Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

عوارض کراتین بر کلیه ها چیست؟

عوارض کراتین بر کلیه ها با مطالعات زیادی بررسی شده و نشان داده شده است که مصرف این ماده در افراد سالم خطری نداشته ولی در افرادی که بیماری کلیوی دارند، باعث ایجاد اختلال در عملکرد کلیه ها می شود. کراتین اسید آمینه ای است که در کبد انسان و به میزان خیلی کمی در کلیه ها و پانکراس تولید می شود. وجود این ماده در گوشت و ماهی ثابت شده است. با مطالعه این مقاله نشریه جهان شیمی فیزیک به بررسی عوارض کراتین بر کلیه ها آشنا می شویم.

کراتین چیست؟

یک درصد از کل حجم خون انسان از کراتین تشکیل شده است. این ماده متشکل از سه اسید آمینه L-آرژنین، گلیسین و L-متیونین است. ۹۵ درصد از کراتین در عضلات اسکلتی و ۵ درصد در مغز ذخیره شده است. کبد، کلیه ها و پانکراس، ۱,۵ تا ۲ درصد از این ماده را تولید می کنند. سپس این ماده ذخیره می شود. کراتین با ورود به جریان خون به قسمت های مختلف بدن می رود. این ماده در عضلات به کراتین فسفات تبدیل شده و سپس کراتین فسفات تولید شده به آدنوزین تری فسفات تبدیل می شود.

کراتین جزء اصلی تشکیل دهنده مکمل های عضله ساز و نوشیدنی های انرژی زا است. نکته ای که در استفاده از مکمل های کراتین دقت کرد، مصرف آن در کنار غذاهای پروتئینی است، نه این که به جای پروتئین به کار برده شود. وظیفه کراتین، افزایش قدرت در طول تمرین بوده در صورتی که وظیفه پروتئین، ترمیم عضله بعد از تمرین است.

کراتین چیست؟
کراتین چیست؟

فواید و اثرات مثبت کراتین

تولید انرژی در بدن به واسطه کراتین به سرعت افزایش پیدا می کند. با تولید انرژی در عضلات، عملکرد بدنشان تقویت می شود. قدرت بالاتنه و پایین تنه در جوانان با مصرف کراتین بالا می رود. همچنین این ماده با افزایش فاکتورهای رشد، هایپرتروفی عضلات را تقویت می کند. این ماده به پر شدن عضلات کمک کند. زیرا کراتین فسفات زیادتر در عضلات باعث نگهداری آب بیشتر شده و عضلات بزرگتر به نظر می رسند. ریکاوری عضلات با مصرف کراتین، سریع تر خواهد بود.

عوارض کراتین بر کلیه ها

کراتین متفاوت از کراتینین است، طوری که از کراتینین به عنوان مارکری برای عملکرد کلیه ها استفاده می شود. با اندازه گیری کراتینین در خون، می توان عملکرد کلیه ها و نارسایی آن ها را بررسی کرد. بالا بودن این ماده در خون، نشان دهنده عملکرد نادرست کلیه ها و اولین نشانه از نارسایی آن ها باشد.

بین کراتین و کراتینین ارتباط وجود دارد با این که مولکول این دو با هم متفاوت است. همان طور که اشاره شد، با مصرف گوشت و یا استفاده از مکمل ها، کراتین وارد شده توسط عضلات به فسفوکراتین تبدیل می شود. در زمان نیاز به انرژی، سلول ها از گروه فسفات استفاده کرده و آدنوزین تری فسفات تولید می کنند. انرژی تولید شده سبب می شود تا ماهیچه منقبض شود. در نهایت این فرایندها، چیزی که باقی می ماند، کراتینین است که راه های در کلیه ها برای دفع آن از بدن وجود دارد.

یک فرد سالم، مقدار نرمالی از این ماده را در خون خود دارد. اما بالا بودن این ماده از سطح نرمال، نقض عملکرد کلیه ها را نشان می دهد.

مصرف طولانی مدت کراتین

با مصرف کراتین بیش از ۵ گرم در روز، مقدار آن در خون بالا می رود. اگر مقدار نرمالی از این ماده و در کوتاه مدت مصرف شود، نمی تواند عملکرد کلیه ها را دچار اختلال کند. اما افرادی با مشکلات کلیوی، در صورت مصرف بیش از اندازه از کراتین، دچار اختلالات در عملکرد این عضو بدن می شوند.

از عوارض کراتین در بدن می توان به آسیب کلیه، آسیب های کبدی، سنگ کلیه، افزایش وزن، نفخ، نگرانی های گوارشی و … را می توان نام برد. با مصرف روزانه ۲۰ گرم کراتین، وزن بین ۱ تا ۳ کیلوگرم زیاد می شود.

نحوه مصرف کراتین و پروتئین

کراتین و پروتئین هر دو به رشد ماهیچه ها در صورت استفاده از تمرینات مقاومتی کمک می کنند. شیک پروتئینی اسیدهای آمینه ای را فراهم می کند که به بسیاری از عملکردهای بدن کمک می کند و بیشتر برای ترمیم و رشد عضلات استفاده می شود. از سوی دیگر، کراتین عمدتاً برای انرژی، به ویژه در هنگام فعالیت های شدید استفاده می شود. هم کراتین و هم اسیدهای آمینه به ریکاوری عضلات بعد از ورزش کمک می کنند. کراتین پس از فعالیت بدنی، ذخایر ATP را تخلیه می کند، در حالی که اسیدهای آمینه بلوک های ساختمانی مورد نیاز برای ترمیم عضلات را فراهم می کنند. بنابراین، ترکیب کراتین با پروتئین یک انتخاب عاقلانه است. طعم آن را تغییر نمی‌دهد و ماهیچه‌های شما از مزایای آن بهره خواهند برد!

اگر به دنبال افزایش حجم عضلانی و کاهش چربی هستید، ترکیب شیک پروتئین با مکمل‌های کراتین می‌تواند مفید باشد. تحقیقات نشان می دهد که هر دو مکمل ممکن است درصد چربی بدن را کاهش دهند. پروتئین به شما کمک می کند احساس سیری کنید و اشتها را کاهش می دهد، در حالی که کراتین به سوزاندن چربی موثرتر در صورت همراه شدن با تمرینات مقاومتی کمک می کند.

برخی از افراد طعم کراتین را ناخوشایند می دانند و آن را با یک شیک پروتئینی طعم دار مخلوط می کنند تا طعم آن را پنهان کنند. این باعث لذت بیشتر و راحت تر مصرف آن می شود. مخلوط کردن کراتین و پودر پروتئین قبل از تمرین، مصرف هر دو مکمل را با هم آسان‌تر می‌کند، مخصوصاً اگر برنامه شلوغی دارید یا طعم کراتین را دوست ندارید. برای هیدراته ماندن در حین مصرف کراتین، باید روزانه حدود ۳ تا ۴ لیتر آب بنوشید. کراتین زمانی که سطح آن در بدن افزایش می یابد، آب بیشتری جذب می کند. هیدراته ماندن به عملکرد بهتر آن کمک می کند و منجر به بهبود عملکرد تمرینی می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا