قرص آلگومد فولیک چیست؟ موارد، نحوه مصرف و عوارض آن
قرص آلگومد فولیک Algomed Folic مکملی است سرشار از روی، ویتامین ب۱۲، اسید فولیک ، ویتامین های E، C، K، B و آنتی اکسیدان برای افزایش سلامت بدن است. در نشریه جهان شیمی فیزیک از قرص آلگومد فولیک و موارد مصرف آن صحبت میکنیم.
قرص آلگومد فولیک چیست
قرص آلگومد فولیک سرشار از اسید فولیک و کلرلا است. کمبود ویتامین ب۱۲ سبب خستگی و اختلالات سیستم عصبی میشود. کمبود اسید فولیک سبب کم خونی و نارسایی نوزاد میشود. کلرلا منبع خوبی از پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، کلروفیل، ویتامین ها و مواد معدنی است.
انواع قرص آلگومد
آلگومد ۵ نوع است:
آلگومد ساده: حاوی آلگومد یا همان جلبک سبز است.
آلگومد دی: حاوی ۱۰۰ واحد ویتامین D3 و ویتامین B12 است.
آلگومد فورت: حاوی آهن، ویتامینهای B9 و B12 و ویتامین C است
آلگومد فولیک: حاوی جلبک، روی، B12، اسید فولیک ویتامین های E، C، K، B و آنتی اکسیدان ها است.
آلگومد کلسیم ( در قرمز ) که علاوه بر پودر جلبک حاوی کلسیم و ویتامین D3 و ویتامین ب ۱۲ میباشد.
ویژگی های قرص آلگومد فولیک
موارد زیر از ویژگی های قرص آلگومد فولیک است:
- حاوی روی، B12، اسید فولیک
- حاوی آنتی اکسیدان
- بهبود سوخت ساز بدن – تقویت سیستم ایمنی – کنترل وزن
- کاهش کلسترول
- شادابی پوست و مو
- تنظیم دستگاه گوارش
- سلامت قلب و عروق
- تنظیم فشار خون
- تصفیه و سم زدایی
- تقویت سیستم ایمنی
- کاهش و کنترل وزن
- درمان کبد چرب
- تنظیم قند خون ناشتا
- رفع کمبود روی
- رفع کمبود اسید فولیک
روش و مقدار مصرف قرص آگومد فولیک
روزی ۲ قرص آگومد فولیک با آب مصرف شود.
بهتر است آلگومد با معده خالی با یک لیوان آب مصرف شود.
افراد مناسب برای مصرف قرص آگومد فولیک
آلگومد فولیک برای این افراد زیر مناسب است:
- افرادی که قصد بارداری دارند
- افرادی با سیستم ایمنی ضعیف
- افرادی که دچار ریزش مو، پوست خشک و ناخن های شکننده ای هستند
- افراد ورزشکار
اسید فولیک چیست
اسید فولیک شکل مصنوعی فولات است که یک ویتامین B طبیعی است. فولات به ساخت DNA و سایر مواد ژنتیکی کمک می کند. به ویژه در سلامت دوران بارداری اهمیت دارد. فولات که ویتامین B9 نیز نامیده می شود، یک ویتامین B است که به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارد. اسید فولیک شکل فولاتی است که تولیدکنندگان به مکمل های ویتامین و غذاهای غنی شده اضافه می کنند.
اهمیت اسید فولیک برای بدن
اسید فولیک ممکن است خطر زایمان زودرس را کاهش دهد. فولات برای طیف وسیعی از عملکردها در بدن مهم است. برای مثال به بدن کمک میکند تا گلبولهای قرمز جدید سالم بسازد. گلبول های قرمز خون، اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کنند. اگر بدن به اندازه کافی از اینها تولید نکند، فرد ممکن است دچار کم خونی شود که منجر به خستگی، ضعف و رنگ پریدگی می شود. بدون فولات کافی، فرد می تواند به نوعی از کم خونی به نام کم خونی ناشی از فولات نیز مبتلا شود. فولات همچنین برای سنتز و ترمیم DNA و سایر مواد ژنتیکی مهم است و برای تقسیم سلولی ضروری است.
دریافت فولات کافی در دوران بارداری بسیار مهم است. کمبود فولات در دوران بارداری می تواند منجر به بی نظمی لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا و آنسفالی شود.
بی نظمی لوله عصبی
مصرف مکمل های اسید فولیک قبل و در طول بارداری به جلوگیری از بی نظمی لوله عصبی در جنین کمک می کند. همچنین ممکن است خطر زایمان زودرس، بی نظمی های قلبی، و شکاف کام را کاهش دهد.
همه زنانی که به زودی باردار می شوند باید روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک – از مکمل ها یا غذاهای غنی شده – در کنار فولاتی که از رژیم غذایی معمول خود دریافت می کنند، مصرف کنند.
افسردگی
افرادی که سطح فولات کمتری دارند ممکن است بیشتر دچار افسردگی شوند. با این حال، مصرف مکمل های اسید فولیک می تواند داروهای افسردگی را موثرتر کند.
اوتیسم
مصرف اسید فولیک قبل و در اوایل بارداری می تواند احتمال ابتلای کودک به اوتیسم را کاهش دهد. با این حال، نتایج مطالعه قطعی نیستند و تحقیقات بیشتری برای تعیین نقش بالقوه اسید فولیک ضروری است.
روماتیسم مفصلی
پزشکان ممکن است از اسید فولیک برای آرتریت روماتوئید استفاده کنند. متوترکسات یک داروی موثر برای این عارضه است، اما ممکن است فولات را از بدن خارج کند و باعث علائم گوارشی شود. مصرف مکمل های اسید فولیک می تواند این عوارض جانبی را تا حدود ۷۹ درصد کاهش دهد.
چه کسانی باید اسید فولیک مصرف کنند
اکثر مردم فولات کافی را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند و کمبود فولات نادر است. تمام زنان باردار و زنانی که ممکن است باردار شوند، اسید فولیک مصرف کنند. این به این دلیل است که اسید فولیک برای رشد اولیه جنین بسیار مهم است. نخاع یکی از اولین قسمت های بدن است که تشکیل می شود و کمبود فولات می تواند منجر به بی نظمی نخاع شود.
منابع اسید فولیک
اسید فولیک در مکمل های غذایی و غذاهای غنی شده از جمله نان، آرد، غلات و غلات وجود دارد. همچنین افزودنی رایج به ویتامین های B کمپلکس است. بسیاری از غذاها به طور طبیعی سرشار از فولات هستند. بهترین منابع عبارتند از:
- جگر گاو
- اسفناج آب پز
- نخود سیاه
- مارچوبه
- کلم بروکسل
- کاهو
- آووکادو
- کلم بروکلی
- سبزی خردل
- نخود سبز
- لوبیا قرمز
- آب گوجه فرنگی
- آب پرتقال
- بادام زمینی بو داده خشک
- پرتقال تازه و گریپ فروت
- پاپایا
- موز
- تخم مرغ آب پز
- طالبی
کمبود فولات
کمبود فولات زمانی رخ می دهد که فولات کافی در بدن وجود نداشته باشد. این می تواند منجر به نوعی کم خونی به نام کم خونی مگالوبلاستیک شود. در دوران بارداری، کمبود فولات خطر ابتلا به بی نظمی های مادرزادی را افزایش می دهد. برخی از علائم کمبود فولات عبارتند از:
- ضعف
- خستگی
- مشکل در تمرکز
- سردرد
- تحریک پذیری
- تپش قلب
- زخم روی زبان و داخل دهان
- تغییر رنگ پوست، مو یا ناخن
- تحریک پذیری، سردرد، تپش قلب و تنگی نفس
برخی از گروه هایی که در معرض خطر کمبود فولات هستند عبارتند از:
- زنان حامله
- افراد در سنین باروری
- افراد مبتلا به شرایطی که بر جذب مواد مغذی تاثیر می گذارد، از جمله IBD و بیماری سلیاک
- افراد مبتلا به پلی مورفیسم MTHFR
عوارض جانبی اسید فولیک
هیچ عارضه جانبی جدی در ارتباط با مصرف بیش از حد اسید فولیک وجود ندارد. در موارد بسیار نادر، افراد ممکن است ناراحتی معده را گزارش کنند. اگر فردی بیش از حد لازم فولات مصرف کند، جای نگرانی وجود ندارد. اسید فولیک محلول در آب است، بنابراین هر مقدار اضافی به طور طبیعی از طریق ادرار عبور می کند.
اسید فولیک شکل مصنوعی فولات، یک ویتامین B مهم است. اکثر مردم فولات کافی را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند، اما افرادی که در معرض کمبود هستند و زنانی که ممکن است باردار شوند ممکن است نیاز به مصرف مکمل های اسید فولیک داشته باشند.
جلبک کلرلا چیست
کلرلا نوعی جلبک است که در آب شیرین رشد می کند. از گیاه برای تهیه مکمل های غذایی و دارویی استفاده می شود. کلرلا فرآوری شده و به صورت قرص و عصاره مایع ساخته می شود. عصاره محلول در آب کلرلا حاوی مواد شیمیایی شامل اسیدهای آمینه، پپتیدها، پروتئین ها، ویتامین ها، قندها و اسیدهای نوکلئیک توصیف می شود.
محصولات کلرلا بسته به روش کشت، برداشت و فرآوری محصول استفاده شده برای تولید آنها می توانند به طور قابل توجهی متفاوت باشند. کلرلا حاوی ۷ تا ۸۸ درصد پروتئین، ۶ تا ۳۸ درصد کربوهیدرات و ۷ تا ۷۵ درصد چربی باشد.
کلرلا به عنوان یک دارو برای پیشگیری از سرطان، کاهش عوارض جانبی پرتودرمانی، تحریک سیستم ایمنی، بهبود پاسخ به واکسن آنفولانزا، افزایش تعداد گلبول های سفید خون (به ویژه در افراد مبتلا به عفونت HIV یا سرطان)، پیشگیری از سرماخوردگی، محافظت از بدن استفاده می شود. در برابر فلزات سمی مانند سرب و جیوه و کند کردن روند پیری.
کلرلا برای افزایش باکتری های خوب در روده به منظور بهبود هضم و برای کمک به درمان زخم، کولیت، بیماری کرون و دیورتیکولوز استفاده می شود.
برخی از افراد همچنین از کلرلا برای پیشگیری از زخم های ناشی از استرس، درمان یبوست، بوی بد دهان و فشار خون بالا؛ به عنوان یک آنتی اکسیدان؛ برای کاهش کلسترول استفاده می کنند.
کلرلا برای درمان زخم های پوستی، بثورات ناشی از پرتو درمانی و یک بیماری مقاربتی به نام تریکومونیازیس روی پوست استفاده می شود.
دوز مناسب کلرلا
دوز مناسب کلرلا به عوامل متعددی مانند سن مصرف کننده، سلامتی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مناسب دوزهای کلرلا وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوماً بی خطر نیستند و دوز آن می تواند مهم باشد.
موارد استفاده و اثربخشی کلرلا
فیبرومیالژیا برخی از افراد مبتلا به فیبرومیالژیا می گویند که با مصرف قرص کلرلا به همراه عصاره مایع حاوی اسید مالیک روزانه به مدت ۲ ماه، احساس بهتری دارند.
تومور مغزی (گیلیوما): قرص کلرلا به افراد مبتلا به نوعی سرطان مغز به نام گلیوما کمک کند تا شیمی درمانی و درمان های پرتودرمانی را بهتر تحمل کنند. به نظر نمی رسد که کلرلا پیشرفت سرطان را کند کند یا بقا را بهبود بخشد.
فشار خون بالا: مصرف روزانه کلرلا به مدت ۱-۲ ماه باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا نمی شود.
پیشگیری از سرطان
سرماخوردگی
بیماری کرون
کولیت زخمی
زخم ها
بوی بد دهان
کلسترول بالا
اثرات جانبی کلرلا
کلرلا در صورت مصرف خوراکی کوتاه مدت (تا ۲ ماه) احتمالا ایمن است. شایع ترین عوارض جانبی شامل اسهال، حالت تهوع، گاز (نفخ)، تغییر رنگ سبز مدفوع و گرفتگی معده به خصوص در هفته اول مصرف است.
کلرلا باعث واکنش های آلرژیک جدی، از جمله آسم و سایر مشکلات تنفسی خطرناک شده است.
کلرلا می تواند باعث شود پوست نسبت به خورشید حساس شود. از ضد آفتاب در بیرون استفاده کنید، به خصوص اگر پوست روشنی دارید.
اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه کلرلا
بارداری و شیردهی: اطلاعات قابل اعتماد کافی در مورد بی خطر بودن مصرف کلرلا در صورت بارداری یا شیردهی وجود ندارد. در قسمت ایمن بمانید و از استفاده خودداری کنید.
حساسیت به ید: کلرلا می تواند حاوی ید باشد. بنابراین، کلرلا ممکن است باعث واکنش آلرژیک در افراد حساس به ید شود.
آلرژی به کپک ها: کلرلا ممکن است باعث واکنش آلرژیک در افرادی شود که به کپک ها نیز حساسیت دارند.
سیستم ایمنی ضعیف (نقص ایمنی): کلرلا ممکن است باعث نفوذ باکتری های بد در روده افرادی شود که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. اگر این مشکل را دارید مراقب کلرلا باشید
قرص آلگومد فولیک فردای سبز ایرانیان کاهش وزن ۶۰ عدد
حاوی نه تنها مواد شناخته شده فعال کلرلا، بلکه همچنین مقدار زیادی ویتامین B12 و ویتامین B9 (اسید فولیک) است
قرص آلگومد برای چیست
قرص آلگومد از بهترین و غنی ترین مکمل غذایی است.
قرص آلگومد برای چاقی
مصرف قرص آلگومد سبب کاهش تولید و جذب چربی، کاهش قند و کلسترول میشود. آلگومد تولید انسولین را زیاد کرده و مقاومت به آن را کم میکند. آلگومد سبب شده احساس سیری کنید.
قرص الگومد برای چه بیماری توصیه میشود وچه عوارضی برای بیمار دارد
آلگومد عوارض ندارد، اما مصرف آن سبب بروز اسهال، نفخ و تهوع میشود.
قرص آلگومد برای کرونا
قرص آلگومد از جلبک کلرلا ساخته شده است و سبب افزایش قدرت دفاعی بدن میشود و علائم کرونا را تسکین میدهد.
آلگومد و کبد چرب
قرص آلگومد در تنظيم آنزيم هاي كبدي، كاهش کلسترول و تري گليسيريد، جلوگیری از کبد چرب نقش مهمی دارد.
شرایط نگهداری قرص آلگومد فولیک
در جای خشک و خنک و دور از دید کودکان نگهداری گردد.
هشدار ها عوارض و موارد قابل توجه قرص آگومد فولیک
عوارض جانبی محدود و شامل کرامپهای گوارشی است.
بیمارانی که وارفارین مصرف می کنند باید قرص آگومد فولیک را با نظر پزشک مصرف کنند.