قرص سیموویژن چیست؟ چگونه خشکی چشم را درمان می کند؟
خشکی چشم یکی از مشکلاتی است که برای افراد بسیار آزار دهنده بوده و راه حل های مختلف را برای رفع آن امتحان می کنند. امروز در نشریه الکترونیکی جهان شیمی فیزیک قصد داریم تا شما را با مکملی به نام قرص سیموویژن آشنا کنیم. آن طور که شرکت تولیدکننده این دارو ادعا می کند، این قرص برای رفع خشکی چشم راه حلی بسیار موثر است. با ما همراه باشید تا ببینیم عملکرد این دارو چطور به رفع این مشکل شایع کمک خواهد کرد.
پیش از آن که بخواهیم در رابطه با قرص سیموویژن اطلاعات بیشتری ارائه دهیم، بهتر است بدانیم که خشکی چشم چیست؟ اصولا به چه دلیل خشکی چشم ایجاد می شود؟ آیا راه حل قطعی برای درمان آن وجود دارد؟
این بخش از مقاله را به ارائه پاسخ این سوالات اختصاص داده ایم.
سندروم خشکی چشم چیست
خشکی چشم یک ناراحتی شایع است که افراد بسیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند. اگر بخواهیم یک دلیل قطعی و مهم برای ایجاد خشکی چشم پیدا کنیم، می توان به کاهش رطوبت و کیفیت اشک چشم در اثر یک عامل خارجی اشاره کرد. در سال های بسیار دور خشکی چشم بیشتر گریبان افراد مسن و سالخورده را می گرفت. دلیل آن هم تنها افزایش سن بود.
اما امروزه به دلیل گستردگی استفاده از رایانه و گوشی تلفن همراه، سبب شده تا افراد با سنین کمتر نیز به این بیماری آزاردهنده دچار شوند.
به طور علمی، سندروم خشکی چشم ناشی از کمبود مزمن روانسازی به وسیله رطوبت روی سطح چشم است. از جمله مشکلاتی که در پی خشکی چشم ایجاد می شوند می توان به التهاب ظاهری چشم ها و زخم در سطح چشم اشاره کرد. اگر خشکی چشم درمان نشود می تواند اثرات جبران ناپذیری بر روی بینایی بیمار ایجاد کند.
به همین دلیل بسیار مهم است تا در پی احساس اولین نشانه های خشکی چشم اعم از احساس سنگریزه یا مژه داخل چشم، خستگی، سوزش و قرمزی چشم، به پزشک متخصص مراجعه کرده و برای درمان اقدام کنید.
نحوه ی بروز خشکی چشم
اختلال خشکی چشم مربوط به لایه ی اشکی است. به طور کلی لایه ی اشکی چشم از سه قسمت تشکیل شده است:
اولین قسمت یک لایه ی چربی است که از غدد می بومین ترشح می شود. این لایه وظیفه ی لیز کردن سطح چشم و مقابله با آب گریزی را بر عهده دارد. لایه ی چربی با پوشاندن لایه ی آبی، از سرازیر شدن و تبخیر اشک جلوگیری خواهد کرد.
دومین قسمت از لایه ی اشکی، لایه ی آبی است. این بخش مسئول وظیفه ی تغذیه و محافظت از قرنیه ی چشم را بر عهده دارد.
لایه ی سوم را لایه ی مخاطی می نامند. این لایه سبب می شود تا اشک به خوبی در سطح چشم پخش شود.
اگر آب یا چربی به میزان کافی در لایه ی اشکی وجود نداشته باشد، آب چشم تبخیر شده و چشم ها دچار خشکی مزمن خواهند شد. در اکثر مواقع خشکی چشم به دنبال کاهش چربی لایه ی اشکی ایجاد می شود. در چنین شرایطی علائم قابل رویتی نظیر قرمزی یا پف پلک مشاهده نخواهد شد اما بیمار از وجود احساس ناخوشاند در چشم شکایت می کند.
شاید این سوال برای شما مطرح شده باشد که دلیل کم شدن ترشح چربی لایه ی اشکی چشم چیست؟ در نیمی از موارد ابتلا به خشکی چشم، بیمار دچار مسدود شدن غدد می بومین شده است.
۱۵ علت بروز سندرم خشکی چشم
دلایل مختلفی سبب می شوند که فرد دچار سندروم خشکی چشم شود؛ اما ۱۵ دلیل عمده وجود دارد که در این بخش از مقاله برای شما شرح خواهیم داد:
یکی از مهم ترین دلایل بروز سندروم خشکی چشم، افزایش سن است. هر چه فرد مسن تر می شود، تولید اشک در چشم او کمتر خواهد شد. کاهش تولید اشک در برخی زنان بعد از شروع دوره ی یائسگی تشدید می شود.
هر دارویی که شما مصرف می کنید، عوارضی بر روی بدن شما خواهد گذاشت. از همین رو مصرف برخی داروها می توانند در میزان ترشح اشک موثر باشند. از جمله این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آنتی هیستامین، داروهای ضد احتقان، داروهای فشار خون بالا، قرص های ضد بارداری ، برخی از داروهای ضد افسردگی، داروهای مسکن و ضد دردها مانند ایبوپروفن، آسپرین، موترین، ناپروکسن، برخی داروهای درمان آکنه و …
ادامه ی دلایل بروز خشکی چشم
کار زیاد با کامپیوتر و گوشی و تبلت
رانندگی به مدت طولانی
مطالعه مداوم و طولانی مدت
قرار گرفتن در معرض باد طبیعی و یا باد سیستم های تهویه
بودن زیاد در ارتفاع زیاد مانند کابین هواپیما و کوه
آب و هوای خشک و آلوده
عدم تعادل در ترکیب اشک چشمان
استفاده از لنز نیز گاهی میتواند منجر به ایجاد مشکلات خشکی چشم شود
پس از جراحی های چشم مانند عمل لیزیک و عمل لازک چشم (که البته خشکی چشم بعد از این اعمال جراحی موقتی خواهد بود)
اشعه درمانی
سوء تغذیه و کمبود ویتامین
بسته شدن ناقص پلک ها هنگام پلک زدن یا خوابیدن
برخی بیماری های سیستمیک مانند دیابت، بیماری های وابسته به تیروئید، لوپوس، آرتریت روماتوئید و سندرم Sjogren
علايم شايع خشکی چشم
بروز سندروم خشکی چشم علائم و عوارضی به دنبال دارد که در این قسمت از مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد. لازم به ذکر است که این تمامی این علائم در فرد بیمار رخ نخواهد داد و ممکن است تنها برخی از آن ها بروز کنند. این علائم عبارتند از:
احساس سوزش چشم
احساس خارش در چشم ها
قرمزی چشم
احساس وجود جسم خارجی در چشم
افزایش تحریک چشم
خستگی چشم پس از مدت کوتاهی مطالعه
تاری دید
اشکال در دیدن در تاریکی به ویژه کاهش دید هنگام رانندگی در شب
ناراحتی و مشکل برای قرار دادن لنز در داخل چشم
حساسیت به نور
چشمان تر، که واکنش بدن برای سوزش در چشمان خشک است
چشم درد
راه های پیشگیری از خشکی چشم
برای این که به خشکی چشم دچار نشوید، لازم است تا یک سری اقدامات انجام دهید. رعایت نکاتی که در ادامه به شما یادآور می شویم، می تواند چشم شما را از ابتلا به خشکی مصون نگه دارد:
اجتناب از قرار گرفتن در معرض باد و استفاده از عینک در روزهایی که باد می وزد
استفاده از سیستم های تهویه مطبوع در محیط کار و منزل
روشن نکردن بخاری خودرو در هوای خشک زمستان
استفاده از عینک هنگام شنا در استخرهای عمومی
استفاده از دستگاه های مرطوب کننده در خانه به ویژه در فصل زمستان
کاهش استفاده از سشوار برای خشک کردن مو
استراحت به چشمان هنگام کار طولانی با کامپیوتر
استراحت دادن به چشمان بعد از مطالعه
قرار دادن صفحه کامپیوتر روبرو و پایین تر از چشم ها
اجتناب از سیگار کشیدن
درمان سندرم خشکی چشم
سندروم خشکی چشم یک بیماری مزمن پیش رونده است. این یعنی اگر با مشاهده اولین علائم این بیماری درمان نشود، می تواند مشکلات متعددی برای فرد ایجاد کند. با این حال جای نگرانی نیست و در اکثر موارد خشکی چشم به سرعت قابل تشخیص و درمان است.
