Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی

امروز در این مقاله از جهان شیمی فیزیک قصد داریم تا شما را با بیماری کهیر عصبی و راه های درمان آن آشنا کنیم. کهیر یکی از عذاب آورترین بیماری های پوستی است که افراد در شرایط مختلفی به آن دچار می شوند. گاهی اوقات این عارضه پوستی به دلیل حساسیت به غذا یا دارو ایجاد می شود. در مواقعی کهیر به دلیل غیر از عامل بیرونی رخ می دهد و به آن کهیر عصبی می گویند. در این مقاله سعی کردیم تا تمام آنچه را که لازم است در رابطه با کهیر عصبی بدانید به شما بیاموزیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

لازم به ذکر است شما در نشریه ی الکترونیکی جهان شیمی فیزیک می توانید اطلاعات بسیار کامل و مفیدی در رابطه با انواع داروها به دست آورید. کافی است در کادر جستجو که در قسمت سمت چپ و بالای صفحه ی اصلی سایت قرار گرفته است، نام داروی خود را وارد کرده و مقالات مربوط به آن را بخوانید. اگر به دنبال اطلاعات دارویی خاص هستید و مطلبی در رابطه با آن در سایت ما نیست، لطفا در قسمت بیان دیدگاه ها عنوان کرده تا مقاله ی کاملی در رابطه با آن برای شما قرار دهیم.

برای مثال خواندن مطلبی در رابطه با  را به شما پیشنهاد می کنیم. برای مطالعه ی این مقاله ی ارزشمند اینجا کلیک کنید.

کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی
کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی

کهیر عصبی چیست

پیش از این که بخواهیم در رابطه با وامل ایجاد کهیر عصبی صحبت کنیم، بهتر است بدانیم کهیر چگونه ایجاد می شود؟ زمانی که مویرگ های زیر سطح پوست بیش از حد مورد انتظار خون داشته باشند و این مقدار غیر طبیعی باشد، خون از آن ها بیرون شده و به صورت لکه هایی قرمز روی پوست نمایان می شوند.

به طور کلی یک پنجم افراد در زندگی خود دچار کهیر می شوند. این عارضه پوستی به صورت حاد و مزمن نمایان می شود. در صورتی که این عارضه به صورت حاد نمایان شود، مدت زمان کوتاهی روی پوست دیده می شود و با حذف عاملی که سبب بروز حساسیت شده، از بین می رود. این عامل حساسیت زا، ممکن است دارو، غذا و یا برخی از گل و گیاهان باشند. در صورتی که کهیر به صورت مزمن ایجاد شود، تا چند سال روی پوست باقی خواهند ماند. کهیر عصبی، در دسته کهیرهای حاد قرار می گیرد.

علت بروز کهیر عصبی چیست

در رابطه با این نوع عارضه پوستی خوب است بدانید که همیشه یک عامل حساسیت زای بیرونی سبب بروز آن می شود. استرس و اضطراب نیز به عنوان یک عامل بیرونی، مسبب بروز کهیر شناخته می شوند. در این بخش از مقاله، به تشریح مراحل بروز کهیر عصبی در اثر استرس پرداخته ایم.

زمانی که شما یک دوره طولانی را در استرس و اضطراب به سر می برید، بدن شروع به ترشح هیستامین در خون می کند. این ماده خود نوعی آلرژن است که می تواند سبب بروز واکنش های آلرژیک شود. زمانی که میزان هیستامین خون از حد مجاز عبور کرده و زیاد شود، خون از درون مویرگ ها به مایع میان بافتی نشت کرده و سبب بروز کهیر می شود.

کهیر عصبی به دو ضورت نمایان می شود. این عارضه یا به صورت لکه های پراکنده قرمز دیده می شود یا یک سطح بزرگ از پوست را می پوشاند. در صورتی که فرد در معرض استرس شدید قرار گیرد، به صورت ناگهانی تعداد زیادی کهیر روی پوست او دیده می شود. در بیشتر مواقع، با مشاهده این عارضه، افراد دچار نگرانی می شوند.

کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی
کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی

ظاهر کهیر عصبی چگونه است

اگر شما هم دچار عارضه پوستی به صورت ناگهانی شده اید و می خواهید بدانید که آیا این عارضه کهیر است یا خیر، این بخش از مقاله مخصوص شماست. در این بخش از مقاله توضیح داده ایم که کهیر عصبی، با چه ظاهری روی پوست بدن نمایان می شود.

کهیر عصبی، معمولا به صورت لکه یا جوش برجسته قرمز، روی پوست بدن ظاهر می شود. این نوع کهیر اندازه های مختلفی دارد و در قسمت های متعددی از بدن می تواند نمایان شود. وقتی پوست شما دچار این عارضه می شود، در آن ناحیه احساس خارش شدید دارید. در صورتی که به کهیر دست بزنید، احتمال سوزش یا مور مور شدن وجود دارد.

همان طور که گفتیم، کهیر عصبی از نوع کهیر حاد است که به صورت ناگهانی نمایان می شود و بعد از مدتی از بین می رود. از همین رو، مانند دیگر کهیرهای حاد، به طور خود به خودی می تواند در مان شود. تنها در صورتی که این عارضه پوستی، مدت طولانی روی پوست شما بماند و از بین نرود، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

برای درمان کهیر عصبی، معمولا آنتی هیستامین تجویز می شود. همچنین ممکن است از انواع پمادهای درمان کننده کهیر نیز برای آن استفاده شود. حتما به خاطر داشته باشید که خاراندن ناحیه کهیر زده، می تواند شرایط آن را بدتر کند. زمانی که بدن شما دارای کهیر است، مصرف محرک هایی مثل الکل یا کافئین، تنها شرایط عارضه پوستی شما را بدتر می کند. در این شرایط شما نباید در مکانی قرار بگیرید که دمای زیادی دارد؛ گرما و دمای زیاد می تواند شرایط کهیر را بدتر کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم

شاید این سوال برای شما مطرح شده باشد که زمان ابتلا به کهیر عصبی، باید به چه پزشکی برای درمان مراجعه کنیم؟ در مرحله اول شما می توانید به پزشک عمومی مراجعه کنید. او درمان های اولیه را به شما پیشنهاد داده و در مراحل بعدی شما را به پزشک متخصص پوست و مو ارجاع می دهد. با این حال در صورتی که به پزشک پوست و مو دسترسی دارید، بهتر است در همان مراحل اولیه به پزشک پوست و مو مراجعه کنید تا درمان شما اصولی و دقیق پیش برود.

سوال دوم در رابطه با درمان کهیر عصبی این است که اصولا چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر به کهیر عصبی زمان بدهید، می تواند به صورت خود به خودی در مدت زمان حداکثر ۶ هفته درمان شود. زمانی که بدن شما دچار کهیر عصبی شد، بهتر است چند روز به آن زمان دهید و شرایطش را مورد بررسی قرار دهید.

اگر بعد از سه الی چهار روز، کهیر عصبی از روی پوست شما محو نشد و شرایط آن برای شما غیر قابل تحمل بود، باید به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرید. در صورتی که کهیر شما روی ناحیه ای قرار گرفته که برای دیگران قابل دیدن است، بهتر است زودتر برای درمان آن اقدام کنید.

در صورتی که کهیر حاد با شرایط نا به سامان، درمان نشود، می تواند به کهیر مزمن تبدیل شود. از همین رو، درمان این نوع عارضه پوستی نباید خیلی به تاخیر بیوفتد. در شرایطی که شما مستعد کهیر هستید و هر چند وقت یک بار به این عارضه دچار می شوید، بهتر است که حتما به پزشک مراجعه کنید.

کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی
کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی

سوالاتی در رابطه با کهیر عصبی

اگر شما به مرحله ای رسیده اید که برای درمان کهیر عصبی باید به پزشک مراجعه کنید، حتما از سوی پزشک سوالاتی برای تصمیم گیری در رابطه با درمان، مطرح می شود. سوالاتی که شما باید برای پاسخگویی به آن ها آماده شوید، به شرح زیر هستند:

علائم از چه زمانی شروع شدند؟

به غذای خاصی حساسیت دارید؟

آیا مواد شوینده را عوض کرده‌ اید؟

داروی خاصی مصرف کرده اید؟

به تازگی چیزی خورده ‌اید که معمولاً نمی ‌خورید؟

در صورتی که پاسخ شما به این سوالات مثبت باشد، نوع دارو و غذای مصرفی مورد بررسی قرار می گیرد. با بررسی این شرایط مشخص می شود که شما به غذا یا داروی خاصی حساسیت دارید و باید از مصرف آن ها خودداری کنید.

چنانچه پاسخ شما به سوالات مطرح شده منفی باشد، تشخیص داده می شود که کهیر شما از نوع کهیر عصبی است. در این شرایط پزشک سوالاتی مربوط به وضعیت استرس و اضطراب شما مطرح می کند. در مواردی ممکن است برای شما داروی آرامبخش و کاهنده استرس تجویز شود. همچنین در کنار این داروها، آنتی هیستامین نیز برای شما تجویز می شود.

درمان خانگی کهیر عصبی

بعد از این که پزشک تشخیص داد علت بروز کهیر عصبی شما چیست، به درمان آن می پردازد. این درمان می تواند به صورت خانگی هم دنبال شود. در ادامه این بخش از مقاله، سعی کردیم تمامی راه های درمانی که برای کهیر عصبی مورد استفاده قرار می گیرد را به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای این بخش با ما همراه باشید.

کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی
کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی

مراقبت از پوست

زمانی که پوست شما دچار عارضه کهیر شده است، باید به خوبی از آن مراقبت کنید. این مراقبت می تواند به شرح زیر انجام شود:

پوشدن لباس های گشاد که با پوست شما تماس کمتری دارند.

زمانی که دوش می گیرید، به هیچ وجه از آب داغ استفاده نکنید. دما و حرارت بالا، شرایط این عارضه پوستی شما را بدتر می کنند.

ممکن است شما با مصرف کرم های استروئید موضعی مانند هیدروکورتیزون، کمی تسکین یابید.

در مواقعی می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید. کمپرس یخ تا حد زیادی خارش و سوزش پوست شما را تسکین خواهد داد.

یک روش سنتی برای درمان این عارضه پوستی وجود دارد که به آن حمام جو دوسر گفته می شود. برای این منظور، می توانید بلغور جو دوسر را در آب بجوشانید. آن را صاف کنید و دانه های بلغور را دور بریزید. بگذارید آبی که بلغور در آن جوشیده است خنک شود. سپس از آن آب برای شستشوی ناحیه آسیب دیده استفاده کنید.

آنتی‌ هیستامین و داروهای ضد حساسیت

همان طور که گفتیم، دلیل بروز کهیر، وجود آنتی هیستامین در خون است که سبب نشت خون به خارج از مویرگ می شود. از همین رو، مصرف داروهای آنتی هیستامین و ضد حساسیت تا حد زیادی می تواند این عارضه پوستی را برطرف کرده و تسکین دهد. برخی از داروهای ضد حساسیت که شما می توانید به صورت بدون نسخه تهیه کنید، به شرح زیر هستند:

دیفن هیدرامین

اوراتادین

لوراتادین

فکسوفنادین

تلفست

این نوع داروها، در دسته داروهای آنتی هیستامینی قرار دارند و از اثرات التهابی هیستامین جلوگیری به عمل می آورند. البته اکثر قریب به اتفاق داروهای آنتی هیستامینی سبب بروز خواب آلودگی می شوند. از همین رو، توصیه می شود که در هنگام انجام کارهایی که به دقت و هوشیاری شما نیاز دارند، نظیر رانندگی و کار با دستگاه های خطرناک، از این داروها استفاده نکنید.

کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی
کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی

انجام تکنیک های مدیریت استرس

کهیر عصبی زمانی روی بدن شما پدیدار می شود که در یک دوره طولانی به ضدن دچار استرس و اضطراب شده باشید. از همین رو، اگر بدن شما مستعد کهیر است، بهتر است روی سلامت روان خود بیشتر کار کنید. به این منظور می توانید از تکنیک های مدیریت استرس استفاده کنید.

از جمله این تکنیک ها می توان به ورزش هایی مانند یوگا، تای چی یا پیاده روی در هوای آزاد اشاره کرد. انجام چند دقیقه مدیتیشن در طول روز نیز می تواند به درمان کهیر عصبی و پیشگیری از بروز آن کمک کند.

شستشوی کهیر با جوش شیرین

یکی از راه های درمان خانگی برای کهیر عصبی، استفاده از محلول جوش شیرین است. جوش شیرین به از بین رفتن التهاب کمک می کند. به این منظور شما می توانید یک قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب گرم حل کنید و اجازه دهید محلول خنک شود. سپس ناحیه آسیب دیده را با آن شسشتو دهید.

استفاده از کمپرس سرد

برای تسکین خارش و سوزش این عارضه پوستی می توانید از یک کمپرس سرد استفاده کنید. همچنین دستمالی که با آب یخ خنک شده باشد می تواند برای شما مفید باشد. در شرایطی که استفاده از کمپرس سرد کمکی به شما نکرد، می توانید با آب سرد دوش بگیرید تا پوست شما تسکین یابد.

کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی
کهیر عصبی چیست؟ | دارو و درمان خانگی کهیر عصبی

دوری از نور خورشید

زمانی که پوست شما به این عارضه دچار شده است، بسیار حساس و تحریک پذیر است. از همین رو، باید پوست خود را از گزند نور خورشید دور نگاه دارید. تا می توانید زیر آفتاب قرار نگیرید و اگر مجبور به این کار هستید، روی ناحیه آسیب دیده را بپوشانید.

جلوگیری از بروز کهیر عصبی

برای این که از ابتلا به چنین عارضه دردناکی جلوگیری کنید، بهتر است سبک زندگی خود را کمی تغییر دهید. برای این منظور باید خود را از هر گونه تنش و اضطراب دور نگاه دارید. انجام مدیتیشن و تن آرامی برای شما مناسب است. در صورتی که به غذا یا داروی خاصی حساسیت دارید، از مصرف آن ها خودداری کنید. این کارها می تواند تا حد زیادی از بروز کهیر در بدن شما جلوگیری کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا