سافت ژل وومیناویت ۵۰+ چیست؟ موارد، نحوه مصرف و عوارض آن
سافت ژل وومیناویت ۵۰+ منحصرا برای رفع نیازهای زنان بالای ۵۰ سال فرموله شده و حاوی مواد مغذی برای سلامت بدن بانوان است. عوامل متعددی بر پیری سالم تاثیر می گذارد، مانند:
- رژیم غذایی
- فعالیت بدنی
- شرایط سلامتی و سابقه پزشکی (از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، سرطان و زوال ذهنی)
- ژنتیک
- حمایت اجتماعی
- سیگار کشیدن و مصرف مواد
- مراقبت های پزشکی دوره ای
به طور خاص، تغذیه با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن، از دست دادن ماهیچه های مرتبط با افزایش سن (سارکوپنی)، ضعیف شدن استخوان ها (مانند پوکی استخوان)، سوء تغذیه، و وضعیت کمبود وزن یا اضافه وزن، نقش مهمی در پیری سالم ایفا می کند. در نشریه جهان شیمی فیزیک از موارد مصرف سافت ژل وومیناویت ۵۰+ به بانوان عزیز اطلاعاتی میدهیم.
سافت ژل وومیناویت +۵۰ ویواتیون چیست
زنان بعد از ۵۰ سالگی به انواع ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارند. سافت ژل وومیناویت ۵۰+ مکملی عالی برای زنان بالای ۵۰ سال است و حاوی ویتامین ها، مواد معدنی مورد نیاز آنها است.
قرص wominavit برای چی خوبه
کاربرد سافت ژل وومیناویت ۵۰+ شامل موارد زیر است:
- تقویت سیستم ایمنی بانوان بالای ۵۰ سال
- سلامت و بهداشت عمومی بانوان بالای ۵۰ سال
- تامین انرژی و رفع احساس خستگی
- حفظ سلامت پوست ، مو و ناخن و سلامت قلب و عروق
موارد مصرف سافت ژل وومیناویت ۵۰+
موارد مصرف سافت ژل وومیناویت ۵۰+ شامل:
- تقویت سیستم ایمنی
- تامین ویتامینهای مورد نیاز بانوان
- سلامت بدن و تامین مواد مغذی
روش مصرف سافت ژل وومیناویت ۵۰+
روزی ۲ عدد سافت ژل وومیناویت ۵۰+ با آب میل گردد.
طریقه مصرف قرص wominavit
طریقه مصرف قرص wominavit را با آب همراه با غذا میل کنید.
رژیم غذایی مناسب زنان بالای ۵۰ سال
بدن شما با افزایش سن تغییر می کند، بنابراین رژیم غذایی هم باید تغییر کند. این نکات به شما کمک کند که مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید. برای زنان بالای ۵۰ سال، خوردن غذاهای مناسب برای جلوگیری از مشکلات سلامتی مهم تر می شود.
کلسیم برای سلامت استخوان
پوکی استخوان توجه زیادی را به خود جلب می کند و بیشتر زنان مسن می دانند که خطر ابتلا به این بیماری استخوانی با افزایش سن افزایش می یابد. در واقع، از هر ۳ زن بالای ۵۰ سال، ۱ نفر در معرض خطر شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان است. پوکی استخوان مردان را نیز درگیر می کند، اما نه با این میزان بالا. با افزایش سن، ما کلسیم کمتری جذب میکنیم و توانایی برخی زنان برای تحمل لبنیات – بهترین منابع کلسیم – نیز با افزایش سن کاهش مییابد.
پروتئین برای توده عضلانی سالم
زنان مسن تر تمایل دارند بیشتر بنشینند و کمتر ورزش کنند. این فرآیند طبیعی پیری به نام سارکوپنی را ترکیب می کند که از دست دادن توده عضلانی است. تا زمانی که زنان نزدیک به ۸۰ سال، نیمی از توده عضلانی اسکلتی خود را از دست داده باشند. خوردن پروتئین کافی تأثیر تحلیل رفتن آن عضله را کاهش می دهد.
پروتئین مورد نیاز شما به وزن شما بستگی دارد. برای زنان بالای ۵۰ سال، متخصصان ۱ تا ۱.۵ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن (۱ کیلوگرم = ۲.۲ پوند) را توصیه می کنند. به عنوان مثال، اگر ۱۴۰ پوند وزن دارید، حداقل به ۶۳ گرم پروتئین در روز نیاز دارید.
ویتامین B12 برای عملکرد مغز
زنان با افزایش سن، مواد مغذی کمتری را از غذا جذب می کنند. یکی از مواد مغذی کلیدی که آنها ممکن است به اندازه کافی جذب نشوند ویتامین B12 است که برای حفظ سلول های قرمز خون سالم و عملکرد مغز ضروری است.
بهترین منابع ویتامین B12 تخم مرغ، شیر، گوشت بدون چربی، ماهی و غذاهای غنی شده مانند غلات هستند. به ویژه وگان ها باید غذاهای غنی شده بیشتری انتخاب کنند، اما حتی افراد مسن که همه غذاها را می خورند ممکن است در جذب ویتامین B12 کافی دچار مشکل شوند.
در حالی که مصرف روزانه توصیه شده ویتامین B12 برای زنان بالای ۵۰ سال ۲.۴ میکروگرم در روز است. غذاهای کامل را در برنامه غذایی خود قرار دهید. تمرکز بر غلات کامل، میوه ها و سبزیجات به جلوگیری از بسیاری از مشکلات رایج که با افزایش سن به وجود می آیند، کمک می کند.
قبل از تشنگی آب بنوشید: نحوه تشخیص تشنگی بدن با افزایش سن تغییر می کند. حتی اگر احساس تشنگی نمی کنید حتما آب زیادی بنوشید. یک بطری آب همراه داشته باشید و با هر وعده غذایی یک لیوان بنوشید.
تغذیه سالم در ۵۰ و ۶۰ سالگی
در ۵۰ سالگی با حفظ یک الگوی غذایی متعادل که بر مواد مغذی کلیدی تاکید دارد، می توانید شانس پیری سالم را برای ادامه زندگی پویا و فعال افزایش دهید. مواد مغذی و غذاهایی که باید روی آنها تمرکز کرد: در طول ۵۰ و ۶۰ سالگی، مهم است که به اندازه کافی چندین ماده مغذی کلیدی را به صورت روزانه دریافت کنید.
پروتئین
مصرف پروتئین به ساخت و حفظ توده عضلانی کمک زیادی می کند. غذاهای با پروتئین بالا عبارتند از:
- گوشت بدون چربی
- طیور
- ماهی
- توفو
- تخم مرغ
- تمپه
- لوبیا و عدس
- آجیل و دانه ها
- محصولات لبنی
در حالی که مقدار مجاز روزانه توصیه شده فعلی (RDA) برای پروتئین ۰.۳۶ گرم به ازای هر پوند (۰.۸ گرم در کیلوگرم) از وزن بدن است. در واقع، برای حفظ توده عضلانی و حمایت از یک سبک زندگی فعال، ممکن است به ۰.۵ تا ۰.۹ گرم در هر پوند (۱.۲ تا ۲.۰ گرم در کیلوگرم) نیاز داشته باشید.
فیبر
خوردن فیبر به حرکات روده و هضم سالم کمک می کند، از سلامت قلب حمایت می کند، جذب قند را کاهش می دهد تا سطح قند خون را تثبیت میکند. غذاهای دارای فیبر بالا عبارتند از:
- سبزیجات
- میوه
- غلات کامل مانند جو، برنج قهوه ای، ذرت بو داده و جو
- لوبیا و عدس
- آجیل و دانه ها
بیشتر افراد می توانند فیبر کافی را از طریق غذا دریافت کنند. پزشک شما ممکن است یک مکمل فیبر مانند متاموسیل را پیشنهاد کند.
کلسیم
کلسیم یک ماده معدنی کلیدی برای سلامت استخوان، عملکرد اعصاب و انقباض قلب و ماهیچه است. مصرف کافی کلسیم ممکن است به پیشگیری از اختلالات مرتبط با استخوان مانند استئوپنی و پوکی استخوان کمک کند. غذاهای دارای کلسیم بالا عبارتند از:
- محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست
- سبزی های برگ دار به جز اسفناج
- نوشیدنی های غنی شده، از جمله شیر سویا و بادام
از آنجایی که افراد یائسه در معرض خطر بیشتری برای پوکی استخوان هستند و کلسیم را به خوبی جذب نمی کنند، به طور متوسط به ۱۲۰۰ میلی گرم در روز نیاز دارند.
ویتامین دی
ویتامین D برای سلامت استخوان و ایمنی مهم است. سطوح پایین با خطر بیشتر زوال ذهنی، ضعف، سلامت ضعیف قلب، افسردگی، پوکی استخوان، دیابت نوع ۲ و انواع خاصی از سرطان همراه است.
اسیدهای چرب امگا ۳
رژیمهای غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ سبب بهبود زوال ذهنی و بیماریهای عصبی و آلزایمر و زوال عقل و سلامت مغز، قلب و پوست میشود. منابع غذایی حاوی چربی های امگا ۳ عبارتند از:
- ماهی های چرب (از جمله سالمون، ساردین، ماهی خال خالی، ماهی تن و شاه ماهی)
- آجیل و دانه ها
- روغن ها (مانند روغن بذر کتان)
- جلبک ها
ماهی های چرب و جلبک ها منابع اصلی اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) هستند، امگا ۳ که بیشترین فواید سلامتی را به همراه دارد. مغزها، دانهها و روغنها معمولا سرشار از آلفا-لینولنیک اسید (ALA) هستند، یک امگا ۳ که بدن شما در مقادیر کم به EPA و DHA تبدیل میکند.
ویتامین B12
پس از سن ۵۰ سالگی، توانایی بدن شما برای جذب ویتامین B12 کاهش می یابد، بنابراین دریافت این ویتامین در رژیم غذایی شما اهمیت بیشتری پیدا می کند. ویتامین B12 بیشتر در غذاهای حیوانی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و محصولات لبنی و همچنین در غلات صبحانه غنی شده یافت می شود.
اگر سطوح پایین B12 دارید یا گیاهخوار هستید و یا کم خونی دارید که سبب کاهش جذب B12 می شود، مانند بیماری کرون یا بیماری سلیاک، ممکن است به شما توصیه کند که مکمل B12 مصرف کنید.
پتاسیم
پتاسیم یک ماده معدنی و الکترولیت است که برای دریافت آن از طریق رژیم غذایی خود به آن نیاز دارید. دریافت کافی پتاسیم با کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا، سکته مغزی و بیماری قلبی مرتبط است. علاوه بر این، به حمایت از استخوان های سالم کمک میکند. این ماده معدنی در بسیاری از منابع غذایی یافت می شود، مانند:
- سبزیجات و میوه ها
- غلات کامل
- محصولات لبنی
- آجیل و دانه ها
- گوشت و مرغ
آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان ها به خنثی کردن ترکیبات رادیکال آزاد کمک می کنند که ممکن است منجر به استرس اکسیداتیو شود – یکی از عوامل اصلی پیری و بیماری های مزمن. آنتی اکسیدان ها شامل ویتامین های A، C و E و مواد معدنی مانند روی، مس و سلنیوم هستند. بهترین منابع غذایی آنتی اکسیدان ها عبارتند از:
- میوه ها و سبزیجات رنگارنگ
- آجیل و دانه ها
- غلات کامل
- شکلات تلخ
- قهوه و چای
مواد مغذی که در دهه ۵۰ و ۶۰ باید مصرف کنید عبارتند از پروتئین، امگا ۳، آنتی اکسیدان، پتاسیم، کلسیم، فیبر و ویتامین B12 و ویتامین D است.
تغییرات غذایی که باید در دهه ۵۰ و ۶۰ زندگی خود ایجاد کنید
برای کمک به پیری بدن خود، ممکن است بخواهید تغییرات کوچکی در الگوی غذایی خود ایجاد کنید.
غذاهای کامل بخورید
رژیم غذایی کامل شامل موارد زیر است:
- میوه ها و سبزیجات تازه یا منجمد
- غلات کامل مانند جو، برنج قهوه ای و نان سبوس دار
- پروتئین هایی مانند گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، توفو و تخم مرغ
- چربی های سالم، از جمله آجیل، دانه ها، آووکادو و روغن های خاص
در هر وعده غذایی سبزیجات بخورید
سبزیجات سرشار از بسیاری از مواد مغذی مهم مانند فیبر، پتاسیم، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند.
آب را به عنوان نوشیدنی اصلی خود انتخاب کنید
مصرف زیاد نوشیدنی شیرین سبب افزایش وزن، چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ میشود. در ۵۰ و ۶۰ سالگی نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات پر کنید. بیشتر آب و سایر نوشیدنی های کم قند بنوشید.
چه تغییراتی در بدن شما در دهه ۵۰ و ۶۰ سالگی اتفاق می افتد
از روزی که به دنیا آمده اید، بدن شما بر اساس سن، محیط و سبک زندگی شما به تغییر و تکامل ادامه داده است. با رسیدن به ۵۰ و ۶۰ سالگی، باید به چندین تغییر مهم توجه کنید.
از دست دادن عضلات
از دست دادن عضله مرتبط با افزایش سن، که به عنوان سارکوپنی نیز شناخته می شود، شامل کاهش تدریجی توده عضلانی با افزایش سن است. در سن ۴۰ سالگی، هر ۱۰ سال به طور متوسط ۸ درصد از توده عضلانی خود را از دست می دهید. تا سن ۷۰ سالگی، این میزان تا ۱۵ درصد در هر دهه افزایش می یابد.
از دست دادن استخوان
با افزایش سن، خطر استئوپنی یا از دست دادن استخوان مرتبط با افزایش سن افزایش می یابد. برای حفظ استحکام، استخوانهای شما تحت یک چرخه طبیعی به نام استخوانزایی قرار میگیرند.
کاهش متابولیسم
میزان متابولیسم از ۲۰ تا ۶۰ سالگی نسبتا ثابت می ماند، به آرامی پس از ۶۰ سالگی توده عضلانی کاهش میابد. با رسیدن به ۵۰ و ۶۰ سالگی، روی حفظ توده عضلانی خود از طریق فعالیت بدنی و تغذیه خوب تمرکز کنید.
با افزایش سن، مقداری از عضلات و توده استخوانی خود را از دست می دهید و متابولیسم شما شروع به کند شدن می کند. ورزش منظم و دریافت کافی پروتئین و سایر مواد مغذی ممکن است به تاخیر در این فرآیندها کمک کند.
فواید و عوارض قرص wominavit
- بلع آسان
- جذب سریع
- تاییدیه GMP
اگر سافت ژل وومیناویت ۵۰+ طبق دستور پزشک با دوز مناسب مصرف شود عوارضس بدنبال ندارد.
قرص wominavit برای چه سنی مناسب است
سافت ژل وومیناویت ۵۰+ مناسب برای زنان بالای ۵۰ سال است.
قرص wominavit برای چاقی
قرص مولتی ویتامین یک قرص چاق کننده با کاربرد چاق کنندگی نیست اما شاید سبب افزایش اشتها شود.
هشدار در مصرف قرص wominavit 50
قبل از مصرف سافت ژل وومیناویت ۵۰+ در صورت بیماری زمینه ای با پزشک و یا داروساز مشورت کنید. دوز مصرفی را افزایش ندهید.
شرایط نگهداری از سافت ژل وومیناویت ۵۰+
سافت ژل وومیناویت ۵۰+ دور از دید کودکان نگهداری گردد.