یکی از راه های درمانی که می توان آن را موثرترین راه درمانی برای خشکی چشم دانست، استراحت دادن به چشمان است. استراحت دادن به چشم ها بعد از یک مدت طولانی کار کشیدن از آن ها، تا حد قابل توجهی خشکی چشم را درمان می کند. لازم به ذکر است که دلایل ابتلا به چشم بسیار متنوع است، از همین رو برای درمان این بیماری روش های متعددی پیشنهاد می شود.
با توجه به شدت این بیماری، ممکن است پزشک یک یا چند روش را برای درمان بیمار ترکیب کند. بعد از شروع روش های پیشنهادی، روند درمان بیمار هر دو هفته یک بار بررسی خواهد شد. با توجه به پاسخی که بیمار به نوع درمان می دهد، پزشک پرسشنامه جدیدی را جهت ارزیابی اثربخشی درمان ارائه خواهد داد. این موضوع سبب می شود تا پزشک بتواند بهترین راه درمان را برای بیمار ادامه دهد.
روش های درمان سندرم خشکی چشم
در این بخش از مقاله به شرح برخی درمان های رایج برای سندروم خشکی چشم اشاره کرده ایم:
استفاده از اشک مصنوعی
یکی از اولین روش های درمانی که برای خشکی چشم پیشنهاد می شود، استفاده از اشک مصنوعی است. این درمان بیشتر برای خشکی چشم خفیف ناشی از کار زیاد با کامپیوتر و مطالعه ی زیاد تجویز خواهد شد. امروزه انواع مختلفی از اشک های مصنوعی در بازار وجود دارند که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن ها را تجویز می کند.
قطره های اشک مصنوعی بدون نسخه پزشک قابل تهیه بوده و از هر داروخانه ای می توانید آن ها را درخواست کنید. با توجه به وخامت بیماری برخی افراد مجبورند روزانه چندین بار از قطره اشک مصنوعی استفاده کنند. برخی افراد نیز تنها با یک بار استفاده از قطره اشک مصنوعی می توانند به فعالیت عادی روزمره بازگردند.
قطره های کاهش دهنده التهاب
نوعی از قطره های چشم در بازار دارویی وجود دارد که Restasis نام دارند. این نوع قطره ها به جای اشک های مصنوعی قابل استفاده هستند و سبب روانسازی سطح چشم خواهند شد. قطره مذکور التهابات چشم در اثر خشکی چشم را برطرف خواهد کرد. استفاده از آن سبب می شود تا اشک طبیعی چشم بیمار بیشتر شود و این گونه رطوبت چشم حفظ شود.
البته لازم به ذکر است که این نوع قطره ها برای درمان فوری نیستند و باید حداقل ۹۰ روز از آن ها استفاده کنید تا نتیجه را مشاهده نمایید. بسیاری از افراد در زمان استفاده از این نوع قطره ها، در چند هفته اول دچار سوزش چشم خواهند شد
قطره چشم استروئیدی
همان طور که گفتیم یکی از علل خشکی چشم، التهاب است. التهاب به صورت قرمزی و سوزش نمایان می شود. به دنبال این علائم نیز خشکی چشم روی می دهد. با این حال بسیاری از التهابات بدون علائم ظاهری رخ خواهند داد.
در چنین شرایطی، قطره های اشک مصنوعی برای درمان مناسب نیستند. از همین رو، پزشک استفاده از قطره چشم های استروئیدی را توصیه خواهد کرد. البته باید به خاطر داشته باشید که قطره چشم استروئیدی باید کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرند. این درمان اغلب در کنار قطره های اشک مصنوعی و قطره های Restasis مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت برای این دو درمان یک درمان مکمل کوتاه مدت محسوب می شود.
قطره های استروئیدی به دو صورت قوی و ضعیف در دسترس هستند. درمان بیمار اغلب با قطره های استروئیدی ضعیف آغاز می شود و در صورت نیاز نوع قوی تر آن برای ادامه ی درمان تجویز خواهد شد. به عنوان بیمار باید بدانید که استفاده از این نوع قطره ها را فقط باید طبق دستور پزشک و تا مدت تجویز شده ادامه دهید. استفاده طولانی مدت از این نوع قطره ها می تواند خطر ابتلا به فشار چشم بالا و یا حتی آب مروارید را افزایش دهد.
روش های دیگر
این سه نوع قطره که معرفی شد، به عنوان عمده ترین درمان های سندروم خشکی چشم مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال روش های دیگری چون استفاده از پالس های نوری و یا استفاده از روان ساز ها با توجه به وخامت بیماری توسط پزشک تجویز خواهد شد.
همچنین در برخی موارد پزشک استفاده از کمپرس گرم دو بار در روز را به بیمار توصیه خواهد کرد.
درمان های خانگی برای خشکی چشم
برخی اوقات ممکن است بیمار علائمی خفیف از خشکی چشم مشاهده کند. در این شرایط ممکن است ابتدا به استفاده از درمان های خانگی روی آورد و سپس در صورت وخامت اوضاع به پزشک مراجعه کند. در چنین شرایطی بهتر است با درمان های خانگی ایمن آشنا باشید. ما در این بخش از مقاله به شرح برخی از روش های بی خطر و موثر درمان خانگی اشاره کرده ایم:
استفاده درست از رایانه و گوشی همراه
از عمده ترین دلایل بروز سندروم خشکی چشم که در افراد با سن کم نیز مشاهده می شود، استفاده طولانی مدت از رایانه، تبلت و گوشی تلفن همراه است. اگر تلاش کنید که به صورت مدیریت شده از این وسایل دیجیتالی استفاده کنید، می توانید تا حد زیادی خطر ابتلا به خشکی چشم را کاهش دهید.
اگر مجبور به استفاده طولانی مدت از این وسایل هستید، بهتر است در حین استفاده به صورت ارادی و آرام پلک بزنید. این شرایط ترشح اشک چشم شما را افزایش خواهد داد.
بهتر است در طول استفاده از وسایل دیجیتالی، مدتی به چشمان خود استراحت دهید. برای این منظور یک قاعده توصیه شده است که به شرح زیر است:
بعد از هر ۲۰ دقیقه استفاده از مانیتور، نگاهتان را از روی صفحه نمایش بردارید و به جای دیگر که حداقل ۲۰ پا معادل ۶متر از چشمانتان فاصله دارد برای حداقل ۲۰ ثانیه نگاه کنید. این روش را “قانون ۲۰-۲۰-۲۰” می نامند و توسط اکثر پزشکان توصیه شده است. چنین روشی تا حد زیادی خشکی چشم را برطرف خواهد کرد.
آرایش چشمانتان را کامل پاک کنید
اگر آرایش چشم شما به درستی پاک نشود می تواند درون حفره های غدد می بومین نفوذ کند و آن ها را ببندد. خشم چشم و ریملی که درست پاک نشده باشد می تواند منجر به این مشکل شود. همان طور کع گفتیم اختلال در ترشح چربی چشم می تواند یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به خشکی چشم باشد.
از همین رو بهتر است مراقب باشید تا به خوبی آرایش چشم خود را پاک کنید. هرگز بدون پاک کردن آرایش چشم به رختخواب نروید. از ماندن آرایش بر روی چشم ها به مدت طولانی اجتناب کنید.
پلک های خود را تمیز کنید
حواستان باشد قبل از خواب باید پلک های خود را از هر گونه آلودگی ای پاک کنید. شب ها پیش از خواب بهتر است پلک های خود را با شامپوهای مخصوص شستشوی چشم بشویید. بد نیست بدانید باکتری هایی روی پلک قرار دارند که می توانند باعث ایجاد علائم بلفاریت و مشکلات غدد می بومین شوند. این اتفاق منجر به بروز سندروم خشکی چشم خواهد شد.
یکی از بهترین راه های برای پاک کردن پلک ها، استفاده از شوینده های مخصوص چشم یا دستمال مرطوب مخصوص چشم است. این موارد را می توانید به راحتی از تمامی داروخانه های یا فروشگاه های لوازم آرایشی بهداشتی تهیه نمایید. در صورتی که به این موارد دسترسی نداشتید می توانید از شامپو بچه ی رقیق شده استفاده نمایید.
از یک عینک آفتابی خوب استفاده کنید
استفاده از یک عینک آفتابی خوب و با کیفیت می تواند احتمال بروز خشکی چشم را کاهش دهد. عینک آفتابی شما باید به گونه ای باشد که اشعه های خورشیدی UV را ۱۰۰ درصد مسدود نماید. بهتر است از عینک هایی استفاده کنید که تمام چشمانتان را بپوشانند. استفاده از این نوع عینک ها، چشمان شما در برابر باد، گرد و غبار و موارد دیگری که سبب تشدید علائم خشکی چشم خواهد شد، محافظت می کند.
استفاده از قرص سیموویژن
حالا که با بیماری خشکی چشم و علائم و دلایل آن آشنا شدیم، بهتر است بدانید که پزشکان برای پیشگیری از بروز این سندروم داروهای خاصی طراحی و تولید کرده اند. یکی از این داروها، مکمل سیموویژن است. در این بخش از مقاله قصد داریم تا شما را با این مکمل آشنا کنیم و بگوییم چگونه می تواند به درمان سندروم خشکی چشم کمک کند.
موارد مصرف قرص سیموویژن
قرص سیموویژن برای کمک به حفظ سلامت و بینایی چشم ها به خصوص در افراد مسن، افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند یا مبتلا به خشکی چشم هستند و افرادی که مدت زمان طولانی با کامپیوتر یا سایر دستگاه های دیجیتال در ارتباط هستند، تولید شده است. این قرص می تواند به پیشگیری و کنترل پیر چشمی کمک کند. همچنین این دارو برای پیشگیری از ضعف چشم و تقویت چشم در افراد دیابتی، افزایش خونرسانی به چشم و تقویت شبکیه ی چشم مفید است.
قرص سیموویژن دارای ویتامین های بسیاری برای حفظ سلامت چشم است. از جمله این ویتامین ها می توان به ویتامین C، ویتامین E، لوتین، ریبوفلاوین و گزانتین اشاره کرد. به گفته پزشکان، تركیب این عناصر در كنار هم برای حفظ سلامت و بینایی چشم بسیار موثر است.
ماده شاخص قرص سیموویژن
طبق گفته تولید کنندگان قرص سیموویژن، ماده شاخص این دارو، لوتئین و چند آنتی اكسیدان دیگر است. لوتئین یک آنتیاکسیدان مهم برای جلوگیری از آسیب های سلولی ناشی از رادیکال های آزاد است که در سلامت چشم و پوست بسیار موثر است. این عنصر را می توانید از مواد غذایی نظیر سبزیجات برگ دار و تیره رنگ مانند کلم برگ و کاهو با برگ های سبز تیره همچنین در زرده تخم مرغ و ذرت پیدا کنید.
حضور چنین ماده ای در قرص سیموویژن آسیب های ناشی از خشکی چشم را بسیار کاهش خواهد داد.
به گفته شرکت تولید کننده در هر ۵ میلی لیتر از این قرص، اجزای تشکیل دهنده به نسبت های زیر موجود هستند:
لوتئین ۱۰ میلی گرم، زگزانتین ۵ میلی گرم، ویتامین ای ۴۵ واحد بین المللی، ویتامین سی ۱۸۰ میلی گرم، ریبوفلاوین ۲/۴ میلی گرم، زینک ۱۵ میلی گرم
عوارض جانبی و تداخلات دارویی قرص سیموویژن
تا کنون هیچ عوارض جانبی ای برای قرص سیموویژن گزارش نشده است. با این حال هر دارویی ممکن است عوارضی در بدن ایجاد کند. در صورت مشاهده هر گونه علائمی که قبلا مشاهده نکرده اید نظیر واکنش های حساسیتی، بهتر است پزشک را مطلع سازید.
هر دارویی نیز ممکن است با داروهای دیگر تداخل ایجاد کند. با این که تا کنون تداخلی برای این دارو گزارش نشده است، پیش از این که مصرف قرص سیموویژن را آغاز کنید، بهتر است لیستی از دارو های مصرفی خود را به پزشک مربوطه ارائه دهید تا در صورت وجود تداخلات دارویی
هشدارها و منع مصرف قرص سیموویژن
لازم به ذکر است که قرص سیموویژن برای تشخیص، پیشگیری و یا درمان بیماری نیست.
پیش از مصرف این مکمل حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید.
از مصرف بیش از مقدار توصیه شده توسط پزشک خودداری نمایید.
قیمت قرص سیموویژن
چنین داروی مکملی در نمونه های خارجی نیز تولید می شود. این نوع مکمل ها قیمت های متفاوتی دارند. با این حال قیمت قرص سیموویژن که یک مکمل داخلی است از ۵۰ هزار تومان آغاز خواهد شد. لازم به ذکر است که این داروی ایرانی با نمونه های خارجی برابری کرده و حتی اثرگذاری بیشتری از خود به نمایش گذاشته است.
نکاتی در رابطه با سندرم خشکی چشم
در صورتی که شما هم علائم ابتلا به سندروم خشکی چشم دارید بهتر است به نکات زیر دقت نمایید:
مشاوره با پزشک در مورد داروهای مصرفی
همان طور که گفتیم برخی داروهای مصرفی می توانند احتمال ابتلا به سندروم خشکی چشم را افزایش دهند. آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی، قرص های کنترل قاعدگی، داروهای ضد فشار خون و موارد مشابه از این دسته داروهای هستند. در صورتی که از این نوع داروهای استفاده می کنید با پزشک خود مشورت کنید و در رابطه با استفاده از قرص سیموویژن کسب تکلیف کنید.
در صورتی که دارویی سبب بروز چنین مشکلی شود، حتما پزشک راه حلی برای پیشگیری از ابتلا به سندروم خشکی چشم به شما پیشنهاد خواهد داد.
درمان بیماری های پلک
در صورتی که دچار درد، ضعف غضروفی می بومیا یا سایر بیماری های پلک هستید، احتمالا در معرض ابتلا به خشکی چشم خواهید بود. بیماری هایی مانند بلفاریت ممکن است شما را مجبور به استفاده از پماد آنتی بیوتیک و یا استروئید یا قطره چشم کند. علاوه بر پاکسازی روزانه پلک، باید با یک شامپو ضد سوزش چشم پلک هایتان را هر شب بشویید.
عدم استفاده یا کاهش استفاده از لنز
استفاده از لنزهای تماسی می تواند احتمال ابتلا به خشکی چشم را افزایش دهد. اگر مجبور به استفاده از لنزهای تماسی هستید، بهتر است از نوع یک بار مصرف آن استفاده کنید.