خال های قرمز، سیاه و سبز روی بدن نشانه چیست؟
ی حتی امروز در این مقاله از نشریه الکترونیکی جهان شیمی فیزیک قصد داریم تا شما را با خال های قرمز، سیاه و سبز که روی پوست ظاهر می شوند آشنا کنیم. همه افراد روی پوست خود خال های ریز و درشت دارند. این خال ها عموما به رنگ مشکی هستند. در شرایط خاص ممکن است شما روی پوست خود خال های رنگی مشاهده کنید. برای برخی افراد دیدن این خال ها نگران کننده است. از همین رو، در این مطلب سعی کردیم تا دلایل بروز خال های قرمز، سیاه و سبز را بررسی کنیم و به شما بگوییم که هر کدام از آن ها نشانه چه چیزی هستند. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
لازم به ذکر است شما در نشریه ی الکترونیکی جهان شیمی فیزیک می توانید اطلاعات بسیار کامل و مفیدی در رابطه با انواع داروها به دست آورید. کافی است در کادر جستجو که در قسمت سمت چپ و بالای صفحه ی اصلی سایت قرار گرفته است، نام داروی خود را وارد کرده و مقالات مربوط به آن را بخوانید. اگر به دنبال اطلاعات دارویی خاص هستید و مطلبی در رابطه با آن در سایت ما نیست، لطفا در قسمت بیان دیدگاه ها عنوان کرده تا مقاله ی کاملی در رابطه با آن برای شما قرار دهیم.
برای مثال خواندن مطلبی در رابطه با زالی را به شما پیشنهاد می کنیم. برای مطالعه ی این مقاله ی ارزشمند اینجا کلیک کنید.
خال چگونه ایجاد می شود
پیش از آن که بخواهیم در رابطه با خال های قرمز، سیاه و سبز اطلاعاتی کسب کنیم، بهتر است بدانی که اساسا خال چرا روی پوست ایجاد می شود؟ برخی از خال های به صورت ژنتیکی به ارث می رسند. اما به هر حال برخی شرایط محیطی نیز می توانند سبب بروز خال روی پوست شوند. از جمله این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
افرادی که پوست بسیار روشنی دارند، با قرار گرفتن در معرض نور خورشید، دچار خال پوستی می شوند.
وقوع یک بیماری گذرا یا تغییر در شرایط هورمونی می تواند سبب بروز خال بر روی پوست شود.
در حقیقت تغییراتی که از آن ها نام بردیم، سبب فعال شدن ملانوسیت ها یا همان سلول هایی که رنگدانه پوست را می سازند شده و خال ایجاد می شود. در حقیقت خال ها حاصل فعالیت بیش از حد و غیر عادی این سلول ها و تکثیر سلولی است. حتی در شرایطی ممکن است این خال های به رنگ های دیگری جز رنگ مشکی روی پوست ظاهر شوند. در ادامه این مقاله به بررسی انواع خال های رنگی و دلایل بروز آن ها پرداخته ایک. با ما همراه باشید.
خال های قرمز، سیاه و سبز نشانه چیست
هر کدام از خال های ایجاد شده روی پوست، می توانند نشان از یک تغییر جدی یا عادی باشند. اگر شما هم دچار بروز خال در قسمت های مختلف بدن خود شده اید، این بخش از مقاله به شما کمک می کند تا با ماهیت این خال ها آشنا شوید.
خال قرمز به دلیل گشاد شدن مویرگ
یکی از انواع رایج خال های قرمز، سیاه و سبز، خال قرمز است. سرتاسر پوست بدن ما از مویرگ های خونی پوشانده شده است. زمانی که این مویرگ های زیر پوستی، گشاد شوند یا در یک نقطه تجمع کنند، بافت توده مانندی را تشکیل می دهند. این بافت از روی پوست به صورت یک خال قرمز دیده می شود. عوامل زیادی چون استرس، قرار گرفتن در حعرض نور خورشید، بیماری خاص و… سبب بروز این نوع خال می شود.
به خال قرمز، خال گیلاسی یا خال آنژیو نیز گفته می شود. این نوع خال در اشکال و اندازه های مختلفی ممکن است روی پوست نمایان شود. در حقیقت شکل و اندازه آن ها به میزان مویرگ های تجمع کرده در زیر پوست بستگی دارد. هر چقدر مویرگ های بیشتری در این ناحیه باشد، خل شما بزرگ تر می شود. خال قرمز عموما برجسته نیست و گویی در زیر پوست قرار دارد.
این نوع خال بیشتر در نیم تنه بالایی دیده می شود. از جمله قسمت هایی از بدن که ممکن است دارای خال قرمز باشند می توان به دست ها، بازوها، گردن، شکم و صورت اشاره کرد. رنگ خال قرمز از روشن ترین طیف رنگ قرمز تا تیره ترین طیف رنگ قرمز دیده می شود. در برخی موارد می تواند به رنگ سرخابی ظاهر شود.
یکی از توصیه هایی که در زمینه خال قرمز می شود این است که آن ها را نخارانید چرا که به طور مستقیم با رگ های خونی در ارتباط است و می تواند موجب خونریزی داخلی شود. این نوع از خال معمولا در سنین بالا روی بدن پدیدار می شود. خال قرمز یا گیلاس، خطرناک نیست و نیازی نیست بابت آن نگران شوید. زنان باردار نیز ممکن است به دلیل افزایش گردش و فشار خون دچار این خال شوند.
خال سیاه، معمولی ترین و شایع ترین نوع خال
معمولی ترین نوع خال های قرمز، سیاه و سبز، خال سیاه است. این نوع خال به صورت مادرزادی نیز ممکن است روی پوست شما وجود داشته باشد. معمولا خال سیاه به رنگ قهوه ای بسیار تیره نیز دیده می شود. به طور کلی هر انسان ممکن است یک یا چند خال سیاه روی دست و پا یا سایر اندام های بدن داشته باشد.
شایع ترین نوع خال به دلیل تکثیر سلولی بیش از اندازه ملانوسیت ایجاد می شود. این تکثیر به حدی کم است که معمولا خال های سیاه کوچک هستند. در صورتی که خال بسیار بزرگ باشد، نتیجه تکثیر غیر عادی بوده و می تواند سرطانی شود. بنابراین هر خالی در بدن را نباید دستکاری کرد.
همان طور که گفتیم، حضور خال سیاه در بدن به دلیل مسائل ژنتیکی بوده و در اکثر مواقع نشانه بیماری نیستند. به طور کلی این دسته از خال ها به صورت مسطح روی پوست قرار دارند. در مواردی، با افزایش سن و گذر زمان این خال ها بزرگ و برجسته می شوند. به این نوع خال، خال ملانوسیتی نیز گفته می شود. خال هایی که به مرور زمان بزرگ و برجسته می شوند، خال اینترادرمال نام دارند. در مواردی این نوع خال های خطرناک نیستند اما برای اطمینان باید معاینه شوند تا سرطانی نباشند.
خال سبز، خال عمیق
در برخی موارد افراد با خال های آبی یا سبز روی پوست مواجه می شوند. این نوع خال های در لایه های بسیار زیرین پوست قرار دارند. جالب است بدانید که اکثر خال ها در دوران جنینی شکل می گیرند. سلول های ملانوسیت در با آمدن به بالاترین سطح پوست، تقسیم سلولی خود را آنجا آغاز می کنند. به مرور زمان این تکثیر زیاد شده و خال ها برجسته می شوند. حالا فرض کنید که این سلول ها نتوانند به لایه های بالای پوست بیایند. در این شرایط سلول های تکثیر شونده در لایه های زیرین باقی مانده و گیر می کنند. تقسیم سلولی آن ها در همین ناحیه آغاز می شود و به رنگ سبز یا آبی روی پوست دیده می شوند. به این نوع خال، خال کلرودرما نیز گفته می شود. اکثر آن ها مادرزادی بوده و در روزهای ابتدایی تولد نیز دیده می شوند.
البته هنوز مشخص نشده است که ریشه این نوع خال ژنتیک است. با این حال زنان نسبت به مردان بیشتر دچار این خال می شوند. همچنین نژاد آسیایی از دیگر نژادها بیشتر دارای این خال است. خال سبز می تواند در قسمت های مختلفی از بدن ظاهر شود. با این حال در دست ها، پاها و گردن بیشتر هستند.
آیا خال های قرمز، سیاه و سبز خطرناک اند
حالا که با انواع خال های قرمز، سیاه و سبز آشنا شدیم، بهتر است بدانیم که آیا این خال ها خطرناک هستند یا خیر. به طور کلی خال های قرمز، سیاه و سبز خطرناک نیستند اما در مواردی خاص باید توسط پزشک بررسی شوند. در این قسمت از مقاله توضیح داده ایم که هر کدام از خال های قرمز، سیاه و سبز جه زمانی می توانند خطر تلقی شوند؟ تا انتهای این بخش را مطالعه کنید.
خال های قرمز
در موارد خاصی، بروز ناگهانی خال قرمز به خصوص در سنین پایین، می تواند نشان دهنده بروز مشکلات کبدی باشد. در صورتی که کمتر از ۳۰ یا ۴۰ سال دارید و خال مادرزادی قرمز رنگ نداشته اید اما ناگهان آن ها مشاهده کرده اید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
همچنین برخی افراد روی صورت خود خال قرمز دارند. این نوع خال ها، تومورهای خوش خیم پوستی هستند که درون آن ها سلول های خونی وجود دارد. در اکثر مواقع این خال ها خطرناک نبوده و بعد از ۳۰ سالگی ظاهر می شوند. بیشتر افرادی که پوست روشنی دارند، از این نوع خال روی پوست صورت خود دارند.
خال سیاه
این نوع از خال همان طور که بالاتر توضیح داده شد، شایع ترین و رایج ترین نوع خال است که در بدن همه ما وجود دارد. در صورتی که خال سیاه شما به مرور زمان دچار تغییر سایز و ظاهر شد، باید آن را معاینه کنید. بافت و مرز نامنظم برای خال اصلا خوب نیست و اگر خال شما نامنظم است، می تواند خبر از یک ناهنجاری بدهد. از همین رو، اگر در خال های سیاه خود تغییراتی مشاهده کردید، بهتر است آن ها را به پزشک نشان دهید.
خال سبز
یک متخصص پوست، برای بررسی خال سبز، از دستگاهی به نام درماتوسکوپ استفاده می کند. توسط این دستگاه نور پولاریزه به داخل پوست تابانده می شود. در این شرایط، لایه های عمیق پوست به خوبی مشاهده خواهند شد. با استفاده از دستگاه نام برده شده، رنگ واقعی خال مشخص می شود. در موارد بسیار نادری، خال سبز می تواند نشانه سرطان باشد. این تشخیص بر عهده پزشک بوده و با توجه به نوع خال درمان مناسب را به شما پیشنهاد خواهد کرد.
جلوگیری از بروز خال های قرمز، سیاه و سبز
همان طور که گفتیم به طور معمول خال های قرمز، سیاه و سبز، خطرناک نیستند اما می توانند ظاهر پوست را ناخوشایند کنند. از همین رو، برخی به دنبال جلوگیری از بروز آن ها هستند. با توجه به نحوه تشکیل خال های سبز، معمولا نمی توان از بروز آن ها جلوگیری کرد. برای جلوگیری از بروز دیگر خال ها، بهتر است از ضد آفتاب مناسب پوستتان استفاده کنید. همیشه حتی در روزهای زمستانی نیز ضد آفتاب بزنید تا پوستتان با نور خورشید تحریک نشود. تحریک پوستی در بروز خال ها موثرند.
در صورتی که بدون دلیل و ناگهانی بدن شما دچار خال شده است، بهتر است به عملکرد کبدتان شک کنید. بهتر است حتما برای معاینه کبدتان به پزشک مراجعه کنید. همچنین برای سالم ماندن کبد از مصرف الکل خودداری کنید. نوشیدن ۸ لیوان آب به سلامت کبد شما کمک می کند. بهتر است از مصرف فست فود خودداری کنید یا مصرف آن ها را کاهش دهید.
مراجعه به پزشک برای خال های قرمز، سیاه و سبز
برای درمان خال باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کرد. برخی افراد نمی دانند که حتی خال ها نیز نیاز به معاینه دارند و باید برای بررسی های بیشتر توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرند. در شرایطی که در ادامه این مقاله توضیح داده ایم، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا سلامت خال های قرمز، سیاه و سبز مورد بررسی قرار گیرد:
اگر خال ها ناگهان و به تعداد زیاد روی پوست صورتتان ظاهر شدند.
در صورتی که خالی دیدید که لبه های نامنظم یا بافت عجیبی داشت.
چنانچه اندازه خال روی صورتتان، بیشتر از شش میلی متر باشد.
اگر خال ها خارش یا سوزش دارند.
بهتر است خال های صورت خود را هر چند وقت یک بار بررسی کرده و اندازه آن ها را با قبل مقایسه کنید. بزرگ شدن خال ها، حاصل تکثیر سلولی نامتعارف است و می تواند خبر از یک ناهنجاری بزرگ بدهد. در صورتی که خال های صورت شما رشد کرده و بزرگ شده اند، حتما باید آن ها را به پزشک نشان دهید. برای برداشتن خال، فقط از متخصص پوست و مو کمک بگیرید و به مراکز زیبایی اعتماد نکنید. چرا که هر خالی را نباید برداشت. در صورتی که خال ها دستکاری شوند، می توانند سبب بروز سرطان در بدن شما شوند.
در صورتی که خود یا خانواده تان سابقه سرطان دارید، حتما روند تغییر خال ها را مورد بررسی قرار دهید. بهتر است در معرض آفتاب قرار نگیرید.