Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

عوارض سرخک در بزرگسالان | درمان های معجزه آسا برای سرخک

سرخک یک بیماری حاد تنفسی ویروسی است که ابتلا به آن در هر سنی امکان پذیر است. این بیماری در ابتدا با تب بالا، ضعف، سرفه و ورم ملتحمه مشخص می شود. بثورات معمولا حدود ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ظاهر می شود و سپس از سر به تنه تا اندام تحتانی گسترش می یابد. بیماران از ۴ روز قبل تا ۴ روز پس از ظاهر شدن بثورات، مسری در نظر گرفته می شوند.

علائم سرخک می تواند بسیار ناراحت کننده باشد به خصوص برای نوزادان و کودکان نوپا و مهم است که با تمیز نگه داشتن بثورات آن را به خوبی مدیریت کنید. همچنین مهم است که خود را در طول بیماری هیدراته کنید و مقدار زیادی آب بنوشید. خوردن غذاهای مغذی و پرهیز از تنقلات نیز می تواند به بهبودی سریع کمک کند. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک در رابطه با سرخک در بزرگسالان و روش درمان آن توضیحاتی ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.

علائم سرخک در بزرگسالان

علائم سرخک معمولا ۱۰ تا ۱۲ روز پس از تماس شما با یک فرد مسری ظاهر می شود. علائم اولیه شامل سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، کسالت، قرمزی چشم، اشک ریزش و تب است. دو تا چهار روز پس از ظاهر شدن این علائم اولیه، لکه‌ های سفید مایل به آبی معروف به لکه‌ های کوپلیک ممکن است در داخل گونه‌ های شما ظاهر شوند. اینها، همزمان یا کمی بعد، با بثورات پوستی که در سراسر صورت، گردن، تنه، اندام ‌ها، کف دست ‌ها و کف پا پخش می‌ شود، همراه است.

در برخی موارد، غدد لنفاوی فرد آلوده نیز ممکن است متورم شوند. اسهال، استفراغ و التهاب چشم نیز از علائم مرتبط با سرخک هستند. توجه داشته باشید که فرد مبتلا به سرخک ممکن است یک یا دو روز پس از ابتلا به این بیماری علائمی از خود نشان ندهد. اما او در این مدت همچنان مسری است.

علت سرخک در بزرگسالان

سرخک یک عفونت ویروسی بسیار مسری است که بر سیستم تنفسی تاثیر می گذارد و اغلب منجر به بثورات پوستی می شود. این عفونت در کودکان شایع تر است. با این حال، ممکن است در هر سنی به آن مبتلا شوید. سرخک توسط ویروسی ایجاد می شود که در مخاط بینی و گلوی فرد مبتلا زندگی می کند. ویروس به راحتی از طریق تماس مستقیم با بزاق یا مخاط کودک یا بزرگسال آلوده، از طریق سرفه، عطسه یا تماس با سطوح آلوده، پخش می شود.

اکثر افراد مبتلا به سرخک پس از درمان به طور کامل بهبود می یابند، اما مواردی وجود دارد که ممکن است فرد به شدت بیمار شود و عوارض سلامتی داشته باشد یا حتی باعث مرگ شود. میلیون‌ ها مورد سرخک در سرتاسر جهان با مرگ و میرهای متعدد وجود داشته است. به صورت محلی، سالانه حدود ۳۰ تا ۱۵۰ مورد سرخک گزارش می شود. واکسیناسیون علیه سرخک بهترین راه برای جلوگیری از عفونت است.

علائم سرخک در بزرگسالان
علائم سرخک در بزرگسالان

عوارض سرخک در بزرگسالان

اکثر بیماران به طور کامل از سرخک بهبود می یابند. با این حال این بیماری می تواند منجر به عفونت گوش و ذات الریه در افراد مسن شود. در موارد نادر، سرخک ممکن است باعث آنسفالیت – التهاب حاد مغز – شود و خطر تشنج، صرع، ناتوانی ذهنی، کما یا مرگ را افزایش دهد. در برخی موارد، سرخک ممکن است به اندام های گوارشی، عضله قلب یا کلیه ها نیز حمله کند.

تشخیص سرخک در بزرگسالان

پزشکان معمولا می ‌توانند سرخک را از طریق معاینه فیزیکی و ارزیابی علائم شما، که باید شامل لکه‌ های کوپلیک و بثورات پوستی قرمز باشد، تشخیص دهند. در صورت لزوم، آزمایش خون نیز می تواند انجام شود تا مشخص شود که آیا بثورات روی پوست شما از علائم سرخک است یا خیر.

درمان سرخک در بزرگسالان

درمان خاصی برای عفونت سرخک وجود ندارد. با این حال، پزشکان می توانند درمان هایی را برای تسکین علائمی مانند تب، درد، سرفه یا ناراحتی بثورات تجویز کنند. به طور کلی آنتی بیوتیک برای سرخک تجویز نمی شود زیرا آنتی بیوتیک ها روی ویروس ها اثر نمی کنند. با این حال، با عفونت سرخک، برخی از افراد ممکن است واقعا بیمار شوند و به یک عفونت باکتریایی ثانویه مانند ذات الریه (عفونت ریه) یا اوتیت میانی (عفونت التهابی گوش) مبتلا شوند. این عفونت های باکتریایی ثانویه ممکن است نیاز به درمان آنتی بیوتیکی داشته باشند. مهم است که پزشک علائم شما را ارزیابی کند تا تشخیص دهد که آیا قبل از شروع هر گونه آنتی بیوتیک دچار عفونت باکتریایی شده اید یا خیر.

درمان خانگی سرخک در طب سنتی

سرخک یک عفونت تنفسی مسری است و منجر به راش و علائمی شبیه آنفولانزا می ‌شود. در طول این بیماری باید پرتقال، لیمو، توت ‌فرنگی و پاپایا که سرشار از ویتامین C هستند و به تقویت ایمنی و مدیریت بثورات کمک می‌ کنند، مصرف کنید.

بهتر است ویتامین A را با انتخاب غذاهایی مانند تخم مرغ، کلم بروکلی، اسفناج و حتی سبزیجات با برگ سبز تیره در رژیم غذایی خود بگنجانید.

سیر را باید به غذاها و سوپ اضافه کنید زیرا می تواند به مبارزه با عفونت های ویروسی مانند سرخک کمک کند. نوشیدن آب نارگیل نیز می تواند به شما کمک کند. به خاطر داشته باشید که کم آبی معمولا در هنگام سرخک دیده می شود. بنابراین سعی کنید هر از گاهی دوغ و آب مصرف کنید و تعادل الکترولیت بدن خود را حفظ کنید.

در کودکان یا بزرگسالان مبتلا به سرخک و همچنین در دوران نقاهت نیاز به انرژی و پروتئین افزایش می ‌یابد. از آنجا که تب نیاز به انرژی را افزایش می ‌دهد و ترمیم بافت ‌های پوست به پروتئین کافی نیاز دارد، مصرف غذاهای پروتئین دار به بهبود شما کمک خواهد کرد. توصیه  می شود کربوهیدرات‌ کافی و غذاهای حاوی گلوکز مصرف کنید. اینها به راحتی هضم و جذب می شوند و به بدن کمک می کنند تا نیازهای انرژی افزایش یافته را برآورده کند.

داروی سرخک در بزرگسالان

هیچ درمان خاصی برای سرخک وجود ندارد. افراد مبتلا به سرخک به استراحت در بستر، مایعات و کنترل تب نیاز دارند. همچنین ممکن است برای عوارضی مانند اسهال، عفونت گوش یا ذات الریه نیاز به درمان داشته باشند. برای تسکین دمای بالای بدن پاراستامول یا ایبوپروفن توسط پزشک تجویز می شود.

عوارض سرخک در بزرگسالان
عوارض سرخک در بزرگسالان

افراد و گروه های در معرض خطر عوارض سرخک

سرخک می تواند در همه گروه های سنی جدی باشد. با این حال، گروه های مختلفی وجود دارند که بیشتر از عوارض سرخک رنج می برند:

  • کودکان کمتر از ۵ سال
  • بزرگسالان بالای ۲۰ سال
  • زنان حامله
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند سرطان خون یا عفونت HIV

درمان قطعی و فوری سرخک در بزرگسالان

اقدامات زیر ممکن است به تسریع بهبودی شما از سرخک کمک کند:

  • استراحت کافی داشته باشید و از وارد کردن استرس به بدن خود اجتناب کنید
  •  خود را با آب و آب میوه هیدراته نگه دارید تا جایگزین مایعات از دست رفته در طول تب شود
  • با مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید

مراقب چشمان خود باشید. برخی از افراد مبتلا به سرخک به نور شدید بسیار حساس هستند. نور خانه را کم کنید یا اگر در فضای باز خیلی روشن هستید از عینک آفتابی استفاده کنید.

مخملک در بزرگسالان

مخملک معمولا یک بیماری خفیف است که پس از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک به سرعت برطرف می شود. این بیماری معمولا با گلودرد، سردرد، تب، حالت تهوع و استفراغ شروع می ‌شود و به دنبال آن راش‌ هایی مانند سمباده در هنگام لمس ایجاد می ‌شود.

بثورات معمولا پس از ۱۲ تا ۴۸ ساعت ابتدا روی قفسه سینه و شکم ایجاد می ‌شوند، سپس به سرعت به سایر قسمت‌ های بدن گسترش می ‌یابند. درمان مخملک با آنتی بیوتیک برای کاهش خطر مهم است. مطمئن شوید که دوره کامل آنتی بیوتیک را مصرف کرده اید.

اگرچه شما یا به زودی پس از شروع مصرف دارو احساس بهتری خواهید داشت اما باید دوره آنتی بیوتیک را کامل کنید. همچنین می توانید از طریق شستن مکرر دست ها و عدم به اشتراک گذاشتن ظروف غذاخوری، لباس، رختخواب و حوله به جلوگیری از گسترش عفونت کمک کنید.

درمان سرخک در کودکان

سرخک یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که افراد مستعد را در هر سنی تحت تاثیر قرار می دهد و یکی از علل اصلی مرگ و میر در میان کودکان خردسال در سطح جهان است. راه انتقال این بیماری از طریق هوا یا از طریق قطرات از بینی، دهان یا گلو افراد آلوده است. هیچ درمان ضد ویروسی خاصی برای سرخک وجود ندارد و بیشتر افراد در عرض ۳-۲ هفته بهبود می یابند.

واکسن سرخک
واکسن سرخک

علائم سرخک در کودکان

علائم اولیه که معمولا ۱۰ تا ۱۲ روز پس از عفونت ظاهر می شوند، شامل تب بالا است که معمولا با یک یا چند مورد از علائم زیر همراه است:

  • آبریزش بینی
  •  چشم های خونی
  •  سرفه
  •  لکه های سفید ریز در داخل دهان

چند روز بعد، بثورات پوستی ایجاد می شود که معمولا از صورت و بالای گردن شروع می شود و به تدریج به سمت پایین تر بدن گسترش می یابد. بیمار چهار روز قبل از شروع بثورات تا چهار روز پس از ظهور بثورات ناقل است.

واکسن سرخک در چند ماهگی

سرخک از طریق یک واکسن ایمن و مؤثر قابل پیشگیری است. کودکان می توانند به صورت رایگان در مراکز بهداشتی عمومی واکسینه شوند. این واکسن بسته شیوع بیماری در منطقه زندگی در ۹ تا ۱۲ ماهگی برای کودک تزریق می گردد.

سرخک چند روز طول میکشد

سرخک با علائم سرماخوردگی شروع می شود و حدود ۱۰ روز پس از آلوده شدن بروز می کند. چند روز بعد، بثورات سرخک به دنبال آن بروز می کنند. برای اکثر افراد، این بیماری در مجموع حدود ۷ تا ۱۰ روز طول می کشد.

علائم سرخک در کودکان
علائم سرخک در کودکان

تفاوت سرخک و آبله مرغان

سرخک و آبله مرغان شباهت ‌های اساسی دارند، اما آنها توسط ویروس‌ های مختلفی ایجاد می‌ شوند و الگوهای علائم متفاوتی دارند. هر دوی این ویروس ها باعث ایجاد بثورات می شوند، اما معمولا شبیه به هم نیستند. افراد مبتلا به سرخک مریض تر از افراد مبتلا به آبله مرغان هستند. تفاوت دیگر این است که افراد مبتلا به سرخک اغلب یک یا دو درجه تب بالاتری نسبت به  افراد مبتلا به آبله مرغان دارند.

ویروسی که باعث آبله مرغان می شود، ویروس واریسلا زوستر است، در حالی که ویروس دیگر به سادگی ویروس سرخک نامیده می شود. هر دو بیماری بسیار مسری هستند و می توانند از طریق سرفه، عطسه و تماس نزدیک با یک فرد آلوده منتقل شوند. آبله مرغان می تواند از طریق تماس با تاول های پوستی و سرخک از طریق تماس با ترشحات بینی یا گلو گسترش یابد.

بثورات آبله مرغان معمولا کمی قبل از افزایش تب در فرد شروع می شود، در حالی که در مورد سرخک، بثورات و تب تقریبا همزمان ایجاد می شوند. برای هر دو بیماری، بثورات در طول سه تا پنج روز ایجاد می ‌شوند و تقریبا یک هفته طول می ‌کشد. پس از این مدت کم رنگ شده و پوست شروع به بهبود می کند.

آبله مرغان در بزرگسالان

آبله مرغان یک بیماری بسیار مسری است که توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد می شود. این بیماری منجر به علائمی مانند خستگی، تب، لرز و بثورات خارش‌ دار می ‌شود. راش ها به صورت تاول های قرمز رنگ پر از مایع ظاهر می شوند که ابتدا روی معده و قفسه سینه ظاهر می شوند و سپس در بقیه بدن پخش می شوند. بثورات به دلیل خارش زیاد، اغلب ناراحت‌ کننده‌ ترین علامت هستند. خاراندن می تواند منجر به زخم دائمی شود، بنابراین مهم است که تا حد امکان از خاراندن بثورات خودداری کنید.

ابتلای بزرگسالان به آبله مرغان به دلیل مسری بودن آن در بین کودکان غیر معمول است. در موارد نادری که افراد تا بزرگسالی به آن مبتلا نمی شوند، می تواند تهدید کننده زندگی باشد. آبله مرغان در بزرگسالان به راحتی می تواند منجر به ذات الریه، هپاتیت و آنسفالیت شود. این بیماری حتی برای افراد مسن، زنان باردار و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، جدی ‌تر است.

تحقیقات هنوز نشان نداده است که چرا بزرگسالان بیشتر از کودکان از آبله مرغان رنج می برند، اما تصور می شود که این ممکن است به دلیل نحوه رشد سیستم ایمنی بدن در طول زمان باشد.

اگر بالغ هستید و هرگز به آبله مرغان مبتلا نشده اید، باید در اسرع وقت واکسن آن را دریافت کنید. اگرچه ممکن است واکسن  در دوران کودکی در دسترس نبوده باشد، اما اکنون به طور گسترده در دسترس است و بسیار موثر است. همچنین برای کسانی که مطمئن نیستند واکسن دریافت کرده اند و کارکنان خط مقدم مانند ارائه ‌دهندگان مراقبت ‌های بهداشتی تزریق واکسن توصیه می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا