Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست

در این مطلب از نشریه الکترونیکی جهان شیمی فزیک قصد داریم تا شما را با بیماری عرق سوز شدن، دلایل و درمان های فوری و خانگی آن آشنا کنیم. همه ما دست کم یک بار به عرق سوز شدن دچار شده ایم. این معضل بسیار آزاردهنده است و فرقی نمی کند که در چه فصلی اتفاق بیوفتد؛ به هر حال عوارض آن بسیار ناراحت کننده است. معمولا عرق سوز شدن را با روش های خانگی می توان درمان کرد. هر فردی با توجه به فرهنگ و خطه ای که در آن زندگی می کند، یک روش برای خلاصی از شر عرق سوز شدن انتخاب کرده و استفاده می کند. در این مطلب راه حل های خانگی زیادی را به شما آموزش داده ایم که با استفاده از آن ها می توانید به راحتی این معضل را برطرف سازید. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

لازم به ذکر است شما در نشریه ی الکترونیکی جهان شیمی فیزیک می توانید اطلاعات بسیار کامل و مفیدی در رابطه با انواع داروها به دست آورید. کافی است در کادر جستجو که در قسمت سمت چپ و بالای صفحه ی اصلی سایت قرار گرفته است، نام داروی خود را وارد کرده و مقالات مربوط به آن را بخوانید. اگر به دنبال اطلاعات دارویی خاص هستید و مطلبی در رابطه با آن در سایت ما نیست، لطفا در قسمت بیان دیدگاه ها عنوان کرده تا مقاله ی کاملی در رابطه با آن برای شما قرار دهیم.

برای مثال خواندن مطلبی در رابطه با افتادگی مثانه را به شما پیشنهاد می کنیم. برای مطالعه ی این مقاله ی ارزشمند اینجا کلیک کنید.

عرق سوز شدن چیست

یکی از مشکلات پوستی که در اثر گرما و یا ساییده شدن برای افراد ایجاد می شود، عرق سوز شدن است. عرق سوز شدن بیشتر به دلیل مسدود شدن غدد عرقی ایجاد می شود. زمانی که راه خروجی این غدد مسدود شود و عرق تولید شده نتواند به سطح پوست برسد، عارضه عرق سوزی ایجاد می شود. در این شرایط، عرق تبخیر نمی شود و مشکلاتی چون حساسیت های پوستی برای فرد ایجاد می کند.

در زبان علمی به عرق سوز شدن میلاریا می گویند. این عارضه بسیار دردناک و اذیت کننده است و می تواند فعالیت های روزانه فرد را تحت تاثیر قرار دهد. عارضه میلاریا منجر به التهاب، تاول، قرمزی، خارش و سوزش در ناحیه های خاصی از بدن می شود.

دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست
دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست

فرآیند عرق سوز شدن

یکی از مهم ترین پدیده هایی که در بدن باید به درست انجام شدن آن دقت کرد، فرآیند تعریق است. این فرآیند در حفظ سلامتی بدن بسیار موثر است. بسیاری از مواد مضر و ضایعات بدن توسط تعریق دفع می شود. در نتیجه اگر این فرآیند به درستی انجام نشود، می تواند بدن را در دردسر بزگی بیاندازد. عرق کردن بدن را در برابر عفونت ها، مواد شیمیایی و اشعه فرابنفش محافظت می کند. همچنین دمای بدن توسط تعریق کنترل می شود.

غذه های عرقی در قسمت های مختلف بدن قرار دارند. این غده ها را می توان در قسمت هایی چون زیر بغل، کشاله ران، زیر سینه و … قرار دارند. غدد عرقی در لایه درم پوست یا لایه های عمیق تر آن قرار دارند. زمانی که عرق می کنیم، قطرات عرق از طریق مجاری مخصوصی به خارج از پوست می ریزند. اگر این قطرات زیر لایه های پوستی باقی بمانند، عارضه عرق سوزی اتفاق می افتد. در این هنگام لایه های پوستی روی هم ساییده می شوند و احساس سوزش یا خارش پدید می آید. عرق سوز شدن قرمزی و التهاباتی روی پوست باقی می گذارد.

این عارضه مسری نیست و تنها خود فرد با آن دست و پنجه نرم می کند. ساییده شدن پوست در محل مسدود شدن غدد عرقی، معمولا بر اثر رطوبت و گرما اتفاق می افتد و محل را برای رشد باکتری ها و قارچ ها و مخمرها آماده می کند. به جز ناخن ها و کانال، تقریبا تمام قسمت های بدن می تواند دچار عرق سوز شدن بشوند.

چه کسانی مستعد عرق سوز شدن هستند

معمولا برخی از افراد بیشتر از سایرین در معرض عرق سوز شدن قرار می گیرند. از جمله این افراد می توان به لیست زیر اشاره کرد:

افراد با اضافه وزن

کسانی که چاقی مفرط دارند

افرادی که فعالیت های فیزیکی سنگین انجام می دهند

ورزشکاران حرفه ای

کودکان و نوزادان به دلیل عدم رشد کامل غدد عرقی و پوست حساس تر

در برخی موارد فرد تعریق زیادی دارد که به دلیل هوای گرم یا فعالیت سنگین نیست، این مشکل از نظر پزشکی هیپرهیدروزیس نام دارد.

دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست
دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست

دلایل عرق سوز شدن

در صورتی که هوا گرم نیست و فعالیت سنگین ندارید، ممکن است به یکی از دلایل زیر دچار عرق سوز شدن شوید:

مصرف داروهای کنترل بارداری

یائسگی

مصرف داروهای هورمونی

دیابت

کمبود قند خون

پرکاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم

مصرف داروهای ضد افسردگی

اضطراب و استرس

مصرف داروهای میگرن

داشتن سابقه هیپرهیدروز

مصرف دیافروتیک‌ ها

ممکن است این مشکل ارثی باشد.

پیشگیری از عرق سوز شدن

قسمت های از بدن مانند کشاله ران، وسط سینه، زیر سینه و اطراف آلت تناسلی، می تواند دچار عرق سوز شدن شود. بهتر است تا راه حل هایی را یاد بگیریم تا بتوانیم از عرق سوز شدن بدن جلوگیری کنیم. اولین نکته این است که وزن خود را کنترل کنید. وزن اضافه سبب سایش اعضای بدن به همدیگر و لباس می شود. همین موضوع می تواند بر بسته شدن راه خروج عرق در بدن تاثیر داشته باشد. بهتر است تا در وهله اول تلاش کنید وزن خود را کم کنید. این موضوع به کاهش عرق سوز شدن شما کمک می کند.

یکی دیگر از عوامل عرق سوختگی، فعالیت های سنگین و ورزش های سنگین است. بهتر است در حین انجام این فعالیت ها، لباس های آزاد و نخی بپوشید. پوشیدن لباس های پلاستیکی می تواند سبب افزایش عرق سوز شدن شود. منافذ باز لباس شما سبب می شود تا عرق به راحتی از زیر پوست خارج شود.

یکی از راه های پیشگیری از عرق سوز شدن، نوشیدن آب کافی است. آب خوردن سبب می شود تا مواد زائد بدن از طریق ادرار دفع شوند و تعریق کاهش پیدا کند.

دوش گرفتن روزانه تا حد زیادی به رفع این مشکل کمک می کند. این راه حل به درد کسانی می خورد که تعرق بدنشان بسیار زیاد است. شما می توانید هنگام دوش گرفتن از لایه بردارهای پوستی استفاده کنید تا گرفتگی منافذ پوست از بین برود و در کار غدد عرقی خللی ایجاد نشود.

اپیلاسیون و شیو کردن موهای زائد به خصوص در ناحیه تناسلی تا حد زیادی عرق سوز شدن را کاهش می دهد. موهای زائد عامل رشد باکتری ها و قارچ ها هستند.

دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست
دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست

درمان فوری عرق سوز شدن

عرق سوز شدن را می توان به روش های زیر درمان کرد:

داروهای ضد التهاب

استفاده از داروهای موضعی ضد التهاب مثل کورتون های ضعیف و شوینده های ملایم برای درمان عرق سوز شدن در میان مردم رایج است.

پماد برای عرق سوز شدن

چند پماد و پودر وجود دارد که می توانید از آن ها برای درمان عرق سوز شدن استفاده کنید:

پماد زینک اکساید

پودر تالک

پماد ضد سایش پوست

استفاده از آلومینیوم سولفات

درمان‌ خانگی عرق سوز شدن

تغذیه نقش مهمی در کاهش عرق سوز شدن دارد. شاید برای شما عجیب باشد اما مواد غذایی بر روی نوع عرق شما تاثیر گذارند. برای مثال بهتر است از ترکیب غذاهایی که طبع سرد و گرم دارند استفاده کنید. در فصل‌های گرم سال که افراد بیشتری به عرق سوز شدن مبتلا می‌شوند بهتر است غذاهایی با طبع گرم مثل گوشت قرمز، زنجبیل و دارچین باید کمتر از سایر غذاها مصرف شوند.  به جای این نوع غذاهای می توانید از غذاهایی با طبع سرد مثل از انواع سالادها، میوه‌ ها و سبزیجات تازه استفاده کنید.

استفاده از کمپرس آب سرد

کمپرس آب سرد یکی از راه های مهم برای کاهش التهاب و خارش ‌های پوستی به شمار می رود. اگر کیسه آب سرد دارید از آن استفاده کنید. در غیر این صورت می توانید تکه‌ های یخ را درون نایلون یا پارچه قرار داده و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده بگذارید.

اگر میزان عرق سوز شدن شما شدید است، می توانید این کار را به صورت روزانه تکرار کنید. البته حواستان باشد خود یخ نیز می تواند برای پوست آسیب زا باشد. بهتر است مدت زمان تماس یخ با پوست کم باشد. همچنین یخ نباید به صورت مستقیم با پوست در تماس باشد.  در صورتی که استفاده از یخ برای شما دشوار است، از پارچه نخی که آب سرد از آن چلانده شده باشد استفاده کنید. اگر ناحیه عرق سوز شده را هر ۶ ساعت یک بار با آب سرد بشویید برای شما بسیار مفید خواهد بود.

جوش شیرین

این ماده یکی از مهم ترین لایه بردارهای پوستی به شمار می رود. جوش شیرین همچنین آلودگی‌ هایی که منجر به بسته شدن منافذ پوست می‌ شوند را نابود کند. برای استفاده از فواید آن، جوش شیرین را با آب سرد مخلوط کنید. در مرحله بعد با کمک یک تکه پنبه یا پارچه آن را روی ناحیه عرق سوز شده بزنید. اگر عرق سوختگی شما زیاد است، این کار را هر روز انجام دهید.

آلوئه ورا

این گیاه یکی از بهترین درمان ها برای آفتاب سوختگی ها و رفع التهابات پوستی است. این گیاه خاصیت ضد التهابی و خنک کننده دارد. در نتیجه می تواند برای عرق سوز شدن بسیار مفید باشد. برای استفاده از آلوئه ورا باید ژل درون آن را خالی کنید و درون مخلوط کن بریزید تا کاملا مایع شود. بعد مایع به دست آمده را به مدت ۲۰ دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده بگذارید و سپش با آب سرد، آبکشی کنید.

دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست
دارو و درمان فوری و خانگی عرق سوز شدن | علت عرق سوز شدن چیست

خیار

این میوه همیشه به عنوان یک ماده ضد التهاب برای رفع مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. برای این کار می توانید از حلقه های نازک خیار برای روی ناحیه ای که عرق سوز شده است استفاده کنید. اگر عرق سوز شدن پوست شما شدید است، می توانید خیارها را با آب سرد و کمی آب لیمو مخلوط کنید و روزی سه بار به مدت ۱۰ دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده قرار دهید.

گلاب

این مایع خوشبو از گذشته های بسیار دور برای حفظ شادابی و تنظیم چربی پوست مورد استفاده قرار می گرفت. شما می توانید برای از بین بردن عرق سوز شدن پوست خود از ترکیب گلاب یخ زده همراه با عسل و آب سرد استفاده کنید. این ترکیب pH پوست شما را تنظیم کرده و به خروج بهتر عرق کمک می کند.

ماست

این ماده خوراکی یکی مواد ضد قارچ، ضد التهاب و ضد میکروبی دارد. ماست می تواند قرمزی، التهاب، خارش و سوزش ناحیه عرق سوز شده را برطرف کند. شما می توانید ماست را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه مورد نظر قرار دهید و بعد آن را با آب سرد آبکشی نمایید.

سیب زمینی

برای از بین بردن التهابات پوستی می توانید از سیب زمینی نیز استفاده کنید. شما می توانید برش های سیب زمینی را روی ناحیه عرق سوز شده بگذارید و برای مدت ۱۰ دقیقه روی آن ناحیه بمانند.

آرد نخودچی

برای رفع التهاب ناحیه عرق سوز شده می توانید آرد نخودچی را با مقداری آب مخلوط کنید تا ماده ‌ای خمیری شکل حاصل شود. این خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه‌ عرق سوز شده قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا