Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

سیلر چیست و چه تفاوتی با کیلر دارد؟

سیلر محصولی است که به منظور محافظت از چوب و سطوح در برابر آسیب روی آن کشیده می شود. این محصولات شامل پولیش، رنگ و روغن هستند. سیلر ها محصولاتی به نام پرایمر هستند که چوب را می پوشاند تا یک لایه محافظ ایجاد کنند. این محصولات به طور موثری مانع تغییر منافذ چوب در اثر رطوبت یا واکنش های شیمیایی در چوب می شوند.

سیلرهای مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام مزایای خاص خود را دارند. بعضی از این محصولات یک پولیش بسیار نازک را ایجاد می کنند که سطحی صاف را برای زیرسازی آماده می کند. سیلرهایی نیز وجود دارند که در اطراف سطح چوب مانعی ایجاد می کنند تا از آسیب های وارده به چوب محافظت کنند.

این محصولات همچنین ممکن است از متورم شدن چوب جلوگیری کرده و یا ممکن است رنگ یا عمق را به چوب اضافه کنند. در بسیاری از موارد سیلر به سادگی به نوعی از روکش اشاره دارد که روی چوب اعمال می شود.

نقاشی ارزش خانه شما را افزایش می دهد و زیبای منزل شما را دو چندان می کند. سیلر یا پرایمر یک جنبه حیاتی است که هنگام نقاشی بر روی دیوار باید در نظر گرفته شود. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.

پرایمر رنگ یا سیلر چیست؟

هنگامی که دیوارهای داخلی خانه یا واحد تجاری خود را نقاشی می کنید، انجام عملیات زیر سازی با سیلر بسیار ضروری است. صرف نظر از مارک یا کیفیت رنگ، این محصولات کمک زیادی به بهبود سطح می کنند و در هنگام رنگ آمیزی دیوارهای داخلی باید در نظر گرفته شوند.

پرایمر رنگ چوب مواد شیمیایی شفافی هستند  که برای آماده سازی چوب قبل از رنگ آمیزی اعمال می شوند. استفاده از پرایمر رنگ چوب دوام رنگ را افزایش داده و چسبندگی رنگ را به سطح چوبی بهبود می بخشد. پرایمرها قبل از استفاده از رنگ روی سطوح داخلی و خارجی توصیه می شود و عمر رنگ را افزایش می دهند.

سیلر چیست و چه تفاوتی با کیلر دارد؟
سیلر چیست و چه تفاوتی با کیلر دارد؟

انواع مختلف سیلر

در درجه اول دو نوع سیلر مخصوص چوب، یکی پایه آب و دیگری پایه روغن وجود دارد. هر دو محصول را می توان روی چوب خام استفاده کرد اما از نظر پوشش دهی متفاوت عمل می کنند.

سیلرهای چوبی بر پایه آب به دلیل زمان خشک شدن سریع، محبوبیت بیشتری دارند. همچنین سمیت و بوی کمتری نسبت به سیلرهای چوبی بر پایه روغن دارند. با این حال، سیلرهای مخصوص چوب بر پایه آب نیز برای موثر بودن نیاز به استفاده از چند لایه دارند و ممکن است گران تر از سیلرهای چوبی بر پایه روغن باشند.

سیلرهای چوبی بر پایه روغن پوشش دهی بالاتری دارند اما خشک شدن آنها بیشتر طول می کشد. علاوه بر این سیلرهای چوبی بر پایه روغن اغلب حاوی ترکیبات سمی هستند که به عنوان VOC یا ترکیبات آلی فرار شناخته می شوند. ترکیبات آلی فرار یا VOC مواد شیمیایی هستند که باعث محافظت، چسبندگی و تشکیل لایه محافظ روی چوب می شوند.

کیلر چیست؟

کیلر نوعی پوشش است که خاصیت براق کنندگی دارد. این محصول معمولا بر روی سیلر بکار می رود. دو نوع کیلر در بازار موجود است که شامل کیلر مات و کیلر براق است. کیلر همراه با سیلر به منظور رنگ نهایی بر روی چوب استفاده می شود و خاصیت شفاف کنندگی دارند. شما می توانید کیلر را با پيستوله و قلم مو به روی سطح چوب اعمال کنید. حلال کیلر تینر فوری است.

چرا باید از پوشش سیلر روی دیوار خود استفاده کنید؟

هنگام رنگ آمیزی دیوارهای داخلی توصیه می شود قبل از استفاده از رنگ مورد نظر خود، یک لایه سیلر را اعمال کنید. این لایه پوششی فواید زیادی را برای شما فراهم می کند.  این فواید عبارتند از:

چسبندگی بیشتر لایه ها

این محصول دارای عوامل چسبندگی طبیعی شناخته شده است. این عوامل اتصال دهنده به سیلر اجازه می دهند تا به سطح دیوار بچسبد. حتی وقتی دیوار قدیمی یا جدید است، این محصول به راحتی به سطح دیوار می چسبد. هنگامی که این محصول بر روی دیوار خشک شد، می توانید رنگ مورد نظر را بر روی دیوار اعمال کنید.

سیلر باعث می شود رنگ مورد نظر شما بهتر بر روی سطح قرار بگیرد. برخی از رنگ ها به دیوارها نمی چسبند به خصوص اگر دیوار شما قدیمی باشد. دیوارهای قدیمی ممکن است سطوح ناهمواری داشته باشند. با این وجود، سیلر به ایجاد پیوند بین لایه های رنگ و دیوار بسیار کمک می کند.

کیفیت رنگ را حفظ می کند

یکی دیگر از مزایای استفاده از سیلر این است که به حفظ کیفیت اصلی رنگ کمک می کند. برخی از رنگ ها وقتی روی دیوارهای قدیمی استفاده می شوند، کیفیت اولیه خود را از دست می دهند. وقتی دیوار قدیمی می شود گچ آن مرطوب شده و ممکن است با رنگ واکنش نشان دهد. رنگ حاوی برخی مواد شیمیایی است که ممکن است با محتوای دیوار قدیمی واکنش نشان دهد.

اگر دیوار قبلا رنگ آمیزی شده باشد، مواد شیمیایی موجود در رنگ جدید می توانند با رنگ دیوار قدیمی واکنش نشان داده و کیفیت رنگ جدید را کاهش دهد. علاوه بر این، رنگ جدید هنگامی که خشک می شود ممکن است شروع به ترکیدن کند. این امر ممکن است در نتیجه واکنش بین رنگ جدید و رنگ قدیمی دیوار باشد. این محصول از بروز این مشکلات جلوگیری می کند و سطح جدیدی در اختیار شما قرار می دهد.

سیلر چیست و چه تفاوتی با کیلر دارد؟
سیلر چیست و چه تفاوتی با کیلر دارد؟

به بستن ترک ها و سوراخ های روی دیوار کمک می کند

رنگ معمولی ممکن است نتواند ترک های روی دیوار را بپوشاند و آب بندی کند. با این وجود، سیلر می تواند در پوشاندن این ترک ها و سوراخ ها قبل از رنگ آمیزی به شما بسیار کمک می کند. به همین دلیل توصیه می شود قبل از رنگ آمیزی دیوار، از این محصول استفاده کنید.

چه زمانی به سیلر نیاز است؟

این محصول باید در بسیاری از موارد مانند سطوح چوبی حتما استفاده شود، اما بر روی همه دیوارها قابل استفاده نیست. برخی از دیوارها قبل از رنگ آمیزی نیاز به سیلر دارند، تا سطوح آنها صاف شود. دیوارهای که نیاز به این محصول دارند، عبارتند از:

اگر دیوار لکه های زیادی دارد

این محصول لکه های روی دیوار را می پوشاند. با این کار، سطحی تمیز خواهید داشت که می توانید رنگ مورد نظر خود را به راحتی روی آن اعمال کنید.

اگر دیوار دارای شکاف یا سوراخ باشد

اگر دیوار قدیمی و متخلخل باشد یا ترک هایی روی آن وجود داشته باشد، قبل از استفاده از رنگ مورد نظر باید این مشکلات را برطرف کنید. سیلر به پوشاندن هر سوراخ یا ترک بر روی دیوار به شما بسیار کمک می کند، در نتیجه به شما سطحی صاف ارائه می دهد تا رنگ مورد نظرتان را به راحتی اعمال کنید. بنابراین اگر دیوار شما متخلخل است یا ترک هایی در آن وجود دارد، قبل از شروع به رنگ آمیزی باید سیلر را بکار ببرید.

اگر دیوار در برخی مناطق پوسته پوسته شده است

فرض کنید دیوار در برخی از قسمت ها پوسته پوسته شده و بدون سطح باقی مانده است. در دراز مدت، به نظر می رسد که رنگ دارای قسمت های فرو رفته است که ممکن است چشم انداز خوشایندی نداشته باشد. سیلر به تراز کردن سطوح پوسته پوسته شده بسیار کمک می کند و رنگ نهایی را یکدست نشان می دهد.

اگر دیوار گچی است

این محصول به عنوان واسطه بین رنگ و دیوار عمل می کند. بنابراین با سطح گچ، یک سطح چسبناک ایجاد می کند که می توانید رنگ را روی دیوار اعمال کنید.

سیلر چیست و چه تفاوتی با کیلر دارد؟
سیلر چیست و چه تفاوتی با کیلر دارد؟

در صورت نیاز به رنگ آمیزی دیوار تیره رنگ

اگر قصد دارید دیواری را که رنگ تیره دارد، رنگ آمیزی کنید، بهترین راه استفاده از سیلر است. این محصول سطح جدیدی را برای اعمال رنگ جدید به شما ارائه می دهد. همچنین به شما کمک می کند تا برای رنگ آمیزی کمتر هزینه کنید. هزینه یک سیلر نسبت به یک رنگ معمولی کمتر است. بنابراین می توانید به جای استفاده از رنگ بیشتر برای پوشاندن رنگ تیره دیوار، سیلر را روی دیوار بکار ببرید. این محصول به اندازه کافی ضخیم است و می تواند سطح جدیدی را برای رنگ آمیزی در اختیار شما قرار دهد.

تفاوت سیلر و کیلر

تفاوت میان سیلر و کیلر در هنگام استفاده از این محصولات است. این محصولات مانند یک بتونه شفاف عمل می کنند. سیلر یک ماده بی رنگ است و پس از مصرف روی سطح قابل مشاهده نمی ‌باشد، بنابراین سطح تمیز و صافی را در اختیار شما قرار می دهد. از این محصول می توانید برای پوشاندن درز و منافذ موجود بر روی سطح دیوار و چوب استفاده کنید. این محصول از موادی شامل زینک، روی، رزین نیترو سلولز و حلال تشکیل شده است.

سیلر محصولی با کیفیت است که از ترک خوردگی یا پوسته شدن سطوح جلوگیری می کند. برای استفاده بهتر و کاربردی از این ماده می ‌توان آن را با تینر مخلوط کرده تا مایعی رقیق داشته باشیم و نتیجه بهتری پس از استفاده مشاهده کنیم. بعد از اعمال سیلر روی سطح و خشک شدن آن می توانید کلیر را استفاده کنید.

کیلر رنگ شفافی دارد که بعد از استفاده سیلر و سنباده زدن برای شفافیت بیشتر روی سطح اعمال می شود. کیلر مانند سیلر برای رقیق شدن باید با تینر مخلوط شود و در چند مرحله روی سطح زده شود. باید این نکته را در نظر داشته باشید که هرگز سیلر و کیلر را با هم ترکیب نکنید، زیرا عملکرد و کیفیت این محصولات را برای پوشش دهی بسیار کاهش می ‌دهد. همچنین باعث عدم نفوذ این محصولات به حفره ‌ها و منافذ چوب می ‌شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا