خواص لوبیا سبز چیست و چه فواید و مضراتی برای بدن دارد؟
خواص لوبیا سبز برای بدن انسان زیاد است. لوبیا سبز می تواند در انواع غذاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. به هر روشی که شما از لوبیا سبز استفاده کنید، بازهم خواص زیادی خواهد داشت. برخی از ما فقط آن را در لوبیا پلو و خوارک لوبیا استفاده می کنیم. لوبیای سبز را می توان به شکل های کنسروشده و تازه مصرف کرد. لوبیای تازه را می توان در فریزر منجمد کرد یا به صورت پخته و آب پز استفاده کرد. لوبیا سبز منبع خوبی برای انواع ویتامین ها و فیبر است. لوبیا سبز در حالی برداشت می شود که هنوز در غلاف هستند و به بلوغ نرسیده اند.
خواص این لوبیا آنقدر زیاد است که اگر این خواص را بشناسید، آن را حتما در برنامه غذایی روزانه خود قرارخواهید داد. در این مقاله از نشریه علمی جهان شیمی فیزیک می خواهیم در مورد خواص لوبیا سبز فیزیک صحبت کنیم؛ پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
ارزش تغذیهای لوبیا سبز
مصرف انواع میوه ها و سبزیجات خطر ابتلا به انواع بیماری ها را کاهش می دهد. مطالعات متعددی نشان داده است که افزایش مصرف غذاهای گیاهی، مانند لوبیا سبز احتمال ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
به علاوه مصرف این مواد غذایی باعث تقویت گوارش ، کنترل وزن و افزایش انرژی می شود. براساس اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، یک فنجان لوبیا سبزکنسروی ، ارزش غذایی معادل (صد و پنجاه گرم):
- کالری: ۲۸
- چربی: ۰٫۵۵ گرم
- کربوهیدرات: ۵٫۶۶ گرم
- فیبر: ۲٫۶ گرم
- قند: ۱٫۹۴ گرم
- پروتئین: ۱٫۴۲ گرم
- کلسیم: ۱۷ میلیگرم
- آهن: ۱٫۲ میلیگرم
- منیزیم: ۱۸ میلیگرم
- فسفر: ۳۰ میلیگرم
- پتاسیم: ۱۳۰ میلیگرم
- ویتامین A: مقدار ۲۴ میکروگرم
- ویتامین K: مقدار ۵۲٫۵ میکروگرم
- تیامین: ۰٫۱ میلیگرم
- نیاسین: ۰٫۷ میلیگرم
- ویتامین B۶: مقدار ۰٫۱۴ میلیگرم
- ویتامین E: مقدار ۰٫۴۱ میلیگرم
- فولات: ۳۲ میکروگرم
بدیهی است که کنسرو لوبیا سبز حاوی مقدار زیادی سدیم است و بهتر است آن را قبل از مصرف آبکشی کنید. بهتر است از لوبیای سبز تازه یا منجمد استفاده کنیم تا میزان سدیم موجود در لوبیای سبزکاهش یابد و از حداکثر فواید آن بهره مند شویم.
خواص لوبیا سبز در طب سنتی
در طب سنتی، خواص بسیاری برای لوبیا سبزذکر شده است، به طوری که آن را یک سبزی خوشمزه می دانند که می تواند به شکل های مختلف مصرف می شود، اما بیشترآن را در لوبیا پلو استفاده می کنند؛ در زیر به مهم ترین خواص لوبیا سبز در طب سنتی اشاره می کنیم.
خواص لوبیای سبز برای دستگاه گوارشی
این لوبیا سرشار از فیبر است و بنابراین در بهبود حرکات روده و در نتیجه سلامت گوارش بسیار مؤثر است. جالب اینجاست که در علم پزشکی اصطلاح فودمپ fodmap به انواع کربوهیدرات هایی اطلاق می شود که در بدن انسان قابل هضم نیستند، اما توسط باکتری های روده ای مصرف می شوند و باعث نفخ، اسهال، دردشکمی، یبوست و به طور کلی مشکلات گوارشی می شوند.
وعده های غذایی که فودمپ کمی دارند برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند. لوبیا سبزاز این دسته مواد غذایی است که با وجود محتوای فیبری زیاد، فود مپ آن کم است و به همین دلیل یکی از خواص لوبیا سبز تقویت کننده دستگاه گوارش است.
خواص ضد سرطان لوبیای سبز
بسیاری از میوه ها و سبزیجات دارای آنتی اکسیدان هایی هستند که ثابت کرده اند خواص ضد سرطان دارند. لوبیای سبز سرشار از کلروفیل است که به آن ها خواص ضد سرطان می دهد. بنابراین افرادی که لوبیای سبز زیادی مصرف می کنند، به خصوص اگر آن را بخار پز و کم پخت مصرف کنند؛ می تواننداز آن برای جلوگیری از بسیاری از بیماری های بدخیم استفاده کنند.
خواص لوبیا سبز برای زنان
خانم ها به دلیل دوره قاعدگی و بارداری نیاز به مصرف طبیعی آهن دارند تا از کم خونی آن ها جلوگیری شود. لوبیا سبز برای توقف و درمان کم خونی قدرتمند است.
با توجه به محتوای بالای آهن واسید فولیک بهترین گزینه برای پیشگیری و درمان کم خونی است. همچنین با توجه به اهمیت مصرف اسید فولیک در زنان باردار برای پیشگیری از نقص لوله عصبی جنین؛ مصرف لوبیا سبز در طول این دوره بسیار توصیه می شود.
خواص لوبیا سبز برای افسردگی
یکی از خواص لوبیا سبز، کمک به جلوگیری ازافسردگی است. وجود فولات در لوبیای سبز باعث می شود از عواملی که در تولید هورمون ها یی مانند سروتونین، دوپامین و اپی نفرین تداخل ایجاد می کند، جلوگیری شود و فرد دچار افسردگی ناشی از کمبود این هورمون ها نمی شود. در نتیجه استفاده از آن برای افرادی که مشکلات خواب ،اشتها و بدخلقی تشویق دارند، توصیه می شود.
عوارض احتمالی لوبیا سبز
افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، از جمله کومادین و وارفارین نباید مصرف غذاهایی که ویتامین k بالایی دارندرا افزایش دهند، چرا که این رژیم غذایی نقش مهمی در انعقاد خون دارد. لکتین پروتئینی است که به کربوهیدرات ها متصل می شود. این پروتئین در انواع لوبیا مانند لوبیای سبز یافت می شود. این پروتئین می تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند. پخت لوبیا سبز می تواند مقدار لکتین را کاهش دهد. لوبیا سبز شامل اسید فیتیک است. فیتیک اسید می تواند به مواد معدنی متصل شود و از جذب آن ها توسط بدن جلوگیری کند. افرادی که کمبود مواد معدنی دارند باید در مورد مصرف لوبیا سبزبا پزشک خود مشورت کنند. داشتن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از مواد مغذی نقش مهمی را در جلوگیری از بیماری ها دارد.