درمان سریع تاری دید در منزل | علت بروز تاری دید چیست؟
مروز در این مقاله از نشریه الکترونیکی جهان شیمی فیزیک قصد داریم تا شما را با دلایل تاری دید و راه های درمان فوری و خانگی آن آشنا کنیم. تاری دید یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای یک بار هم که شده به آن مبتلا شده باشید. از آن جایی که چشم یکی از مهم ترین ارگان های بدن به شمار می رود، هر گونه مشکل در آن می تواند موجب بروز نگرانی شود. در این مطلب سعی کردیم تا تمام آنچه که در رابطه با تاری دید باید بدانید را به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
لازم به ذکر است شما در نشریه ی الکترونیکی جهان شیمی فیزیک می توانید اطلاعات بسیار کامل و مفیدی در رابطه با انواع داروها به دست آورید. کافی است در کادر جستجو که در قسمت سمت چپ و بالای صفحه ی اصلی سایت قرار گرفته است، نام داروی خود را وارد کرده و مقالات مربوط به آن را بخوانید. اگر به دنبال اطلاعات دارویی خاص هستید و مطلبی در رابطه با آن در سایت ما نیست، لطفا در قسمت بیان دیدگاه ها عنوان کرده تا مقاله ی کاملی در رابطه با آن برای شما قرار دهیم.
برای مثال خواندن مطلبی در رابطه با درمان قطعی تپش قلب در طب سنتی را به شما پیشنهاد می کنیم. برای مطالعه ی این مقاله ی ارزشمند اینجا کلیک کنید.
تاری دید چیست
عدم دید واضح و اختلال در خواندن کتاب و حروف، تاری دید نام دارد. در صورتی که در خواندن تابلوهای راهنمایی و رانندگی، خواندن بنرها و بیلبوردهای تبلیغاتی در خیابان و یا هر نوع فعالیت چشمی دیگر دچار مشکل هستید، احتمالا به تاری دید مبتلا شده اید. در اختلال تاری دید، ممکن است هر دو چشم یا یکی از چشم های شما درگیر شود. این اتفاق به دلایل مختلف می تواند رخ دهد. در قسمت های بعدی سعی کردیم تمام دلایل ابتلا به تاری چشم را برای شما شرح دهیم.
علائم تاری دید
اختلال تاری دید مانند هر بیماری یا اختلال دیگری، علائمی دارد که توجه به آن ها می تواند درمان را برای شما راحت تر و سریع تر کند. از جمله علائمی که می تواند هشداری برای تار شدن دید چشمان شما باشد، می تواند به موارد زیر اشاره کرد:
سردرد
سرگیجه
قرمزی و تحریک چشم ها
حساسیت به نور در موارد خاص
دلیل تاری دید چیست
همان طور که گفتیم، تاری دید به دلایل مختلفی در انسان بروز می کند. در این بخش تمامی دلیل های رایج برای تاری دید را برای شما مورد بررسی قرار داده ایم:
تاری دید به علت کهولت سن
هر چه سن شما بیشتر می شود، به اصطلاح سوی چشمان شما کمتر می شود. با افزایش سن، عضلات چشم انعطاف پذیری و قدرت انطباق خود را از دست می دهند. همین موضوع روی کیفیت دید شما اثر می گذارد. در این شرایط فرد برای مطالعه و یا دیدن تلویزیون نیاز به عینک پیدا می کند. با توجه به این که دید شما دوربین شده باشد یا نزدیک بین، نوع عینک شما نیز متفاوت خواهد بود. معمولا از ۴۰ سالگی به بعد، افراد دچار پیر چشمی شده و نیاز به استفاده از عینک پیدا می کنند.
تاری دید با افزایش سن یک پدیده طبیعی است که نگران کننده نیست. برای درمان این نوع تاری از عینک و یا لنز تماسی نمره دار استفاده می شود. برای این موضوع حتما باید به پزشک مراجعه کنید و با توجه به صلاحدید او عمل کنید.
تاری دید به علت ضعف چشم
در شرایط خاصی که چشم افراد ضعف پیدا می کند، تاری دید برای آن ها رقم می خورد. ضعف چشم می تواند سبب بروز عیوب انکساری شود. در این شرایط، فرد احساس سردرد و اختلال در بینایی را مشاهده می کند. همچنین تمرکز افراد در این شرایط کم شده و ممکن است اختلالات دیگری را در چشم خود تجربه کنند. هر چه چشم شما ضعیف تر شود، تاری دید شما نیز بیشتر می شود. در حقیقت میزان ضعف چشم با تاری دید ارتباطی مستقیم دارد.
تاری دید به علت خستگی چشم
گاهی اوقات ممکن است چشم شما فقط خسته باشد. این یعنی هر تاری دیدی، نشان از بیماری های چشمی ندارد. گاهی اوقات به دلی استفاده بیش از حد از لوازم الکترونیکی مثل کامپیوتر و گوشی، کتاب خواندن، تماشای بیش از حد تلویزیون و فعالیت های چشمی از این قبیل، ممکن است احساس تاری دید را تجربه کنید. در شرایطی که پلک زدن شما کم باشد و بیشتر به حالت خیره کار انجام دهید، این تاری دید و خستگی چشم بیشتر می شود.
در چنین شرایطی، چشم شما با قرمز شدن، سوزش و اشک ریزی مواجه می شود. با کمی استراحت کردن و بستن چشم ها، این عارضه برطرف خواهد شد. همچنین افرادی که عمل های جراحی برای برطرف کردن عیوب انکساری چشم انجام داده باشند، مانند عمل های لیزیک و لازک، این حالت را در هنگام خستگی چشم بیشتر تجربه می کنند. ممکن است این افراد نگران شوند که شاید عیوب انکساری چشم آن ها باز گشته است، اما با کمی استراحت این تاری دید برطرف شده و مشکل نگران کننده ای ایجاد نمی شود.
با این حال افرادی که سابقه ضعیفی چشم دارند و چشمان خود را عمل کرده اند، باید بدانند که از ضعیف شدن دوباره چشم در امان نیستند و ممکن است دوباره به این عارضه دچار شوند. پس لازم است که مراقبت های ویژه را در این خصوص انجام دهند و به چشمان خود استراحت دهند. در صورتی که شما کارهای چشمی طولانی مدت انجام می دهید، بهتر از هر ۲۰ دقیقه یک بار به چشم خود استراحت دهید. برای این منظور می تواند از ورزش های چشمی در اینترنت کمک بگیرید. استفاده از اشک مصنوعی برای زمانی که چشم شما بیش از حد خشک شده است، می تواند راهکار مفیدی باشد. با این حال برای استفاده از اشک مصنوعی حتما با پزشک مشورت کنید.
تاری دید به علت استرس
شاید برایتان قابل تصور نباشد که استرس تا چه حد می تواند بر ارگان های مختلف بدن اثرگذار باشد. این عارضه روحی و روانی، حتی می تواند بر کیفیت دید شما نیز اثرگذار باشد. گاهی اوقات استرس برای شما تاری دید به ارمغان می آورد. در این شرایط فرد دچار لرزش دست و پاها، اختلال در تکلم و افزایش ضربان قلب نیز خواهد شد. با رفع استرس، این علائم همراه با ترای دید در فرد از بین خواهد رفت.
تاری دید در اثر ضربه به چشم
گاهش اوقات علت تاری دید در شما، وارد شدن ضربه به چشم است. این ضربه می تواند بر اثر سوانح رانندگی و یا دیگر تصادفات از این قبیل رخ دهد. در این شرایط عارضه تار شدن چشم می تواند موقتی باشد. با این حال برای جلوگیری از آسیب بیشتر به چشم ها، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. میزان تاری دید شما به شدت ضربه ای که به چشم شما وارد شده است مرتبط است.
تاری دید به علت جراحی چشم
جراحی های رفع عیوب انکساری چشم مانند لازک و لیزیک، تا چند هفته ابتدایی تاری دید به همراه دارند. در برخی بیماران، این تاری دید بین یک تا سه ماه به طول می انجامد . پس از این مدت، تاری چشم شما رفع شده و دید طبیعی حاصل می شود.
بیماری های چشمی عامل تاری دید
گاهی اوقات تار شدن چشم شما به دلیل بیماری های چشمی حاصل می شود. هر کدام از قسمت های مختلف چشم مانند مویرگ های خونی، عدسی، عصب چشم، عنبیه، شبکیه و قرنیه که دچار مشکل شوند، اولین عارضه می تواند تار شدن و ضعیف شدن کیفیت دید باشد. گاهی این بیماری های علاوه بر تار شدن دید، اشک ریزی چشم، دوبینی و کاهش شدید دید به همراه دارند.
تاری دید به علت آب مروارید
در صورتی که چشم شما دچار آب مروارید شده باشد، تار شدن دید اولین عارضه حاصل از آن است. این بیماری در افراد بالای ۵۰ سال ظاهر می شود. در موارد بسیار خاص، کودکان و نوجوانان نیز ممکن است به آب مروارید دچار شوند البته بسیار نادر است. در این شرایط چشم فرد به نور حساس شده و دید در شب نیز کم می شود.
تاری دید به علت بیماری گلوکوم
گلوکوم یا تجمع مایع در چشم، سبب افزایش فشار به اعصاب بینایی و تاری دید می شود. از جمله دیگر علائم این بیماری می توان به قرمز و دردناک شدن چشم و همچنین حالت تهوع اشاره کرد.
گلوکوم در دو نوع باز و بسته رخ می دهد. نوع بسته این بیماری بسیار شدید و حاد است و یک باره ظاهر می شود. در این نوع بیماری ممکن است فرد بینایی چشم خود را به یک باره از دست بدهد.
تاری دید بهعلت بیماری شالازیون
شالازیون به بیماری ای گفته می شود که در آن کیست متورم در چشم ایجاد می شود. زمانی که غدد تولید کننده ی چربی در چشم دچار التهاب مزمن می شوند، این بیماری چشمی ظاهر می شود. در این بیماری، ظاهر چشم دچار تغییر شده و بینایی کم می شود.
بیماری هایی که سبب تاری چشم می شوند
معمولا همه بیماری ها، عوارض جانبی با خود به همراه دارند. در برخی موارد، این عارضه جانبی شامل تاری دید نیز می شود. البته تاری دید یکی از علائم خطرناک در بیماری ها محسوب می شود و برای رفع و ریشه یابی آن سریعا باید اقدام کرد. در این بخش از مقاله، بیماری هایی که سبب تاری دید می شوند را به شما معرفی کرده ایم:
تاری دید به علت دیابت
افزایش قند خون یکی از دلایل بروز اختلالات بینایی به شمار می رود. این بیماری به قدری خطرناک است که می تواند بینایی چشم را به طور کل از بین ببرد و فرد نابینا شود. افزایش قند خون در افراد دیابتی، سبب تجمع مایع در عدسی چشم شده و آن را متورم می کند. این موضوع به تاری دید می انجامد. در صورتی که دیابت دارید و دچار تاری دید شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید چرا که نشان از قند خون بالای شما دارد.
تاری دید به علت تغییرات فشار خون
فشاری که خون به دیواره رگ ها و مویرگ ها اعمال می کند، باید در حد نرمال خود قرار داشته باشد. گاهی اوقات بر اثر مصرف داروهای مختلف، استفاده از محرک ها، مشکلات قلبی، کم آبی بدن، فعالیت زیاد و برخی بیماری ها، فشار بیش از اندازه ای به دیواره رگ ها وارد می شود. این فشار در مویرگ های خونی درون چشم نیز احساس شده و آن ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. همین موضوع می تواند سبب بروز تار شدن چشم ها شود. برعکس این موضوع نیز ممکن است. یعنی نه تنها فشار خون بالا، بلکه فشار خون پایین نیز می تواند سبب بروز تاری دید شود. در مواقعی که فشار خون پایین دارید، ممکن است سرگیجه و شعف و حالت تهوع را نیز تجربه کنید.
دراین شرایط با مصرف مواد قندی، شرایط شما بهبود می یابد و تاری دید رفع می شود. اگر فشار خون بالا دارید، با مضرف داروهای خود و کاهش فشار خون نیز این تاری برطرف خواهد شد. فشار خون بالا باید بسیار جدی گرفته شود، چرا که ممکن است سبب پارگی رگ های چشم شود. در این شرایط باید از مصرف غذاهای پر نمک و چرب خودداری کنید.
تاری دید به علت کم خونی
فقر آهن و کم خونی ناشی از آن، یکی از جدی ترین مشکلاتی است که زنان را به خود درگیر می کند. یکی از نشانه های این بیماری، تاری دید و ضعف چشم ها است. در شرایطی که بی دلیل دچار تار شدن دید شده اید، به کم خونی خود شک کنید. تغییر رژیم غذایی و تقویت بدن، همچنین مصرف مکمل هایی برای درمان کم خونی بدن، می تواند تا حد زیادی به رفع این عارضه کمک کند.
تاری دید به علت بیماری ام اس
بیماری خود ایمنی ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس، یکی از اصلی ترین دلایل بروز تار شدن چشم ها است. برای بروز این بیماری، هنوز علت مشخصی یافت نشده است. با این حال پزشکان می دانند که این بیماری بر اثر عملکرد نادرست سیستم ایمنی رخ می دهد. یکی از عوارض این بیماری، آسیب به مغز و عصب های آن است. این موضوع بر دید افراد نیز تاثیر گذاشته و می تواند موجب ضعف چشم ها شود. البته لازم به ذکر است که این تاری در هر دو چشم رخ نمی دهد و یکی از چشم ها را به طور معمول به خود درگیر می کند.
از جمله نشانه های بیماری ام اس که همراه با تار شدن چشم ها ایجاد می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ضعف و خستگی
تاری دید و سرگیجه
عدم تعادل
سفتی عضلات
بی حسی و کرختی اعضای بدن که از پاها شروع می شود
آیا تاری دید صبحگاهی خطرناک است
برخی افراد صبح ها بعد از بیداری از خواب، احساس تاری در چشم خود دارند. این عارضه نگران کننده نیست و به دلیل این اتفاق می افتد که به مدت طولانی چشم ها بسته بوده است. پس از شست و شوی صورت و با بیداری کامل این تاری برطرف خواهد شد.
اقدامات تشخیصی برای تاری دید
پزشک برای این که بفهمد چرا تار شدن چشم اتفاق افتاده است، باید تست های مختلفی از بیمار بگیرد. از جمله این تست ها، معاینه چشم با دستگاه است. بسته به دلیل تار شدن چشم، از درمان های متفاوتی برای این بیماری استفاده می کند. دلایلی مانند پیر چشمی، ضعیف شدن چشم ها و افزایش سن را می توان با هینک و یا لنز تماسی درمان کرد.
اگر تار شدن چشم بر اثر آب مروارید یا بیماری گلوکوم رخ داده باشد، باید این بیماری های را در ابتدا درمان کرد تا تاری چشم برطرف شود. بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون نیز به درمان پزشکی نیاز دارند.
چه زمانی برای تاری دید به پزشک مراجعه کنیم
اگر تاری دید شما به صورت موقتی و برای چند دقیقه رخ دهد، جای نگرانی نیست و به زودی رفع می شود. در صورتی که تاری چشم به دلیل بیماری زمینه ای ایجاد شده باشد، باید به پزشک مربوط به بیماری خود مراجعه کنید. با از بین رفتن علائم بیماری زمینه ای، تار شدن چشم ها نیز برطرف خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که در شرایط زیر به صورت اورژانسی باید به پزشک مراجعه کنید:
بروز ناگهانی تاری دید چشم
تاری دید در یک چشم
بروز تاری دید در بارداری که همراه با سردرد باشد
تاری دید و اختلال در تکلم که همزمان اتفاق بیفتد