فواید و خواص دمنوش مناسب دموی ها برای سلامتی
دمنوش مناسب دموی ها انواع مختلفی دارد و شما حتما قبل از مصرف دمنوش های گیاهی باید اطلاعات کافی در مورد خواص دمنوش ها و طبع آنها داشته باشید و بدانید کدام دمنوش گیاهی برای درمان مشکل شما مناسب تر است
زیرا بعضی از دمنوش ها باعث از بین رفتن مزاج دموی و بعضی دیگر باعث تشدید و بدتر شدن وضعیت این مزاج می شوند. دمنوش های گیاهی سرشار از خواص درمانی هستند و از همه مهمتر برای سلامتی نیز مفید هستند. مزاج دموی ، گرم و تر است و برای اینکه بر این مزاج غلبه کنید ، باید دمنوش های طبع خنک بنوشید.
دمنوش های گیاهی دارای عوارض بسیار محدودی هستند و نکته مهم در مورد تمام دمنوش های گیاهی این است که باید در مصرف آنها زیاده روی نشود و به اندازه مصرف شوند. اگر تمایل دارید برای بهبود و درمان مشکلات خود از دمنوش های گیاهی استفاده کنید ، بهتر است قبل از مصرف این نوشیدنی ها با پزشک معالج خود مشورت کنید. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.
فواید مصرف دمنوش های گیاهی
دمنوش های گیاهی امروزه طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده اند و از همه مهمتر اینکه طبیعی هستند و از گیاهان بدست می آیند. یکی از خواص مفید دمنوش های گیاهی این است که فاقد کافئین هستند و افراد بسیار زیادی از این دمنوش ها به جای نوشیدنی های کافئین دار استفاده می کنند و از خواص درمانی آنها نیز بهره مند می شوند.
نکته مهم در مورد دمنوش های گیاهی این است که باعث آرامش فرد مصرف کننده می شوند و همچنین می توانند بیماری ها و مشکلات فرد را نیز درمان کنند. هر دمنوش گیاهی خواص درمانی مجزا و منحصر به فردی دارد. در طب سنتی دمنوش های گیاهی برای رفع و بهبود بیماری ها بسیار تجویز می شوند.
قبل از اینکه هر گونه دمنوش گیاهی را مصرف کنید ، سعی کنید اطلاعات جامع و کاملی درمورد آن دمنوش بدست آورید و با خواص و مضرات آن آشنا شوید و از همه مهمتر اینکه ، اگر دمنوش گیاهی را متناسب با بیماری خود مصرف نکنید ، ممکن است باعث بدتر شدن وضعیت بیماری در شما شود. دمنوش های گیاهی دارای فواید بسیار زیادی برای سلامتی می باشند و برخی از دمنوش های گیاهی ، ممکن است در بهبود و اصلاح مزاج به فرد کمک کنند.
مزاج دموی چیست ؟
مزاج دموی یا گرم و تر ، مزاجی است که در آن رنگ پوست افراد به رنگ قرمز می باشد و در این مزاج خون به عنوان نماد دم شناخته شده است. افرادی که مزاج دموی در آنها شدید می باشد ، مزه شیرین را همیشه در دهان خود احساس می کنند و این افراد در فصل بهار بیشتر احساس خواب آلودگی و تمایل به خوابیدن دارند. آب دهان در افراد دارای مزاج دموی ، بسیار غلیظ می باشد و بدن این افراد دارای جوش های بسیار ریزی است.
بهترین اعمال برای این افراد ، پیاده روی در صبح و حجامت کردن در فصل بهار می باشد. حجم خون در افراد دارای مزاج دموی بالا می باشد و این افراد در هنگام غذا خوردن اشتهای بسیار زیادی دارند و همین قضیه باعث ایجاد چاقی و اضافه وزن در این افراد می شود.
خصوصیات مزاج دموی چیست ؟
افراد دارای مزاج دموی ، خونگرم هستند و به راحتی می توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند. خصوصیت دیگر این افراد ، برونگرا بودن آنهاست و اینکه به ندرت عصبانی می شوند. هیکل این افراد درشت می باشند و موهای پرپشتی دارند و خوش اخلاق می باشند. افراد دارای مزاج دموی تمایل زیادی به خوردن غذا دارند و بیشتر مواقع پر انرژی می باشند.
پوست این افراد به نسبت گرم و مرطوب می باشد و رنگ چهره شان نیز مایل به قرمز است. این افراد بیشتر احساس تشنگی می کنند و استقامت بدنی و فعالیت ذهنی این افراد بالا می باشد. تن صدای افراد دارای مزاج دموی معمولی تا بلند است و به دلیل برونگرا بودن خوش مشرب و پر حرف هستند. این افراد آب و هوای گرم و مرطوب را نمی توانند ، تحمل کنند و در این شرایط تعریق بدن افراد دارای مزاج دموی بسیار زیاد می شود. خانم های دارای مزاج دموی ، قاعدگی های دردناکی را تحمل می کنند.
انواع دمنوش مناسب دموی ها :
دمنوش گیاهی چای ترش :
دمنوش گیاهی چای ترش ، طبعی سرد و خشک دارد و برای مزاج دموی که گرم و تر می باشد ، بسیار مناسب است. این دمنوش به خاطر طبع سردی که دارد ، برای افرادی که سرد مزاج هستند مناسب نمی باشد. پس از مصرف این دمنوش گیاهی حالت سردی به بدن القا می شود. در طب سنتی این دمنوش گیاهی ، گزینه مناسبی برای افراد گرم مزاج می باشد.
این دمنوش گیاهی همچنین برای افرادی که چربی و فشار خون بالایی دارند ، نیز بسیار مناسب است. اگر افراد سرد مزاج تمایل به نوشیدن دمنوش چای ترش دارند بهتر است به آن مواد گرم یا شیرین کننده مانند عسل اضافه کنند و پس از آن این دمنوش را میل کنند.
بعلاوه دمنوش گیاهی چای ترش را می توان با نعناع ، لیمو، دارچین ، گل گاوزبان و نبات ترکیب کرد و مصرف نمود. دمنوش گیاهی چای ترش می تواند به صورت مستقیم بر قلب و عروق تاثیر بگذارد و متابولیسم بدن را کاهش دهد و همچنین باعث کاهش فعالیت قلب و حرارت بدن شود.
دمنوش گیاهی آلبالو :
دمنوش گیاهی آلبالو ترش دارای طبعی سرد و خشک می باشد ولی دمنوش آلبالوی رسیده و شیرین ، طبعی گرم دارد. دمنوش گیاهی آلبالو ترش برای افراد دارای مزاج دموی بسیار مناسب می باشد و می تواند بر مزاج دموی غلبه کند و حتی آن را درمان کند. تنها نکته مهم در مورد دمنوش آلبالو ترش ، این است که باید به اندازه مصرف شود. هر چه آلبالو ترش تر ، نارس و سفت باشد برای افراد دارای مزاج گرم و تر مناسب تر می باشد و هرچه آالبالو رسیده و شیرین تر باشد ، گرم تر می شود و برای افراد سرد مزاج بهتر است.
دمنوش گیاهی عناب :
دمنوش گیاهی عناب ، یک دمنوش مناسب دموی ها است که از میوه خشک شده عناب بدست می آید. خرمای چینی یا خرمای قرمز نام های دیگر عناب می باشد. دمنوش عناب طبعی معتدل و تاحدودی سرد و خشک دارد و برای افراد دارای مزاج گرم بسیار مناسب است. دمنوش گیاهی عناب به رنگ قرمز یاقوتی است و این دمنوش پرخاصیت دارای آنتی اکسیدان های منحصر به فرد ، ویتامین های B و C ، پلی فنول ها ، پتاسیم و آهن است.
دمنوش گیاهی زرشک :
زرشک میوه ای قرمز رنگ با طعمی ترش مزه است . طبع زرشک سرد و خشک است و بهترین انتخاب برای افراد دارای مزاج دموی یا گرم و تر است. دمنوش زرشک طعم دل انگیزی دارد و می تواند مزاج دموی را درمان کند و حتی باعث تصفیه خون نیز می شود. همچنین این دمنوش گیاهی پرخاصیت برای افرادی که فشار خون بالایی دارند بسیار مفید است و باعث تنظیم خون در این افراد می شود.
دمنوش گیاهی خاکشیر :
از زمان های قدیم خاکشیر مورد استفاده قرار می گرفته است و در طب سنتی این گیاه دارای طبعی سرد و تر می باشد و دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی است. دمنوش این گیاه نیز مانند خود گیاه ، دارای خواص درمانی بسیار زیادی می باشد. این دمنوش گیاهی فوق العاده برای افرادی که دارای مزاج دموی هستند ، بسیار مفید است. طبع مزاج دموی گرم است و نوشیدنی های طبع سرد مانند خاکشیر برای این مزاج مناسب می باشد و باعث بهبود این مزاج می شود.
دمنوش گیاهی ترنجبین :
از دوران قدیم تا امروز ترنجبین در طب سنتی به عنوان خنکی مصرف می شده است و پر از خاصیت درمانی می باشد. این دمنوش گیاهی طبعی سرد دارد و باعث درمان مزاج دموی می شود.
خوراکی های مناسب مزاج دموی :
مزاج دموی طبعی گرم دارد و برای این مزاج باید مواد غذایی با طبعی سرد مصرف شود. میوه های مناسب این مزاج هلو ، انجیر ، زالزالک ، آلبالو ، انار و شاه توت می باشد. آش جو ، نان جو ، برنج ، ذرت ، عدس ، ماش ، گوشت گاو ، سیرابی و قلوه گوسفند خوراکی هایی با طبع سرد و مناسب مزاج دموی می باشد.
همچنین ادویه های مختلف ، دمنوش های گیاهی که در بالا ذکر شده اند و قهوه نیز برای اصلاح این مزاج مفید می باشند. آب یکی از بهترین نوشیدنی ها برای افراد دارای مزاج دموی می باشد ، زیرا باعث رقیق شدن خون می گردد و حرارت بدن را نیز متعادل می کند.
خوراکی های نامناسب مزاج دموی :
افراد دارای مزاج دموی به دلیل داشتن طبع گرم ، باید خوراکی هایی با طبع سرد مصرف کنند. این افراد باید گوشت گوسفند ؛ بره ، بوقلمون ، رشته فرنگی ، ماکارونی و انواع کیک ها را به مقدار کم مصرف کنند. سبزیجاتی مانند نعنا ، شوید ، زنجبیل ، زیتون و سیر برای این افراد مناسب نمی باشد و ادویه هایی مانند فلفل سیاه ، رازیانه و آویشن را نباید مصرف کنند . همچنین آب انگور ، عسل ، شکر و عصاره انبه به دلیل اینکه گرم هستند ، اصلا برای این افراد مناسب نمی باشند و برایشان مضر می باشد.