Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

خواص لوبیا چشم بلبلی چیست؟ طبع، فواید و مضرات آن

یکی از انواع لوبیا وحبوبات، لوبیای چشم بلبلی است که در طب سنتی به لوبیای بلدی معروف است و در هند لوبا نامیده می شود. لوبیا چشم بلبلی بسیار در شرایط خشکی بسیار با دوام است و در مناطق گرم مانند در آسیا، قاره آمریکا، جنوب اروپا، جنوب ایران و هند رشد می کند. لوبیا سرشار از ویتامین A، ویتامین c و مواد مغذی است و به همین دلیل مزایای زیادی برای سلامتی دارد. نام لوبیا از ظاهر آن گرفته شده است. بیضی شکل به نظر می رسد و سفید است و در کنار آن یک قسمت بیضی شکل به صورت سیاه وجود دارد. در ادامه این مقاله از نشریه علمی جهان شیمی فیزیک به بررسی خواص لوبیا چشم بلبلی و مضرات آن می پردازیم.

خواص لوبیا چشم بلبلی

خواص لوبیا چشم بلبلی چیست؟ طبع، فواید و مضرات آن
خواص لوبیا چشم بلبلی چیست؟ طبع، فواید و مضرات آن

 

از جمله ویتامین های این لوبیا ویتامین c و ویتامین A ، مواد معدنی و مواد مغذی  است که باعث شده است که خواص فراوانی داشته باشد. خواص درمانی لوبیا چشم بلبلی شامل رفع مشکلات ادرار، تب بر، درمان ترشحات غیر طبیعی واژن، ضداسپاسم، درمان بی خوابی، افزایش میل جنسی، افزایش شیر مادر، تقویت حافظه، تسکین بیماری قلبی و عروقی، تقویت عضلات، پیشگیری از پوکی استخوان، تقویت رشد مو، پیشگیری از سرطان، ترمیم زخم، درمان کم خونی اشاره کرد. در ادامه به معرفی بعضی از خواص لوبیا چشم بلبلی می پردازیم.

طبع لوبیا چشم بلبلی

متخصصان طب سنتی اعتقاد دارند که لوبیا چشم بلبلی دارای طبیعت گرم و تر است.

فواید لوبیا چشم بلبلی

مفید برای بارداری

این لوبیا سرشار از فولات است، بنابراین مصرف لوبیا چشم بلبلی می تواند خطر نقص مادرزادی جنین مانند نقص لوله عصبی از جمله اسپینا بیفیدا را در مرحله ای از بارداری کاهش دهد. مقادیر بالای آهن و فولات در لوبیا چشم بلبلی برای جلوگیری و درمان کم خونی در خانم های باردار بسیار موثر است. لوبیا دارای مقادیر زیادی از فیبر است و در نتیجه می تواند احتمال ابتلا به یبوست در دوران بارداری را کاهش دهد. توجه داشته باشید که باید از مصرف بیش از حد لوبیا چشم بلبلی در طول دوره بارداری اجتناب کنید زیرا می تواند باعث نفخ، احتباس گاز و سقط جنین شود.

برای درمان دیابت

وجود مقادیر زیادی فیبردر این لوبیا می تواند درکنترل جذب قند موثر باشد وبه درمان دیابت کمک کند. لوبیا چشم بلبلی حاوی فلاونوئیدها است و به همین دلیل است می تواند با بیماری های قلبی عروقی مبارزه کند.

برای درمان ریزش مو

این لوبیا با داشتن پروتئین های ضروری یک راه حل مناسب برای جلوگیری از ریزش مو است. مصرف بیش از حد این لوبیا می تواند باعث تقویت رشد مو شود و از ریزش مو و طاسی جلوگیری کند.

جلوگیری از کم خونی

خواص لوبیا چشم بلبلی چیست؟ طبع، فواید و مضرات آن
خواص لوبیا چشم بلبلی چیست؟ طبع، فواید و مضرات آن

این لوبیا غنی از آهن است و می تواند از کم خونی و خستگی پیشگیری کند. آهن دارای هموگلوبین است و اکسیژن را به تمام سلول های بدن، بافت ها و اندام ها می رساند و مانع از احساس ضعف و خستگی در شما می شود.

بهبود سلامت استخوان

این لوبیا منبع غنی از مواد معدنی است که شامل کلسیم، آهن، منیزیم و منگنز است که وجود این مواد معدنی را برای سلامت استخوان ها ضروری است.

حفظ سلامت پوست

این نوع لوبیا سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C  است که هر کدام برای جوان و شادابی و سلامت پوست بسیار مفید است. در واقعیت، ویتامین A و ویتامین C  این لوبیا به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی، با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و آن ها را خنثی می کند. سلول های پوست ترمیم و بازسازی می کنند واز تشکیل چین و چروک، لکه های قرمز جلوگیری می کنند.

درمان انواع سرطان

رادیکال آزاد در بدن باعث بروز سرطان می شود. وجود ویتامین C و ویتامین A در این لوبیا، خاصیت آنتی اکسیدانی به این لوبیا داده است. آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد مبارزه می کند واز سرطان و رشد سلول‌ها‌ی سرطانی جلوگیری می کند.

کمک به بیخوابی

خواص لوبیا چشم بلبلی چیست؟ طبع، فواید و مضرات آن
خواص لوبیا چشم بلبلی چیست؟ طبع، فواید و مضرات آن

لوبیا چشم بلبلی دارای منیزیم و تریپتوفان است و به همین دلیل برای حفظ آرامش و ریلکس شدن بسیار مفید عمل می کند. از جمله داروهای متعددی که برای بیماران مبتلا به مشکلات خواب تجویز می شوند تریپتوفان است که با مصرف آن می توانید بی خوابی را درمان کنید.

کنترل سطح کلسترول

این لوبیا حاوی فیبر محلول و پروتئین است که می تواند به کاهش سطح کلسترول بد و حفظ سلامت قلب کمک کند. این لوبیا همچنین حاوی فیتوسترول ها است که به حفظ تعادل و کنترل سطح کلسترول بد خون کمک می کند.

منبع غنی از لیگنین

این لوبیا حاوی لیگنین است و با کمک لیگنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند. مصرف این لوبیا می تواند از بیماری هایی مانند سرطان ها، فشار خون بالا، پوکی استخوان، عفونت ها، بیماری قلبی و عروقی و… جلوگیری کند.

درمان یبوست

این لوبیا انتخاب بسیار خوبی برای درمان مشکلات مربوط به معده، لوزالمعده و طحال است. لوبیا فیبر بالایی دارد و می تواند با رشد و بهبود حرکات دودی از یبوست جلوگیری کند.

مفید برای کاهش وزن

این لوبیا بدون کلسترول و چربی است و از اضافه وزن جلوگیری می کند. لوبیای چشم بلبلی همچنین حاوی مقادیر زیادی سلنیوم است که می تواند به کنترل وزن کمک کند. این لوبیا با محتوای فیبر بالا باعث می شود احساس سیری کنید و از پرخوری جلوگیری کنید و به همین دلیل به کاهش وزن و لاغری شما کمک می کند.

صرف نظر از خواصی که این لوبیا برای کاهش وزن دارد; اما به تنهایی نمی تواند شما را به وزن مورد نظرتان برساند.

بنابراین با یک رژیم غذایی سالم و اصولی; می توانید به بهترین وزن خود برسید و هم قادر خواهید بود کیفیت سلامت خود را ارتقاء دهید.

آیا لوبیا چشم بلبلی نفخ دارد ؟

در مقایسه با انواع مختلف لوبیا نفخ بسیار کمتری دارد، اما ارزش غذایی این لوبیا با انواع دیگر لوبیا ها بسیار متفاوت نیست.

مضرات لوبیا چشم بلبلی

لوبیای چشم بلبلی همانطور که دارای خواص و فواید زیادی است، میتواند مضراتی نیز داشته باشد. مصرف بیش از حد این لوبیا می تواند مشکلات و عوارضی ایجاد کند. عوارض جانبی ناشی از مصرف بیش از حد این لوبیا ممکن است شامل مشکلات گوارشی مانند نفخ، درد معده، گاز معده ( دراثر وجود رافینوز) و کاهش جذب برخی از مواد معدنی که شامل کلسیم و منیزیم، آهن، روی به دلیل وجود اسید فیتیک دراین لوبیا اشاره کرد. توجه داشته باشید که اسید فیتیک با خیس کردن این لوبیا در آب از بین می رود.

مصرف بیش از حد این لوبیا نیز می تواند منجر به غلظت خون بالا، تولید خلط غلیظ و خواب های پریشان و مشوش شود. افرادی که مبتلا به بیماری نقرس ها واسید اوریک بالا هستند، باید در هنگام مصرف این لوبیا به دلیل سطح پروتئین بالا خود را محتاط باشند و با پزشک متخصص خود مشورت کنند.

کودکان، سالمندان، زنان باردار (به ویژه در سه ماهه اول بارداری)، مادران شیرده، افراد دارای معده ضعیف، افراد مبتلا به نزله و افراد دارای سرگیجه نیز باید هنگام خوردن این لوبیا مراقب باشند.

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا