Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟

گیاه آپارتمانی کالیسیا یکی از گیاهان زیبایی است به عنوان گیاه برگ بیدی مینیاتوری و همچنین با نام علمی Callisia نیز شناخته می شود. نام کالیسیا از یک کلمه یونانی به معنی زیبا گرفته شده است این گیاه متعلق آمریکای جنوبی ، آمریکای مرکزی و مکزیک می باشد. کالیسیا یک گیاه ساکولنت چند ساله است و رشد  متوسطی دارد.  این گیاه زیبا گل می دهد و از همه مهمتر اینکه همیشه سرسبز  است. نگهداری از این گیاه سخت نیست و می توان آن را به عنوان یک گیاه آپارتمانی نگهداری و پرورش داد.

نگهداری از این گیاه ، زیبایی منزل و یا محل کار شما را دو چندان می کند. اگر تمام شرایط محیطی مناسب برای این گیاه فراهم شود به خوبی رشد می کند و به صورت آویز در می آید و همچنین تا سه متر نیز می تواند رشد کند. کالیسیا بهتر است در معرض نور غیر مستقیم و محیطی مرطوب قرار گیرد. این گیاه خواص درمانی نیز دارد و در رفع درد و کبودی قابل استفاده است. رنگ برگ های گیاه کالیسیا به مرور زمان از سبز به صورتی و بنفش نیز تغییر رنگ  می کند. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما بمانید.

شرایط نگهداری و مراقبت از گیاه آپارتمانی کالیسیا :

آبیاری گیاه آپارتمانی کالیسیا :

گیاه کالیسیا محیط مرطوب را به نسبت محیط خشک ترجیح می دهد. زمانی که مطمئن شدید که سطح خاک در حدود ۲-۳ سانتی متر خشک است می توانید مجددا گیاه را آبیاری کنید. با اینکه این گیاه دوستدار رطوبت است ، اما نباید بیش از حد به آن آب بدهید. آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه و در نهایت از بین رفتن گیاه می گردد. زمانی که به گیاه آب می دهید باید مراقب باشید که آب بر روی ساقه و برگ های گیاه ریخته نشود. گیاه کالیسیا بهتر است که هر سه روز یکبار آبیاری و هر روز غبار پاشی گردد.

نور مورد نیاز گیاه آپارتمانی کالیسیا :

شرایط نوری برای این گیاه باید به صورت نور غیر مستقیم باشد و نور مستقیم خورشید باعث آسیب رساندن به گیاه می گردد. اگر نور کافی به این گیاه تابیده نشود ، رنگ برگ های گیاه از سبز تیره به روشن و حتی زرد تبدیل می شود و از همه مهمتر ساقه گیاه نازک می شود و برگ ها از هم فاصله دار می شوند. اما اگر نور کافی و به اندازه به گیاه بتابد ، رنگ برگ ها از سبز به صورتی ، بنفش و یا قرمز تغییر رنگ پیدا می کند . در فصل های زمستان هنگامی که نور خورشید انرژی زیادی ندارد، می توانید گیاه خود را به مدت ۱ الی ۲ ساعت در معرض تابش نور مستقیم قرار دهید.

از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟
از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟

دمای مورد نیاز گیاه آپارتمانی کالیسیا :

بهترین دما برای این گیاه ۲۶-۱۸ درجه سانتی گراد می باشد. اگر اختلاف دمایی برای گیاه بوجود آید ، احتمال خراب شدن و از بین رفتن گیاه بسیار زیاد می شود . در نتیجه برای نگهداری بهتر باید دمای مناسب را برای کالیسیای خود را فراهم کنید . ۱۰ درجه سانتی گراد ، حداکثر دمایی است که گیاه می تواند تحمل کند و اگر دما کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد شود ، گیاه دچار یخ زدگی می شود. همچنین اگر دما بالاتر از میزان مشخص شده برود ، باعث می شود که برگ های گیاه بسوزد .

رطوبت مورد نیاز گیاه آپارتمانی کالیسیا :

با اینکه گیاه کالیسیا رطوبت را بسیار دوست دارد ، اما میزان رطوبت نیز باید به اندازه باشد و اگر رطوبت خانه شما برای این گیاه کم می باشد ، می توانید بوسیله روش جزیره رطوبت کافی را برای گیاه فراهم کنید. روش جزیره بدین گونه است که می توانید درون زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و روی سنگریزه ها را آب بریزید ، حال گلدان را بر روی سنگریزه ها قرار دهید.

تنها نکته مهم در مورد این روش این است که به هیچ عنوان نباید انتهای گلدان با آب روی سنگریزه ها در تماس باشد. از این طریق رطوبت کافی برای گیاه فراهم می گردد. روش دیگر فراهم کردن رطوبت برای این گیاه به صورت دستی می باشد ، هفته ای یکبار می توانید برگ های گیاه را با آب اسپری کنید.

خاک مناسب برای گیاه آپارتمانی کالیسیا :

خاک مورد نیاز برای این گیاه باید زهکشی خوبی داشته باشد تا بتواند آب را از خود به خوبی عبور دهد ، زیرا اگر خاک زهکشی مناسبی نداشته باشد ، آب درون خاک باقی می ماند و باعث می شود که ریشه گیاه پوسیده شود. حال این خاک مناسب می تواند ترکیبی از خاک برگ ، شن ، کوکوپیت و پرلیت باشد. وجود کوکوپیت و پرلیت در ترکیب خاک باعث حفظ رطوبت خاک می گردد و این عمل باعث کاهش نیاز گیاه به آبیاری می شود.

از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟
از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟

روش تعویض گلدان گیاه آپارتمانی کالیسیا:

رشد این گیاه متوسط است و نیازی نیست که زود به زود گلدان این گیاه را تعویض کنید. گلدانی که برای این گیاه انتخاب می کنید بهتر است از گلدان قبلی آن یک سایز بزرگتر باشد و حتما گیاه را در خاک جدید بکارید ، به این دلیل که املاح معدنی خاک قدیم از بین رفته و با جا به جایی خاک جدید املاح معدنی به گیاه می رسد و گیاه را شاداب تر و سالم تر می کند. نکته مهم برای تعویض گلدان این است که گیاه کالیسیا بسیار حساس می باشد و بهتر است قبل از تعویض گلدان ، به گیاه آب کافی بدهید تا زمانی که گیاه جابه جا می شود از این جابه جایی شوکه نشود.

روش تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا :

گیاه کالیسیا را می توان به دو طریق تکثیر نمود. ۱-از طریق تکثیر قلمه   ۲- کاشت بذر

تکثیر از طریق قلمه زدن :

در فصل بهار تا تابستان که بهترین زمان برای تکثیر می باشد ، ابتدا یک ساقه سالم را که چند برگ به آن متصل است را جدا  کنید . برگ های اضافی در قسمت پایین ساقه را نیز باید جدا کنید. ارتفاع ساقه جدا شده باید در حدود ۸ سانتی متر باشد. برای بریدن ساقه مورد نظر بهتر است ، از  چاقو یا قیچی تیز و استریل شده استفاده کنید . حال ساقه جدا شده را درون آب قرار  دهید تا ریشه دار شود ، زمانی که ریشه های گیاه تقریبا به سه سانتی متر رسیدند ، می توانید آنها را درون گلدان و خاک مورد نظر بکارید. خاکی که برای گیاه در نظر می گیرید ، باید زهکشی خوبی داشته باشد.

حال ساقه را به همراه ریشه هایش درون خاک قرار  دهید و دور آن را با خاک گلدان به خوبی محکم کنید . گیاه کاشته شده را در فضایی به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید و  گیاه را با پلاستیکی شفاف بپوشانید ، این عمل کمک می کند تا رطوبت کافی برای گیاه فراهم گردد. هر دو روز یکبار نیز باید کیسه پلاستیکی را به مدت ۳۰ دقیقه از روی گیاه بردارید ، تا هوا در اطراف گلدان تهویه و جریان پیدا کند. بعد از گذشت یک ماه می توانید ، مانند یک گیاه بالغ از آن نگهداری و مراقبت کنید.

کاشت بذر:

این روش بیشتر در گلخانه ها صورت می گیرد و متخصصین این گیاه می توانند بذر این گیاه را بکارند و پرورش دهند. این روش تکثیر بسیار تخصصی و سخت می باشد.

 کوددهی به گیاه آپارتمانی کالیسیا :

برای اینکه گیاهی سالم و شاداب داشته باشید ، حتما باید آن را تقویت کنید و تقویت کردن گیاه بوسیله کودهای مخصوص صورت می گیرد. بهترین زمان برای کوددهی گیاه کالیسیا ، فصل رشد این گیاه است و در این زمان بهتر است هر دو هفته یکبار این عمل صورت گیرد . در فصل ها و زمان های دیگر ، ماهی یکبار کوددهی باید انجام شود.

در فصل زمستان هم باید کود دادن را متوقف کنید و مراقب باشید که دفعات کمتری به گیاه آب دهید و همچنین مراقب باشید که حشرات به این گیاه حمله نکنند.

از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟
از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟

روش هرس کردن گیاه آپارتمانی کالیسیا :

برای اینکه گیاهی سالم و شاداب داشته باشید می توانید گاهی اوقات آن را هرس کنید. هرس کردن گیاه کالیسیا به این گونه است که اگر برگ های گیاه زرد یا خراب شده است ، می توانید آنها را از گیاه جدا سازید. هرس کردن باعث می شود که گیاه نفس بکشد و بتواند بهتر رشد کند. برای هرس کردن حتما باید ابزار باغبانی شما ضدعفونی شده باشد ، تا گیاه دچار بیماری و عفونت نشود.

انواع مختلف و محبوب گیاهان آپارتمانی کالیسیا :

گیاه کالیسیا نیز انواع مختلفی دارد ، که قصد داریم در این مقاله چند گونه محبوب از آنها را برایتان شرح دهیم :

بانوی صورتی یا  Pink Lady

رشد این گونه ساکولنت بسیار کند و کم است و تا  ۴-۶ اینچ رشد می کند.  برگ های این گیاه گرد ، کوچک و مومی شکل با سایه های مختلف از راه راه سبز ، کرم و صورتی با قسمت های پایینی شرابی می باشد .

 کالیسیا طلایی یا Gold

در این گونه که به کالیسیا طلایی شهرت دارد قسمت رویی برگ ها سبز طلایی تا سبز روشن و قسمت زیرین برنزی مسی یا قرمز دیده می شوند. این گونه شرایط مرطوب و نور متوسط را بیشتر دوست دارند .

 کالیسیا Variegata

این گونه کالیسیا متعلق به خانواده Tradescantia است. این گیاه برگ هایی فشرده  با رگه های صورتی ، کرم و سبز دارد.

کالیسیا بیانکا

این گونه کالیسیا محبوبیت بیشتری دارد. برگ های این نوع کالیسیا کوچک ، بیضی شکل و براق هستند و با گذشت زمان تمام برگ های این گیاه به رنگ صورتی تغییر رنگ می دهند . این گونه به صورت آویز رشد می کند و همین آویز شدن برگ ها، زیبایی این گیاه را دو چندان کرده است.

کالیسیا  Pink Panther

این گونه یک ساکولنت است. رشد این گیاه کم و آهسته می باشد و رنگ برگ های آن به صورت راه راه سبز و سفید با هاله ای صورتی تیره می باشد.

کالیسیا repens

این گونه از کالیسیا متمایزتر از انواع دیگر گیاهان این خانواده می باشد زیرا شاخ و برگ های آن کاملاً به رنگ سبز و خاکستری با ساقه های صورتی است قسمت زیرین برگ ها نیز بنفش رنگ هستند.

از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟
از شرایط مراقبت و تکثیر گیاه آپارتمانی کالیسیا چه می دانید؟

مشکلات رایج مربوط به گیاه آپارتمانی کالیسیا :

آیا گیاه کالیسیا سمی است ؟

در جواب این سوال باید گفت بله این گیاه سمی می باشد و بهتر است از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور بماند. اگر برگ های این گیاه خورده شود ، باعث ایجاد استفراغ و تهوع و از دست دادن اشتها می ‌شود.

علت زرد شدن برگ های گیاه کالیسیا چیست ؟

زرد شدن برگ های این گیاه می تواند به دلیل آبیاری بیش از حد ، تابش نور مستقیم خورشید و رطوبت بیش از حد باشد. هر زمان متوجه شدید که برگ های گیاه در حال زرد شدن است باید تمام موارد ذکر شده را برای گیاهتان در نظر بگیرد و نکات لازم را اجرا کنید.

آفات و بیماری های گیاه آپارتمانی کالیسیا :

این گیاه آفات و بیماری های زیادی ندارد. اگر رطوبت گیاه کم و شرایط محیطی خشک باشد ، کنه تارعنکبوتی می تواند گیاه شما را تهدید کند . اگر گیاه شما دچار کنه تارعنکبوتی شود ، ابتدا باید با دستمالی تمیز و آغشته به مواد ضد عفونی قسمت های دچار آفت را تمیز  کنید. این عمل باید در چند نوبت تکرار شود ، تا گیاه کاملا پاکسازی و سالم شود.

آفات دیگری همچون شته ، مگس سفید و شپشک آرد آلود ، آفات دیگری هستند که می توانند این گیاه را تهدید کنند. اگر در زمان آبیاری برگ های گیاه خیس شود و در زمان نامناسبی گیاه را غبار پاشی کنید و همچنین نبود نور کافی ،باعث می شود که گیاه دچار قارچ شود و برای از بین بردن قارچ باید از قارچ کش های مخصوص گیاه استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا