Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

روغن بنفشه و خواص آن برای سلامتی و چگونگی استفاده از آن

روغن بنفشه یا روغن گل بنفشه خواص بی شماری دارد و از گل های کوچک و معطر گیاه بنفشه Vioa odorata تهیه می شود. بخش عمده گل های بنفشه در صنعت عطر سازی استفاده می شود . این گل علاوه بر عطر و بوی دلپذیرش فواید و کاربردهای درمانی بسیاری دارد، از جمله تسکین درد و مراقبت از پوست ، رفع احتقان ، رفع خستگی جسمی و روحی .همراه ما در نشریه علمی جهان شیمی فیزیک باشید، در این مطلب خواص و مضرات روغن بنفشه را بررسی می‌کنیم و روش‌های استفاده این روغن را برایتان توضیح می‌دهیم.

گیاه شناسی بنفشه معطر :

روغن بنفشه

 

 

بنفشه معطر گیاهی علفی ، پایا با نام علمی Viola odorata از تیره بنفشه است . این گیاه دارای برگ های سبز و پهنی به شکل قلب است و دمبرگ های بلند آن روی زمین گسترده شده است. گل‌ها پنج گلبرگ غیرمتساوی دارند و گلبرگ های گل بنفشه به طور معمول در تناژ های بنفش روشن تا تیره وجود دارد  و ارتفاع آنها به ۲۰-۱۵ سانتی‌متر می‌رسد.

جدول مشخصات

 

نام گیاه دارویی بنفشه
نام انگیسی گیاه دارویی violets
نام علمی گیاه دارویی viola
نامهای رایج گیاه دارویی بنفشه
خاستگاه گیاه دارویی اروپا
طبع گیاه دارویی سرد و تر (بلغمی)
اثرگذاری گیاه دارویی پوست و مو, پیشگیری از سرطان, دستگاه تنفسی, سرشار از ویتامین, مفاصل و عضلات
خواص گیاه دارویی التیام روماتیسم, التیام ورم مفاصل و آرتروز, پیشگیری از سرطان, جوان‌سازی پوست, درمان اگزما, درمان ریزش مو, درمان سرفه و سرماخوردگی, درمان شوره سر, رفع جوش و آکنه, سرشار از ویتامین
روش مصرف گیاه دارویی خوراکی, موضعی
عوارض گیاه دارویی حالت تهوع، استفراغ، سنگینی معده و احساس ضعف در صورت مصرف بی‌رویه

طبع روغن بنفشه :

طبع روغن بنفشه سرد و تر می باشد.

خاستگاه گل بنفشه :

بنفشه معطر (Violet) اغلب در نواحی معتدل و مرطوب یافت می شود و بومی اروپا و آسیاست و در نواحی دیگر مانند استرالیا و آمریکای شمالی پرورش داده می شود.این گیاه در ایران در قسمت های شمال غربی تا غرب که مناطقی معتدل و کوهستانی دارند یافت می شود.

ترکیبات روغن بنفشه :

 

روغن بنفشه از ترکیباتی مانند تانن ها، ساپونین ها،فنولیک ها، کومارین ها ، سالیسیلات ها، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها ،گلیکوزید های فنلی و گالترین ها تشکیل شده است.از تجزیه و تحلیل روغن این گیاه در می یابیم ، این روغن از ۱۰۰ ماده و ۲۵  ترکیب شیمیایی مختلف تشکیل شده است و ۹۲.۷۷% این روغن را تشکیل داده است.مهمترین و اصلی ترین ترکیبات روغن بنفشه می توان به پارمون، الکل هگزیل ، یونون ، کوئوریتین ویولا ، الکل بزیل ، کوئوریتین ، یورون اشاره کرد.

نحوه استخراج روغن بنفشه چگونه است؟

 

روغن بنفشه از دو طریق بدست می آید . روش اول به این صورت است که گل ها را به مدت طولانی در یک روغن پایه مثلأ روغن پایه (مثلأ کنجد) قرار می دهند و بعد از آنکه عصاره دارویی و معطر گل ها وارد روغن شد ، آن را از صافی عبور می دهند و روغن بدست آمده از این روش را روغن گل بنفشه با روغن پایه (مثلأ روغن کنجد) می نامند .

در روش دیگر که به نام استخراج حلال است . در این نوع روغن گیری از روش سوکسله استفاده می کنند. در این روش یک روغن حلال در مداری بسته و تکراری روی گل های بنفشه ریخته می شود و از آن عبور می کند و بعد از آنکه خواص گل بنفشه به روغن منتقل شد ، عمل استخراج پایان می گیرد.

روغنی که از بنفشه گرفته می شود، بسیار کم است.از هزار کیلوگرم گل بنفشه ، فقط حدود یک کیلو روغن بنفشه تهیه می شود. از این رو قیمت روغن بنفشه بسیار گران است اما با این وجود ، این روغن ارزش هزینه کردن را دارد چرا که ارزش درمانی بسیار زیادی دارد.

تأ ثیر خواص روغن بنفشه بر بهبود سلامت پوست و مو :

 

این روغن دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده است و برای درمان اگزما ، لک و جوش صورت خوب عمل می کند. این ماده مرطوب کننده درجه یک است و مناسب پوست های خشک و آسیب دیده است. خواص ضد التهابی روغن گل بنفشه به بهبود و ترمیم پوست آسیب دیده و قرمزی پوست کمک می کند . کافی است دو قطره از این روغن را روی پوست ماساژ دهید و سپس با آب سرد بشویید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

این روغن باخواصی که دارد باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود و هم چنین از ریزش و سفید شدن مو جلوگیری می کند . کافی است روغن بنفشه که پایه اش روغن زیتون است ، را هر شب به موی سر ماساژ دهید و روز بعد آن را با آب و شامپو بشویید.

سلامت روحی را افزایش می‌دهد :

 

روغن بنفشه

 

سبک زندگی امروزه بسیار پرتنش شده است و در افراد باعث ایجاد استرس می شود که بی خوابی را تشدید می کند . وقتی خواب کافی نداشته باشید دچار خستگی و بد اخلاقی می شوید . گل بنفشه دارای خواص آرام بخش و درمانی است که به ایجاد آرامش و تمدد اعصاب کمک می کند .

آروماتراپی گل بنفشه بیشترین ارزش را دارد. تاثیر آن بر سیستم عصبی به دلیل خواص آرام بخشی آن غیر قابل انکار است. این روغن حتی بی خوابی های مزمن را درمان می کند. کافی است

۱۵ قطره از این روغن را در دستگاه بخور ریخته و عطر آن در فضای خانه پخش شود یا  مقداری از این ماده را روی شریان های اصلی خود ماساژ دهید . مصرف این روغن به صورت موضعی است و هیچ گونه عوارضی ندارد.

تسکین دستگاه تنفسی :

 

دستگاه تنفسی اکسیژن را در سراسر بدن منتقل می کند ، بنابراین اگر مشکلی در سیستم تنفسی رخ دهد ، همه بدن دچار اختلال و مشکل می شود. اگر سیستم تنفسی دچار عفونت شد . راهکار های زیادی برای تقویت دستگاه تنفسی و حفظ سلامت وجود دارد. یکی از درمان های خانگی و مؤثر برای مقابله با عفونت‌های دستگاه تنفسی است استفاده از روغن بنفشه است . چند قطره از این ماده را داخل دستگاه بخور می ریزید ، سپس این بخار را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استنشاق کنید ، این کار باعث پاکسازی مجاری تنفسی مسدود شده کمک می‌کند. این روغن دستگاه تنفسی را تسکین و روان می‌کند.این روغن دارای خواص تب بری و آنتی باکتریال است و تسکین دهنده سرفه، خستگی و کوفتگی و ورم لوزه ها ، سرماخوردگی، آسم، تب، گلودرد می باشد.

 تسکین درد عضلات و مفاصل :

 

 

 

این ماده مانند یک مسکن قوی عمل می کند . از در سال های دور در طب سنتی از این روغن برای تسکین درد و مسکن استفاده می کردند. این روغن به درمان بیماری هایی مانند روماتیسم ، نقرس ، آرتروز ، کاهش درد عضلات کمک می کند. برای این منظور ۴ قطره روغن بنفشه و ۳ قطره روغن اسطوخدوس و ۵۵ گرم روغن حامل ( مثلأ روغن بادام شیرین )  با هم خوب ترکیب می کنیم و روغنی که بدست می آید را روی محل مورد نظر ماساژ می دهیم.با ماساژ این روغن گردش خون در عضلات منظم تر می شود و به کاهش درد کمک میکند.

کابرد روغن بنفشه

خواص درمانی روغن بنفشه بسیار زیاد است و گستره درمانی آن وسیع است. این گیاه علاوه بر خواص درمانی کاربرد های دیگری نیز دارد.از این روغن به خاطر عطر دلنشین و رایحه خوشی که دارد در صنعت عطر سازی استفاده می کنند.استفاده از این گیاه در صنعت آرایشی و بهداشتی بیشتر است.در صنایع پزشکی نیز به عنوان بی حس کننده از آن استفاده می کنند.

مضرات روغن بنفشه :

استفاده در حد اعتدال از این روغن هیچ گونه عوارض جانبی ندارد. ولی از مصرف بیش از حد آن روی پوست اجتناب کنید. قبل از استفاده حتمأ باروغن حامل یا آب  آن را رقیق کنید. قبل از مصرف حتما تست حساسیت انجام دهید و مقدار اندکی از آن را روی قسمت کوچکی از پوست بازوی خود امتحان کنید.مصرف این ماده ممکن است باعث بروز تهوع شود . از مصرف خوراکی آن به غیر موارد خاص و تحت نظر  پزشک خوداری کنید.روغن بنفشه ممکن است باعث بروز تهوع شود بنابراین از مصرف خوراکی آن مگر در موارد خاص و زیر نظر خودداری کنید.

 

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا