پلی الکترولیت آنیونی چیست و چه کاربردی دارد؟

پلی الکترولیتها یا کمک منعقد کنندهها محصولاتی پرکاربرد در صنع هستند. استفاده از پلی الکترولیت ها به ویژه در صنعت آب و فاضلاب جهت تکمیل فرآیند لخته سازی مورد استفاده قرار می گیرد. انواع پلی الکترولیت ها در صنعت تولید و برای استفاده عرضه می گردند. فلوکولانت ها در انواع پلی الکترولیت آنیونی، کاتیونی و نانیونی (غیریونی) موجود بوده و قابل تهیه هستند. انواع پلی الکترولیت آنیونی دارای بار الکتریکی منفی هستند. از کاربرد پلی الکترولیت آنیونی در خنثی سازی محلول هایی با ذرات با بار الکتریکی مثبت استفاده می شود. خرید و فروش پلی الکترولیت ها در بازار به دلیل استفاده های متعدد بسیار صورت می پذیرد. قیمت پلی الکترولیت آنیونی تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون کیفیت و گرید تولید شده آن قرار دارد. برای خرید انواع پلی الکترولیت می توان به سایت های معتبر فروش مواد شیمیایی مراجعه نمایید.
پلی الکترولیت چیست
پلی الکترولیت ها ترکیباتی شیمیایی و بسیار پرکاربرد هستند. استفاده از این پلیمر ها در صنعت تصفیه آب و فاضلاب و همین طور تصفیه پساب ها صورت می پذیرد. در روش های مدرن تصفیه پساب جهت برگشت دوباره آب در کارخانجات و صنایع از کمک مواد شیمیایی استفاده می شود که پلی الکترولیت ها از جمله این مواد محسوب می شوند.
پلی الکترولیت یا فلوکولانت ها از زنجیره های پلیمری و گروه های فعال تشکیل شده اند. این ترکیبات پس از حل شدن در آب با ذرات معلق آب واکنش داده و تعداد بسیار زیادی از ذراتی که در آب و پساب ها به صورت کلوئید هستند را کاهش می دهند. این ترکیبات در کنار هم مانند یک آهنربا نگه داشته شده و سبب جذب آن ها می گردند.
استفاده از پلی الکترولیت آنیونی و کاتیونی موجب می شود که فلوک ها به هم متصل شده و وزن بیشتری در مقایسه با قبل پیدا کنند. در نتیجه لخته ها به دلیل سنگین بودن وزن سریع ته نشین خواهند شد. مواد ته نشین شده و رسوبات در کف مخزن ها جمع و از آب حذف خواهند شد. به این صورت آب تصفیه شده و دوباره قابل استفاده خواهد شد. فروش پلی الکترولیت در انواع مختلف در سایت ها و مراکز معتبر صورت می پذیرد.
انواع پلی الکترولیت ها
فلوکولانت ها یا پلی الکترولیت ها را می توان بر اساس نوع بار الکتریکی به سه دسته تقسیم بندی نمود.
- پلی الکترولیت آنیونی
- پلی الکترولیت کاتیونی
- پلی الکترولیت های غیریونی
پلی الکترولیت آنیونی چیست
وقتی نوعی از فلوکولانت یا کمک منعقد کننده از قابلیت یونیزاسیون با بار منفی برخوردار باشد به طوری که برآیند بار کل آن منفی شود، به آن پلی الکترولیت آنیونی گفته می شود. ترکیبات فوق پلیمرهایی خطی بوده و در آب محلول هستند. این ترکیبات به شکل پودری سفید رنگ در دسترس قرار دارند. این ترکیبات در حلال های آلیفاتیک، بنزن، اتر و استون حل نمی شوند. کربوکسیلات ها، فسفات ها و سولفونات سه گروه آنیونی مهم الکترولیت آنیونی محسوب می شوند.
تفاوت پلی الکترولیت آنیونی و کاتیونی
تفاوت عمده این انواع پلی الکتررولیت ها در بار الکتریکی است که حمل می کنند. فولوکولانت های آنیونی بار منفی را حمل کرده و فولوکولانت های کاتیونی حامل بار الکتریکی مثبت هستند. بنابراین تفاوت در بار الکتریکی از مهم ترین تفاوت های این دو نوع فلوکولانت بوده و سبب به وجود آمدن خواص متفاوتی در آن ها شده است. در نهایت نتیجه کارکرد این دو ماده با همدیگر متفاوت خواهد بود.
موارد استفاده از پلی الکترولیت آنیونی
پلی الکترولیت آنیونی به عنوان لخته ساز، عامل کنترل رئولوژی و چسب کاربرد گسترده ای دارند. بعلاوه این مواد پلیمری را می توان در تصفیه پسابهای شهری و پساب های صنایع مورد استفاده قرار داد. بازیافت روغن، حذف رنگ و تولید کاغذ از دیگر موارد مصرف این پلی الکترولیت محسوب می شود. فروش پلی الکترولیت آنیونی و کاتیونی در بازار صنعتی بسیار صورت می پذیرد.