Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟

امروز در نشریه ی الکترونیکی جهان شیمی فیزیک قصد داریم تا شما را با دارویی به نام کپسول سنسولین آشنا کنیم. همان طور که از نام این دارو پیداست، در دسته داروهای مربوط به بیماری دیابت قرار می گیرد. وظیفه اصلی این دارو، افزایش حساسیت به انسولین می شود. از همین رو، کپسول سنسولین برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که سابقه قند خون بالا دارند بسیار مناسب است.

شما می توانید در این مقاله اطلاعات مفیدی در رابطه با کاربرد، ویژگی ها، نحوه ی مصرف، بهترین زمان مصرف، گروه هدف، تداخل دارویی، عوارض و هشدارها و دیگر نکات مفیدی که در رابطه با کپسول سنسولین باید بدانید را مطالعه نمایید.

لازم به ذکر است شما در نشریه ی الکترونیکی جهان شیمی فیزیک می توانید اطلاعات بسیار کامل و مفیدی در رابطه با انواع داروها به دست آورید. کافی است در کادر جستجو که در قسمت سمت چپ و بالای صفحه ی اصلی سایت قرار گرفته است، نام داروی خود را وارد کرده و مقالات مربوط به آن را بخوانید. اگر به دنبال اطلاعات دارویی خاص هستید و مطلبی در رابطه با آن در سایت ما نیست، لطفا در قسمت بیان دیدگاه ها عنوان کرده تا مقاله ی کاملی در رابطه با آن برای شما قرار دهیم.

برای مثال خواندن مطلبی در رابطه با کپسول اس بی تی بورون را به شما پیشنهاد می کنیم. برای مطالعه ی این مقاله ی ارزشمند اینجا کلیک کنید.

پیش از آن که بخواهیم در رابطه با کپسول سنسولین اطلاعاتی کسب کنیم، بهتر است تا کمی در رابطه با دیابت بدانیم.

دیابت چیست

بیماری دیابت را نوعی مرگ تدریجی و خاموش می دانند. این بیماری که در دسته بیماری های وراثتی جای گرفته است، در شرایط رخ می دهد که قند خون شما از حد نرمال بالاتر باشد. قند خون یا همان گلوکز به عنوان سوخت سلول های بدن از غذاها جذب می شود. میزان این قند در خون طبق شاخص های پزشکی عدد مشخصی است. هر زمان میزان آن از اعداد اعلام شده بیشتر شود، فرد دچار بیماری دیابت شده است.

بیماری دیابت می تواند تمامی ارگان های مهم بدن از جمله قلب، مغز و کلیه را درگیر کند. برخی بیماران دیابتی به دلیل نارسایی های کلیوی مجبور به تحمل درمان دیالیز خواهند شد. از سوی دیگر احتمال بروز حمله های قلبی، سکته، کوری، زخم پا، قطع عضو و … در این بیماران بیش از سایر افراد است.

دیابت در دو نوع دیابت نوع یک و دیابت نوع دو بیماران را درگیر می کند. در دیابت نوع یک سلول های لوزالعده تخریب شده و عملکرد صحیح خود را از دست می دهند. دیابت نوع دو اما به دلیل مقاومت زیاد به انسولین رخ داده و در ترشح انسولین نقص ایجاد می کند.

حالا که به صورت مختصر با دیابت و انواع آن آشنا شدیم، بهتر است تا داروی مورد نظر که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم را به شما معرفی کنیم.

کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟
کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟

کپسول سنسولین چیست

داروی مورد بحث سبب افزایش حساسیت به انسولین و در نتیجه قند خون می شود. کپسول سنسولین به دلیل این ویژگی یکی از بهترین درمان های مکمل برای دیابت نوع دو است. این دارو در ترکیبات خود کروم، بربرین و پودر پوست دارچین دارد. طبق تحقیقات انجام شده، دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است. این ماده می تواند نقش مهمی در تقویت کردن عمل هضم غذا و جریان گردش خون داشته باشد. از دارچین به عنوان داروی رفع سوءهاضمه به ویژه اگر همراه با نفخ باشد استفاده می شود. تانن موجود در این گیاه سبب رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون می شود. لسیم و فیبر موجود در گیاه دارچین بدن را از ابتلا به بیماری های قلبی محافظت می نماید.

وجود کروم در کپسول سنسولین، راه حلی برای کنترل قند خون در دیابت نوع یک و دو به شمار می رود. این ماده معدنی بسیار مهم علاوه بر مورد ذکر شده در سوخت و ساز بدن نیز نقش مهمی بر عهده دارد. همچنین در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین نقش اساسی دارد.

ویژگی‌ های کپسول سنسولین

در این بخش از مقاله ویژگی های کپسول سنسولین را به صورت گزینه وار برای شما شرح داده ایم. در این صورت اگر تردیدی برای تهیه ی این دارو دارید، با اشراف به ویژگی های آن از بین خواهد رفت:

کمک به بهبود تغییرات خلقی و افت انرژی

رفع خستگی و گرسنگی

کمک به پیشگیری و کند شدن روند ابتلا به دیابت نوع ۲

فاقد شکر، نمک، رنگ مصنوعی و طعم دهنده ‌ها

کمک به تنظیم متابولیسم قند و چربی

کاهش قند خون

نحوه ی مصرف کپسول سنسولین

اگر این دارو توسط پزشک برای شما تجویز شده است، بهتر است با توجه به دستور پزشک آن را مصرف کنید. در غیر این صورت، به شرح زیر عمل کنید:

بزرگسالان روزانه ۳ عدد کپسول طبق دستور پزشک مصرف نمایند.

کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟
کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟

بهترین زمان مصرف کپسول سنسولین

برخی افراد این پرسش را مطرح می کنند که بهترین زمان مصرف کپسول سنسولین چه زمانی است؟ از آنجایی که این دارو در متابولیسم سه درشت مولکول اصلی موجود در غذاها  یعنی چربی، کربوهیدرات و پروتئین نقش دارد، بهتر است همراه با وعده های غذایی مصرف شود.

با این حال برای این که اثرات بهتری از دوره ی درمانی خود دریافت کنید، بهتر است تا مشورت با پزشک را جدی بگیرید.

عوارض جانبی کپسول سنسولین

از آن جایی که این دارو، یک مکمل ویتامینی بوده و پایه ی گیاهی دارد هیچ عارضه ی جانبی برای آن گزارش نشده است.

با این حال بهتر است بدانید که هر دارویی ممکن است عوارض جانبی ای به همراه داشته باشد. این عوارض می تواند به دلیل حساسیت به مواد موثره ی دارو باشد. در صورتی که به هر یک از مواد موثره ی کپسول سنسولین حساسیت دارید از مصرف این دارو خودداری نمایید. حساسیت به زرشک و دارچین می تواند مصرف این دارو را با مشکل مواجه کند.

همچنین در صورت مشاهده ی علائم حساسیتی نظیر اسهال و استفراغ، بثورات و راش های پوستی، قرمز شدن پوست و چشم ها، خارش، سرگیجه، سردرد و علائمی از این دست مشاهده کردید، مصرف دارو را قطع کرده و به اورژانس مراجعه نمایید.

لازم به ذکر است که وجود این عوارض احتمالی نباید شما را از مصرف دارو منصرف کند. حتما به خاطر داشته باشید دارویی که توسط پزشک برای شما تجویز شده است، فوایدش بیشتر از عوارضش خواهد بود. در صورتی که دارو را طبق تجویز پزشک و دستور او مصرف نمایید، عوارضی شامل حال شما نخواهد شد.

همچنین بهتر است بعد از تهیه ی هر دارو، بروشور موجود در بسته بندی آن را مطالعه نمایید. چرا که تمامی اطلاعاتی که نیاز است شما از آن با خبر شوید، نکات ایمنی و عوارض احتمالی آن دارو، در داخل بروشور درج شده است.

تداخل دارویی کپسول سنسولین

به علت تداخل عمل با وارفارین و کومارین، از تجویز همزمان خودداری شود.

بهتر است پیش از مصرف این دارو لیستی از داروهای مصرفی اعم از داروهای گیاهی و شیمیایی را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. در صورتی که تداخل دارویی میان  و داروی مصرفی شما وجود داشته باشد، پزشک یک جایگزین مناسب به شما پیشنهاد خواهد داد و یا ممکن است زمان مصرف داروی شما را تغییر دهد.

بعد از برخی داروها تا یک الی دو ساعت بعد نباید هیچ دارویی مصرف کرد. این موارد شاید چندان جدی گرفته نشود اما حتما باید از پزشک بپرسید.

کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟
کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟

نکات مهم در رابطه با کپسول سنسولین

دارو را در دمای زیر ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

این دارو را در جای خشک و دور از تابش مستقیم نور خورشید و دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.

این محصول، تنها یک مکمل بوده و جهت تشخیص و پیشگیری نیست.

هشدار خاصی در رابطه با این دارو وجود ندارد.

لطفا پیش از آغاز مصرف این دارو، اطلاعات کلی در رابطه با سوابق بیماری خود در اختیار پزشک قرار دهید.

همچنین اگر به تازگی عمل جراحی انجام داده اید، یا به زودی قرار است تحت اعمال جراحی شامل زیبایی، درمانی و دندانپزشکی قرار گیرید، بهتر است پزشک را مطلع سازید. دو هفته پیش از انجام اعمال جراحی مصرف این فراورده را قطع کنید.

این دارو تنها برای شما تجویز شده است. از پیشنهاد این دارو به دیگران حتی اگر شرایط مشابه با شما دارند خودداری نمایید.

از مصرف بیش از مقدار توصیه شده خودداری نمایید.

اگر یک دوز مصرف این دارو را فراموش کردید، در هنگام یادآوری آن را مصرف کنید. اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کرده و از دو برابر کردن دوز بعدی خودداری نمایید.

کپسول سنسولین در بارداری

در صورتی که در شرایط بارداری قرار دارید یا قصد باردار شدن دارید، حتما پزشک خود را از این موضوع مطلع کنید. اطلاعات کاملی در رابطه با مصرف این دارو در زمان بارداری وجود ندارد.

کپسول سنسولین در شیردهی

در صورتی که در شرایط شیردهی قرار دارید، حتما پزشک خود را از این موضوع مطلع کنید. اطلاعات کاملی در رابطه با مصرف این دارو در زمان شیردهی وجود ندارد. ممکن است این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود و برای او مشکلاتی ایجاد کند. در صورتی مجاز به مصرف این دارو در چنین شرایط خاصی هستید که پزشک به شما دستور داده باشد.

کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟
کپسول سنسولین چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟

گروه هدف کپسول سنسولین

برای اطلاع از این که این دارو برای شرایط شما یا کودکان مفید است، حتما با پزشک یا داروساز مشورت نمایید. یک مشاور تغذیه نیز می تواند گزینه ی مناسبی برای مشورت در این رابطه باشد. این دارو برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو یا کسانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند تجویز شده است.

قیمت کپسول سنسولین

قیمت این دارو نسبت به داروهای مشابه آن بهتر است. اما به دلیل نوسانات بازار نمی توان یک قیمت ثابت و قابل پیش بینی برای آن اعلام کرد. با این حال داروی مذکور تا لحظه ی نگارش این مقاله در تاریخ تیر ماه ۱۴۰۱ با قیمت ۷۰ هزار تومان به بالا قابل تهیه است. این دارو در تمام داروخانه های آنلاین و حضوری در سراسر کشور موجود است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا