Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟

گیاه شمعدانی یکی از شناخته شده ترین گل های زیبا برای باغ  و منزل شما است. شمعدانی یک انتخاب محبوب در بین باغبانان است. این گیاه زیبا را می توان در ظروف مختلف و سبدهای آویزان کاشت، آنها با شاخ و برگ جذاب و رنگارنگ و گل های زیبا محیط شما را زیبا می کنند. از این گیاه می توان به راحتی مراقبت کرد .

گیاهان شمعدانی یک ساله در واقع از خانواده گیاهان Pelargonium مشتق شده اند. شمعدانی بومی آفریقای جنوبی بوده ، اما آن را می توان در برخی از مناطق جهان به عنوان یک گیاه یک ساله پرورش داد. این گیاهان هوای گرم را بسیار دوست دارند و در برابر سرما آسیب پذیر می باشند. در نهایت ، شمعدانی ها را می توان به عنوان یک گیاه آپارتمانی و برای سبدهای آویزان نیز پرورش داد.

شمعدانی در واقع یک گیاه همه کاره با بیش از ۳۰۰ گونه مختلف در رنگ ، شکل ، بو ، اندازه و شاخ و برگ های متفاوت است. گیاهان شمعدانی روشن و رنگارنگ یک روش محبوب برای پر کردن فضاها در منازل و باغ ها هستند. اگرچه شمعدانی ها به تنهایی گیاهان جذابی هستند ، اما گروه هایی دیگر از گل ها می توانند شمعدانی ها را به طور چشمگیری جذاب کنند. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در رابطه با این گیاه زیبا ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.

انواع گیاه شمعدانی :

صدها گونه شمعدانی در طبیعت وجود دارد و گونه های دورگه با اصطلاح عمومی شمعدانی در اکثر فروشگاه های گیاهان زینتی مشاهده می شوند. با این حال ، از هزاران گونه موجود هر یک را می توان تنها به پنج گروه مجزا تقسیم کرد.این پنج گروه عبارتند از:

شمعدانی های منطقه ای (Zonal Geraniums) :

این شمعدانی ها به راحتی رشد می کنند و در برابر گرما و خشکسالی مقاوم می باشد. شمعدانی های منطقه ای نام خود را از نوارهای مختلف رنگی که روی هر گل ظاهر می شود ، گرفته است. در سایر انواع شمعدانی ، رنگها معمولاً یکنواخت با سایه های مختلف مانند صورتی روشن تا قرمز عمیق هستند. در شمعدانی های منطقه ای هر گیاه می تواند رنگ متناوبی بر روی گلها مانند سبز ، سفید ، زرد ، نارنجی و قرمز داشته باشد.

تنوع رنگ بیشتر روی گلهاست که باعث محبوبیت آنها به عنوان گیاهان حاشیه ای می شود و همچنین به همین دلیل است که بیشتر از آنها به عنوان شمعدانی باغ یاد می شود.

شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟
شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟

شمعدانی های معمولی (Regal Geraniums) :

این نوع از شمعدانی ها شکوفه های بزرگ و چند رنگ تولید می کنند. همچنین به عنوان شمعدانی Marsha Washingtons شناخته می شود که واریته ظریفی است اما با مراقبت مناسب به خوبی رشد می کند. این گیاهان در طول تابستان تا اوایل پاییز شکوفا می شوند. این گیاه دارای برگ های بزرگ شیپوری شکل با شش گلبرگ احاطه شده با شاخ و برگ سبز دندانه دار و سرسبز می باشد. این گیاهان برای مکان های سرپوشیده و کاشت در خارج از خانه در فصل بهار و تابستان به عنوان گیاهان حاشیه ای بسیار ایده آل هستند، همچنین این گیاه به عنوان گیاه گلدانی در منازل نیز به خوبی رشد می کند.

برخی از نمونه های شمعدانی معمولی ، خوشبو هستند و از این گیاهان می توان برای زیبایی باغ ها و خانه ها و در عین حال خوشبو کردن هوا استفاده کرد .

شمعدانی پیچک (Ivy Geraniums) :

شمعدانی پیچک ، برای آویزان شدن از سبدهای گل بسیار مطلوب می باشد. این گیاهان رشد سریعی دارند و تکثیر آنها بسیار آسان می باشد. این گیاهان در طول فصل تابستان شکوفا می شوند و ممکن است تا ارتفاع ۶ فوت نیز به هم متصل شوند و برای استفاده در سبدهای آویزان یا به عنوان یک گل پهن شونده ، برای پر کردن فضای باغ با طیف وسیعی از رنگ های روشن ایده آل می باشد.

شمعدانی معطر ( Scented Geraniums ) :

شمعدانی معطر کاربردهای شگفت انگیزی دارد وعلاوه بر زیبایی برای منازل خاصیت دارویی نیز دارد. همچنین  به عنوان خوراکی ، نیز می توان آنها را در دستور العمل های تهیه غذا و نوشیدنی ها اضافه کرد.  یک مزیت دیگر این نوع از شمعدانی ها این است که می توانید از آنها به عنوان دافع پشه استفاده کنید .

شمعدانی هاردی ( Hardy Geraniums ) :

شمعدانی هاردی نام رایج یک شمعدانی Cranesbill است. نگهداری و مراقبت از آنها به طرز شگفت انگیزی آسان است و می توانند مقدار زیادی از پوشش زمین را ایجاد کنند ، زیرا می توانند به عرض ۴ فوت گسترش پیدا کنند. همچنین می توانند به اندازه ۸ پا ارتفاع داشته باشند.

اکثریت گونه های این گیاه چند ساله می باشد و بیشتر آنها دارای ریزوم قوی هستند ، این بدان معناست که هنگامی که شمعدانی ها ایجاد شوند به راحتی در باغ پخش می شوند. این مسئله باعث می شود آنها یک انتخاب عالی برای ارائه پوشش زمین در باغ های شما باشند.

شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟
شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟

شرایط کاشت گیاهان شمعدانی از طرق بذر :

در حالی که شمعدانی را می توان به عنوان گیاهان جوان از طریق تقسیم و یا از طریق قلمه زدن تکثیر کرد ، شما همچنین می توانید شمعدانی را از بذر پرورش دهید. دانه ها را می توانید به راحتی از مراکز فروش گیاهان زینتی تهیه کنید. اگر از بذر در حال رشد استفاده می کنید ، باید زودتر آنها را بکارید. بسته به تنوع  ۱۶ هفته پس از جوانه زنی بذر می توانید از گیاه خود لذت ببرد.

برای کاشت شمعدانی از طریق بذر ، ابتدا یک سینی یا ظرف را با خاک تازه گلدان پر کنید. خاک باید به طور مساوی مرطوب و دارای زهکشی مناسب باشد. بذرها را بر روی این خاک قرار دهید و به آرامی آنها را با خاک بپوشانید. روی سینی ها را با یک کیسه پلاستیکی شفاف پوشانده و در مکانی با روشنایی مناسب قرار دهید ، یک پنجره رو به جنوب برای این عمل ایده آل می باشد . هنگامی که دمای هوا به طور متوسط ​​۷۵ درجه فارنهایت باشد ، بذرها بهتر جوانه می زنند. به طور مرتب سینی ها را بررسی کنید همچنین باید به خاطر داشته باشید  که نباید اجازه دهید خاک خشک شود.

بهتر است بدانید:

بسته به شرایط محیط ، جوانه زدن بذرها می تواند بین ۳ تا ۴ هفته طول بکشد. به محض ظاهر شدن اولین شاخه های سبز جوانه ، پوشش را بردارید و همچنان خاک را مرطوب نگه دارید. جوانه های در حال رشد را باید در مکانی با دمای مناسب قرار دهید که میانگین دمای هوا در روز ۷۰ درجه فارنهایت باشد و در شب دما نباید از ۶۰ درجه فارنهایت پایین تر بیاید. علیرغم کوچک بودن جوانه ها ، می توانید کوددهی به نهال خود را شروع کنید. شما می توانید هفته ای یکبار از کود نیمه مایع یا رقیق شده استفاده کنید.

گیاهان داخلی برای تشویق گلدهی به نور زیادی احتیاج دارند. شمعدانی ها شرایط نوری متوسط ​​را تحمل می کنند ، اما ممکن است خیلی شکوفا نشوند. اگر شمعدانی خود را در گلدان کاشته اید ، مطمئن شوید که ظروف شمعدانی ها کاملا تمیز بوده و سوراخ های زهکشی مناسبی در قسمت پایین آن وجود دارد. افزودن لایه ای از سنگریزه به ته ظرف برای شمعدانی ها به بهبود زهکشی بسیار کمک می کند. سپس می توانید گلدان شمعدانی ها را با خاک تازه و دارای زهکشی خوب پر کنید.

گیاهان شمعدانی وقتی به صورت گروهی کاشته می شوند ، بسیار زیبا به نظر می رسند. اگر این گیاه را در بیرون از منزل پرورش می دهید ، محل انتخابی شما باید ۶ تا ۸ ساعت نور کامل خورشید را دریافت کند. در مناطق دارای آب و هوای بسیار گرم  شمعدانی مکانی با کمی سایه را برای بعد از ظهر ها بیشتر می پسندد.

نحوه مراقبت و نگهداری از گیاه شمعدانی :

آبیاری مناسب برای گیاه شمعدانی :

به محض خشک شدن خاک شما باید شمعدانی ها خود را کاملاً آبیاری کنید. گیاهانی که در خارج از منزل رشد می کنند ، باید به طور هفتگی آبیاری شوند. شعمدانی های که در داخل منزل پرورش داده می شوند به آبیاری مکرر احتیاج دارند و شما می توانید آبیاری گیاه خود را به صورت یک بار در روز انجام دهید . هنگام آبیاری ، فقط آبیاری خاک را هدف قرار دهید و از ریختن آب بر روی برگ های این گیاه خودداری کنید ، زیرا برگ های مرطوب می توانند محل رشد قارچ ها و آفات شود .

شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟
شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟

میزان نور مناسب برای گیاه شمعدانی :

شمعدانی ها برای شکوفا شدن در فصل تابستان حداقل به چهار یا پنج ساعت ، نور مستقیم خورشید در روز نیاز دارند . این گیاهان از سایه ظهر در آب و هوایی تابستانی و گرم لذت می برند.

خاک مناسب برای گیاه شمعدانی :

برای این گیاه می توانید از مخلوطی از سه قسمت خاک باغچه و یک قسمت پیت ماس ​​و ماسه استفاده کنید . در آب و هوای بسیار گرم و خشک ، از مخلوط قسمت های مساوی خاک باغچه و پیت ماس ​​استفاده کنید. این خاک رطوبت را بیشتر حفظ می کند و به آبیاری مکرر نیاز ندارد.

رطوبت مورد نیاز گیاه شمعدانی :

خاک شمعدانی ها را باید تا حد ممکن مرطوب نگه داشت. همچنین باید این گیاهان را از خشکی و رطوبت شدید نیز محافظت کرد .

روش کوددهی گیاه شمعدانی :

این گیاهان به کوددهی زیاد نیازی ندارند و کوددهی بیش از حد می تواند منجر به تولید شاخ و برگ های زیاد در گیاه شود ، که زیبایی گیاه را از بین می برد. شما می توانید در فصل رشد هر سه هفته یکبار از کود ۲۰-۲۰-۲۰  استفاده کنید. همچنین می توانید از کود مایع به مقدار ۲ قاشق غذاخوری در یک گالن آب استفاده کنید. این محلول را می توان هر سه هفته یک بار در طول فصل رشد برای شمعدانی خود استفاده کرد.

برای گیاهان شمعدانی آپارتمانی خود می توانید از کودهای ۵ – ۵ – ۵ محلول در آب هر چهار تا شش هفته استفاده کنید. از جایگزین های ارگانیک یا کود مایع خانگی نیز می توانید برای کوددهی این گیاهان استفاده کنید. آبیاری و تغذیه منظم باعث رشد بهتر و گلدهی بیشتر در این گیاهان می شود.

