لیتیم سولفات چیست؟ | موارد مصرف لیتیم سولفات
لیتیم سولفات ترکیبی شیمیایی با فرمول Li۲SO۴ است. از کاربرد لیتیم سولفات در صنایع غذایی استفاده های زیادی صورت می پذیرد. خواص لیتیم سولفات موجب ایجاد طعم مطلوب در مواد غذایی و نوشیدنی ها می شود. از مزایا لیتیم سولفات حلالیت آن در آب است، اما انحلالپذیری لیتیم سولفات با افزایش دما کاهش خواهد یافت. داشتن خواص پیزوالکتریک از دیگر فواید لیتیم سولفات محسوب می شود. از کاربرد لیتیم سولفات در صنعت تولید دارو و پزشکی نیز استفاده می شود. لیتیم سولفات در درمان اختلالات دوقطبی در پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد مواد شیمیایی خوراکی مانند لیتیم سولفات (نمک لیتیمی اسید سولفوریک) رو به افزایش نهاده است. برای خرید لیتیم سولفات در گرید های خوراکی و صنعتی به سایت ها و مراکز معتبر فروش مواد شیمیایی صنعتی مراجعه نمایید.
فرمول لیتیم سولفات
لیتیوم سولفات نمکی غیرآلی و سفید رنگ است که با فرمول شیمیایی Li۲SO۴ شناخته می شود. سولفات لیتیم نمک لیتیمی سولفوریک اسید است. سولفات لیتیم علاوه بر صنایع غذایی از کاربردهای پزشکی نیز برخوردار است و در درمان اختلال دوقطبی مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایا لیتیوم سولفات داشتن خواص پیزوالکتریک است.
انواع لیتیم سولفات
کاربرد های مختلف این ماده در صنعت موجب شده تا گرید های مختلفی از آن تولید و عرضه گردد. انواع لیتیم سولفات در گرید های خوراکی و صنعتی توسط شرکت های مختلف در سراسر جهان تولید و در بازار عرضه می شوند. برای خرید انواع مختلف این ماده می توان به سایت های معتبر فروش مواد شیمیایی صنعتی مراجعه کرده و اقدام به خرید این محصول نمود.
انحلال پذیری لیتیم سولفات با افزایش دما
سولفات لیتیم ماده ای محلول در آب است. اما این ماده روند معمول حلالیت را در مقابل افزایش دما پیروی نمی کند. درواقع حلالیت این ماده در آب با افزایش دما کاهش خواهد یافت. دلیل این اتفاق این است که حلالیت این ماده فرآیندی گرمازا است. این خاصیت در برخی از ترکیبات دیگر مانند سولفات های لانتانید نیز مشاهده می شود.
انحلال پذیری لیتیم سولفات در آب
حلالیت برخی از ترکیبات با افزایش دما در آب کاهش می یابد. لیتیوم سولفات در دسته این ترکیبات قرار دارد. حلالیت این مواد در آب گرمازا بوده و بر طبق اصل لوشاتلیه، میزان حلالیت در آب با افزایش دما کاهش خواهد یافت.
برخی از ترکیبات یونی مانند لیتیم کربنات و سدیم کربنات از مواد دیگری هستند که انحلال آن ها در آب با افزایش دما کاهش می یابد. فرآیند انحلال شامل چندین مرحله است. حلالیت ماده فوق در آب گرماده بوده و دلیل آن را می توان به کوچک بودن کاتیون ها و انرژی حلال پوشی زیاد نسبت داد. این عوامل موجب می شود تا فرآیند کلی حل شدن، گرماده باشد. گرماده بودن انحلال لیتیوم سولفات موجب می شود تا با افزایش دما، انحلال کاهش یابد. برای خرید این ماده که به عنوان نمک لیتیمی اسید سولفوریک نیز شناخته می شود، به سایت ها و مراکز معتبر فروش مراجعه نمایید.
موارد مصرف لیتیم سولفات
ترکیب فوق از کاربردهای پزشکی برخوردار بوده و در درمان اختلال دوقطبی کارایی دارد.
در صنایع غذایی از آن به عنوان طعم دهنده غذا و نوشیدنی ها استفاده می شود.
این ماده از مواد دارای خواص پیزوالکتریک بوده و در جداسازی کلسیم و… کارایی دارد.
استفاده از سولفات لیتیوم در عینک های انتقال دهنده یونی نیز مورد بررسی قرار دارد.
لیتیم سولفات پزشکی
در روانپزشکی از کاربرد لیتیوم سولفات در درمان شیدایی، افسردگی و روان پریشی استفاده می گردد.
کربنات لیتیوم (Li₂CO₃) در درمان اسکیزوفرنی استفاده می شود. اما در برخی موارد از لیتیوم سیترات (Li₃C۶H۵O۷)، لیتیوم سولفات (نمک لیتیومی اسید سولفوریک) یا لیتیوم اکسی بوتیرات به عنوان جایگزین هایی برای کربنات لیتیوم استفاده می شود.
توجه شود که استفاده دارویی از این ترکیب نمکی تنها باید با تجویز پزشک متخصص صورت پذیرد. در غیر این صورت عوارض جبران ناپذیری برای مصرف کننده ایجاد خواهد شد.