معجزه درمان خانگی رفع بوی بد دهان برای همیشه | داروی رفع بوی بد دهان
بوی بد دهان یک مشکل بسیار رایج در بین افراد است و دلایل مختلفی دارد. برخی افراد به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان از بوی بد دهان رنج می برند. با این حال، ممکن است یک بیماری زمینه ای مانند عفونت گلو، بینی، ریه، سینوزیت، برونشیت یا دیابت دلیل اصلی آن باشد.
بوی بد دهان یا همان چیزی که متخصصان دندانپزشکی آن را هالیتوزیس می نامند، معمولا از باکتری های موجود در دهان شما ناشی می شود. به طور خاص این بوی نامطلوب فراتر از عوامل موقت شناخته شده مانند پیاز یا ماهی تن است و اغلب ناشی از پلاک – لایه چسبنده باکتری و قندی که پس از خوردن غذا روی دندانهایتان تشکیل میشود، است. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک به دلایل بوی بد دهان و درمان خانگی بوی بد دهان می پردازیم لطفا همراه ما باشید.
دلایل بوی بد دهان
عادات غذایی و مشکلات گوارشی
غذاهایی که می خوریم نقش زیادی در سلامت دهان و دندان ما دارند، از جمله بوی نفس ما. غذاهایی مانند پیاز، سیر، ادویه جات، ترشی و برخی سبزیجات می توانند بوی قوی در دهان شما ایجاد کنند. علاوه بر این، مشکلات گوارشی از جمله اختلالات روده و رفلاکس اسید ممکن است منجر هالیتوزیس به شوند.
بهداشت دندان
بهداشت نامناسب دهان یکی از علل مهم بد بویی دهان است. هالیتوزیس یک پیامد معمول از بقایای مواد غذایی و پلاک های دندانی باکتریایی است که از سطح دندان ها و زبان پاک نشده اند. باکتری های دهان نه تنها بوی بد ایجاد می کنند، بلکه می توانند منجر به حفره های دندانی، بیماری لثه و سایر مشکلات دهان شوند.
خشکی دهان
خشکی دهان می تواند ناشی از کم آبی بدن، مصرف برخی داروها، سیگار کشیدن و برخی بیماری ها باشد. به طور طبیعی، بزاق به شستن ذرات غذای بدبو و باکتری هایی که در ایجاد بو نقش دارند، کمک می کند. بنابراین، اگر جریان بزاق کافی ندارید، ممکن است در نهایت باعث هالیتوزیس شود.
تنباکو و الکل
الکل می تواند منجر به تولید کمتر بزاق شود که به نوبه خود می تواند منجر به خشکی دهان و هالیتوزیس شود. علاوه بر این، فرآورده های تنباکو می توانند منجر به ایجاد بوی نامطبوع در دهان و بسیاری از دیگر مشکلات سلامتی مانند بیماری لثه و سرطان ریه شوند.
رژیم های کراش
رژیم های غذایی سخت، از جمله ناشتا بودن یا مصرف مقدار کم کربوهیدرات، به دلیل تولید کتون های با بوی قوی در بدن، میتوانند باعث بد بویی دهان شوند.
بیماری های دهان، بینی و گلو
گاهی اوقات، سنگ های کوچک پوشیده از باکتری روی لوزه های پشت گلو تشکیل شده و بوی بدی ایجاد می کنند. همچنین عفونت یا التهاب در بینی، گلو یا سینوس ها می تواند باعث هالیتوزیس شود.
بیماری ها
برخی از بیماری های مزمن مانند دیابت، سرطان های مختلف یا نارسایی کلیه و کبد می توانند منجر به هالیتوزیس شوند.
بوی بد دهان ناشی از معده
اگرچه شرایط داخل دهان می تواند حدود ۶۰٪ تا ۷۰٪ در ایجاد کننده بوی بد دهان نقش داشته باشد، دستگاه گوارش نیز می تواند نقش مهمی (۲۰٪ تا ۳۰٪) در این مشکل داشته باشد. باکتری های موجود در دستگاه گوارش که محصولات غذایی را به گازهای سولفات تجزیه می کنند ممکن است باعث هالیتوزیس شوند.
باکتری های هضم گوگرد و سایر میکروارگانیسم ها از ترکیبات گوگرد در غذا استفاده می کنند و سولفید هیدروژن، دی متیل سولفید و متیل مرکاپتان را به عنوان محصول نهایی تولید می کنند. این ترکیبات می تواند باعث بوی بد نفس و هالیتوزیس شوند.
GERD یک اختلال شایع سیستم گوارشی است که می تواند باعث بد بویی دهان می شود. این بیماری به دلیل نقص دریچه عضلانی (اسفنکتر) که انتهای تحتانی مری را از معده جدا می کند، ایجاد می شود. وقتی این دریچه ضعیف می شود، اسید معده و محتویات آن به مری برمی گردند و باعث ریفلاکس و گاهی اوقات بد بویی دهان می شوند. هلیکوباکتر پیلوری همچنین می تواند باعث و یا تشدید GERD شود.
درمان قطعی بوی بد دهان
مسواک های طبیعی مانند سیب و سبزیجات که به اندازه کافی فیبری هستند گزینه بسیار خوبی برای پاک کردن دندان ها هستند. سیب، کرفس، هویج – همه اینها میان وعدههای عالی هستند که تجمع پلاک هایی که باعث ایجاد بوی بد دهان می شوند را پاک میکنند. آنها همچنین می توانند به شما کمک کنند تا دوز اضافی از مواد مغذی را اضافه کنید که سیستم ایمنی شما را تقویت می کند. فراموش نکنید که از مصرف زیاد دسر پرهیز کنید و بعد از خوردن سیب دندان های خود را به دلیل محتوای قند بالا مسواک بزنید.
یک راه طبیعی دیگر برای مبارزه با هالیتوزیس در کمد ادویه جات است. قفسه های شما حاوی مجموعه ای از ادویه هایی مانند میخک هستند که سرشار از اوژنول است که با باکتری ها مبارزه می کند. شوید، هل یا رازیانه که برای خوشبو کردن دهان بسیار عالی هستند. حتی می توانید یک چوب دارچین را بمکید زیرا یک ضد عفونی کننده موثر است.
رفع بوی بد دهان
از مصرف خوراکی هایی با بوی شدید خودداری کنید
سعی کنید از غذاهای با بوی تند مانند پیاز و سیر که وارد جریان خون شما می شوند و با مسواک زدن به راحتی بوی دهان را تشدید می کنند، اجتناب کنید.
مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید
لازم است حداقل دو بار در روز به مدت دو دقیقه مسواک بزنید و حداقل روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید. این امر باعث حذف مواد غذایی و باکتری های ایجاد کننده بو می شود و می تواند از بروز بسیاری از مشکلات سلامت دهان و دندان جلوگیری کند.
دهان خود را بیشتر بشویید
دهانشویه می تواند یک مکمل عالی برای روتین بهداشت دهان شما باشد و به مبارزه با بوی بد دهان کمک کند. به دنبال یک دهانشویه ضد باکتری و حاوی فلوراید باشید که دارای مهر تایید FDA باشد. همچنین شستشوی دهان با آب بعد از غذا خوردن برای کمک به شستن ذرات غذا و هیدراته نگه داشتن دهان مفید است.
زبان خود را مسواک بزنید
مانند دندان های شما، پلاک های باکتریایی دندان می توانند به شیارهای زبان شما بچسبند و باعث هالیتوزیس شوند. مهم است که زبان خود را با مسواک یا سوهان زبان مسواک بزنید تا باکتری ها و بقایای غذا از روی زبان پاک شوند.
دهان خود را مرطوب نگه دارید
اگر دچار خشکی دهان هستید، حتما در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید. جویدن آدامس بدون قند نیز می تواند به تحریک تولید بزاق کمک کند. تغییرات خاصی در سبک زندگی خود ایجاد کنید، مانند پرهیز از الکل، نوشابه و تنباکو که باعث خشکی دهان می شوند.
لثه های خود را سالم نگه دارید
لثه های سالم می توانند بسیاری از مشکلات از جمله بد بویی دهان را حل کنند. هنگام مسواک زدن مهم است که مواد غذایی و باکتری های بدبو را از زیر خط لثه پاک کنید. کشیدن نخ دندان نیز برای تمیز و سالم نگه داشتن لثه ضروری است.
از مصرف غذاهای شیرین خودداری کنید
غذاهای سرشار از قند به باکتری های دهان اجازه رشد می دهند و نه تنها باعث ایجاد بوی بد دهان، بلکه باعث ایجاد حفره های دندانی و بیماری های لثه شوند. به دنبال اجرای یک رژیم غذایی متعادل و مغذی باشید.
درمان خانگی بوی بد دهان
حداقل دو بار در روز ترجیحا بعد از هر بار خوردن غذا مسواک بزنید و روزانه از نخ دندان استفاده کنید. کار را با یک دهانشویه ضد عفونی کننده یا ضد باکتریایی به پایان برسانید تا ذرات غذا را بشویید. این روتین خانگی برای خلاص شدن از شر باکتری های دندان که باعث ایجاد بیشتر موارد بوی بد دهان می شوند، به خوبی عمل می کند. با این کار در حالی که عادات بهداشت دهان و دندان خود را افزایش می دهید به حفظ سلامت دندان های خود نیز کمک می کنید.
درمان بوی بد دهان در طب سنتی
میوه ها و سبزیجات ترد مصرف کنید
میوه ها و سبزیجات سفت و ترد درمان ثابت شده بوی بد دهان هستند. جویدن سیب، کرفس، کلم بروکلی، هویج و دیگر غذاهای ترد، جریان بزاق را افزایش می دهد و عوامل ایجاد کننده بو را از بین می برد. همچنین بافت فیبری میوه ها و سبزیجات به تمیز کردن دندان ها کمک می کند.
نفس خود را با گیاهان تازه خوشبو کنید
جویدن گیاهان تازه یکی از بهترین درمان های خانگی برای هالیتوزیس است. جعفری، نعناع، ریحان، ترخون، رزماری، هل یا هر گیاه تازه با رایحه دلپذیر می تواند باعث خوشبویی دهان شود.
از فواید میوه های حاوی ویتامین C استفاده کنید
میوه های سرشار از ویتامین C علاوه بر مفید بودن برای بدن، درمان عالی هالیتوزیس هستند. میوه هایی مانند خربزه، مرکبات و انواع توت ها حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند که با باکتری های موجود در دهان مبارزه می کند و به بهبود سلامت دهان کمک می کند.
آدامس بدون قند بجوید
اگر به هالیتوزیس مبتلا هستید، آدامس بدون قند بجوید. جویدن آدامس بزاق شما را تحریک می کند تا باکتری ها را از بین ببرد و دندان ها را بسیار تمیز نگه می دارد.
چوب دارچین بجوید
جویدن چوب دارچین یکی از قدیمی ترین درمان های خانگی برای خوشبو کردن دهان است. دارچین برای بوی بد دهان مفید است زیرا حاوی اسانسی است که باکتری های دهان را از بین می برد. به علاوه، دارچین رایحه ای دوست داشتنی به جا می گذارد که بلافاصله دهان را خوشبو می کند.
بوی بد دهان زنان
دلایل زیادی برای هالیتوزیس وجود دارد، اما شایع ترین آنها رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان یا خوردن غذاهایی است که باعث می شوند نفس شما نامطبوع شود. غذاها و موادی که این کار را انجام می دهند عبارتند از سیر، پیاز، الکل و سیگار.
برخی از شرایط پزشکی نیز مانند سینوزیت، التهاب لوزه، ناراحتی معده و همچنین شرایط جدی تری که بر دستگاه گوارش، کلیه یا کبد تاثیر می گذارد ممکن است باعث هالیتوزیس شوند.
اسم قرص برای رفع بوی بد دهان
بهداشت دهان و دندان موثرترین راه برای درمان بد بویی دهان است. در ارتباط با بهداشت خوب دهان، داروهای تجویزی و OTC نیز ممکن است مفید باشند.
دهانشویه های حاوی عوامل ضد باکتریایی ستیل پیریدینیوم کلرید (Cepacol)، کلرهگزیدین (Peridex) یا پراکسید هیدروژن موثر هستند. خمیر دندان، دهانشویه و اسپری دهان گزینه دیگری است.
علاوه بر موارد فوق قرص لاکتوگام یک محصول پروبیوتیک است که برای درمان التهاب حلق و لوزه ها تجویز می شود. این قرص به شکل مکیدنی مصرف می شود و علاوه بر رفع بوی بد دهان از پوسیدگی دندان نیز جلوگیری می کند.
قرص برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده
این محصولات میکروب های ایجاد کننده بو را در حفره دهان از بین می برند و نفس شما را خوشبو می کنند. اگر هالیتوزیس به دلیل GERD باشد، داروهایی مانند مسدود کننده های H2، مهارکننده های پمپ پروتون (PPIs) یا آنتی اسیدها نیز ممکن است توصیه شوند. مترونیدازول یکی از داروهای متداولی است که برای درمان عفونت های بی هوازی مثل عفونت دندان و عفونت معده تجویز می شود. این قرص با از بین بردن باکتری های عامل عفونت می تواند هالیتوزیس را از بین ببرد.
علت بوی بد دهان با وجود مسواک زدن
بوی بد دهان را نباید ساده گرفت. گاهی اوقات بوی بد دهان می تواند نشانه یک بیماری جدی تری باشد. کتواسیدوز (همانطور که قبلا ذکر شد) در بیماران دیابتی که به خوبی کنترل نشده اند یا تشخیص داده نشده اند، می تواند باعث ایجاد بوی میوه در تنفس شود. این به دلیل کمبود انسولین ایجاد می شود و می تواند کشنده باشد.
بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) همچنین می تواند باعث هالیتوزیس شود زیرا مقادیر کمی از غذای نیمه هضم شده به مری برگشته و بوی اسید می دهد.
عفونت سینوسی یا دستگاه تنفسی نیز ممکن است به عنوان یک علامت باعث بد بویی دهان شود. نارسایی مزمن کلیه نیز می تواند بویی شبیه آمونیاک ایجاد کند زیرا سموم از طریق ریه ها دفع می شوند.
کلینیک رفع بوی بد دهان در تهران
کلینیک های زیادی برای درمان هالیتوزیس در تهران و سایر شهرستان ها وجود دارد. آنها با رفع علل اصلی و زمینه ای به رفع هالیتوزیس کمک می کنند. اگر همه روش های رفع هالیتوزیس را امتحان کرده اید و بازهم از این مشکل رنج می برید با مراجعه به این کلینیک ها می توانید از خدمات آنها بهره مند شوید.