Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
صنایع شیمیایی

دی پتاسیم فسفات چیست و چه مصارفی دارد؟

دی پتاسیم فسفات ماده ای صنعتی است که با فرمول شیمیایی K۲HPO۴ شناخته می شود. این نمک در آب بسیار محلول بوده و از آن به عنوان کود و افزودنی غذایی استفاده می شود. از خواص دی پتاسیم فسفات داشتن می توان به داشتن فسفر و پتاسیم اشاره نمود. کاربرد دی پتاسیم فسفات به عنوان عامل بافر کننده نیز در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. این پودر آمورف سفید رنگ، در اثر حرارت تجزیه شده و با احتراق به پیرو فسفات تبدیل می گردد. حل شدن دی پتاسیم هیدروژن فسفات در آب از مزایا این ماده نمکی محسوب می شود. انواع دی پتاسیم فسفات در گرید های مختلفی تولید و عرضه می شوند. برای خرید دی پتاسیم فسفات به سایت های معتبر فروش مواد شیمیایی صنعتی مراجعه نمایید.

دی پتاسیم فسفات چیست

دی پتاسیم فسفات ماده ای نمکی است که با فرمول شیمیایی K۲HPO۴ شناخته می شود. این ماده نمک قابل حل در آب است که به دلیل داشتن هیدروژن در ساختار خود با نام پتاسیم دی هیدروژن فسفات نیز شناخته می شود. دی پتاسیم فسفات در دو گرید خوراکی و صنعتی تولید و در بازار عرضه می گردد. این ماده در صنایع غذایی و کشاورزی کارایی فراوانی دارد. این ماده با نام اختصاری DKP نیز شناخته می شود.

استفاده دارویی از دی پتاسیم فسفات

این ماده به عنوان دارو نیز کاربرد دارد. درواقع استفاده از دی پتاسیم فسفاتبه عنوان داروی ادرار آور یا ملین کاربرد دارد. در آزمایشگاه های شیمیایی برای تولید محلول های بافر نیز از این ماده استفاده می شود. گرید دارویی دی پتاسیم فسفات نسبت به سایر گرید ها از قیمت بیشتری در بازار برخوردار است.

استفاده غذایی از دی پتاسیم فسفات

این ترکیب اغلب به دلیل داشتن خواص بافری، بهبود دهندگی بافت، تثبیت کنندگی و امولسیفایری کاربرد ویژه ای در صنایع غذایی دارد. DKP به دلیل حلالیت بالا در آب به طور ویژه ای توجه صنایع غذایی را به خود جلب نموده است.

از این ماده برای کاهش سطح اسید در کالاهای فرآوری شده نیز استفاده می شود. ممانعت از انعقاد و کاربرد به عنوان تثبیت کننده در محصولات غیر لبنی از دیگر مصارف آن محسوب می شود. بعلاوه کاربرد دی پتاسیم فسفات حلالیت کلوئیدی پروتئین ها را افزایش داده و و در برابر تغییر pH یک عامل بافر کننده است.

دی پتاسیم فسفات چیست
دی پتاسیم فسفات چیست

استفاده از دی پتاسیم فسفات در کشاورزی

متغیر اصلی در خاک pH  آن است. درواقع پی اچ بر طیف وسیعی از فرآیندهای شیمیایی تاثیر گذاشته و در میزان جذب عناصر توسط گیاه تاثیر دارد.

pH مطلوب برای رشد گیاهان بین ۵.۵ تا ۷.۰ است، بنابراین برای برداشت محصول مطلوب باید به تنظیم پی اچ خاک توجه نمود. از دی پتاسیم فسفات برای تنظیم پی اچ خاک استفاده می گردد. این کود علاوه بر داشتن پتاسیم و فسفر، حلالیت بالایی هم در آب دارد. بنابراین می تواند سبب ایجاد واکنش های قلیایی در خاک شده و از اسیدی نمودن خاک ممانعت به عمل آورد.

تناسب اندام با مصرف دی پتاسیم فسفات

این محصول به عنوان یک افزودنی غذایی شناخته می شود. اما نقش آن در تولید آدنوزین تری فسفات برای فراهم نمودن انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب در رژیم های ورزشی و تناسب اندام نقش ویژه ای دارد. این ماده منبعی از پتاسیم و فسفر بوده و این از خواص بی نظیر آن محسوب می شود. فسفر باعث انقباض و بهبود عملکرد عضلات شده و بنابراین کاربرد آن در ورزشکاران اهمیت ویژه ای دارد. ترکیب فوق موجب افزایش استقامت و بهبود عضلات می گردد.

عوارض دی پتاسیم فسفات

سازمان غذا و دارو این ماده را به عنوان افزودنی غذایی بی خطر اعلام نموده است. اما در برخی موارد عوارض جانبی شناخته شده ای در استفاده طولانی مدت آن دیده شده است. درواقع استفاده از مکمل این ماده در مدت زمان طولانی موجب عدم تعادل فسفات در بدن خواهد شد. بنابراین از مصرف بیش از حد این ماده اجتناب نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا