روغن گل مغربی چیست ؟ خواص ، مضرات و قیمت خرید و فروش
روغن گل مغربی از دانه های گل زرد رنگ گل مغربی که به دست می آید .این روغن دارای مقدار زیادی اسید چرب است. به همین دلیل است که می تواند به رفع مشکلات مختلفی مانند دردهای گوارشی ، کبودی، بواسیر، زخم گلو کمک کند. گیاه گل مغربی حاوی اسید های چرب امگا-۶ از جمله اسید گاما لینولنیک GLA و سایر اسیدهای چرب ضروری شامل اولئیک اسید و پالمتیک اسید، لینولنیک اسید است . هردو این ترکیبات از مواد ضروری ماده میلین ( پوشش اطراف فیبر های عصبی و غشای سلول های عصبی ) می باشد.
گاما لینولیک اسید نوعی اسید چرب غیر اشباع است. از این اسید چرب به عنوان مکمل غذایی و دارویی جهت تنظیم هورمون های بدن استفاده می کنند. این اسید چرب بهترین تأثیر را روی بافت سینه های بانوان دارد.اسید چرب گاما لینولیک GLA در شیر مادر وجود دارد و یکی از ترکیبات مهم برای برای تکامل دستگاه عصبی نوزادان است.
خرید روغن گل مغربی اغلب به صورت کپسول های خوراکی و پماد های موضعی رایج است. در ادامه مطلب از نشریه علمی جهان شیمی فیزیک با خواص روغن گل مغربی و همین طور عوارض و روش مصرف آن آشنا می شوید . با ما همراه باشید.
گیاه شناسی گل مغربی :
گل مغربی با نام علمی Oenothera biennis ، گیاهی زینتی۲ ساله از تیره گل مغربیان است. ارتفاع این گیاه تا یک و نیم متر می رسد و و دارای برگهای سبز ، بزرگ و با کناره های دندانه دار است. گیاه گل مغربی دارای گل های درشتی به رنگ زردروشن است . این گل ظاهری قیف مانند داردو دارای چهار برگ کاسبرگ می باشد. از ویژگی های این گل این است که چها پرچم کوتاه و چهار پرچم بلند دارد و کاسبرگ های گل به گلبرگ ها نچسبیده است و به طرف پایین خمیده هستند. این گل ها هنگام روز بسته هستند و هنگام غروب باز می شوند.
خاستگاه گیاه گل مغربی :
این گیاه بومی آمریکای شمالی و جنوبی می باشد ولی امروزه می توان آن را در سراسر اروپا و مناطقی از آسیا یافت.
ترکیبات مهم گل مغربی :
دانه های گل مغربی روغنی تقریباً ۱۴ درصد روغن ثابت به نام “اوی نینگ پرایم روزاویل” دارد . این روغن ۷ تا ۱۰ درصد سیس گامالینولنیک اسید(GLA) و ۵۰ تا ۷۰ درصد سیس لینولئیک اسید دارد.البته این گیاه بستگی به شرایط آب و هوایی و سنی که دارد دارای غلظت های مختلفی از سیس گامالینولنیک اسید است . به علاوه در این گیاه می توان ترکیباتی مانند سیس ۶ و ۹ و ۱۲ اوکتاتری انولیک اسید را یافت .
ترکیبات دیگر این گیاه شامل مقادیر کمی اولئیک، پالمتیک و استئاریک اسید، استروئیدها، کامپسترول و بتاسیتوسترول می باشد.
موارد مصرف و خواص درمانی روغن گل مغربی
- تامین نیاز بدن به اسیدهای چرب ضروری
- درمان علایم قبل از قاعدگی
- ، کاهش درد پستان پیش از قاعدگی
- رفع مشکلات قبل از یائسگی
- درمان اختلال نعوظ در مردان و رفع برخی ناتوانیهای
- درمان بیماری آرتریت روماتوئید و بیماری اسكلروز
- درمان مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی و عروقی
- درمان سردردهای مزمن
- درد مفاصل، آرتروز و …
- درمان بیش فعالی کودکان
- تنظیم هورمونی بدن
- بهبود سلامت بافت پستان
- درمان کم کاری کبد تاثیر
خواص روغن گل مغربی برای سلامت پوست :
ضد آکنه :
گل مغربی برای درمان اختلال هورمونی بسیار مؤثر است و از این طریق آکنه و جو ش را درمان می کند . این گیاه هم چنین با کاهش التهاب پوستی نیز باعث کاهش آکنه های پوستی می شود. کافی است چند قطره از این روغن را روی پوست صورت خود بمالید و متوجه خواهید شد که جوش های صورت شما در زمان کوتاهی شروع به محو شدن می کنند. هم چنین این روغن را برای درمان آکنه می توانید دوبار در روز به صورت کپسول مصرف نمایید.
درمان اگزمای پوستی :
اگزما نوعی التهاب پوستی است که با خشکی و تورم و خارش و پلاک های زبر پوستی همراه است. خواص روغن گل مغربی برای بهبود اگزما بسیار مفید است. استفاده موضعی از این روغن در طی چند هفته می تواند باعث بهبودی اگزما شود. بعضی از مطالعات درزمینه ارزیابی تأثیر این روغن برای رفع اگزمای پوستی نشان می دهد اگر از کپسول روغن گل مغربی دوبار در روز به مدا ۱۲ هفته استفاده شود اگزمای پوستی برطرف می شود. برای استفاده موضعی از این روغن مقدار یک میلیلیتر از روغن با غلظت ۲۰ درصد تا چهار ماه، دو بار در روز استفاده کنید.
درمان جوش هورمونی با روغن گل مغربی :
جوش هورمونی مربوط به تغییرات هورمون های بدن شما می باشد و این جوش ها معمولاً با نوسانات هورمونی در دوران بلوغ به وجود می آیند. این جوش حتی می توانند برروی بزرگسالان یا هر گروه سنی تأثیر بگذارند. جوش های هورمونی با التهاب افزایش می یابند. خاصیت ضد التهابی گیاه گل مغربی ، پوست تحریک شده را تسکین می دهد. برای درمان جوش های هورمونی مقداری از این روغن را مستقیم برروی جوش قرار دهید .این روغن را همیشه به پوستتان بمالید تا زمانیکه مشکل پوستتان برطرف شود
به منظور جلوگیری از بروز جوش، فقط مقدار کمی از این روغن را مستقیما روی جوش قرار دهید. همچنین می توانید چند قطره از روغن گل مغربی را به مرطوبکنندهی موردعلاقهتان اضافه کنید. این محصول را مثل همیشه روی پوستتان بمالید و این کار را تا زمانیکه پوست تان شروع به آرام شدن کند، انجام دهید.
کاربرد روغن گل مغربی در کاهش درد پستان :
برخی از خانم ها ، قبل و در حین قاعدگی ، دچار درد در ناحیه پستانها می شود . با مصرف این روغن میتوان، درد سینه را کاهش داد . اسید گاما لینولنیکِ روغن گل مغربی التهاب را کاهش می دهند و اجازه نمی دهد ترکیب پروستاگلادین که باعث درد در پستانها می شود ، عمل کند. برای کاهش دردهای دورهای سینه در زمان قاعدگی می توانید ازاین روغن به همراه با ویتامین E استفاده کنید .
کاهش گُرگرفتگی با روغن گل مغربی :
گرگرفتگی یکی از علائم شایع و ناخوشایند یائسگی است. بعضی محققان معتقدند که شواهد کافی برای اثرگذاری داروهای خانگی حاوی روغن گل مغربی در کاهش گرگرفتگی وجود ندارد. اما بعد از سال ۲۰۱۰، تحقیقاتی انجام شد که عکس این نتیجهگیری را ثابت میکرد. بنا به این تحقیقات، زنانی که به مدت شِش هفته، ۵۰۰ میلیگرم از این روغن را در روز مصرف میکردند، کمتر دچار گرگرفتگی میشدند و شدت و طول این مشکل هم برایشان کمتر میشد.
براساس نتایج یک پرسشنامه، مصرف روغن گل مغربی روی فعالیتها و روابط اجتماعی و جنسی زنان هم اثرات مثبت میگذارد. میتوانید، این روغن را به مدت شِش هفته و به اندازه ۵۰۰ میلیگرم در روز مصرف کنید.
فوائد روغن گل مغربی در کاهش فشار خون بالا :
براساس نتایج مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۳، مصرف این روغن تا حدی در کاهش فشار خون بالا نقش دارد. البته برخی آزمایشات در سال ۲۰۱۱ نشان می دهند ، که مصرف این روغن دقیقا به کاهش فشار خون در دوران بارداری یا پرهاکلامپسی کمکی نمیکند. در هر حال اگر قصد دارید برای کاهش فشار خون از این روغن استفاده کنید .نباید آن را همزمان با داروها و مکملهای کاهنده فشار خون استفاده کنید. شما می توانید تحت نظر پزشک مقدار ۵۰۰ میلیگرم به اندازه دو بار در روز استفاده کنید.
خواص روغن گل مغربی در بهبود سلامت قلب :
یکی از روغن های گیاهی و مقوی برای سلامت قلب ، روغن گل مغربی است. این روغن دارای خواص ضدالتهابی است و کلسترول خون را کاهش میدهد . مصرف روزانه این روغن طبیعی که سرشار از اسید چرب های مفید است باعث بهبود سلامت عمومی قلب می شود.
خواص روغن گل مغربی در کاهش درد استخوانها :
این روغن از روغن های گیاهی است که از ترکیبات فوق العاده ای تشکیل شده است وبه صورت موضعی و خوراکی می توان از آن استفاده کرد . این روغن را میتوان دوبار در روز استفاده کرد. زمان مناسب برای ماساژ روغن شب ها ، قبل از خواب است . بهتر است ، بعد از مالش آن روی پا به صورت دورانی، با یک پارچه آن قسمت را گرم نکه داشت .
براساس تحقیقاتی در سال ۲۰۱۱ نشان داده شده است که ، اسید لینولنیک در روغن گل مغربی، باعث کاهش درد در استخوان ها می شود. برای تسکین و درمان درد استخوان ها می توانید از این روغن، به مدت سه تا ۱۲ ماه، روزی ۵۶۰ تا شِش هزار میلیگرم استفاده کنید.
عوارض جانبی و خطرات مصرف روغن گل مغربی :
مصرف صحیح و دردوز مناسب این روغن ، عوارض جانبی ندارد. همچنین استفاده کوتاه مدت از این روغن ضرری نخواهد داشت. در صورتی که این روغن بیش از اندازه مصرف شود عوارض جانبی شامل موارد زیر می شود.
- کاهش انعقاد خون و افزایش خونریزی
- سر درد
- سوء هاضمه
- ایجاد حالت تهوع
- دردشکم
- مدفوع شل
- ناراحتی معده
اگر دوز مصرفی این روغن کم باشد . عوارض جانبی آن هم کاهش می یابد. در برخی موارد استفاده از آن باعث ایجاد حساسیت می شود.از علائم حساسیت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- التهاب دست و پا
- بروز جوش و تحریک پوست
- تنگی نفس
- خِسخِس سینه
قیمت روغن گل مغربی چگونه است ؟
برای خرید روغن گل مغربی با کیفیت مطلوب می توانید به عطاری ها و مراکز فروش معتبر مراجعه کنید . قیمت های مختلفی برای این روغن در بازار وجود دارد . دلیل اختلاف قیمت ها به عوامل مختلفی بستگی دارد.
- خالص یا ناخالص بودن عرق گیاهی
- کیفیت و شیوه عرق گیری
- خرید مستقیم از تولید کننده یا دلال و واسطه
- حجم عرق خریداری شده
نکات خرید و فروش روغن گل مغربی :
- هنگام خرید روغن گل مغربی باید به تاریخ، نشان و مجوز سازمان غذا و دارو توجه کنید.
- هیچ گاه براساس ظاهر جذاب بستهبندیهای روغن های گیاهی قضاوت نکنید . ممکن است برخلاف ظاهر جذابی که داشته باشند ، از مرغوبیت و کیفیت استاندارد برخوردار نباشند.
- عرقیات باید دور از نور و حرارت نگهداری شوند . بهتر است از فروشگاهی خرید کنید که عرقیات را در ویترین یا معرض نور آفتاب قرار نداده باشد.
- اولین نکته این است که از آنجا که عرقیات گیاهی از تقطیر بخار گیاهانی که در آب در حال جوش است بدست می آید . عرقیات خالص و بدون آلودگی، بیرنگ و شفاف هستند.
نکات مهم درمورد مصرف روغن گل مغربی :
- افرادی که از داروهای رقیق کننده خون یا داروهای ضدپلاکت مصرف می کنند ، تحت نظر پزشک از این روغن استفاده کنند، زیرا استفاده این روغن میتواند باعث خونریزی شود.
- این روغن کاهنده فشار خون است ، بنابراین اگر داروهای کاهش فشار خون یا رقیق کننده خون مصرف می کنید. بهتر است با احتیاط از این روغن استفاده کنید.خون یا رقیقکنندههای بهتر است از این روغن استفاده نکنید.
- مصرف همزمان این روغن با داروهایی مانند لووستاتین که آنزیمهای سیتوکروم P450 3A4 دارند باید تحت نظر پزشک انجام شود.
- داروهای لوپیناویر و ریتوناویر که برای درمان عفونت ناشی از ویروس HIV استفاده می شود . اگر این روغن بصورت همزمان با این داروها استفاده شود باعث کاهش سرعت تجزیه این داروها در بدن می شود.
- داروهایی مانند فنوتیازین که برای درمان اختلالات روانی نباید با این روغن هم زمان استفاده شود . در برخی موارد تشنج گزارش شده است.
- مصرف این وغن به صورت موضعی برای زنان باردار ، دهانه رحم را برای زایمان آماده می کند . براساس برخی تحقیقات مصرف خوراکی آن ، بارز شدن دهانه رحم را کند و زایمان را طولانی تر می کند .
- در دوران بارداری و شیردهی باید طبق نظر پزشک معالج مصرف شود.
- این روغن را از ديد و دسترس اطفال دور نگهداريد.
- از آنجا که گل مغربی درمان قطعی و تضمینی برای مفاصل در آرتریت روماتوئید را ندارد ، آن را به جای دارو استفاده نکنید.
- افرادی که مبتلا به سرطان پروستات هستند از روغن گل مغربی استفاده نکنید (احتمال داده می شود که GLA باعث ترویج رشد سلول های سرطانی پروستات می شود.)
هم چنین بخوانید :
روغن ترب سفید و سیاه چیست ؟ خواص و کاربرد و قیمت آن
روغن چریش اکسیری شگفت انگیز برای مو ، پوست و مو
روغن فراسیون چیست ؟ خواص و کاربرد و قیمت خرید و فروش
خواص روغن آرنیکا چیست ؟ مزایا و قیمت خرید و فروش آن