تفاوت بین استیک اسید و اسید استیک گلاسیال چیست؟
تفاوت بین استیک اسید و اسید استیک گلاسیال در میزان غلظت آن ها است. به طوری که اسید استیک رقیق تر بوده و حجم بالای آب دارد در صورتی که اسید استیک گلاسیال، مقدار کمتری آب در حدود یک درصد دارد. علاوه بر غلظت، اسید استیک و اسید استیک گلاسیال در تغییر حالت از مایع به جامد، روش تولید و ماهیت مخرب با هم متفاوت هستند. فروش اسید استیک برای کاربردهای مختلف آن در صنایع شیمیایی، مواد غذایی، لاستیک و … صورت می گیرد. با مطالعه این مقاله نشریه جهان شیمی فیزیک علاوه بر تفاوت بین استیک اسید و اسید استیک گلاسیال، با خواص هر کدام به تنهایی به طور مختصر آشنا می شوید.
اسید استیک چیست؟
اسید استیک که به نام اسید اتانوئیک خوانده می شود، از گروه کربوکسیلیک اسیدها بوده و یک اسید آلی است. این اسید مایعی بی رنگ با بوی تند شبیه به سرکه بوده و آتش زا است. اسید استیک حلال پروتون دار قطبی است که به آب و اتانول شباهت دارد. اسید استیک می تواند در ترکیبات قطبی مانند نمک های معدنی و قندها و همچنین ترکیبات غیرقطبی مانند روغن ها حل شده و با بسیاری از حلال های قطبی و غیرقطبی چون آب، کلروفرم و هگزان ترکیب شود. با وجود چنین خاصیتی، از اسید استیک در صنایع بسیاری استفاده می شود.
نقطه ذوب این اسید، ۱۷ درجه سانتی گراد بوده و تجزیه آن در دماهای بالاتر از ۴۴۰ درجه سانتی گراد اتفاق می افتد. در نتیجه ی تجزیه ی این اسید، دی اکسید کربن، متان یا کتن و آب تولید می شود. دو نوع اسید استیک خشک و آبدار وجود دارد.
بیشترین خرید و فروش اسید استیک به جهت کاربرد آن در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده، افزودنی و نگهدارنده است. علاوه بر آن، از اسید استیک در تولید فیلم های عکاسی، تولید مواد معطر مصنوعی، چسب و رنگ، صنعت نفت، داروسازی، پتروشیمی، متالوژی و … استفاده می شود.
اسید استیک گلاسیال چیست؟
ماده ای بی رنگ با فرمول مولکولی CH۳COOH با نام اسید استیک گلاسیال است که توانایی جذب رطوبت را دارد. این اسید در دمای ۱۶,۵ درجه سانتی گراد منجمد شده و جامدی کریستالی را تشکیل می دهد. با این که این اسید را در دسته ی اسیدها ضعیف قرار می دهند، ولی خاصیت تخریبی زیادی دارد. به طوری که با قرار گرفتن بدن در برابر آن، بافت ها دچار آسیب شده و حتی مرگ فرد را سبب می شود. از این نوع اسید در تولید الیاف مصنوعی، متابولیزه کردن کربوهیدرات و چربی ها، تولید اسپری های پاک کننده، تهیه سرب سفید، رنگ و جوهر، بطری های نوشابه و … استفاده می شود.
تفاوت بین استیک اسید و اسید استیک گلاسیال
مهمترین تفاوت بین استیک اسید و اسید استیک گلاسیال در غلظت آن هاست. اسید استیک رقیق تر از اسید استیک گلاسیال است. یکی دیگر از تفاوت های میان این دو نوع اسید، تغییر حالت از مایع به جامد است. زیرا اسید استیک را تحت هیچ شرایطی نمی توان به جامد و کریستال تبدیل کرد. اما اسید استیک گلاسیال در دمای ۱۶,۵ درجه سانتی گراد، کریستال جامد می شود.
اسید استیک گلاسیال در آزمایشگاه تولید شده ولی اسید استیک به طور طبیعی در گیاهان و برخی از موجودات زنده یافت می شود. فرایندی که برای تولید اسید استیک گلاسیال به کار برده می شود، stalactite بوده ولی روش تولید اسید استیک، یونیزه کردن متانول و … است.
برخورد اسید استیک گلاسیال با چشم، بینی و پوست، باعث ایجاد اثرات مخربی می شود در صورتی که از اسید استیک به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی استفاده می شود. حتی در تولید محصولات خانگی چون ترشی ها، اسید استیک به کار می رود.
خرید و فروش اسید استیک و اسید استیک گلاسیال، توسط شرکت های مختلف داخلی و خارجی صورت می گیرد. برای تهیه ی این محصولات با کیفیت و قیمت مناسب، از مراکز خرید معتبر استفاده کنید.