Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

انواع طبع (سرد و گرم و معتدل) و تفاوت های آن را بشناسید!

انواع طبع ( سرد و گرم و معتدل )  به حالتی در بدن گفته می شود که قابل تغییر نمی باشد و فرد با آن به دنیا می آید. برای شکل گیری طبع عواملی همچون وراثت ، تغذیه ، منطقه جغرافیایی و عواملی دیگری تاثیر گذار می باشد. هر فردی دو نوع طبع دارد یک طبع اصلی و یک طبع اکتسابی.

طبع اصلی  به طبعی گفته می شود که از پدر و مادر هر فرد ، به او به ارث می رسد. همچنین طبع اصلی ممکن است با گذشت زمان ، تغذیه نامناسب ، شرایط آب و هوایی و عوامل دیگر تغییر کند و فرد طبع جدیدی بدست آورد این طبع جدید اکتسابی نامیده می شود. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.

طبع چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟

هر فردی باید نسبت به طبع خود شناخت کافی داشته باشد و به خاطر همین شناخت ، می توانید از بروز هر مشکلی پیشگیری کنید. اگر هر فردی طبع خود را بشناسد ، می داند که چه وعده غذایی برای بدنش مفید و مناسب می باشد و از خوردن خوراکی هایی که برای طبعش مفید نمی باشد ، دوری می کند.

در بین موجودات زنده ، تنها انسان است که طبع آن بسیار متغیر می باشد. حیوانات و گیاهان همیشه طبع شان ثابت است و تغییر نمی کند. به عنوان مثال می توان گفت میوه یا سبزیجاتی که طبع گرم دارند ، در هر کجای دنیا که کشت و برداشت شوند ، طبعشان گرم می ماند و فقط ممکن است نسبت به شرایط و منطقه آب و هوایی آن میزان گرمی آنها کم و یا زیاد شود ، اما هیچ تغییری در کیفیت این طبع بوجود نمی آید.

تفاوت انواع طبع (سرد و گرم و معتدل) :

طبع به سه دسته سرد ، گرم و معتدل تقسیم بندی می شود و هرکدام از این طبع ها تعاریف مخصوصی را به خود نسبت داده اند که در ادامه شرح داده می شود.

انواع طبع ( سرد و گرم و معتدل ) و تفاوت های آن را بشناسید!
انواع طبع ( سرد و گرم و معتدل ) و تفاوت های آن را بشناسید!

طبع سرد چیست؟

افرادی که داری این طبع هستند ، نمی توانند سرما را تحمل کنند و رنگ پوست این افراد روشن می باشد. خواب این افراد زیاد بوده و بیشتر اوقات کم انرژی می باشند. افراد طبع سرد در معرض بیماری هایی همچون نقرس ، ام اس ، پارکینسون و رماتیسم قرار می گیرند و ممکن است به نسبت طبع های دیگر ، افراد دارای طبع سرد بیشتر به این بیماری ها مبتلا شوند.

این افراد به ندرت عصبی می شوند و به دلیل خونسرد بودن ، به کندی کارهایشان را پیش می برند. احساس به استراحت و خواب در این افراد زیاد می باشد و افراد دارای طبع سرد ، پر انرژی نمی باشند. یکی دیگر از مشخصه های افراد دارای طبع سرد ، این است که در بیشتر مواقع کسل و سست هستند.

ویژگی افراد با طبع سرد

افراد طبع سرد ، درون گرا می باشند و کمتر احساساتشان را بروز می دهند. نبض افراد طبع سرد کند می زند و غذای مصرفی شان دیرتر هضم می گردد و اکثر اوقات این افراد دارای اضافه وزن می باشند. سفید شدن مو در افراد طبع سرد ، خیلی زود اتفاق می افتد و حتی ممکن است این افراد موهایشان نیز ریزش داشته باشد. بیماری هایی مانند ام اس یا پارکینسون از جمله بیماری هایی هستند که ممکن است ، افراد طبع سرد به آنها مبتلا شوند.

عواملی همچون ترس شدید ، غم و اندوه ، شادی بیش از حد ، تحرک کم ، خواب زیاد ، مصرف گیاهان سرد ،  شغل هایی مانند کار در قصابی و قرار گرفتن در مقابل باد کولر یا پنکه ، باعث بوجود آمدن یا تشدید شدن طبع سرد می گردد.  افراد دارای طبع سرد با مصرف ماست ، خیار، دوغ ، ترشیجات و … دچار افت فشار خون می شوند و احساس سستی و بی رمقی به آنها دست می دهد و در نهایت به استراحت یا خواب زیاد نیاز پیدا می کنند.

 طبع گرم چیست؟

بدن افراد دارای این طبع ، بیشتر اوقات گرم است و با خوردن غذاهای گرم نیز مشکلاتی در بدنشان بوجود می آید. خارش بدن ، جوش های صورت و مشکلات پوستی از مشکلات بارز این افراد می باشد. افرادی دارای این طبع ، خوش رو و خوش برخورد می باشند. رنگ پوست این افراد تیره تر و به رنگ قرمز می باشد.

غذاهای گرم باعث فعال شدن سیستم سمپاتیک و غذاهای سرد باعث فعال شدن سیستم پاراسپاتیک در این افراد می شود. در سیستم سمپاتیک ضربان قلب بالا می رود و اندام ها پر خون می شوند.

انواع طبع ( سرد و گرم و معتدل ) و تفاوت های آن را بشناسید!
انواع طبع ( سرد و گرم و معتدل ) و تفاوت های آن را بشناسید!

ویژگی افراد با طبع گرم

از نظر فراوانی افراد دارای طبع گرم به نسبت افراد طبع سرد ، کمتر هستند. افراد طبع گرم ، برو نگرا می باشند و در برابر هر مسئله ای زود جوش می آورند و عصبانی می شوند. یکی از مزایای شخصیتی این افراد ، خوشرو و خوش برخورد بودن می باشد و با دیگران زود آشنا و صمیمی می شوند.

افراد طبع گرم همیشه بدنشان گرم می باشد و همین قضیه باعث می شود که احساس عطش در این افراد زیاد باشد. میل به خوردن شیرینجات در این افراد خیلی زیاد می باشد. مشکلاتی همچون تعرق زیاد ، وجود آکنه بر روی پوست صورت ، خارش بدن  و شوره بر روی سر ، در افراد طبع گرم بیشتر از دیگران می باشد.  افراد دارای طبع گرم بیشتر مواقع احساس گرما می کنند و داغ می شوند. در هوای سرد این افراد زود تر گرم می شوند ، اما در هوای گرم ، سریع خنک نمی شوند و انرژی در این افراد زیاد می باشد.

نکته:

عواملی همچون خبرهای شاد و خوش ، غم و شادی در حد متوسط ، خواب و بیداری به اندازه ، عفونت های مختلف ، مصرف خوراکی های گرم (عسل، فسنجان، زنجبیل) ، مشاغلی گرم (آهنگری) ، دوره های مختلف ( بلوغ، بارداری، یائسگی) و پوشیدن لباس های گرم و … باعث ایجاد طبع گرم در فرد می شود.

اگر پس از خوردن مواد خوراکی گرم ، همچون خرما ، موز ، انجیر ، غذاهای تند به شدت حرارت بدنتان بالا رفت و حتی عرق کردید و رنگ پوسستان قرمز شد و صورت شما آکنه زد ، احتمال بر این است که طبع شما گرم می باشد. در افراد طبع گرم تمایلات جنسی نیز بالاتر می باشد. البته این اتفاقات نیز برای فردی با طبع سرد نیز ، ممکن است اتفاق بیفتد و این در صورتی است که فرد کبدی گرم داشته باشد و این یک استثنا می باشد.

طبع معتدل چیست ؟

طبعی ما بین طعم سرد و گرم وجود دارد  که طبع متعدل نامیده می شود. افراد دارای این طبع نسبت به دما ، غذا و شرایط آب و هوایی ، حساسیت نشان نمی دهند و بدنشان نسبت به هم چیز سازگار می باشد. افراد طبع معتدل خلق و خویی ثابت دارند و دم دمی مزاج نیستند. یکی از معایب این طبع ، این است که نسبت به هیچ چیزی حساسیت نشان نمی دهند و این رویکرد به مرور زمان باعث می شود که بیماری ها در درون بدن این افراد پنهان بمانند و خودشان را نشان ندهند.

افراد دارای طبع معتدل از نظر فراوانی خیلی کمتر از افراد دارای طبع گرم و سرد می باشند. این افراد از نظر اخلاق و رفتاری ثابت هستند و تغییرات آنی در خلق و خوی آنها بوجود نمی آید. تنها نکته مهم در مورد این طبع ، این است که بدن این افراد نسبت به همه چیز سازگار است و هیچ واکنش و حساسیتی به غذا ، شرایط آب و هوایی نشان نمی دهد.

افراد دارای طبع معتدل به دلیل اینکه غذا ها ، بر روی آنها تاثیرات خاص و بدی نمی گذارد در طولانی مدت باعث می شود که سموم در بدنشان جمع شود و تاثیرات بدی بر بدن این افراد بگذارد و آنها دچار بیماری های سختی می شوند.

انواع طبع ( سرد و گرم و معتدل ) و تفاوت های آن را بشناسید!
انواع طبع ( سرد و گرم و معتدل ) و تفاوت های آن را بشناسید!

تشخيص طبع از روی گروه خونی چگونه است؟

آسان ترين راه تشخيص طبع از روی گروه های خونی است. گروه هاي اصلی خون شامل  AB ، B، A و O  هستند که هر یک طبع خاصي دارند که قابل تغيير نيست. مثلا گروه خوني A  طبع سوداوی،  گروه خوني B طبع بلغمي، گروه خوني O طبع دموی و گروه خونی AB داراي طبع صفراوي هستند.
لازم به ذکر است که اگر فردي با گروه خونی A داراي مجموعه اي از علايم بلغمي باشد می توان فهمید که طبع مادرزادي او سودا و طبع اکتسابي وی بلغم است.
از نظر طبع بيماری واريس، بیماری های قلبي – عروقی در گروه هاي خونی A و AB  بیشتر ديده مي شوند زيرا خون در آنها خشک تر است و راحت تر رسوب می کند. در عوض بيماري هايی مانند چربی و قند خون در گروه هاي خون A و AB زودتر از سایرین رخ می دهد زیرا سیستم ايمنی ضعيف تري دارند.

تشخيص طبع با توجه سن

بر اساس طب سنتی عمر انسان چهار مرحله دارد و دارای مزاج های مختلفي است. بر این اساس از  تولد تا سن ۳۰ سالگي طبع دموی غالب است.  در سنین جواني  ۳۰ تا ۴۰ سالگي طبع صفراوی در انسان ها غالب است و در ميانسالي که سن ۴۰ تا ۶۰ سالگي در نظر گرفته می شود طبع سوداوی ارجح است و از ۶۰ سالگي به بعد که سن کهولت است طبع بلغمی در افراد غالب خواهد بود. با دانستن انواع طبع می توان از بسیاری از بیماری ها پیشگیری کرد و زندگی سالمتری را تجربه کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا