان گالوانیزه

وان های گالوانیزه کاربرد گسترده ای دارند و برای گالوانیزه لوله و اتصالات ، ورق های گالوانیزه و بسیاری از موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. گاهی این مخزن بطور اختصاصی برای گالوانیزه یک نوع محصول مثلا گالوانیزه لوله مورد استفاده قرار می گیرد و گاهی اوقات نیز انواع محصولات در یک مخزن با روی روکش می شوند.

استفاده از قطعات با کیفیت در تولید این مخزن و نگهداری صحیح آن باعث افزایش ماندگاری آن شده و بدین ترتیب در هزینه ها صرفه جویی خواهد شد.

یکی از مهمترین مواردی که باعث آسیب دیدگی این مخزن می شود فرو بردن و خارج کردن قطعات فلزی مختلف و برخورد آنها با ظرف است که باعث از بین رفتن روکش داخل وان شده و آنرا در معرض خوردگی و فرسایش قرار می دهد.

علت فرسایش وان گالوانیزه چیست؟

وان گالوانیزاسیون نیز مانند سایر تجهیزات در اثر کاربرد مکرر دچار فرسایش خواهد شد برخی از علل اصلی آسیب دیدگی این ظرف شامل تشکیل نقاط داغ ، دمای بالای فرایند  گالوانیزاسیون ، توزیع غیر یکنواخت دما و بسیاری از موارد دیگر است که باعث خوردگی ، نازک شدن جداره و در نهایت فرسایش مخزن می شود.

برخی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر طول عمر این مخزن عبارتند از ترکیب شیمیایی فولاد ، دمای داخل وان ، مدت زمان تماس با مواد مذاب ، فرآیند سرد شدن فولاد پس از اتمام کار و بسیاری از موارد دیگر.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا