قرص استئوپلاس چیست؟ موارد مصرف و نحوه مصرف آن
پوکی استخوان ۵۳ میلیون آمریکایی را تحت تاثیر قرار داده است. پوکی استخوان باعث از دست دادن بافت استخوانی می شود که استخوان ها را ضعیف تر و مستعد شکستن می کند. اگر درمان نشود، این عارضه میتواند باعث کمردرد شدید، توانایی راه رفتن شما، تغییر وضعیت بدن و حتی کوتاهتر شدن شما شود. استئوآرتریت یک بیماری دژنراتیو مفصلی است. اغلب بر باسن، زانو، گردن، پایین کمر و مفاصل کوچک دست تاثیر دارد. استئوآرتریت معمولا در مفاصلی ایجاد میشود که استفاده زیاد و/یا آسیبهای مکرر ناشی از ورزش یا کارهای فیزیکی دیده میشود. حمل وزن اضافی بدن نیز می تواند به رشد آن کمک کند. قرص استئوپلاس سرشار از مواد معدنی و ترکیبات مفید است و عالی برای سلامت استخوان و غضروف است. نشریه جهان شیمی فیزیک از انواع داروها و قرص ها مطالب ارزنده ای منتشر کرده است. در این مقاله ار کاربرد و نحوه مصرف قرص استئوپلاس اطلاعاتی در اختیارتان قرار میدهیم.
قرص استئوپلاس چیست
قرص استئوپلاس در سلامت استخوان و غضروف مفاصل نقش دارد. از پوکی استخوان پیشگیری کرده و سبب حفظ تراکم استخوان ها می شود.
ترکیبات قرص استئوپلاس
قرص استئوپلاس حاوی گلوکزامین، کندروئیتین، زنجبیل، کلسیم، منیزیم، روی، سلنیوم، منگنز، مس، ویتامین C و ویتامین D۳ است.
گلوکوزامین و کندروئیتین: خواص ضد التهابی و ضد درد دارد.
عصاره زنجبیل: خواص ضد التهابی دارد و یک مسکن طبیعی برای درد مفصل است.
کلسیم: فراوان ترین ماده معدنی در بدن انسان و در حفظ سلامت استخوان و دندان ضروری است.
منیزیم: مهمترین ریز مغذی و در رفع اسپاسم و گرفتگی عضلات، بهبود پیام های عصبی، افزایش جذب کلسیم نقش موثری دارد.
روی: از عناصر موجود در استخوانی است و به حفظ تراکم و استحکام استخوان کمک می کند.
سلنیوم: خاصیت آنتی اکسیدانی بالا و ضد التهابی دارد و به تسکین التهاب و درد مفاصل کمک زیادی میکند.
منگنز: برای نمو اسکلت و تشکیل بافت همبند لازم است.
مس: در شکل گیری بافت همبند و رشته های الاستین غضروف های مفصلی بکار میرود.
ویتامین C: در ساخت کلاژن و تسریع ترمیم بافت آسیب دیده ضروری است.
ویتامینD3 : از ویتامین های لازم برای رشد و استحکام استخوان است. سبب افزایش جذب کلسیم از روده ها و پیشگیری از پوکی استخوان میشود.
پوکی استخوان و آرتروز
پوکی استخوان یک بیماری خاموش است. این بیماری میتواند سالها بدون علائم پیشرفت کند و اغلب تا زمانی که استخوانی نشکند، کشف نمیشود. پوکی استخوان در زنان شایع تر است. ۲ قبل از ۴۵ سالگی، OA در مردان شایع تر است. اما بعد از آن سن، زنان با سرعت بیشتری به آن مبتلا می شوند
اگر پزشک شما به دلیل شکستگی به پوکی استخوان مشکوک باشد، ممکن است آزمایش تراکم استخوان را برای تشخیص آن تجویز کند. آنها همچنین ممکن است آن را در طول معاینات معمول آزمایش کنند.
در نهایت، این استفاده غضروف داخل مفاصل را که باعث ایجاد بالشتک برای استخوان های شما می شود، از بین می برد. با از بین رفتن بالشتک، استخوانهای شما در هنگام حرکت روی یکدیگر ساییده میشوند. علائم عبارتند از:
- انعطاف پذیری مفاصل کمتر
- خارهای استخوانی
- التهاب مفاصل
اولین علامت OA که ممکن است متوجه آن شوید دردی است که بعد از ورزش یا اول صبح بدتر می شود. استئوآرتریت پس از ۶۰ سالگی در ایالات متحده بسیار شایع است، ۱۰ درصد از مردان و ۱۳ درصد از زنان تنها به استئوآرتریت زانو مبتلا هستند. عوامل خطر برای ایجاد پوکی استخوان عبارتند از:
- نازک بودن یا قاب کوچک بودن
- سابقه خانوادگی پوکی استخوان
- یائسگی زودرس یا یائسگی
- فقدان دوره های قاعدگی منظم
- استفاده طولانی مدت از پردنیزون
- کلسیم ناکافی در رژیم غذایی شما
- عدم تحرک بدنی
- سیگار کشیدن
پوکی استخوان قابل درمان نیست، اما چندین دارو می توانند از آن پیشگیری و درمان کنند. شما می توانید خطر خود را کاهش دهید و علائم را مدیریت کنید:
- مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D
- ورزش منظم برای تحمل وزن
- زندگی سالم
آرتروز چیست
بیش از صد نوع آرتریت وجود دارد که استئوآرتریت شایع ترین نوع آن است. این بیماری به عنوان بیماری مفصلی دژنراتیو نیز شناخته می شود. ناشی از تجزیه، التهاب و از بین رفتن غضروف مفاصل است.
عوامل خطر مرتبط با آرتروز چاقی، ژنتیک و آسیب زودهنگام به مفصل است. استئوآرتریت در زنان نسبت به مردان بیشتر است، به خصوص پس از ۴۵ سالگی. افراد جوانتر همچنین ممکن است به آرتروز مبتلا شوند که معمولا در نتیجه آسیب مفصلی، نقص ژنتیکی در غضروف مفصل یا ناهنجاری مفصل ایجاد می شود. این یک وضعیت بسیار دردناک و محدود کننده حرکت است. ممکن است افراد به دلیل درد همراه از درمان استفاده کنند.
استئوآرتریت توسط یک روماتولوژیست تشخیص و مدیریت میشود که ارزیابی کاملی از آرتروز بیمار را برای تایید تشخیص ارائه میدهد و اطمینان میدهد که بیمار از انواع مختلف مشکلات مفصلی مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس برخوردار نیست.
پوکی استخوان چیست
در حالی که استئوآرتریت به تخریب مفاصل اشاره دارد، پوکی استخوان به از دست دادن توده استخوانی اشاره دارد که خطر شکستگی را افزایش می دهد. پوکی استخوان یک بیماری بدون درد است که در صورت مشاهده نتایجی مانند شکستگی استخوان یا شکستگی، دردناک می شود.
مهم است که به یاد داشته باشید که درد همیشه نشانه برخی از فرآیندهای بیماری نیست. یعنی علائم درد در دیابت، فشار خون بالا یا تیروئید وجود ندارد. از آنجایی که پوکی استخوان علامتی است و در افراد مسن پیشرونده و شایع است، باید به طور فعال شناسایی شود. مداخله و مدیریت در مراحل اولیه برای کاهش قابل توجه بیماری در نتیجه شکستگی استخوان لگن و ستون فقرات حیاتی است. بیمارانی که از شکستگی لگن رنج می برند بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس یا از دست دادن استقلال از دست دادن شکستگی هستند. همچنین مشخص شده است که بیمارانی که ضربه شکستگی ناشی از پوکی استخوان لگن را تجربه میکنند، ۲۴ درصد خطر مرگ را طی یک سال پس از شکستگی افزایش میدهند.
روماتولوژیست ها پوکی استخوان را تشخیص می دهند و بهترین درمان های فیزیوتراپی پوکی استخوان را برای این بیماری ارائه و نظارت می کنند. خطر پوکی استخوان را می توان با گسترش آگاهی در مورد عوامل خطر و با انجام اقداماتی برای مهار از دست دادن استخوان کاهش داد. تراکم مواد معدنی پایین استخوان یک عامل خطر بزرگ برای ایجاد شکستگی است. نتیجه اصلی پوکی استخوان است. پوکی استخوان در زنان بالای ۵۰ سال یا بعد از یائسگی شایع تر است.
تفاوت پوکی استخوان و آرتروز
پوکی استخوان و آرتروز شبیه هم هستند اما کاملا متفاوت هستند. پوکی استخوان شامل از دست دادن استخوان است که می تواند منجر به شکستگی شود در حالی که آرتروز باعث التهاب، درد و سفتی مفاصل می شود. این شرایط از نظر نحوه ایجاد، علائم و نحوه تشخیص و درمان متفاوت است. اگر پوکی استخوان شدید باشد، ممکن است علائم اولیه آرتروز درد باشد. ورزش می تواند به هر دو شرایط کمک کند، اما باید نوع ورزش مناسب برای نیازهای خاص شما باشد. با مصرف انواع مکملها خصوصا قرص استئوپلاس که غنی از انواع مواد مغذی است خواهید توانست سلامت استخوان خود را بهبود بخشید.
پوکی استخوان و استئوآرتریت شرایط متفاوتی با نامهای مشابه هستند. در حالی که آنها برخی از ویژگی ها را به اشتراک می گذارند، تفاوت های آنها بیشتر از شباهت ها است.
نام های مشابه آنها می تواند گیج کننده باشد. هر دوی آنها با استخوان شروع می شوند زیرا این اصطلاح پزشکی برای استخوان است. Porosis به معنای متخلخل است. آرتریت در لغت به معنای التهاب مفاصل است. پوکی استخوان و آرتروز از نظر موارد زیر کاملا با یکدیگر متفاوت هستند:
- علل
- تست های تشخیصی
- درمان ها
- علائم
به جز زمانی که پوکی استخوان باعث درد می شود. وجود هر دوی این شرایط ممکن است، اما رایج نیست.
مشابهت پوکی استخوان و آرتروز
پوکی استخوان و آرتروز چند چیز مشترک دارند. این شامل یک علامت اصلی و یک استراتژی مقابله ای مهم است.
درد و تسکین درد: هم پوکی استخوان و هم آرتروز می توانند باعث درد شوند. در آرتریت، این یک علامت اولیه است.
در اوایل، پوکی استخوان دردناک نیست. اما مطمئنا شکستگی استخوان باعث درد زیادی می شود. معمولا موقتی است، اما نه همیشه. پوکی استخوان شدید به دلیل مواردی مانند شکستگی های مکرر یا متعدد ستون فقرات می تواند منجر به درد مزمن شود.
بنابراین افراد مبتلا به هر یک از این بیماریها میتوانند از همان استراتژیهای تسکین درد و داروهای ضد درد استفاده کنند.
ورزش: افراد مبتلا به هر یک از این بیماری ها ممکن است افراد از برنامه های ورزشی مناسب برای آرتریت بهره مند شوند. اینها اغلب شامل فیزیوتراپی و توانبخشی است.
به طور کلی، باید روی تمرینات کششی، تقویتی، وضعیت بدن و دامنه حرکت تمرکز کنید. نمونه ها عبارتند از:
- ایروبیک کم ضربه
- پیاده روی
- شنا و ورزش در آب
- تایچی
- یوگا
اگر پوکی استخوان دارید، نباید:
- از کمر به جلو خم شوید
- ستون فقرات خود را بپیچانید
- اجسام سنگین را بلند کنید
اگر آرتروز دارید، ممکن است نیاز به جبران محدودیت حرکتی در برخی مفاصل داشته باشید. با هر یک از این شرایط، با پزشک خود در مورد اینکه چه نوع ورزش برای شما بی خطر است، مشورت کنید.
نحوه مصرف قرص استئوپلاس
روزانه دو قرص استئوپلاس همراه غذا با آب مصرف شود.
موارد مصرف قرص استئوپلاس
- بهبود حرکت و افزایش انعطاف پذیری مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز
- پیشگیری از تخریب مفاصل
- کاهش درد و التهاب مفاصل
- سلامت استخوان و مفاصل در ورزشکاران
- حفظ سلامت استخوان ها و غضروف مفاصل
- پیشگیری از عارضه پوکی استخوان
- حفظ تراکم استخوان ها
احتیاط در مصرف قرص استئوپلاس
افرادی که به محصولات دریایی آلرژی دارند باید تحت نظر پزشک مصرف شود. در بارداری و یا شیردهی با پزشک مشورت نمایید. دور از دسترس اطفال، دور از نور نگهداری گردد. این مکمل با داروهای ضد انعقاد خون تداخل دارد.
حداقل ۲ هفته قبل از جراحی مصرف دارو را قطع کنید. مبتلایان به دیابت قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید. مبتلایان به سرطان قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.