Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
صنایع شیمیایی

سدیم دی کرومات چیست و چه مصرفی دارد؟

سدیم دی کرومات به رنگ نارنجی تا قرمز یافته می‌شود. این ماده کریستالی و معدنی است. حرارت دادن سدیم دی کرومات موجب انتشار ذرات سمی کروم خواهد شد. دی کرومات ماده‌ای به‌شدت خورنده بوده و یک عامل اکسید کننده قوی محسوب می‌گردد. از این ماده در تولید سایر ترکیبات کروم دار استفاده می‌شود. از کاربرد سدیم دی کرومات می‌توان در تصفیه فلزات، نگهدارنده های چوب، تولید رنگدانه، مواد شیمیایی و همین‌طور به‌عنوان بازدارنده خوردگی بهره برد. در کاربرد سدیم دی کرومات و سایر ترکیبات حاوی سدیم مانند کاربرد سیترات سدیم تمام جوانب ایمنی را رعایت نمایید. برای خرید این محصول به سایت های معتبر فروس مراجعه نمایید. قیمت سدیم دی کرومات با توجه به نرخ ارز و برند تجاری تولید کننده می‌تواند در بازار متفاوت باشد.

سدیم دی کرومات چیست

سدیم دی کرومات جامدی کریستالی با رنگی قرمز یا نارنجی است و بویی ندارد. این محصول می‌تواند رطوبت را جذب کرده و حلالیت بالایی هم در آب دارد. سدیم کرومات و دی کرومات از مهم‌ترین ترکیبات کروم دار محسوب شده و از آن‌ها در تولید اسیدهای کروم و رنگدانه های کروم استفاده می‌گردد. برنزه سازی چرم و کنترل خوردگی از دیگر موارد استفاده از سدیم دی کرومات است.

خواص سدیم دی کرومات

این ترکیب دارای خواص خورندگی بالایی بوده و به عنوان یک عامل اکسید کننده قوی محسوب می‌شود. کاربرد اصلی این ماده در تولید سایر ترکیبات شیمیایی کروم دار است. اسید کرومیک، کرومات پتاسیم، دی کرومات آمونیوم، استات کرومیک، کلرید کرومیک، سولفات کروم تنها بخشی از این محصولات محسوب می شوند. استفاده در گل حفاری، کاربرد به عنوان نگهدارنده چوب، تولید رنگدانه، تولید مواد شیمیایی و استفاده به‌عنوان مهار خوردگی از موارد مصرف این ترکیب محسوب می‌شوند.

تفاوت سدیم دی کرومات و پتاسیم دی کرومات

سدیم دی کرومات در واکنش پذیری و خواص فیزیکی بسیار به پتاسیم دی کرومات شباهت دارد. اما نوع سدیم در آب محلول تر از نوع پتاسیم است؛ همچنین وزن اکی والان آن کمتر است.  برای کاربرد بی کرومات سدیم و کاربرد سایر مواد شیمیایی مانند کاربرد سیترات سدیم به اطلاعات ایمنی محصول توجه نمایید.

سدیم دی کرومات چیست و چه مصرفی دارد؟
سدیم دی کرومات چیست و چه مصرفی دارد؟

تولید سدیم دی کرومات

دی کرومات سدیم از سنگ‌های معدنی حاوی اکسید کروم (III) حاصل می‌آید. جهت تولید این ماده، ابتدا سنگ معدن در دمای ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد با مخلوطی از سدیم کربنات و هوا وارد واکنش می‌گردد. حاصل این واکنش Na۲CrO۴ و کربن دی اکسید است.

در مرحله بعد، ماده حاصل در آب گرم حل می‌گردد تا ترکیبات دیگر سنگ معدن همچون آلومینیم و ترکیبات آهن که نامحلول در آب هستند، رسوب داده و حذف گردند. اسیدی کردن محلول به دست آمده با اسید سولفوریک یا دی اکسید کربن موجب ایجاد دی کرومات سدیم می گردد. در پایان فرآیند تولید، محصول حاصل شده توسط کریستالیزاسیون به صورت دی هیدرات جداسازی و خالص سازی شده و آماده عرضه می گردد.

استفاده از سدیم دی کرومات در آبکاری

در آماده سازی و اصلاح سطح فلزات جهت تولید پوشش های مقاوم از این ماده استفاده می‌گردد. این ماده در آبکاری بسیاری از فلزات پایه مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به کاربرد های دیگر این ماده اشاره شده است.

  • آبکاری تزئینی
  • کاربرد در پوشش های تبدیلی
  • استفاده به عنوان ترکیبات رنگ آمیزی فلز
  • آبکاری و پوشش دهی فلزات مختلف

مصارف سدیم دی کرومات به عنوان رنگدانه

این ماده برای تولید کرومات سرب مورد استفاده قرار می گیرد. کرومات سرب در تولید انواع رنگ، جوهرهای چاپ، رنگ کردن کاغذ و… کاربرد دارد.

ترکیبات کروم دار رنگدانه هایی را با خاصیت ضد خوردگی حاصل می آورند. این رنگدانه ها برای استفاده در رنگ های فلزات بسیار ایده آل خواهند بود.

استفاده از سدیم دی کرومات در گل حفاری

گل حفاری در استخراج چاه های نفت کاربردی ویژه دارد.  بی کرومات سدیم در تولید کرومات های محلول جهت کنترل خوردگی کارایی دارد.

لیگنوسولفات کروم به عنوان عامل ضد انعقاد عمل کرده و موجب کنترل شدن ویسکوزیته گل حفاری می شود. در تولید این ماده از کاربرد سدیم دی کرومات استفاده می‌شود. در کاربرد سدیم دی کرومات و سایر مواد شیمیایی مانند کاربرد سیترات سدیم جانب احتیاط را رعایت نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا