آشنایی با شرایط کاشت و تکثیر گیاه (درخت) پاچیرا
گیاه (درخت) پاچیرا که همچنین به عنوان درخت پول ، شاه بلوط گویانا ، یا مغز صبا شناخته می شود ، بومی مناطق استوایی است و در نزدیکی تالاب ها و باتلاق ها رشد می کند. نام علمی این گیاه زیبا Pachira Aquatica نام دارد. اگر در حال جستجوی درختچه ها برای داخل خانه خود هستید اما مطمئن نیستید از کجا شروع کنید ، به ما اعتماد کنید وقتی می گوییم درخت پاچیرا، درختچه مورد نظر شما خواهد بود . این درخت نسبتاً مرتب است و به همان اندازه که می خواهید بزرگ می شود و یا به همان اندازه کوچک باقی می ماند.
این درخت به دلیل نگهداری آسان ، رشد سریع و ظاهری که دارد به عنوان یک گیاه عالی برای آپارتمان ها و منازل شما معرفی شده است. یکی از ویژگی های خاصی که این درخت دارد این است که می توانید ساقه های آن را ببافید و ظاهری متفاوت برای این گیاه بوجود آورید. این گیاه زیبا در بین افراد علاقه مند به گیاهان ، محبوبیت خاصی پیدا کرده است و زیبایی و جلوه بی نظیر این گیاه باعث کاهش استرس می شود و آرامش را به افراد اعطا می کند. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.
شرایط نگهداری و مراقبت از گیاه (درخت) پاچیرا
پاچیرا به درخت پول نیز شهرت دارد و در کشور چین ، مردم بر این باورند که این درختچه باعث خوش شانسی و ثروت برای آنها در زندگی می شود. پاچیرا حتی دارای انرژی مثبت نیز می باشد و از نظر ظاهری برگ های این گیاه به رنگ سبز تیره و به صورت پنجه ای شکل هستند و ساقه های منعطفی دارد.
نکته مهم در مورد این درخت این است که تغییر مکان برای این گیاه اصلا خوب نیست زیرا باعث شوکه شدن و ناراحتی آن می شود که این ناراحتی را با ریختن برگ هایش نشان می دهد.
میزان روشنایی مورد نیاز گیاه پاچیرا :
پاچیرا در نور غیر مستقیم متوسط تا روشن خورشید بهترین رشد را دارد و این گیاه زیبا نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد. زیرا نور بیش از حد خورشید باعث سوختن برگ های این گیاه و از بین رفتن آن خواهد شد. این گیاه حتی در زیر نورهای فلورسنت نیز بازدهی بسیار خوبی خواهد داشت . گیاه پاچیرا توانایی این را دارد که خودش را به سمت نور سوق دهد و حتی می تواند به مدت ۲ یا ۳ روز در سایه قرار گیرد و اتفاقی برای این گیاه نیافتد و به زندگی خود ادامه دهد.
شرایط آبیاری گیاه پاچیرا
آبیاری برای این درخت باید به صورت منظم و مناسب صورت می گیرد و سپس اجازه دهید حتما سطح بالای خاک قبل از آبیاری دوباره خشک شود. در زمان هایی که پاچیرا در حال رشد کردن است آبیاری برای این گیاه باید بیشتر انجام گیرد و در فصول گرم میزان آبیاری را هفته ای یکبار انجام دهید. درخت پاچیرا در ماه های زمستان هنگام استراحت به آب کمتری نیاز دارد و برای جلوگیری از ازدیاد آبیاری و پوسیدگی ریشه حتما از ظرفی با سوراخ های تخلیه در قسمت پایین استفاده کنید و مهم است که حتما خاک این گیاه به طور یکنواخت آبیاری شود.
ضخامت پایینی ساقه این گیاه قابلیت ذخیره آب را دارد و در زمان های کم آبی این قسمت می تواند به نواحی دیگر آبرسانی کند. برای آبیاری این گیاه از آب تصفیه شده استفاده کنید و در صورت نداشتن آب تصفیه شده و استفاده از آب شیر باید آب مصرفی را به مدت یک شبانه روز کنار بگذارید تا کلر موجود در آب آزاد شود. نکته مهم در مورد آبیاری پاچیرا این است که به هیچ عنوان ساقه گیاه را آبیاری نکنید، زیرا این عمل باعث پوسیده شدن گیاه می شود.
میزان رطوبت مورد نیاز درخت پاچیرا :
پاچیرا علاقه مند به رطوبت است و برای اینکه رطوبت کافی را برای این گیاه فراهم آورید بهتر است درون یک زیرگلدانی را پراز سنگ ریزه کنید و روی آنها آب بریزید ، حال با قرار دادن گلدان برروی این سنگریزه ها رطوبت کافی برای این گیاه محیا می گردد. نکته مهم برای این گیاه این است که نباید انتهای گلدان با آب داخل سنگریزه ها در تماس باشد.
میزان درجه حرارت مورد نیاز این گیاه:
درخت پاچیرا بهتر است در دمای بین ۱۶-۲۴ درجه سانتی گراد قرار گیرد. این بازه دمایی مناسب ترین دما برای این گیاه می باشد چون این گیاه به خواب زمستانی می رود در زمان رشد باید دمای معینی برای گیاه تعبیه گردد .
خاک مناسب پرورش گیاه (درخت) پاچیرا
گیاه پاچیرا را در بهار و تابستان هنگامی که برگ جدید تولید می کند ، باید تغذیه کنید. از یک غذای گیاهی متعادل و رقیق شده با یک دوم قدرت توصیه شده استفاده کنید. در ماه های دیگر هنگامی که گیاه پاچیرا به طور فعال در حال رشد است کوددهی را انجام دهید . کوددهی و تقویت خاک برای این گیاه بهتر است هرماه صورت گیرد تا گیاه رشد بهتری داشته باشد و شاداب بماند.
نوع خاک و تعویض گلدان:
برای این گیاه باید از خاک گلدان سبک و با زهکشی بالا استفاده کنید. اگر خاک خیلی سنگین است ، به مخلوط ماسه اضافه کنید تا به تخلیه سریع تر آن کمک کند. به هیچ عنوان از خاک کمپوست برای درخت پاچیرا استفاده نکنید، زیرا ساختار این خاک سفت می باشد و آب درون آن باقی می ماند.
این گیاه به دلیل رشد فوق العاده ای که دارد احتمال می رود که هر سال نیاز باشد که گلدان آن تعویض گردد و یا در صورت امکان و قبل از تعویض گلدان خاک سطحی گیاه را با خاکی حاوی تمام مواد مغذی برای پاچیرا جابه جا کنید و بعد از آن در فرصت بدست آمده گلدان را تعویض کنید. برای انتخاب گلدان سعی کنید گلدانی که انتخاب می کنید تقریبا بزرگتر از گلدان قبلی گیاه باشد تا فضای بیشتری برای رشد و نفس کشیدن گیاه وجود داشته باشد.
روش هرس کردن گیاه (درخت) پاچیرا
این گیاه نیز همانند گیاهان دیگر نیاز به هرس کردن دارد. فصل بهار را برای هرس کردن این گیاه انتخاب کنید زیرا این زمان گیاهتان به رشد خود ادامه می دهد و می تواند قسمت های هرس شده خود را به زودی بوجود آورد و ظاهری منظم تر و زیباتر برای خود فراهم سازد. این گیاه با رشد سریعی که دارد می تواند تمام قسمت های هرس شده خود را سریعا باز گرداند.
شرایط تکثیر و مراقبت از گیاه (درخت) پاچیرا
روش تکثیر این گیاه به دو روش صورت می گیرد: ۱- کاشت بذر ۲- تکثیر از روش قلمه
کاشت بذر:
ابتدا مقدار بذر مورد نیاز را به مدت ۲۴ یا ۴۸ ساعت در آب ولرم قرار دهید و در صورت گرمی هوا باید آب آن را به طور مداوم تعویض نمایید. سپس خاک مورد نیاز گیاه را قبل از کاشت بذر مرطوب سازید و حال بذرها را درون خاک قرار دهید. گلدان حاوی بذرها را در مکانی روشن و محیطی گرم منتقل کنید ، تا زمانی که جوانه های گیاه از زیر خاک بیرون بیایند باید برای آنها صبوری به خرج دهید. زمانی که جوانه ها از خاک بیرون آمدند و کمی رشد کردند می توانید گلدان را به مکان اصلی اش انتقال دهید.
تکثیر از طریق قلمه :
رایج ترین و شناخته شده ترین راه تکثیر این گیاه به صورت قلمه زدن می باشد. قلمه زدن به این گونه است که ساقه هایی به طول ۱۰ سانت از گیاه را که چند برگ و جوانه دارد با قیچی باغبانی یا چاقو برش دهید. قلمه های برش داده شده را برای ریشه زایی می توانید هم درون آب و هم مستقیم درون خاک قرار دهید . اگر قلمه ها را درون آب قرار دادید باید صبر کنید تا قلمه ها ریشه دهند و پس از ریشه دادن آنها را درون خاک مورد نیاز گیاه بکارید .
آیا درخت پاچیرا اکسیژن تولید می کند؟
تحقیقات نشان می دهد که گیاه پاچیرا می تواند به عنوان یک گیاه تصفیه کننده هوا معرفی گردد و اکسیژن بیشتری در طول شب تولید کند.
آفات و بیماری های گیاه (درخت) پاچیرا
آفاتی که این گیاه را تهدید می کنند شامل حشرات و شته ها هستند. برای رفع این آفات از محلول مناسب و رقیق شده متناسب با درخت پاچیرا می توانید استفاده کنید.
همچنین می توانید با برداشتن سریع برگ های آسیب دیده که می ریزند ، آبیاری خوب و سپس آبیاری نکردن مجدد تا زمانی که خاک تا حدی خشک شود و خشک نگه داشتن برگ از این بیماری ها جلوگیری کرد. اسپری های قارچ کش تجاری معمولاً به کنترل و رفع این مشکلات ، به شما بسیار کمک خواهند کرد .
مشکلات رایج درخت پاچیرا :
دلیل زرد شدن برگ ها در این گیاه چیست ؟
زرد شدن برگ ها به چند عامل بستگی دارد: ۱- کمبود رطوبت مورد نیاز ۲- استفاده بیش از حد مواد تقویت کننده و کود ها ۳- تغییر و جابه جایی مکان گیاه ۴- آبیاری بیش از حد . برای درخت پاچیرا باید به تمامی عوامل ذکر شده توجه فرمایید و عدم رعایت این عوامل باعث زرد شدن برگ ها می شود.
دلیل لکه شدن روی برگ ها چیست ؟
ایجاد لکه برروی برگ می تواند به کمبود مواد مغذی درون خاک گیاه ارتباط داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد کمبود پتاسیم در گیاه می تواند لکه هایی برروی برگ گیاه ایجاد کند.
دلیل پوسیده شدن ریشه چیست ؟
اگر به گیاهتان بیش از حد آب بدهید منجر به پوسیدگی ریشه و شل و نرم شدن ساقه گیاهتان و حتی ریزش برگ ها می شود. حال باید گیاه را از درون خاک بیرون بیاورید و تمام قسمت های ریشه که دچار پوسیدگی شده را جدا کنید و در اخر گیاه را مجدد درون خاک قرار دهید.
دلیل سفیدک زدن سطح خاک چیست ؟
سفیدک زدن سطح خاک می تواند نشان دهنده وجود کپک باشد که سطح خاک گیاه را در برگرفته است. شما باید مطمئن شوید که کپک تمام خاک را در بر نگرفته باشد و اگر این چنین باشد می توانید خاک سطحی را با خاکی جدید تعویض کنید ، ولی اگر تمام خاک دچار کپک شده باشد باید تمام خاک را با خاک جدید جایگزین کنید.