شرایط تکثیر و مراقبت از گیاه آپارتمانی کالانکوا چیست؟
گیاه آپارتمانی کالانکوا به دلیل داشتن برگ های جالب و شکوفه های زیبا محبوبیت بسیار زیادی دارند. کالانکوها گیاهان آپارتمانی فوق العاده ای هستند که به خاطر خوشه های رنگارنگ گل هایشان قابل تشخیص هستند. گیاهان کالانکوا ساکولنت های بومی مناطق خشک هستند و این امر باعث مقاومت گیاه در برابر خشکسالی می شود.
این گیاهان سخت گیر نیستند و می توانید به راحتی از آنها مراقبت کنید و از زیبایی آنها لذت ببرید. ارتفاع گیاهان کالانکوا از ۶ تا ۱۲ اینچ و عرض آنها از حدود ۶ اینچ است. برای پرورش این گیاهان مکانی ایده آل برای آنها در خانه خود و همچنین یک گلدان مناسب را انتخاب کنید. شما به گلدان بزرگی برای آنها احتیاج ندارید و می توانید آنها را تقریباً در هر جایی که شرایط نوری مناسب این گیاه وجود دارد، قرار دهید.
برای ایجاد چیدمان زیبا ، می توانید انواع مختلف این گیاهان را با هم گروه بندی کنید. فقط کافی است در طول رشد نور کافی به آنها برسد و مطمئن شوید که از یخ زدگی و سرما در امان هستند. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.
شرایط نگهداری و مراقبت از گیاه آپارتمانی کالانکوا :
آبیاری مناسب برای گیاه آپارتمانی کالانکوا:
گیاهان کالانکوا که در داخل خانه رشد می کنند ، باید زمانی که ۲-۳ سانتی متر بالای خاک آنها خشک می شود ، آبیاری شوند. حتما قبل از هربار آبیاری خاک گیاه را بررسی کنید و مطمئن شوید که خاک آنها خشک شده است. در غیر این صورت از آبیاری به گیاه پرهیز کنید. گیاهانی که در خارج از منزل رشد می کنند معمولاً نیازی به آبیاری اضافی ندارند ، زیرا با آبی که از باران تأمین می شود، می توانند به خوبی رشد کنند. البته توجه داشته باشید که کلانکوای تازه کاشته شده را باید به صورت مداوم آبیاری کرد تا رطوبت خاک حفظ شود و گیاه جا بیفتد.
نکته مهم درهنگام آبیاری این است که ، فقط آب را به پایه گیاه اضافه کنید و مراقب باشید که آب بر روی برگ های گیاه نریزد، زیرا این عمل باعث بروز بیماری های قارچی در گیاه می شود.
نور مورد نیاز گیاه آپارتمانی کالانکوا :
گیاهان کالانکوا در شرایط نور زیاد رشد می کنند. طاقچه های آفتابی و پرنورترین مکان های موجود در منزل شما باید محل اصلی قرار گیری این گیاهان باشد. اگر روشنایی در خانه شما کافی و به اندازه نیست ، باید نور مورد نیاز برای گیاهتان را با چراغ های فلورسنت تکمیل کنید. موارد ذکر شده نیازهای نوری در طول دوره رشد این گیاه هستند که باید رعایت و فراهم گردد. این الزامات در مرحله شکوفایی گل ها و یا شکوفایی مجدد تغییر می کند.
گیاهان کالانکوا در فصل هایی که می خواهند شکوفه دهند ، به گیاهان کوتاه روز تبدیل می شوند. کوتاه روز به این معنی است که مدت زمانی باید در روز ، در تاریکی قرار گیرد. اگر این موارد رعایت شود خیلی زود گیاه شکوفه می دهد. در فصل های سرد سال ، به دلیل کوتاه بودن روز و بلند بودن شب بهترین زمان برای شکوفه دادن گیاهان کلانکوا می باشد.
اگر زمستان های منطقه شما به اندازه کافی تاریک نیست ، می توانید با قرار دادن یک جعبه روی گیاه به مدت ۱۴-۱۶ ساعت به طور مصنوعی نور را مسدود کنید. این کار را به مدت ۴-۶ هفته انجام دهید ، تا زمانی که متوجه شکل گیری جوانه های گل شوید.
درجه حرارت مورد نیاز گیاه آپارتمانی کالانکوا :
محدوده دمایی ایده آل برای گیاهان کالانکوا بین ۶۵ تا ۸۵ درجه فارنهایت می باشد. برای زنده ماندن گیاه کالانکوا در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری ، درجه حرارت محیط بیرون باید بیش از ۴۵ درجه فارنهایت باشد. این گیاه در برابر سرما حساس می باشد ، زیرا گیاهان کالانکوا سرما را تحمل نمی کنند و باید در مقابل سرما از آنها بسیار محافظت کرد.
اگر این گیاهان را در فضای باز پرورش می دهید ، به محض رسیدن درجه حرارت به ۴۵ درجه فارنهایت ، باید آنها را به داخل منزل در جایی با دمای مناسب منتقل کنید.
رطوبت مورد نیاز گیاه آپارتمانی کالانکوا :
این گیاه نیازی به رطوبت ندارد و رطوبت خیلی کم برای این گیاه کافی می باشد. همچنین رطوبت بیش از حد باعث بروز مشکلاتی برای این گیاه ، از جمله بیماری های قارچی می شود. بنابراین باید مواظب باشید محیط زندگی این گیاه رطوبت زیادی نداشته باشد و دارای تهویه مناسبی باشد.
خاک مناسب برای گیاه آپارتمانی کالانکوا :
مانند اکثر گیاهان ساکولنت ، خاکی با زهکشی خوب و هوادهی مناسب برای سلامت گیاهان کالانکوا ضروری می باشد. بهترین نوع خاک برای این گیاه استفاده از ترکیب ۵۰٪ پیت ماس و ۴۰٪ پرلیت می باشد. از طرف دیگر، از خاک مخلوط کاکتوس که در فروشگاه های گل و گیاه نیز موجود می باشد ، می توانید برای اصلاح خاک سنگین و بهبود هوادهی و زهکشی استفاده کنید.
تعویض گلدان گیاه آپارتمانی کالانکوا :
گیاه کلانکوا را می توان هم در گلدان سفالی و هم در گلدان پلاستیکی به همراه سوراخ هایی در انتهای گلدان که به منظور زهکشی بهتر تعبیه شده است ، کاشت . اما گلدان های پلاستیکی برای این گیاهان بهتر عمل می کنند.
کالانکوا ، گیاهی است که دیر رشد می کند و به همین دلیل تعویض گلدان برای این گیاه ضروری نمی باشد و نیازی نیست که به دفعات گلدان آن تعویض گردد. با این وجود ، برای اینکه شادابی و سلامت گیاه حفظ شود ، بهتر است که هرچند وقت یکبار خاک روی گیاه را تعویض کنید تا زهکشی خاک بهتر شود و یا اینکه خاک گیاه را به کلی تعویض کنید.
هنگام کاشت مجدد ، گلدانی را انتخاب کنید که ۲ اینچ بزرگتر از گلدانی است که در حال حاضر گیاه را در خود جای داده است و نوع خاکی را انتخاب کنید که برای این ساکولنت ها بهتر عمل می کند. هنگام کاشت ، مطمئن شوید که ریشه های قهوه ای رنگ این گیاه را به خوبی در داخل خاک گلدان محکم کرده اید . پس از اتمام جابه جایی و تعویض گلدان ، گیاه را در پشت پنجره آفتابی قرار دهید تا گیاه بتواند روزانه حدود ۴ ساعت از نور مستقیم خورشید استفاده کند.
روش تکثیر گیاه آپارتمانی کالانکوا :
گیاهان کالانکوا را می توان از طریق قلمه های ساقه تکثیر کرد با این روش می توان گیاه را سریع تر ریشه دار کرد. مطمئن شوید که برش ساقه شما در حدود ۲-۳ اینچ خواهد بود. برگ های پایینی ساقه را جدا کنید و فقط دو تا سه برگ بر روی ساقه بگذارید بماند. قبل از اینکه ساقه را درون خاک بکارید ، ابتدا خاک گیاه را مرطوب سازید. حال ساقه جدا شده را درون خاک قرار دهید. روی گلدان را با یک پلاستیک شفاف بپوشانید ، تا رطوبت را حفظ کند و جلوه گلخانه ای برای گیاه فراهم سازد و به گیاه اجازه دهید در طی ۱۴ تا ۲۱ روز ریشه دار شود.
اطمینان حاصل کنید که گلدان سرپوشیده را در مکانی گرم و دور از نور مستقیم خورشید نگه داشته اید. هنگامی که گیاه ریشه دار شد ، می توانید آن را به محل اصلی خود انتقال دهید. همچنین برای جلوگیری از پوسیدگی ساقه و یا ایجاد قارچ ، قبل از کاشت ، ساقه را در یک محل خشک نگه دارید تا پینه تشکیل شود.
روش کوددهی به گیاه آپارتمانی کالانکوا :
کوددهی برای این گیاه حیاتی نمی باشد اما برای اینکه گیاهی شاداب و سلامت داشته باشید می توانید به آن کود دهید و حتی این عمل به نفع گیاه است و کمک می کند که گیاه سریع تر شکوفه دهد. بهترین زمان کوددهی به گیاهان زمانی است، که گیاه رشد بیشتری دارد. از کود های مایع یا کودهای مناسب این گیاه استفاده کنید و بهتر است ماهی یکبار به گیاهان کالانکوا خود کود دهید و آنها را تقویت کنید ، زیرا کود دادن بیش از حد به گیاه ، باعث از بین رفتن و سوختن ریشه های گیاه می شود.
انواع مختلف و محبوب گیاهان آپارتمانی کالانکوا:
گیاه کالانکوا انوع مختلفی دارد و ما قصد داریم چند نمونه از آن را در این مقاله برای شما شرح دهیم :
کالانکوا blossfeldiana:
این مدل کالانکوا، رایج ترین نمونه این گیاه می باشد و شما می توانید این گیاه را در هر گل فروشی پیدا کنید. این گیاه به خاطر گل های بزرگش که در رنگ های مختلف از جمله قرمز ، نارنجی ، صورتی ، زرد و سفید وجود دارد ، مشهور است.
کالانکوا manginii:
این گونه کالانکوا نسبت به گونه قبلی آن متفاوت است. این گونه برگ های گوشتی و گرد دارد و تا ۱۲ اینچ قد و ۱۲ اینچ عرض رشد می کند. گلهای آن به رنگ نارنجی و قرمز روشن است و اگر این گیاه را در معرض نور خورشید نگهداری کنید ، برگ های آن نیز قرمز می شوند. آویز شدن برگ های این گیاه زیبایی و جلوه بی نظیری به این گیاه می بخشد.
کالانکوا beharensis :
این گیاه بومی ماداگاسکار است و به دلیل داشتن برگ های مخملی ، بزرگ و گوشتی قابل تشخیص است. برگ های این گیاه دارای برجستگی های نیش مانند در قسمت زیرین می باشد. گیاهان بالغ گیاهانی با ساقه بلند و گلدسته شکل تولید می کنند که خوشه های کوچکی را تشکیل می دهند. گلهای این گیاه به رنگ نارنجی ، قرمز یا مایل به سبز هستند . با این حال ، برگ های این گیاه از گل های آن بسیار جالب تر و زیباتر می باشد و بیشتر زیبایی و رشد این گیاه به خاطر برگ های عجیب و غریب آن می باشد.
کالانکوا porphyrocalyx :
این گونه به خاطر آویزان بودن برگ هایش بیشتر مد نظر قرار می گیرد و یک انتخاب ایده آل برای منزل محسوب می شود. این گیاه دارای گل های آویز بزرگ و بنفش یا صورتی رنگ تولید می کند.
کالانکوا pinnata:
این گیاه به دلیل فعالیت دارویی خود به عنوان گیاه معجزه گر شناخته می شود و دارای برگ های چوبی با حاشیه قرمز است. این گیاه گلهای رنگارنگ و ماندگار تولید می کند.
کالانکوا daigremontiana:
یکی دیگر از انواع عجیب و غریب ، این گیاه دارای برگ های نیزه ای است که در لبه های آن پاجوش های کوچک رشد می کند. به همین دلیل ، این گیاه “مادر میلیون ها” نیز نامیده می شود.
آیا گیاهان کالانکوا سمی هستند؟
کالانکوا در بین گیاهانی قرار دارد که برای گربه ها و سگ ها سمی می باشند ، بنابراین اگر حیوانات خانگی دارید این گیاه را دور از دسترس آنها قرار دهید. خوردن این گیاه برای انسان ها نیز می تواند باعث استفراغ و اسهال شود.
علت لوله شدن برگ های گیاه آپارتمانی کالانکوا چیست؟
پیچ خوردن و لوله شدن برگ ها در گیاه کالانکوا ، معمولاً نشانه این است که گیاه شما در تنگنا می باشد. پیچ خوردن برگ ها می تواند ناشی از کمبود آب ، قرار گرفتن در معرض دمای پایین و بیماری قارچی باشد (به عنوان مثال لکه های سیاه روی برگ ها ظاهر شود).
علت زرد شدن برگ های گیاه آپارتمانی کالانکوا چیست ؟
زرد شدن برگ های گیاه کالانکوا به چند عامل بستگی دارد. آبیاری بیش از حد ، آفت ، خاک نامناسب ، تغذیه کم و یا زیاد گیاه باعث زرد شدن گیاه می شود و باید حتما به آنها توجه کرد و هرکدام را مورد به دقت مورد بررسی قرار داد.
علت خشک شدن برگ های گیاه کالانکوا چیست ؟
علت خشک شدن برگ های این گیاه ، می تواند سردی و خشک بودن هوا باشد.
علت ریز شدن برگ ها و نازک شدن ساقه در گیاه کالانکوا چه می تواند باشد ؟
اگر نوری که به گیاه می تابد کم و به اندازه نباشد ، برگ های گیاه ریز و ساقه های آن نازک می شود. برای رفع این مشکل باید گیاه را به مکان پرنورتری انتقال دهید.
آفات و بیماری های گیاه آپارتمانی کالانکوا :
حشرات ریز سفید رنگ چسبیده به ساقه و پشت برگ ها شپشک هستند و هنگامی که متوجه وجود این حشرات بر روی گیاه خود شدید ، باید با یک پنبه تمیز و اغشته به آب و صابون به صورت کامل تمام قسمت های برگ ها و هر جایی از گیاه که این موجودات دیده می شود ، را تمیز و پاکسازی کنید.
حتی با استفاده از آفت کش های مخصوص گیاه را ضد عفونی و آفت کشی کنید و بهتر است گیاهتان را از مابقی گیاهان جدا بگذارید تا بقیه گیاهان به این آفت دچار نشوند. برای از بین رفتن این آفت ممکن است این مراحل را چندین بار انجام دهید تا به صورت کامل این آفت ها از بین بروند.
آفات دیگری از جمله کنه عنکبوتی و شته نیز می تواند این گیاهان را مورد تهدید قرار دهد و برای از بین بردن هریک از این آفات باید بوسیله آفت کش ها و مواد ضدعفونی مخصوص، گیاه را آفت کشی کنید.
چگونه می توانیم گیاه کالانکوا خود را دوباره شکوفا کنیم ؟
شما می توانید با دستکاری شرایط نور ، کالانکوا خود را دوباره شکوفا کنید. اولین قدم این است که میزان نوری را که گیاه در طول روز دریافت می کند ، را کاهش دهید. می توانید جعبه ای را روی گیاه قرار دهید تا از نور برای ۱۴ ساعت محروم شود ، روزانه حدود ۶ هفته تا زمانی که جوانه های گل ظاهر شوند این کار را ادامه دهید. در اصل ، با این تکنیک ، می توانید گیاه را مجبور به گلدهی در زمان های خاص کنید.