گیاه آپارتمانی گندمی ، شرایط نگهداری و تکثیر آن
گیاه آپارتمانی گندمی یکی از گیاهان همیشه سبز و زیبایی است که بسیاری آن را در محل کار و یا منزل خود نگهداری می کنند. مقاومت بالا و پایین بودن قیمت گیاه آپارتمانی گندمی موجب شده تا مراقب و نگهداری و پرورش آن در منازل بخصوص برای مبتدیان در پرورش گل و گیاه گزینه ی مناسبی باشد. گیاه آپارتمانی گندمی به گیاه عنکبوتی نیز معروف بوده و دارای برگ هایی سوزنی و کشیده است. پرورش انواع گیاه آپارتمانی گندمی در منزل هوا را تصفیه کرده و به پاکیزگی هوا کمک می نماید. میزان نور گیاه آپارتمانی گندمی بسیار کم بوده به طوری که بدون نور هم زنده می ماند و این مورد باعث نگهداری آسان تر گیاه در محیط های بسته خواهد شد.
گیاه آپارتمانی گندمی را تا چه اندازه می شناسید ؟
گیاه آپارتمانی گندمی به نام های ربان، لانه پرنده و عنکبوتی نیز شناخته می شود. زیستگاه طبیعی این گیاه مناطق گرمسیری جنوب آفریقا و غرب استرالیا بوده و اولین بار در سال ۱۷۹۴ به کتاب های گیاه شناسی راه پیدا نمود. برگ های گیاه ظریف، کشیده و سوزنی شکل است و ریشه هایش به شکل گوشتی و غده مانند رشد میکنند. انواع گیاه آپارتمانی گندمی در طبیعت وجود دارند که هر کدام زیبایی منحصر بخود را داشته و دوست داران خاصی در بین اشخاص علاقمند به پرورش گل و گیاه دارا می باشند. این گل یک گیاه آپارتمانی گلدار بوده که گل های آن بر روی ساقه ای جداگانه میرویند. گل های گندمی سفید و ساده و به طرف زمین خمیده اند. این گل ها می توانند قطری مابین ۲ تا ۸ سانتی متر داشته باشند و رشدشان بستگی به اندازه ی گیاه دارد.
انواع گیاه آپارتمانی گندمی چیست ؟
انواع گیاه آپارتمانی گندمی را می توان به ۳ دسته در جهان تقسیم بندی نمود:
انواعی که رویش آن ها در حاشیه ی جنگل هاست و برگ های باریک تری نسبت به بقیه انواع دارند. هرچه رویش گیاه به سمت اعماق جنگل باشد برگ های آن پهن تر خواهد بود. گیاهان با برگ های بزرگتر می توانند گل های بیشتری با اندازه ای ۲ تا ۳ برابر انواع دیگر بدهد.
نوع دیگری از گیاه گندمی وجود دارد که بومی جنگل های بارانی بوده و دربرگ هایش تغییراتی به چشم میخورد که ممکن است به دلیل تغییرات اقلیمی باشد. این تغییر ممکن است به دلیل این باشد که بذر گیاه به طریقی سر از اقلیم های جدید درآورده و تغیراتی در ژن های آن رخ داده باشد. مقاومت خوب، پرورش و تکثیر آسان و زیبایی این گل باعث شد در سال ۲۰۱۷، آن را به عنوان یک گیاه آپارتمانی پرورش دهند و در نهایت موفق به گرفتن جایزه باغ گیاه شناسی سلطنتی انگلیس شوند.
پرورش ، نگهداری و مراقبت گیاه آپارتمانی گندمی چگونه است ؟
این گیاه به دلیل مقاوم بودن مناسب برای تازه کارها و بی تجربه ها در نگهداری گل و گیاه است. تقریبا هر محیط و هر آب و هوایی برای رشد این گیاه مناسب است. پرورش و نگهداری گیاه آپارتمانی گندمی می تواند در هر جای منزل از حمام گرفته تا اتاق خواب یا روی میز و قفسه ها و هرجای دیگر انجام گیرد. این گیاه همیشه سبز و زیبا، از تطبیق پذیرترین گیاهان آپارتمانی بوده و نگهداری آسان و کم درد سر از مهم ترین مزایای پرورش گیاه آپارتمانی گندمی می باشد.
این گیاه تصفیه کننده ی هواست و انتخاب آن برای نگهداری در منزل، انتخابی است که به افزایش سلامتی افراد خانه می انجامد. علاوه بر مزایای گفته شده، رشد این گیاه نیز سریع بوده و با گذشت زمان کمی رشد آن کاملا مشهود خواهد بود. با خرید گیاه آپارتمانی گندمی از فروشگاه های حضوری یا مجازی می توانید از داشتن آن در محیط زندگی خود لذت ببرید.
میزان نور مناسب گیاه آپارتمانی گندمی چه قدر است ؟
این گیاه جز گیاهان مقاوم به نواسات نور است، اما به طور کلی نور مناسب گیاه گندمی، نور غیرمستقیم خورشید است و این نور طراوت بیشتری را برای گیاه به ارمغان می آورد. میزان نور در رگه های موجود در سطح برگ ها موثر بوده و اگر نور کافی به گیاه برسد برگ هایش زیبا و برجسته تر میشوند. این گیاه هرگز نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد زیرا برگ های سبز و زیبای آن خواهند سوخت. این گیاه با مقاومت بی نظیرش گونه ای خوشحال و شاداب بوده که هم در شرایط سخت و نامناسب و هم در شرایط خوب و مناسب رشد خواهد نمود و زیبایی را به محیط اطراف خود هدیه خواهد نمود.
میزان آب و آبیاری گیاه آپارتمانی گندمی چگونه است ؟
برای آبیاری این گیاه سعی کنید آن را به اندازه آبیاری کنید، نه آنقدر کم که خشک شود و نه آنقدر زیاد که غرق آب شود. آبیاری بیش از حد این گیاه باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه خواهد شد. بین هر بار آبیاری گیاه آپارتمانی گندمی، باید چک شود که خاک آن خشک باشد و سپس آبیاری انجام گیرد. قهوه ای شدن نوک برگ های گیاه نشان دهنده وجود فلوئید فراوان در آب می باشد. میزان اضافی فلوئور میتواند در خاک جمع شده و در زندگی و رشد گیاه اخلال ایجاد نماید. در صورت مشاهده چنین مشکلی آب را به مدت ۲۴ ساعت در ظرف بدون درپوشی ریخته (دپو کردن) تا کلر و فلوئور اضافی آن دفع گردد و سپس آن را برای آبیاری گیاه استفاده نمایید.
کم آبی منجر به کمرنگی رگه های سطح برگ های گیاه خواهد شد. بنابراین در صورت مشاهده ی این مشکل گیاه را به خوبی آبیاری نموده تا به سرعت احیا شود و بتواند به رشد خود ادامه دهد و زیبایی خود را باز یابد. گندمی گیاهی سخت گیری در آبیاری نیست اما به طور کلی گیاهی تشنه و دوستدار آب است. در شرایط معمولی این گیاه نیاز آبیاری هفتگی دارد، اما این زمان آبیاری هفته ای یک بار، با توجه به فصل و شرایط آب و هوایی محیط پرورش می تواند متغیر باشد. در واقع باید آبیاری آن را با دمای هوا و نور تنظیم نمایید. مانند اکثر گیاهان آپارتمانی دیگر، گیاه عنکبوتی نیز از آبیاری بیش از حد بیزار است.
میزان رطوبت گیاه آپارتمانی گندمی برای نگهداری و پرورش چقدر است ؟
محیط های کم رطوبت برای پرورش و نگهداری این گیاه مناسب نخواهد بود. این گیاه به قدری دوست دار رطوبت است که در مواقعی مقدار کمی رطوبت بیشتر آن را به رشد طبیعی برمی گرداند. قهوه ای شدن نوک برگ ها که در مواقعی اتفاق می افتد نشانه ای است از خشکی هوای محیط. برای رفع مشکل خشکی هوا گیاه را مرتب غبار پاشی نموده تا رطوبت آن حفظ گردد. راه دیگر برای تامین رطوبت گیاه قرار، پر کردن زیر گلدانی با آب و سنگریزه و قرار دادن گلدان بر روی این سنگریزه هاست. استفاده از دستگاه های مرطوب کننده و یا قرار دادن گیاه در حمام نیز می تواند به تامین رطوبت گیاه آپارتمانی گندمی کمک نماید.
میزان دما مناسب گیاه آپارتمانی گندمی برای پرورش و نگهداری چیست ؟
این گیاه بسیار مقاوم به دما می باشد به طوری که حتی قادر به تحمل دمای صفر درجه سانتی گراد نیز می باشد. اما دمای ماسب برای رشد و زیبا تر شدن این گیاه همان دمای آسایش حرارتی انسانها یعنی دمای حدود ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتیگراد می باشد. به همین دلیل اگر می خواهید تا گیاه رشد خوبی داشته باشد نباید آن را را در هوای خیلی سرد و خیلی گرم قرار دهید هرچند که این گیاه این دماها را نیز تحمل خواهد نمود.
خاک مخصوص گیاه آپارتمانی گندمی چیست ؟
این گیاه را می توان در خاک های مختلفی کاشته و پرورش داد. نکته ای که برای خاک این گیاه حائز اهمیت است زهکشی مناسب آن می باشد. برای گیاه آپارتمانی گندمی مخلوطی از۵۰ درصد خاک باغچه و ۵۰ درصد ماسه و خاک کمپوست مناسب ترین خاک است. برای زهکشی بهتر خاک نیز می توان به آن مقداری شن اضافه نمود. خاک قلیایی برای رشد این گیاه عنکبوتی بسیار مفید خواهد بود.
کود مخصوص گیاه آپارتمانی گندمی چیست ؟
در فصل بهار و تابستان که چرخه ی رشد این گیاه است، کوددهی با کود شیمیایی مناسب می تواند به رشد گیاه بسیار کمک نماید. برای کوددهی گیاه آپارتمانی گندمی از کود مایع در نوع رقیق استفاده نمایید. میزان کود باید ۲ گرم در هر یک لیتر آب باشد. برای کود دهی می توان از کود گیاهی طبیعی مانند: تفاله چای، پوست موز و … نیز برای این گیاه استفاده نمود.
زمان تعویض گلدان گیاه آپارتمانی چه موقع است ؟
تعویض گلدان برای این گل باید هر سال انجام گیرد چون رشد این گیاه زیاد بوده و ریشه های آن جای زیادی را در گلدان اشغال میکنند.. بهترین زمان برای تعویض گلدان گندمی فصل بهار است. در زمان انتقال گیاه به گلدان می توان آن را تکثیر نیز نمود.
تکثیر گیاه آپارتمانی گندمی چگونه انجام می شود ؟
تکثیر گیاه آپارتمانی گندمی را می توان با جدا کردن بوته ها در فصل بهار انجام داد، از گیاهچه های کوچکی که بر انتهای شاخه های مسن آویزان هستند استفاده نموده و با ریشه دار کردنشان گیاه را تکثیر نمایید. تکثیر را می توان در انتهای هر سال با تعویض گلدان نیز انجام داد. ابتدا گیاه را از خاک بیرون آورده و به چند قسمت که هر کدام دارای ریشه باشند تقسیم نمایید. پس از تقسیم گیاه اصلی به چند قسمت، هر قسمت از آن را در گلدانی با فضای مناسب بکارید و از داشتن گیاهان جدید لذت ببرید.
تکثیر با گیاهچه چگونه است ؟
ابتدا به تعدادی که می خواهید گیاه جدید ایجاد کنید گلدان های کوچک تهیه نمایید. سپس داخل گلدان ها را پر از خاک نمایید. گلدان ها را در نزدیکی گیاه مادر قرار داده و انتهای گیاهچه های آن را درون گلدان گذاشته و روی آن را با کمی خاک بپوشانید سپس منتظر بمانید تا گیاهان جدید ریشه بزنند. پس از ریشه زنی گیاه جدید ایجاد شده و می توانید گلدان را از گیاه مادر جدا نمایید.
بیماری های گیاه آپارتمانی گندمی چیست ؟
- مشاهده ی برگ های نرم و شفاف بخاطر سردی هوای محیط است برای حل مشکل باید گیاه را به مکانی گرم منقل کرد.
- قهوه ای شدن نوک برگ ها به علت تشنگی و یا نور مستقیم بوده که برای رفع مشکل آن را آبیاری و به مکانی مناسب منتقل نمایید.
- برگ های ضعیف و لاغر و بی رنگ به خاطر درجه حرارت بیش از اندازه است. برای رفع این مشکل گلدان را ۱۵ دقیقه در تشت آب قرار داده و سپس گیاه را به محیط خنکی منتقل کنید.
- لکه های قهوه ای روی برگ ها بخاطر استفاده از مواد براق کننده است. برای رفع مشکل می توان برگ ها را با آب پاک نمود.
- وجود حشرات سبز رنگ که حاشیه برگ ها را می خورند از بیماری های دیگر این گیاه است. برای رفع مشکل هر دو هفته یک بار با با سم حشره کش تماسی آن را سم پاشی نمایید.
- گیاه ضعیف و برگ ها پژمرده هستند، برای رفع مشکل باید از تغذیه مصنوعی مانند کود شیمیایی استفاده نمود.
- برگ های خاکستری رنگ و پژمرده که سطح زیر آن ها پر از تار عنکبوت است، به علت وجود کنه قرمز اینگونه شده اند. با سم کنه کش می توان این مشکل را حل نمود.
خرید و فروش و قیمت گیاه آپارتمانی گندمی چگونه است ؟
خرید و فروش گیاه آپارتمانی گندمی به دلیل پرورش و نگهداری آسان، زیبایی و قیمت مناسب بسیار رواج دارد. برای خرید گیاه آپارتمانی گندمی می توان به گلخانه ها و گل فروشی ها و حتی مراکز فروش مجازی گل و گیاه مراجعه نمود. خرید و فروش گیاه آپارتمانی گندمی به دلیل قیمت مناسبش بسیار مورد استقبال قرار دارد. قیمت گیاه آپارتمانی گندمی نسبت به گیاهان آپارتمانی دیگر مناسب تر بوده و بسته به سایز و اندازه ی گیاه متغیر خواهد بود. معمولا گیاهان سالم و زیبا با سایز های بزرگ قیمت بیشتری نیز نسبت به گونه های همانند خود دارا هستند.