قرص ایمیبان چیست؟ موارد، نحوه مصرف و عوارض آن
قرص ایمیبان مکملی است که سیستم ایمنی را تقویت میکند و از سرماخوردگی پیشگیری میکند. قرص ایمیبان حاوی زینک، ویتامین سی، ویتامین دی و ویتامین ای است. ویتامین سی، ای و دی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. رادیکال آزاد سبب دیابت، سرطان ها می شود. زینک در قرص ایمیبان سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ریزش مو و بهبود پوست میشود. نشریه جهان شیمی فیزیک از انواع بیماریها و مکملها اطلاعات به شما داده است. به شما از قرص ایمیبان و موارد مصرفش اطلاعات در اختیارتان قرار میدهیم.
داشتن سیستم ایمنی سالم از ورود میکروب ها به بدن شما جلوگیری می کند، مقاومت شما را در برابر عفونت های ویروسی افزایش می دهد و حتی بدن شما را از پیشرفت سرطان محافظت می کند. چندین تغییر ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی می تواند سبب دفاع طبیعی بدن شما شود.
کمبود یا ناکافی بودن مواد مغذی می تواند عملکرد سیستم ایمنی را مختل کند. برای برخی از مواد مغذی افزایش مصرف بالاتر از سطوح توصیه شده ممکن است به بهینه سازی عملکردهای ایمنی از جمله بهبود عملکرد دفاعی و در نتیجه مقاومت در برابر عفونت کمک کند. n-3 اسیدهای چرب غیراشباع چند غیراشباع (PUFA)، ریز مغذیها (روی، ویتامینهای D و E) و غذاهای مغذی از جمله پروبیوتیکها برای حفظ یا بهبود عملکرد ایمنی از جمله مهار واسطه های پیش التهابی، ارتقای عملکردهای ضد التهابی، تعدیل ایمنی سلولی مرتبط است.
قرص ایمیبان چیست
قرص ایمیبان مکملی است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و با داشتن زینک، ویتامین سی، ویتامین دی و ویتامین ای از سرماخوردگی جلوگیری می کند. قرص ایمیبان برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. ویتامین های سی، ای و دی با خاصیت آنتی اکسیدانی با رادیکال های آزاد مبارزه میکند. قرص ایمیبان سبب تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از ریزش مو و شادابی پوست میشود.
ویژگی قرص ایمیبان
از کاربرد های قرص ایمیبان موارد زیر است:
- بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
- کاهش فعالیت ضد میکروبی و کاهش التهاب
- جلوگیری از رشد ویروس ها
- کاهش ابتلا به بیماری ویروسی
- افزایش آزاد سازی آنتی بادی
- تسریع بهبود زخم
- رفع خستگی
- تامین ویتامین D ,E و Cو زینک
روش مصرف قرص ایمیبان
روزی یک قرص ایمیبان با غذا و آب مصرف گردد.
موارد مصرف قرص ایمیبان
قرص ایمیبان سبب سلامت سیستم ایمنی و سلامت پوست مو ناخن میشود.
اجزای سیستم ایمنی بدن
سیستم ایمنی بدن از بخش های زیادی تشکیل شده است که با هم کار می کنند تا از بدن در برابر مهاجمان دفاع کنند. بخش های اولیه سیستم ایمنی شامل مغز استخوان و تیموس است. لنفوسیت های B برای بالغ شدن در مغز باقی می مانند، در حالی که لنفوسیت های T به تیموس می روند.
تیموس غده ای دو لوب است که در بالای قلب، پشت جناغ و بین ریه ها قرار دارد. تیموس فقط در دوران بلوغ فعال است، سپس به آرامی کوچک می شود و چربی و بافت همبند جایگزین می شود. تیموس مسئول تولید هورمون تیموزین است که به نوبه خود به تولید سلول های T کمک می کند. در حالی که در تیموس، سلولهای T تکثیر میشوند، گیرندههای آنتیژن متفاوتی به دست میآورند و به سلولهای T کمکی و سلولهای T سیتوتوکسیک تمایز مییابند. پروتئین های مختلفی (به عنوان مثال CD4، CD8) روی سطح سلول T بیان می شوند. تیموس تمام سلولهای T را که یک فرد به آن نیاز دارد در سن بلوغ تولید میکند.
پس از اینکه لنفوسیت های T و B در تیموس و مغز استخوان بالغ شدند، سپس به غدد لنفاوی و طحال می روند و در آنجا باقی می مانند تا زمانی که سیستم ایمنی فعال شود. غدد لنفاوی در سراسر بدن قرار دارند. طحال در ناحیه سمت چپ بالای شکم، پشت معده و زیر دیافراگم قرار دارد. وظیفه اصلی طحال فیلتر کردن خون است. گلبول های قرمز سالم به راحتی از طحال عبور می کنند. با این حال، گلبول های قرمز آسیب دیده توسط ماکروفاژها (گلبول های سفید بزرگ که در جذب و هضم زباله های سلولی، پاتوژن ها و سایر مواد خارجی در بدن تخصص دارند) در طحال تجزیه می شوند. طحال به عنوان یک واحد ذخیره برای پلاکت ها و گلبول های سفید خون عمل می کند. طحال با شناسایی میکروارگانیسم هایی که ممکن است باعث عفونت شوند به سیستم ایمنی بدن کمک می کند. علاوه بر غدد لنفاوی و طحال، بافتهای لنفاوی نقش حیاتی در سیستم ایمنی دارند، اگرچه بخشی از سیستم لنفاوی محسوب میشوند.
سلول های ایمنی
سلول های ایمنی گاهی اوقات گلبول های سفید یا لکوسیت نامیده می شوند.
سلولهای خونی
گرانولوسیت ها نوعی از لکوسیت ها هستند که حاوی گرانول هایی در سیتوپلاسم خود آنزیم های حاوی آنزیم هستند. نوتروفیل ها، بازوفیل ها و ائوزینوفیل ها انواعی از گرانولوسیت ها هستند. نوتروفیل ها اولین پاسخ دهندگان سیستم ایمنی ذاتی در نظر گرفته می شوند. نوتروفیل ها و ماکروفاژها در خون گردش می کنند و در بافت ها ساکن می شوند و به دنبال مشکلات احتمالی هستند. هر دو سلول می توانند باکتری ها را بخورند و همچنین در صورت بروز مشکل با سایر سلول های ایمنی ارتباط برقرار کنند.
سلولهای سیستم ایمنی تطبیقی (که سلولهای مؤثر ایمنی نیز نامیده میشوند) عملکرد ایمنی را در پاسخ به یک محرک انجام میدهند. لنفوسیت های کشنده طبیعی T و لنفوسیت های B نمونه هایی از سلول های موثر هستند. به عنوان مثال، لنفوسیت های T فعال شده، پاتوژن ها را از طریق پاسخ سلولی از بین می برند. سلول های B فعال شده آنتی بادی هایی ترشح می کنند که به ایجاد یک پاسخ ایمنی کمک می کند. سلول های موثر در تخریب سرطان نقش دارند.
نکاتی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
سبک زندگی سالم فواید بسیاری دارد، از جمله کمک به پیشگیری از بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و سایر بیماری های مزمن. یکی دیگر از مزایای مهم این است که روتین های سالم ایمنی شما را تقویت می کند.
سیستم ایمنی راه بدن برای محافظت از خود در برابر عفونت و بیماری است. با همه چیز از ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا گرفته تا شرایط جدی مانند سرطان مبارزه می کند.
سیستم ایمنی بدن ما پیچیده است و تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار می گیرد. واکسن ها در برابر بیماری های خاص ایمنی ایجاد می کنند. برخی از راه های دیگری که می توانید سیستم ایمنی خود را تقویت کنید عبارتند از: خوب غذا خوردن، فعالیت بدنی، حفظ وزن مناسب، خواب کافی، سیگار نکشیدن.
مصرف غذای سالم
خوب غذا خوردن به معنای مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات، پروتئین بدون چربی، غلات کامل و شیر و محصولات شیر بدون چربی یا کم چرب نیست. خوب غذا خوردن همچنین به معنای محدود کردن چربی های اشباع شده، کلسترول، نمک و قندهای افزوده است. خوب غذا خوردن، مواد مغذی متعددی را فراهم می کند که از عملکرد بهینه سیستم ایمنی پشتیبانی می کند. با این حال، توجه داشته باشید که مقدار زیاد برخی از ویتامین ها و مواد معدنی می تواند مضر باشد.
تحرک داشته باشید
فعالیت بدنی منظم به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید، بهتر بخوابید و اضطراب را کاهش دهید. همراه با تغذیه خوب، فعالیت بدنی می تواند به فرد در حفظ وزن سالم کمک کند
حفظ وزن سالم
اضافه وزن می تواند بر عملکرد بدن شما تاثیر بگذارد. چاقی که به عنوان شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بیشتر در بزرگسالان تعریف میشود، با اختلال در عملکرد سیستم ایمنی مرتبط است. راه های ایمن برای کمک به حفظ وزن سالم شامل کاهش استرس، خوردن غذاهای سالم، خواب کافی و انجام فعالیت بدنی منظم است.
به اندازه کافی خوابیدن
کم خوابی می تواند بر بخش های مختلف سیستم ایمنی تاثیر منفی بگذارد. این می تواند منجر به ایجاد طیف گسترده ای از اختلالات شود.
سیگار کشیدن را ترک کن
سیگار خطر مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید را افزایش می دهد. ایمنی دفاع بدن شما در برابر موجودات خارجی است. مراقبت از خود به سیستم ایمنی شما کمک می کند تا از شما مراقبت کند.
عملکرد سیستم ایمنی
سیستم ایمنی بدن شما از اندام ها، سلول ها و پروتئین های مختلف تشکیل شده است که با هم کار می کنند تا از بدن شما در برابر مهاجمان خارجی محافظت کنند. این مهاجمان شامل میکروب هایی مانند باکتری ها، سموم، ویروس ها و قارچ ها هستند.
چگونه ایمنی خود را تقویت کنیم
بسیاری از مواد شیمیایی موجود در دود سیگار می توانند باعث شوند که سیستم ایمنی بدن شما به طور موثر کمتر کار کند. ترک سیگار به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند.
شب راحت بخوابید. وقتی می خوابید، بدن شما پروتئین هایی (به نام سیتوکین ها) تولید می کند که عفونت ها و التهاب ها را هدف قرار می دهد و یک پاسخ ایمنی ایجاد می کند. خواب همچنین به تولید گلبولهای سفید خون کمک میکند که نقش مهمی در پاسخ ایمنی بدن شما به بیماریهای عفونی مانند COVID-19 دارند.
اجتماعی بمانید و استرس را به حداقل برسانید. ناگفته نماند که نوع مناسب معاشرت می تواند احساس شادی و سرزندگی در ما ایجاد کند. اما علاوه بر بهبود کیفیت کلی زندگی، داشتن تعاملات اجتماعی معنادار میتواند استرس را کاهش داده و به شما در جلوگیری از اضطراب و افسردگی کمک کند. هر سه این عوامل – استرس، اضطراب و افسردگی – منجر به سطوح مزمن کورتیزول می شود که می تواند سیستم ایمنی بدن شما را به خطر بیندازد.
واکسن بزنید. پس از اینکه بدن شما در معرض میکروب های مضر قرار گرفت، سیستم ایمنی آنتی بادی هایی ایجاد می کند که برای محافظت از شما در برابر این میکروب های مزاحم طراحی شده اند. واکسنها عفونت را تقلید میکنند و با واکنش تطبیقی برای ایجاد ایمنی کار میکنند.
غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی بخورید. برخی از ویتامین ها و مواد مغذی که نشان داده اند تولید سلول های ایمنی را بهبود می بخشند عبارتند از ویتامین C، ویتامین D، روی، سلنیوم، آهن و پروتئین. این مواد مغذی در تعداد انگشت شماری از غذاهای گیاهی و حیوانی یافت می شوند. عملکرد سیستم ایمنی خود را با یک رژیم غذایی متعادل از میوه ها، سبزیجات، پروتئین های بدون چربی و غلات کامل حفظ کنید.
ورزش منظم داشته باشید. فعالیت بدنی می تواند به دفع باکتری ها از ریه ها و راه های هوایی کمک کند و خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری ها را کاهش دهد. ورزش همچنین به سلامت عمومی کمک می کند، که ستون اساسی یک سیستم ایمنی سالم است. قبل از ایجاد هر گونه تغییر شدید در سبک زندگی خود، ممکن است مفید باشد که با پزشک مراقبت های اولیه خود صحبت کنید.
نگهداری از قرص ایمیبان
قرص ایمیبان در جای خشک و خنک نگهداری گردد.