Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و بازار کار آن

رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی از مجموعه رشته های گروه علوم تجربی بوده و در زیر گروه ۵ آن در کنکور سراسری قرار گرفته است. رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی علمی بین رشته ای بوده و از حوزه های کتابداری و اطلاعات تلفیق شده و از آن در حوزه سلامت استفاده می گردد. بازار کار و درآمد رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی را می توان در مراکز مرتبط با سلامت و بهداشت و درمان جستجو نمود. درآمد رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی می تواند به عوامل مختلفی وابسته بوده و مقادیر متفاوتی داشته باشد. در ادامه این مقاله به معرفی رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی و بررسی میزان درآمد، آینده شغلی، ادامه تحصیل و دانشگاه ها و دروس آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

نشریه علمی جهان شیمی فیزیک پیش تر هم به بررسی رشته های دانشگاهی دیگری پرداخته است. رشته هایی مانند : رشته دانشگاهی بهداشت عمومی، رشته دانشگاهی مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار، رشته دانشگاهی فناوری اطلاعات سلامت، رشته دانشگاهی بهداشت و بازرسی گوشت، رشته دانشگاهی بهداشت مواد غذایی و …

معرفی رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

از آنجایی که علم و تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت است، ميزان انتشارات مکتوب و غير مکتوب موجب شده تا دست‌یابی به اطلاعات پيچيده شود. براي ذخيره و بازيابي اطلاعات جهت تسريع و افزايش دسترسی آن براي همه کاربران در سطوح مختلف جامعه، ضرورت وجود علمي مناسب با رشد روز افزون انتشارات مشخص شده است. از این رو اهميت رشته دانشگاهی کتابداري و اطلاع رساني روز افزون بوده و بر همه‌ی فعالان این زمینه مشخص شده است. حجم آثار پزشکی و پیراپزشکی که به صورت کتاب، نشریه، نوار، لوح فشرده و… ثبت و منتشر می شود به قدری است که متخصصان این علوم نمی توانند به تنهایی مطالب را از میان انبوه این اطلاعات بیابند. این کار به متخصصان رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی واگذار شده است. درواقع مراکز اطلاع رساني پزشکی، اطلاعات مورد نياز پژوهشگران در زمينه هاي مختلف موضوعي و تخصصي را گردآوري، تجزيه و تحليل و آماده سازی می کنند.

رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و بازار کار آن
رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و بازار کار آن

بخش های کتابداری چیست ؟

این رشته در واقع مسیر ارتباط بین کتاب و اطلاعات و استفاده کننده های آن ها را هموار و میسر می نماید. تمام دروسی هم که در این رشته دانشگاهی به دانشجویان آموخته می شود بر پایه همین اصل مهم استوار است.

  1. بخش انتخاب و تهیه منابع : این بخش منطبق بر نیاز مراجعین و امكانات منطقه ای می باشد.
  2. بخش فهرست نویسی : این بخش جهت استفاده بهینه مراجعین از منابع موجود در كتابخانه می باشد.
  3. بخش امانت : جهت استفاده و کمک به کاربران ایجاد شده است.
  4. بخش مرجع
  5. بخش حفظ و نگهداری منابع.

وظایف فارغ التحصیلان رشته دانشگاهی اطلاع رسانی پزشکی چیست ؟

  • امور فني، تخصصی و خدماتي مراکز اطلاع رساني و کتابخانه ها را انجام می دهند.
  • بر نحوه فعاليت و رفع اشکالات فني و تخصصي نظارت می کنند.
  • انواع کتابخانه ها و مراکز اطلاع رساني را برنامه ريزي و اداره می کنند.
  • در مسائل کتابداري و اطلاع رساني طرح های پژوهشی ارائه می دهند.

دروس رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی برای قبولی چیست ؟

این رشته تحصیلی در زیر گروه ۵ علوم تجربی در کنکور سراسری قرار گرفته است. مهم ترین درس برای قبولی در این رشته تحصیلی درس ریاضی با ضریبی برابر با ۳ می باشد. دروس مهم دیگر برای قبولی در این رشته دانشگاهی دروس زیست شناسی و شیمی و فیزیک با دارا بودن ضریبی برابر با ۲ هستند. درس زمین شناسی با دارا بودن ضریبی برابر با ۱ کمترین تأثیر را در قبولی این رشته دانشگاهی داراست.

دروس دانشگاهی رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی چیست ؟

شیمی عمومی، فیزیک عمومی، کتابخانه و کتابداری، زبان عمومی، بهداشت عمومی، زیست‌شناسی، گزارش نویسی، بیوشیمی، مجموعه ‌سازی ، مرجع‌ شناسی عمومی فارسی، سازمان‌دهی مواد، تشریح و فیزیولوژی، روانشناسی عمومی، متون اختصاصی انگلیسی، علوم آزمایشگاهی، تاریخ علوم پزشکی، روانشناسی اجتماعی، مرجع ‌شناسی لاتین، تاریخ عمومی فلسفه، ماشین‌نویسی فارسی، ماشین‌نویسی لاتین، تاریخ ادبیات ایران، مبانی جامعه‌شناسی، اصطلاحات علوم پزشکی و بهداشتی، تاریخ ادبیات جهان، دارو شناسی، اصول کار مرجع، زبان فرانسه، تاریخ تمدن، مرجع ‌شناسی تخصصی، حفاظت نگهداری مواد، اداره کتابخانه، آشنایی با صنعت چاپ و نشر، کارآموزی و… .

توانایی های رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی چیست ؟

در ذهن بسیاری از افراد تصور از شغل كتابداری، شغلی است که فرد بیشتر ساعات كاری خود را استراحت نموده و یا با دوستان و همكاران به گفتگو پرداخته و گاهی هم كتابی را به مراجعین امانت داده و نام آن را در دفتری ثبت می كند. در واقع این گونه نیست و كتابداران متخصص و علاقه‌مند افرادی فعال و پویا بوده و تمامی وقتشان را صرف مطالعه، تحقیق و برقراری ارتباطی سازنده با مراجعین می کنند. به همین دلیل داوطلبان این رشته باید دارای روحیات جستجوگر و فعال بوده و به تحقیق و پژوهش علاقه داشته باشند.

در این رشته هر فردی كه مطالعات و دانش گسترده تری داشته باشد، قابلیت پیشرفت بیشتری نیز دارد. فراگیری آهسته و پیوسته، شكیبایی و بردباری در برخورد با مراجعین و پرسش‌کنندگان از ویژگی های مهم برای ورود به این رشته می باشد. دانشجویان این رشته باید بتوانند با مردم ارتباط خوب و مناسبی برقرار كنند.

سعه‌صدر، بردباری، علاقه به یادگیری، تلاش و کوشش برای ارتباط با دیگران از جمله ویژگی های مهم عرصه كتابداری و مسئولیت های شغلی وابسته به آن بشمار می آید.

رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و بازار کار آن
رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و بازار کار آن

ادامه تحصیل و گرایش های رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی چیست ؟

ادامه تحصیل در این رشته دانشگاهی در کشور ما ایران و بسیاری از کشور های خارجی امکان پذیر می باشد. این رشته دانشگاهی با پیشرفت علم پیشرفت نموده و تمام کشور های دنیا برای به روز بودن و پیشرفت، به کارشناسان این رشته دانشگاهی نیاز دارند. ادامه تحصیل در این رشته دانشگاهی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری امکان پذیر می باشد. برخی از گرایش های رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی در ادامه آورده شده است :

  • کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
  • مدیریت اطلاعات سلامت
  • انفورماتیک پزشکی ( برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی مجاز است)
  • اپیدمیولوژی ( برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی مجاز است)
  • سلامت در بلایا و فوریت ها (برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی مجاز است)
  • سلامت و رفاه اجتماعی (برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی مجاز است)
  • مددکاری اجتماعی (به شرط داشتن کارشناسی مددکاری برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی مجاز است)
  • گفتار درمانی (به شرط داشتن کارشناسی گفتار درمانی برای تمامی رشته های ارشد مجاز است)

معرفی دانشگاه های رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

برخی از دانشگاه هایی که در این رشته دانشگاهی به جذب دانشجو می پردازند، در ادامه آورده شده اند :

  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه علوم پزشکی کرمان
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی همدان

آینده شغلی و بازار کار رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی چگونه است ؟

جوامع انسانی به سرعت در حال پیشرفت بوده و بنابراین با افزایش میزان انتشارات در زمینه های گوناگون دانش، ایجاد و گسترش كتابخانه ها الزامی می باشد. با توجه به این نکته می توان به این نتیجه رسید که چشم انداز فرصت های شغلی این رشته دانشگاهی بسیار روشن خواهد بود.

كتابدارانی که دوره های دانشگاهی را طی كرده و تخصص لازم را کسب نموده اند، امروزه لازمه ی هر كتابخانه عمومی و كتابخانه های مدارس در مقاطع مختلف بشمار می آیند. فرصت های شغلی مختلفی برای این رشته در كتابخانه های دانشگاهی و تخصصی و مراكز اطلاع رسانی وجود داشته و آماده پذیرش فارغ التحصیلان این رشته می باشند.

با پیشرفت علم و فناوری و با وسیع تر شدن كتابخانه ها و مجموعه های کتابخانه ای، تعداد كتابداران شاغل در آن ها نیز باید افزایش یابد و این سبب می شود كه فارغ التحصیلان این رشته فرصت های شغلی بیشتر و آینده شغلی بهتری در پیش رو داشته باشند. دروس این رشته نیز به دانشجویان توانایی های لازم برای قبول مسئولیت در كتابخانه های مختلف و مراكز اطلاع رسانی گوناگون را فراهم می آورد.

دانشجویان این رشته باید از آغاز ورود به رشته، به گسترش دانش و مهارت های خود پرداخته تا بتوانند در رقابت بازار کار و یافتن شغل در این رشته موفق شوند. باید به این نكته توجه داشت كه كتابخانه ها و مراکزی كه به دنبال استخدام فارغ التحصیلان هستند، افراد شایسته تر، با مهارت تر و علمی تر را ترجیح خواهند داد.

شغل ها

  1. اشتغال به عنوان مدیر کتابخانه، در کتابخانه مرکزی دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان ها
  2. اشتغال به عنوان ناظر در ارزیابی برنامه های نرم افزاری کتابخانه ها
  3. اشتغال به عنوان مدرس در دانشگاه ها
  4. اشتغال به عنوان مدرس در مراکز آموزشی
  5. اشتغال به عنوان مؤلف و مترجم کتاب در حوزه مربوطه
  6. اشتغال به عنوان مسئول طراحی بانک و پایگاه های اطلاعاتی در حوزه مربوطه
  7. دفاتر نشر و دفتر مجلات علمی
  8. راه اندازی شرکت های دانش بنیان شخصی

درآمد رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی چگونه است ؟

درآمد این رشته دانشگاهی بسیار به محل اشتغال بستگی دارد. از عوامل مهم و تأثیر گذار دیگر در این امر میزان تجربه و مهارت های فردی می باشد. اینکه شخص در مراکز خصوصی یا مراکز دولتی استخدام شود نیز تا حد زیادی روی میزان درآمدش تأثیر گذار خواهد بود. فارغ التحصیلان این رشته همواره باید اطلاعات و علم خود را به روز کنند تا بتوانند فرصت های شغلی مناسب با درآمدهای خوبی را کسب نمایند. در واقع هرچه از لحاظ علمی بهتر و به روز تر باشید می توانید به همان تناسب درآمد بهتری هم کسب نمایید.

رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و بازار کار آن
رشته دانشگاهی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و بازار کار آن

سخن آخر

انتخاب رشته دانشگاهی به عنوان مهم ترین و تأثیرگذارترین انتخاب های زندگی هر شخص بشمار می آید. شناخت علایق و استعداد های شخصی از مهم ترین و اساسی ترین عوامل در انتخاب رشته دانشگاهی می باشد. توجه به روحیات شخصی نیز بسیار مهم است و در این مورد باید مورد توجه قرار گیرد. بعد از شناخت علایق و روحیات فردی باید به شناخت دقیق و درست رشته های دانشگاهی پرداخت. درواقع باید رشته دانشگاهی را انتخاب نمود که آینده شغلی و بازار کار و درآمد خوبی داشته باشد، زیرا بیشتر افراد علاقه دارند تا با پایان دوران تحصیل بتوانند شاغل شده و به کسب درآمد بپردازند. بنابراین توجه و شناخت آینده رشته های شغلی امری بسیار مهم در انتخاب رشته دانشگاهی می باشد. با در نظر گرفتن موارد اشاره شده می توان از پشیمانی و اتلاف وقت جلوگیری نمود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا