سرطان طحال چیست و چه علائم و عوارضی دارد؟
سرطان طحال به دلایل مختلف ممکن رخ دهد. طحال عضوی است که در زیر دنده ها در سمت چپ بدن قرار دارد و بخشی از سیستم لنفاوی است که از غدد لنفاوی ، عروق لنفاوی ، مایع لنفاوی ، لوزه ها ، تیموس ، طحال و بافت لنفاوی دستگاه گوارش تشکیل شده است. طحال خون را فیلتر می کند و به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می کند.
بیشتر سرطان های طحال از طحال شروع نمی شوند و مواردی که شروع می شوند تقریباً همیشه لنفوم هستند. لنفوم نوعی سرطان خون است که در سیستم لنفاوی ایجاد می شود. شروع لنفوم در قسمت دیگری از سیستم لنفاوی و حمله به طحال احتمال بیشتری از شروع لنفوم در خود طحال است.
سرطان خون که از مغز استخوان شروع می شود ، نوع دیگری از سرطان خون است که می تواند به طحال حمله کند. به طور غیرمعمول ، برخی از انواع دیگر سرطان ها که در جای دیگری از بدن قرار دارند ، می توانند به طحال گسترش یا متاستاز دهند. این موارد شامل سرطان ریه ، سرطان معده ، سرطان لوزالمعده ، سرطان کبد و سرطان روده بزرگ است. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.
علائم سرطان طحال چیست؟
علائم این بیماری می تواند مبهم باشد و ممکن است شبیه علائم سرماخوردگی باشد. در صورت بزرگ شدن طحال ، ممکن است درد یا پری قسمت فوقانی شکم مشاهده شود. درمان این وضعیت به علت سرطان و میزان گسترش آن بستگی دارد.
عوارض سرطان طحال که نیاز به مراقبت های اضطراری دارند ، نادر است ، اما ممکن است شامل عفونت شدید یا پارگی طحال باشد. برای علائمی مانند تعریق شبانه ، دشواری در تنفس ، رنگ پریدگی یا لب و ناخن های انگشتان ، بی نظمی ضربان قلب (تاکی کاردی) ، گیجی یا از دست دادن هوشیاری ، تب و لرز به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشید.
علائم سرطان طحال ممکن است به بزرگ شدن طحال ، کاهش توانایی مبارزه با عفونت به طور کلی یا به نوع خاص سرطان مرتبط باشد. علائم رایج این سرطان عبارتند از:
- درد شکم یا پری ، به ویژه در قسمت فوقانی شکم
- درد استخوان یا درد مفصل
- خونریزی یا کبودی آسان
- خستگی
- تب و لرز
- عفونت های مکرر
- عرق شبانه
- تورم غدد لنفاوی
- کاهش وزن بدون دلیل
علائم جدی سرطان طحال
در برخی موارد ، عوارض این بیماری می تواند زندگی را تهدید کند. اگر شما یا کسی که با او هستید هریک از این علائم را داشتید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید:
- رنگ مایل به آبی و لب ها
- تغییر در سطح هوشیاری یا هوشیاری ، مانند از دست دادن یا عدم پاسخگویی
- تغییر در وضعیت ذهنی یا تغییر رفتار ناگهانی ، مانند گیجی ، هذیان ، بی حالی ، توهم
- درد قفسه سینه ، گرفتگی قفسه سینه ، فشار قفسه سینه ، تپش قلب
- تب بالا (بالاتر از ۱۰۱ درجه فارنهایت)
- ضربان قلب سریع (تاکی کاردی)
- مشکلات تنفسی یا تنفسی ، مانند تنگی نفس ، دشواری تنفس ، تنفس سخت ، خس خس
- درد شدید شکم
ریسک فاکتورهای سرطان طحال چیست؟
دلیل اینکه برخی از سرطان ها در طحال ایجاد یا گسترش می یابند مشخص نیست. اما برخی از عوامل خطر برای لنفوم و سرطان خون شناسایی شده اند که می توانند طحال را درگیر کنند.
تعدادی از عوامل خطر ابتلا به سرطان خون و لنفوم را افزایش می دهند ، سرطان هایی که ممکن است طحال را درگیر کنند. همه افراد مبتلا به عوامل خطر به این بیماری مبتلا نمی شوند. این ریسک فاکتورها عبارتند از:
- سن بالا
- انواع خاصی از عفونت ها
- سیستم ایمنی بدن به خطر افتاده به دلیل شرایطی مانند HIV / AIDS ، مصرف کورتیکواستروئیدها یا داروهایی برای پیوند اعضا ، یا سرطان و درمان سرطان
- قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی
- قرار گرفتن در معرض اشعه یا انواع خاصی از شیمی درمانی
- سابقه خانوادگی لنفوم یا سرطان خون
- سابقه شخصی برخی از اختلالات خونی
مصرف مواد شیمیایی موجود در غذاهای فرآوری شده مانند افزودنی های شیمیایی ، رنگ خوراکی ، نگهدارنده ها ، سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم نیز می توانند در ایجاد سرطان در هر قسمت از بدن نقش داشته باشند.
چگونه سرطان طحال درمان می شود؟
هدف از درمان بیماری بهبود دائمی سرطان یا ایجاد بهبودی کامل بیماری است. بهبودی به این معنی است که دیگر هیچ نشانه ای از بیماری در بدن وجود ندارد ، اگرچه ممکن است بعداً عود کند.
برخی از انواع سرطان خون و لنفوم رشد کندی دارند و ممکن است در ابتدا به صورت محافظه کارانه درمان شوند ، به این معنی که بیمار از نظر ایجاد علائم یا علائم پیشرفت با دقت کنترل می شود. مهم است که به ویزیت های منظم با تیم مراقبت پزشکی خود ادامه دهید تا پیشرفت قابل ملاحظه یا عود مجدد آن در مراحل اولیه شناسایی شود و عوارض ناشی از سرطان طحال یا درمان های آن را کنترل و درمان کنید.
درمان های معمول سرطان طحال
چندین روش درمانی مختلف برای درمان این بیماری در دسترس است از جمله:
- درمان بیولوژیکی برای افزایش توانایی سیستم ایمنی بدن در حمله به سلولهای سرطانی
- شیمی درمانی برای حمله به سلولهای سرطانی
- شرکت در یک آزمایش کارآزمایی بالینی امیدوار کننده درمان های جدید برای سرطان طحال
- پرتودرمانی برای حمله به سلولهای سرطانی
- جراحی برای از بین بردن سرطان یا تخفیف علائم
- پیوند سلول های بنیادی برای تأمین سلول های بنیادی سالم که می توانند سلول های خونی جدید ایجاد کنند
- درمان هدفمند برای حمله به سلولهای سرطانی
- انتظار هوشیارانه برای شناسایی زمان شروع درمان
سایر روش های درمانی سرطان طحال
برای کمک به وضعیت کلی سلامت شما و هرگونه عارضه سرطان یا درمان آن ، ممکن است روش های درمانی دیگری نیز اضافه شود. این روش های درمانی عبارتند از:
- در صورت بروز حالت تهوع ، داروهای آنتی انوزا وجود دارد
- آنتی بیوتیک ها و سایر داروها برای کاهش احتمال ابتلا به عفونت
- انتقال خون برای جایگزینی موقت اجزای خون (مانند گلبول های قرمز یا پلاکت ها) که کاهش یافته یا از بین رفته اند
- مراقبت از دندان برای مدیریت علائمی که به دلیل سرطان خون یا شیمی درمانی در دهان ایجاد می شود
- مشاوره رژیم غذایی برای کمک به حفظ قدرت و وضعیت تغذیه ای
- داروهای ضد درد در صورت نیاز برای افزایش راحتی
- استروئیدها برای مقابله با اختلالات خود ایمنی که گاهی اوقات می توانند با سرطان طحال اتفاق بیفتند
- واکسیناسیون برای جلوگیری از بیماری هایی مانند آنفولانزا و ذات الریه
درمان های تکمیلی سرطان طحال
برخی از درمان های تکمیلی ممکن است به برخی از افراد کمک کند تا بهتر با سرطان طحال و درمان های آن مقابله کنند. این درمان ها که گاهی اوقات به عنوان درمان های جایگزین نیز شناخته می شوند ، همراه با درمان های پزشکی سنتی مورد استفاده قرار می گیرند. درمان های مکمل به معنای جایگزینی مراقبت های پزشکی سنتی نیستند. اگر مکمل های غذایی یا داروهای هومیوپاتی (بدون نسخه) مصرف می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است با درمان دارویی تجویز شده تداخل داشته باشد.
درمان های تکمیلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- طب سوزنی
- ماساژ درمانی
- مکمل های غذایی تغذیه ای ، داروهای گیاهی ، نوشیدنی های چای و محصولات مشابه
- یوگا
مراقبت در بیمارستان
در مواردی که سرطان به مرحله پیشرفته رسیده و به درمان بی پاسخ بوده است ، ممکن است هدف از درمان بیماری دور شود و تمهیدات لازم برای راحتی فرد و به حداکثر رساندن کیفیت زندگی باشد. مراقبت در بیمارستان شامل کنترل پزشکی درد و سایر علائم در عین ارائه پشتیبانی روانشناختی و معنوی و همچنین خدمات برای حمایت از خانواده بیمار است.
عوارض بالقوه سرطان طحال چیست؟
عوارض سرطان طحال درمان نشده می تواند جدی باشد ، حتی در بعضی موارد تهدید کننده زندگی است. شما می توانید با پیروی از برنامه درمانی خود و طراحی حرفه ای مراقبت های بهداشتی مخصوص شما ، به حداقل رساندن خطر ابتلا به عوارض جدی کمک کنید. عوارض این بیماری عبارتند از:
- عوارض جانبی درمان
- کم خونی (تعداد گلبول های قرمز خون پایین)
- کم خونی همولیتیک خودایمنی (نوعی اختلال خود ایمنی که در آن سیستم ایمنی سلول های قرمز خون طبیعی را هدف قرار می دهد)
- کمبود ایمنی و عفونت های مکرر
- پارگی طحال
- گسترش سرطان