Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

روغن درخت سرو شاه کلید سلامتی و زیبایی

 

روغن درخت سرو از روغن های ضروری و پرکاربرد برای سلامتی بدن است . این روغن منبع خوبی از کارن ، لیمونن ، آلفا پینن است و از خواص ضد میکروبی ، ضد قارچی ، ضد باکتری برخوردارمی باشد. از آن برای تسکین دردهای عضلانی، کاهش استرس و اضطراب ، درمان زگیل و واریس و.. استفاده می کنند. روغن سرو را به دلیل خواص های زیاد و متنوعی که دارد ، در زمینه های دارویی ، صنعتی ، محصولات بهداشتی و عطر سازی استفاده می کنند. در ادامه با نشریه علمی شیمی فیزیک همرا ه باشید تا تا با بهترین خواص و نحوه استفاده و مضرات روغن درخت سرو آشنا شوید.

درخت سرو :

 

روغن درخت سرو

سرو ازخانواده  Cuprecaceae یا سرو ها می باشد . این درخت همیشه سبز ، دارای برگ های سبزه تیره ، پرتراکم  ، فلس مانند می باشد و تفاوتش با درخت کاج این است که کاج برگ های سوزنی شکل دارد.  ارتفاع آن تا ۳۰ و قطرش از ۱ متر است. گل های نر و ماده این گیاه از هم جدا است ، ولی هردو روی همان گیاه قرار دارند. گل دهی این درخت در ماه های دی تا بهمن می باشد.این درخت قبل از آیین زرتشتی در کشور  ایران وجود داشته است . قدمت و ارزش این درخت در فرهنگ ایرانی به چندین هزار سال پیش برمی گردد.

جدول مشخصات :

 

نام رایج گیاه سرو
نام انگلیسی گیاه Cypress
نام علمی گیاه Cupressus sempervirens L
دسته بندی گیاه درخت و درختچه

طرز تهیه روغن درخت سرو :

 

طرز تهیه روغن سرو با روش تقطیر بخار از شاخه های جوان ، برگ ها و ساقه های این درخت است. برای خرید این روغن باید منبع تهیه روغن را که از کدام گونه درخت سرو است بدانید.

در طب سنتی دو نوع سرو داریم نوع اول را سرو جبلی که  آن عرعر می نامند و نوع دوم را سرو بستانی که در فارسی به آن سرو می گویند ، این درخت را با نام شجره الحیاه نیز می شناسند.

فوائد روغن درخت سرو برای پوست :

درمان سریع زخم ها :

یکی از درمان های طبیعی شناخته شده برای درمان زخم استفاده از روغن درخت سرو است. جای زخم  در اندازه ها و شکل های مختلف وجود دارد و می توانند بر ظاهر شما اثربگذارند. سرو دارای خواص آنتی باکتریال ، ضدعفونی کننده و ضد التهابی است و به درمان سریع تر زخم های پوستی کمک می کند.

آکنه و جوش صورت :

هیچ شخصی دوست ندارد ، پوست صورتش پر از جوش و آکنه باشد.مطمئنا راه های زیادی برای درمان جوش و آکنه امتحان کردید روغن درخت سرو بهترین راهکار طبیعی برای حفظ سلامتی پوست و رفع مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه است. استفاده موضعی از روغن سرو به دلیل خواص ضدباکتریایی و ضد التهابی باعث جلوگیری و درمان جوش و آکنه می شود.

روغن درخت سرو

دئودورانت طبیعی بدن :

زیر بغل شما ممکن است مانند اغلب مردم بوی بد بدهد . اگر برای رفع این مشکل به دنبال یک دئودورانت می باشید . روغن درخت سرو عطر و بوی دلپذیر با شیرینی ملایم و ته بوی بالزامیک دارد و می تواند راه حل مشکل شما باشد . این ترکیب علاوه بر بوی خوشایندی که دارد ، دارای خواص ضد میکروبی طبیعی است.

درمان زگیل :

براساس نتایج مطالعات روغن درخت سرو دارای خواص ضد ویروسی قوی است  و یک درمان خانگی و طبیعی برای پیشگیری و درمان زگیل و تبخال است.

 تقویت و افزایش رشد مو :

ماساژ این روغن برپوست سر باعث بهبود گردش خون و تحریک و تقویت فولیکول ها می شود. با مداومت برمصرف این ترکیب شما شاهد تاثیرات آن خواهید بود.

خواص روغن درخت سرو برای سلامتی بدن :

درمان سرفه :

در طب سنتی از روغن درخت سرو برای درمان مشکلات  تنفسی استفاده می کنند این ترکیب حاوی کامفن است که خاصیت ضد سرفه دارد . خواص ضد میکروبی قوی سرو برای پیشگیری و درمان سرفه، آسم و برونشیت موثر می باشد. روغن سرو کوهی باعث کاهش خلط در دستگاه تنفسی می شود. برای این منظور چند قطره روغن درخت سرو به دستگاه بخور بریزید تا در فضا  اطرافتان پخش شود یا چند قطره رقیق شده این روغن را به وان حمام اضافه کنید.

درمان بواسیر یا هموروئید :

هموروئید یا بواسیر از بیماری های شایع است که بیش از  ۵۰ درصد افراد در مقطعی از زندگی شان با آن مواجه شده اند. از درمان های موثر و طبیعی این بیماری استفاده از روغن سرو است. سرو دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی و تسکین دهنده دارد .  استفاده موضعی از این روغن در مقعد، باعث کاهش درد و درمان بواسیر می شود.

درمان واریس :

هر سیاهرگی سطحی می تواند تبدیل به واریس شود،برای بعضی از افراد واریس ، دردناک و ناراحت کننده است . در طب سنتی برای درمان رگ های واریسی از روغن سرو رقیق شده استفاده می کنند . استفاده موضعی از این ترکیب باعث کاهش درد و تورم می شود.

کاهش درد عضلات:

 

روغن درخت سرو

درد عضلات تقریبا درد شایعی است . اغلب افرادی به درد عضلانی که ناشی از استرس و اضطراب ، فعالیت بدنی، و کشیدگی بیش از حد است دچار شده اند. روغن سرو با داشتن خواص تسکین دهنده ، ضد اسپاسم طبیعی ، ضد التهاب یک راه حل مناسب برای درمان درد عضلانی است. هم چنین ماساژ درمانی با این روغن باعث بهبود گردش خون و کاهش درد عضلات بدن مخصوصا در ناحیه کمر و گردن می شود.

درمان سلولیت :

سلولیت یکی از شایع ترین مشکلات زیبایی به حساب می آید که حدود ۸۰ درصد زنان به آن دچار شده اند. این عارضه به دلیل تفاوت توزیع چربی و ماهیچه به وجود می آید. ماساژ با روغن درخت سرو باعث از بین رفتن ظاهر ناهموار سلولیت می شود . روغن سرو خواص فوق العاده إي دارد و موجب لطافت پوست و شکسته شدن  چربی های ذخیره زیر پوست می شود.

استرس و اضطراب :

آروماتراپی با روغن سرو که ترکیبی معطرو آرامش دهنده است . می تواند خستگی و استرس یک روز پرمشغله را ازبین ببرد  و باعث آرامش و بهبودخلق و خوی شما شود.

عوارض و مضرات روغن درخت سرو :

 

آلرژی و حساسیت : مصرف این روغن ممکن است باعث ایجاد آلرژی و حساسیت با نشانه هایی مانند ورم ، تاول ، قرمزی پوست ، خارش ، بثورات شود.توصیه می شود قبل از مصرف آن ، این روغن را روی قسمت کوچکی از پوست خود تست کنید. هم چنین برای کاهش حساسیت آن می توان ، آن را با روغن های حامل مانند روغن جوجوبا، روغن زیتون ، آرگان، بادام شیرین، آووکادو رقیق نمود.

مسمومیت : تحقیقات نشان می دهد که بهتر است از مصرف خوراکی روغن های ضروری مانند روغن سرو جدا پرهیز کنید . این ترکیب ممکن است باعث بروز مسمومیت شود.

دوران بارداری و شیردهی : هنوز اطلاعات دقیقی مبنی براین که مصرف این روغن بر روی سلامتی زنان باردار و شیرده ضرر دارد منتشر نشده است و به همین علت توصیه شدهزنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن اجتناب کنند.

نوزادان و کودکان :متخصصان توصیه می کنند تحت هیچ شرایطی از روغن های ضروری مانند روغن سرو برای نوزادان و کودکان استفاده نکنید.

حیوانات خانگی :این روغن ممکن است باعث بروز حساسیت و آلرژی  حیوانات خانگی شود  بهتر است آن را از دسترس حیوانات دور نگه داریم .

روش استفاده از روغن درخت سرو :

 

موضعی : برای استفاده موضعی از این روغن ، باید آن را با روغن های حامل رقیق کنیم و چند قطره از آن را روی محل مورد نظر بمالیم.

آروماتراپی  و رایحه درمانی : حدود ۵ الی ۷ قطره از این روغن را در دستگاه بخور بریزید تا بوی آن در فضای اطراف منتشر شود. فقط حواس تان به افرادی که در اطرافتان هست باشد تا به این ترکیب آلرژی نداشته باشند.هم چنین می توانید چند قطره از آن را در وان حمام بریزید و از خواص درمانی آن بهره مند شوید

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا