Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
تصفیه آبصنایع شیمیایی

فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت چیست؟

فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت متناسب با نوع عملکرد این ماده شیمیایی و نوع سیستم مورد نظر است. وجود آنتی اسکالانت ها در سیستم های تصفیه آب مهم بوده و می توانند باعث زیاد شدن طول عمر فیلترهای ممبران تصفیه آب صنعتی باشند. آنتی اسکالانت ها در این سیستم ها، مانع از ایجاد رسوب در فیلترهای ممبران شده و به عنوان مواد بازدارنده رسوب عمل می کنند. قیمت آنتی اسکالانت در بازار با توجه به این که چه برندی دارند و توسط چه شرکت هایی ساخته می شوند، فرق می کند. کیفیت این مواد در برندهای مختلف متفاوت است. با مطالعه مقاله نشریه جهان شیمی فیزیک اطلاعاتی درباره فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت و همچنین نوع عملکرد این ماده به دست می آوریم.

آنتی اسکالانت چیست؟

در سیستم های آبی، نمک های معدنی و ترکیبات یونی موجود در آب می تواند منجر به ایجاد رسوب شود. از جمله این نمک ها می توان به کربنات و سولفات های کلسیم، منیزیم و باریم اشاره داشت. تشکیل رسوب در این سیستم ها می تواند باعث ایجاد مشکلاتی شود. به عنوان مثال گرفتگی مسیر جریان یا سطوح ممبران، کم شدن دبی جریان، کاهش راندمان، ضعیف شدن عملکرد تاسیسات و اختلال در مبادله حرارتی از جمله این مشکلات است. به توجه به این دلایل استفاده از مواد رسوب دهنده می تواند مانع تشکیل رسوب در این سیستم ها شود.

آنتی اسکالانت چیست؟
آنتی اسکالانت چیست؟

چگونگی عملکرد آنتی اسکالات

با انتخاب کیفیت عالی و قیمت آنتی اسکالانت مناسب برای سیستم های تصفیه، می توان عملکرد بهتری با صرف هزینه کمتر نتیجه گرفت. وقتی آنتی اسکالانت به مقدار معینی که با کمک فرمول و یا نرم افزار محاسبه شده است، به سیستم تزریق می شود، مانع تشکیل رسوب در آن می شود. به این ترتیب که آنتی اسکالانت ها جذب سطح بلورهایی که در حال تشکیل است، می شود. با این عملکرد مانع هسته زایی و رشد بلورها می شود. در نتیجه اندازه این بلورها کوچک مانده و آن ها به اندازه ای که بتوانند از محلول خارج شوند، رشد نمی کنند.

از خواص مواد آنتی اسکالانت این است که انواع زیادی از آن ها، اثر آستانه ای دارد. در نتیجه با افزودن مقدار کمی از آن ها می توان مانع تشکیل رسوب شد.

عملکرد برخی از آنتی اسکالانت ها به جهت کی لیت کنندگی آن هاست که به کاتیون ها متصل می شوند. در نتیجه آن ها به شکل محلول نگه داشته و از تشکیل رسوب جلوگیری می کنند.

عملکرد برخی دیگر از آنتی اسکالانت ها به صورت دیسپرس کنندگی است. این مواد، رسوب ها را به صورت معلق و دیسپرس در محلول نگه داشته و مانع ته نشین شدن آن ها می شوند.

فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت ها

قیمت آنتی اسکالانت با توجه به این که چه فرمول شیمیایی داشته، می تواند متفاوت باشد. زیرا انواع مختلفی از این مواد با ساختارهای شیمیایی متفاوت وجود دارد. بیشتر آنتی اسکالانت ها بر پایه مواد شیمایی آلی هستند ولی برخی از آن ها می تواند به صورت مواد معدنی باشد. به عنوان مثال پلی فسفات های معدنی چون سدیم تری پلی فسفات از این دسته هستند.

مواد تشکیل دهنده فرمول آنتی اسکالانت ها، هگزامتافسفات سدیم برای بالا بردن قدرت بازدارندگی آن ها و فارگانو فسفونات ها با پایداری بیشتر نسبت به نوع اول هستند. مواد دیگر، آنتی اسکالانت های پلی اکریل هستند که جرم مولکولی بالایی دارند.

از انواع آنتی اسکالانت هایی که بر اساس مواد آلی هستند می توان به فسفات استرها، آمینو فسفونات ها، آمینو کربوکسیلات ها، کوپلیمرها و ترپلیمرهای آکریلیک- سولفونات، پلی کربوکسیلیک اسیدها و پلیمرهای زیست تخریب پذیری چون پلی اپوکسی سوکسینات اشاره داشت.

تعیین کننده این که در یک سیستم از چه آنتی اسکالانت هایی با چه فرمول شیمیایی انتخاب شود، نوع و غلظت یون هایی است که در آن سیستم آبی وجود دارد. دما و مقدار PH آب نیز می تواند در این مورد مهم باشد. حتی می توان برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب از ترکیب انواع ضدرسوب ها استفاده کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا