تاثیر سولاریوم بر روی سینه
یکی از موضوعات مطرح شده در مورد سولاریوم، درباره اثر آن بر روی سینه در بانوان میباشد. .
سولاریوم چیست؟
- سولاریوم دستگاهی است که با تابش اشعهٔ فرابنفش باعث برنزهشدن پوست میشود. پرتو فرابنفش به سلولهای لایهٔ بیرونی پوست آسیب میزند.
- ضایعات پوستی پس از سولاریوم به شکل قرمزی و پوست انداختن نمایان میشوند. علت قرمزی و گرمشدن پوست، پاسخ سیستم ایمنی و افزایش جریان خون است.
- وظیفهٔ گلبولهای سفید خون محافظت در برابر عفونت و بیماری است. پس از سولاریوم، این گلبولها به سلولهای آسیبدیدهٔ پوست حمله میکنند و آنها را از بین میبرند. در این مرحله، علائم خارش و پوستهریزی نمایان میشوند.
- معمولاً پس از چند روز ضایعات پوستهریزی میکنند و پس از مدت کوتاهی بهبود پیدا میکنند.
فرایند برنزهشدن پوست
- برنزهشدن هیچگاه بیخطر نیست. پوست هنگام مجاورت با پرتو فرابنفش، بهمنظور محافظت در برابر آسیب، تولید ملانین را افزایش میدهد. ملانین رنگدانهٔ طبیعی پوست، مو و چشم است. افزایش ملانین باعث تیرهشدن پوست طی ۴۸ ساعت پس از سولاریوم میشود.
- سولاریوم و برنزهکردن خطر ابتلا به سرطان پوست را تا حد زیادی افزایش میدهد. برنزهشدن باعث محافظت از پوست در برابر آفتاب نمیشود. SPF ناشی از ملانین اضافی موجود در پوست برنزه حدود ۲ الی۴ است؛ در حالی که SPF توصیهشده حداقل ۱۵ است. بنابراین، برنزهشدن نیاز به استفاده از کرم ضدآفتاب را کاهش نمیدهد.
آیا بعد از پروتز سینه می توان سولاریوم انجام داد؟
همان طور که میدانید، بافت اسکار به پوست معمولی شباهتی نداشته و دارای عملکردی متفاوت است. لازم به ذکر است که پوستی که در محل اسکار درگیر است، کمی نازک تر از قسمتهای مختلف بدن بوده و طبیعتا در برابر اشعه ماورای بنفش، مقاومت کمی دارد. در نتیجه این ناحیه میتواند بیشتر دچار سوختگی شود. در زمانی که افراد بلافاصله پس از انجام پروتز سینه، از سولاریوم استفاده میکنند، این امکان وجود دارد که پوست در ناحیه اطراف و در امتداد برش، تیره تر از نواحی دیگر بدن شود.
زیرا در این شرایط، سلولهایی که در امتداد خط عمل، رنگدانه تولید میکنند، توانایی لازم را جهت تولید رنگدانههای اضافی دارند. بنابراین در صورت برنزه کردن پس از جراحی پروتز، خط برش عمل و اطراف آن بسیار برنزهتر از نواحی دیگر شده که این حالت در علم پزشکی به هایپرپیگمانتاسیون شناخته میشود. در حقیقت باید گفت که بافتهای اسکار بعد از جراحی پروتز، هنوز نتوانسته اند که سلولهای محافظتی که باعث کمتر شدن اثرات اشعه میشود، ایجاد کنند.
براساس مطالعات صورت گرفته در این مورد، برای بهبود یافتن زخمها به طور کامل، مدت یک سال زمان لازم است و در این مدت نباید افراد از سولاریوم استفاده نمایند. اگر افراد بتوانند این مورد را رعایت کنند، با گذشت زمان، کم کم مشاهده میکنند که اسکار ایجاد شده در محل عمل، محو میشود و اثری از آن بر جا نمیماند.