روش هرس کردن گیاه شمعدانی :

شما می توانید شکوفه های پژمرده شمعدانی خود را از گیاه جدا کنید ، این عمل به سالم ماندن گیاه بسیار کمک می کند. همچنین باعث می شود گلهای بیشتری ظاهر شوند و انرژی گیاه برای رشد بهتر استفاده شود. گیاهان آپارتمانی می توانند شلخته یا نازک شوند و شما می توانید با هرس کردن منظم گیاه ، ظاهر زیبای شمعدانی های خود را حفظ کنید.

شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟
شرایط کاشت ، تکثیر و مراقبت از گیاه شمعدانی چیست؟

تعویض گلدان گیاه شمعدانی :

گیاهان شمعدانی که در گلدان رشد می کنند ، هر چند سال یکبار نیاز به تغییر گلدان دارند. این کار باعث می شود که آنها بیش از حد رشد نکنند و دچار مشکل نشوند. بهترین زمان برای انجام این کار ، قبل از شروع فصل رشد می باشد.

روش تکثیر گیاه شمعدانی :

قلمه برش داده شده از گیاه شمعدانی به راحتی ریشه می دهد. این بدان معناست که می توانید گیاه خود را به راحتی تکثیر کنید. همچنین برای تکثیر شمعدانی ها از طریق روش تقسیم ، شما باید به آرامی آنها را از گلدان در آورده و ریشه های سالم شمعدانی خود را به نصف برش دهید ، برای این کار باید از چاقوی تیز و تمیز استفاده کنید.

مشکلات و بیماری های رایج گیاه شمعدانی :

در صورت کاشت و مراقبت صحیح از این گیاهان ، آنها تا حد زیادی بدون مشکل هستند و اکثر آفات از گیاهان شمعدانی اجتناب می کنند. بیماری های قارچی مانند بوتریتیس ممکن است  در این گیاه رخ دهد. کنترل عفونت ها و قارچ ها ، با استفاده از قارچ کش های تجاری می تواند به شما بسیار کمک کند. در نهایت مانند همه گیاهان ، آبیاری بیش از حد شمعدانی ها می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در گیاهان مانند پوسیدگی ریشه شود. با مراقبت صحیح شمعدانی های شما تا حد زیادی سالم و بدون مشکل خواهند بود. در مقابل ، شمعدانی ها با شاخ و برگ های  سرسبز و تعداد زیادی شکوفه های رنگارنگ به تلاش های شما پاداش می دهند.

دلیل گل ندادن گیاه شمعدانی چیست ؟

گیاه شمعدانی برای رشد در داخل منزل بسیار مناسب می باشند ، اما اگر شمعدانی ها دائماً در یک محیط گرم قرار بگیرند ، نمی توانند شکوفا شوند. برای شکوفا کردن شمعدانی خود باید دمای محیط را در حالت مناسب برای گیاه قرار داده و کنترل کنید .

مزایای پرورش و نگهداری از گیاه شمعدانی :

گیاهان شمعدانی بیشتر آفات و حشرات را دفع می کنند. به همین دلیل ؛ این گیاهان به یک گزینه عالی به عنوان گیاهان همراه تبدیل شده اند. به طور سنتی شمعدانی ها را در کنار گل رز پرورش می دهند. شمعدانی ها در ترکیب با سایر گیاهان مانند لاله و گل نرگس بسیار عالی به نظر می رسد. همچنین کاشت شمعدانی ها در کنار سبزیجاتی مانند کلم ، ذرت و یا انگور به جلوگیری از حملات آفات به این گیاهان بسیار کمک می کند.

همچنین پرورش این شمعدانی ها در کنار گل های رز می تواند نمای خیره کننده ای را در باغ شما ایجاد کند. این ترکیب همچنین به محافظت از گل رز در برابر برخی آفات رایج کمک می کند. شمعدانی ها یک افزودنی قابل اعتماد برای هر نوع باغی هستند که شما دوست دارید صاحب آن باشید!

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا