درمان درد پستان ها در طب سنتی | علت درد پستان ها چیست؟
امروز در این مطلب از نشریه الکترونیکی جهان شیمی فیزیک قصد داریم تا شما را با درمان درد پستان ها در طب سنتی آشنا کنیم. درد پستان ها یکی از دردهای رایجی است که معمولا در دوران قاعدگی و دوران بلوغ برای زنان رخ می دهد. البته در مواردی ممکن است درد پستان ها خبر از یک بیماری جدی داشته باشد. در این مطلب تمامی آنچه که لازم است در رابطه با درد پستان ها بدانید را به شما آموخته ایم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
لازم به ذکر است شما در نشریه ی الکترونیکی جهان شیمی فیزیک می توانید اطلاعات بسیار کامل و مفیدی در رابطه با انواع داروها به دست آورید. کافی است در کادر جستجو که در قسمت سمت چپ و بالای صفحه ی اصلی سایت قرار گرفته است، نام داروی خود را وارد کرده و مقالات مربوط به آن را بخوانید. اگر به دنبال اطلاعات دارویی خاص هستید و مطلبی در رابطه با آن در سایت ما نیست، لطفا در قسمت بیان دیدگاه ها عنوان کرده تا مقاله ی کاملی در رابطه با آن برای شما قرار دهیم.
برای مثال خواندن مطلبی در رابطه با تاری دید را به شما پیشنهاد می کنیم. برای مطالعه ی این مقاله ی ارزشمند اینجا کلیک کنید.
درد پستان ها چیست
حساسیت به لمس یا درد در قسمت سینه زنان، به درد پستان ها معروف است. این عارضه می تواند ناراحتی زیادی برای زنان ایجاد کند. به خصوص حرکت کردن، یا حتی لمس لباس می تواند برای زنان آزار دهنده شود. در این شرایط سینه ها سنگین می شوند و هر گونه تماس و لمس با آن ها می تواند بسیار دردناک و آزار دهنده شود.
معمولا درد پستان ها در دوران نزدیک به قاعدگی، در طول دوران قاعدگی و همچنین در زمان بارداری و شیردهی احساس می شود. جالب است بدانید این درد حتی در زمان یائسگی نیز زنان را به خود درگیر می کند. از جمله دلایلی که می تواند سبب بروز درد پستان ها شود، تغییرات هورمونی بدن زنان است. در تمامی مواردی که نام برده شد، تغییرات هورمونی می تواند زنان را دچار درد غیر قابل تحمل در ناحیه سینه کند.
البته به جز تغییرات هورمونی، دلایل دیگری نیز می تواند سبب بروز این درد در زنان شود. وجود کیست سینه، رژیم غذایی نامناسب، دردهای مربوط به شانه و عضلات، احتقان و گرفتگی در سینه، مصرف برخی داروهای خاص، سیگار کشیدن، استفاده از سینه بند نامناسب، سرطان سینه و اضافه وزن می توانند از جمله دلایل بروز درد پستان ها باشند.
بسیاری از زنان زمانی که با این درد مواجه می شوند، بدون اینکه درمان خاصی برای آن انجام دهند، متوحه می شوند که این درد خود به خود از بین رفته است. با این حال ممکن است درد در پستان طولانی و غیر قابل تحمل شود. از همین رو، نیاز است تا از راه حل های خانگی درمان این درد استفاده کنید.
درمان درد پستان ها در طب سنتی
بسیاری از راه های درمان خانگی، از طب سنتی نشات گرفته اند. طب سنتی مخالف استفاده از هر گونه داروی شیمیایی و عمل جراحی است. این طب سعی می کند با راه حل های فیزیکی و داروهای گیاهی، عارضه ایجاد شده در بدن را دفع کند. در این قسمت از مقاله، برخی از راه حل هایی که برای درمان درد پستان ها در طب سنتی پیشنهاد شده است را برای شما نوشته ایم:
ماساژ
در اکثر مواقع، درد پستان ها با ماساژ قفسه سینه و قسمت بالایی بدن رفع می شود. این قسمت از بدن ممکن است بر اثر عوامل مختلف مثل ورزش های سنگین یا سرد و گرم شدن هوا، دچار اسپاسم یا گرفتگی عضلانی شده باشد. همین موضوع می توان درد پستان ها را به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی یکی از بهترین درمان ها، ماساژ است. ماساژ سبب افزایش گردش خون در ناحیه مورد نظر شده و به این ترتیب درد و حساسیت این قسمت از بین می رود. همچنین این روش درمانی سبب می شود تا حبس مایع در این نقطه کنترل شود و ناراحتی و درد بیشتر کاهش یابد. به این منظور می توانید به روش زیر عمل کنید:
۱. مقداری روغن زیتون یا نارگیل گرم را روی سینه ها استعمال کنید.
۲. به آرامی یکی از سینه ها را با حرکات رو به بالا و سپس به صورت دایره ای ماساژ بدهید.
۳. ماساژ را روی سینه ی دیگر با الگوی مشابه تکرار کنید.
۴. این روش درمانی را ۲ تا ۳ بار در روز انجام دهید تا این اختلال در شما بهبود یابد.
ماساژ باید با ملایمت انجام شود، هر گونه فشار و کشیدگی سبب آسیب به بافت همبند سینه شده و درد شما را بیشتر می کند.
استفاده از کیسه ی یخ
یکی از راه های درمانی توصیه شده برای درمان درد پستان ها در طب سنتی، استفاده از کیسه یخ است. کیسه یخ دردهای ناشی از آسیب یا کیست سینه را تسکین می دهد. این کار سبب می شود تا عصب های ناحیه سینه بی حس شده و پیام درد را به مغز منتقل نکنند. به این منظور به شیوه زیر عمل کنید:
۱. چند تکه یخ را لای یک تکه پارچه ی پنبه ای بگذارید.
۲. سپس کیسه ی یخ آماده شده را روی ناحیه ی دردناک قرار دهید، از جمله زیر پستان، در سمت راست یا چپ آن.
۳. اجازه بدهید کیسه ی یخ بماند تا زمانی که به طور کامل ذوب شود.
۴. این روش درمانی را ۳ بار در روز تکرار کنید تا درد و حساسیت به لمس در سینه را تسکین بدهید.
حتما دقت کنید که یخ نباید به صورت مستقیم روی سینه شما قرار بگیرد. برای این کار حتما یخ را درون پارچه بپیچید یا از کیسه های آب سرد استفاده کنید.
کمپرس گرم برای درمان درد پستان ها در طب سنتی
استفاده از کمپرس گرم یا دوش آب گرم، به تسکین درد پستان ها کمک می کند. تجربه ثابت کرده که استفاده از کمپرس گرم، یکی از بهترین راه حل ها برای درمان درد پستان ها در طب سنتی است. این روش به افزایش گردش خون در سینه ها و رفع گرفتگی عضلات در این قسمت کمک شایانی می کند. به این منظور، به روش زیر عمل کنید:
۱. یک حوله ی دستی را در یک کاسه آب گرم خیس کنید و آب اضافی آن را با فشار خارج کنید.
۲. حوله ی گرم و مرطوب را روی منطقه ی آسیب دیده قرار دهید.
۳. اجازه بدهید بماند تا زمانی که خنک شود.
۴. این کار را ۳ یا ۴ بار پشت سر هم انجام بدهید.
۵. برای از بین بردن حساسیت و درد در این ناحیه، این روش درمانی را ۲ تا ۳ بار در روز تکرار کنید.
استفاده از سینه بند مناسب
بسیاری از زنان از سینه بند یا سوتین مناسبی برای خود استفاده نمی کنند. اگر سایز سوتین مناسب سایز سینه شما نباشد، می تواند درد پستان ها را به ارمغان بیاورد. حتما سایز سینه خود را دقیق پیدا کنید و به هیچ وجه از سوتین های تنگ استفاده نکنید. استفاده از سوتین های فنردار برای مدت طولانی توصیه نمی شود. بهتر است در هنگام ورزش از نیم تنه های ورزشی استفاده کنید تا سینه شما را ثابت نگه دارد و با انجام حرکات پرشی و کششی، سینه شما کشیده نشود.
اگه سینه های بزرگ و افتاده ای دارید، در هنگام خواب حتما سوتین داشته باشید تا بافت سینه شما با حرکت در خواب کشیده نشود. از سوتین هایی استفاده کنید که کاپ آن ها کاملا اندازه سینه شما باشد. سوتین های قدیمی که هیچگونه محافظت و حمایتی برای سینه ندارند را دور بریزید.
روغن پامچال شب
گیاه پامچال شب، حاوی ماده ای به نام لینولئیک اسید است که سبب کاهش حساسیت سینه نسبت به تغییرات هورمونی می شود. اگر دچار درد پستان ها در روزهای قبل از قاعدگی شده اید، می توانید از این روغن برای درمان درد پستان ها در طب سنتی استفاده کنید. به این منظور به روش زیر عمل کنید:
روغن پامچال شب را در منطقه ی آسیب دیده و اطراف زیر بغلتان بمالید. سینه ها را با حرکات رو به بالا و دایره ای خیلی آرام ماساژ بدهید. برای رسیدن به بهترین نتایج ممکن، دو بار در روز این روش درمانی را تکرار کنید.
شما همچنین می توانید ۵۰۰ میلی گرم عصاره ی استاندارد روغن پامچال را روزانه به مدت حدود ۳ ماه مصرف کنید. البته فراموش نکنید که پیش از این کار حتما با پزشکتان مشورت کنید.
حتما توجه کنید که زنان باردار و زنانی که دچار بیماری صرع هستند، نباید از این روغن استفاده کنند.
روغن کرچک برای درمان درد پستان ها در طب سنتی
وجود اسید ریسینولئیک در روغن کرچک، می تواند درد و التهاب سینه ها را از بین ببرد. با استفاده از این روغن، حساسیت و درد در پستان های شما رفع خواهد شد. این روغن سبب التیام عصب ها و افزایش گردش خون در بافت سینه می شود. به این منظور، به شرح زیر عمل کنید:
– ۱ قاشق غذاخوری روغن کرچک را با ۲ قاشق غذاخوری از هر روغن سبک تری مانند روغن زیتون مخلوط کنید.
– ترکیب به دست آمده را روی سینه ی حساس به لمس ماساژ بدهید.
– سپس یک پارچه ی گرم را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی سینه هایتان قرار بدهید.
– در نهایت روغن را با آب گرم شستشو دهید.
– این روش درمانی را یک بار در روز انجام دهید تا به مرور از میزان حساسیت و درد سینه کاسته شود.
قاصدک برای درمان درد پستان ها در طب سنتی
گیاه قاصدک علاوه بر زیبایی ای که دارد، به عنوان دارو نیز در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه سبب کاهش درد و حساسیت در سینه ها می شود. از آنجایی که قاصدک یک گیاه ادرارآور است، می تواند آب اضافی بدن و سینه ها را دفع کند. از همین رو، مصرف قاصدک به روشی برای درمان درد پستان ها در طب سنتی معروف شده است. به این منظور به شرح زیر عمل کنید:
– ۱ قاشق چای خوری ریشه ی قاصدک خشک را در یک فنجان آب به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت پایین بگذارید تا آرام بجوشد. سپس ترکیب را صاف کنید و کمی عسل به آن بیفزایید. هر روز ۳ فنجان از این چای گیاهی را بنوشید.
– همچنین می توانید این گیاه را به صورت مکمل مصرف کنید، اما پیش از این کار حتما با پزشکتان مشورت کنید.
ویتامین E
این ویتامین برای درمان حساسیت به لمس سینه ها مفید است. مصرف ویتامین ای، منجر به تنظیم هورمون های بدن می شود. از همین رو، می تواند حساسیت های پیش از قاعدگی را درمان کند. شما می توانید از روغن ویتامین ای برای رفع درد پستان ها استفاده کنید. به این منظور به شرح زیر عمل کنید:
– از روغن ویتامین E برای ماساژ سینه ها استفاده کنید. شما می توانید این کار را به آرامی و چند بار در روز انجام بدهید.
– غذاهای غنی از ویتامین E بخورید، از جمله تخمه آفتابگردان، بادام، روغن زیتون، اسفناج، آووکادو، تربچه، برگ چغندر و خردل چینی.
– شما می توانید دوز روزانه ی ۲۰۰ تا ۴۰۰ واحد بین المللی از ویتامین E را برای جلوگیری از درد سینه و حساسیت به لمس در طول قاعدگی مصرف کنید. اما حتما برای اطلاع از دوز مناسب خودتان، با پزشک مشورت کنید.
کلم برگ
گیاه کلم برگ به کاهش تورم و حساسیت سینه ها کمک می کند. این گیاه ترکیبات گوگردی دارد که التهاب را برطرف می کند. برای درمان درد پستان ها در طب سنتی با گیاه کلم برگ، به شرح زیر عمل کنید:
– ۲ یا ۳ برگ کلم را در یک کاسه آب گرم بگذارید و اجازه بدهید به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بمانند تا گرم شوند.
– یکی از برگ ها را بردارید و آن را دور سینه ی دچار حساسیت و درد قرار بدهید.
– وقتی برگ به درجه حرارت اتاق رسید، آن را با یک برگ جدید جایگزین کنید.
– این روش درمانی را دو یا سه بار در روز انجام دهید تا حساسیت پستان را تسکین بدهد.
قرص های جلوگیری از بارداری
داروهایی که برای جلوگیری از بارداری مورد استفاده قرار می گیرند، همگی حاوی هورمون هستند. از همین رو، مصرف آن ها می تواند سبب بروز تغییرات هورمونی جدی در بدن شما شود. این موضوع منجر به حساسیت و درد پستان ها می شود. در صورتی که بعد از مصرف قرص های ضد بارداری، دچار درد در قسمت پستان شدید، حتما به پزشک اطلاع دهید. ممکن است در این شرایط شاید پزشک داروی شما را تغییر دهد. در مواردی نیز تنها دوز دارو برای شما تغییر می کند.
راه حل های خانگی برای درد پستان ها در طب سنتی
شما می توانید از روش های دیگر درمان در پستان ها در طب سنتی بهره بگیرید. یکی از این روش ها، تمرینات سبک شنا و یوگا است. این تمرینات، جریان لنفاوی را در بدن شما بهبود بخشیده و به کاهش درد کمک می کند. همچنین سبب کاهش حاسیت سینه ها و باز شدن گره های لنفاوی که بر اثر تغییرات هورمونی ایجاد شده اند، می شود.
از مصرف مواد غذایی ای مانند قهوه، کولا، چای، ماءالشعیر، موز، شکلات، پنیر، کره ی بادام زمینی، قارچ و ترشی خودداری کنید.
مصرف نمک را کاهش دهید چرا که سبب احتباس مایعات در بدنبه خصوص در سینه ها خواهد شد.
کاهش وزن می تواند سبب کاهش درد و حساسیت به لمس در پستان شود.
از دمنوش های آرامبخش برای کنترل استرس و اضطراب خود بهره بگیرید.
دو یا سه بار در روز، چای زنجبیل یا چای رازیانه مصرف کنید.
مصرف زیاد آب و سبزیجاتی که دارای آنتی اکسیدان هستند، دردهای شما را تا حد زیادی کاهش خواهند داد.