Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
پزشکی

سافت ژل پریگمام چیست؟ عوارض و موارد مصرف آن

سافت ژل پریگمام از جمله مکمل های روزانه ای است که خانم ها می توانند قبل از دوران بارداری یا در حین بارداری آن را مصرف کنند. این مکمل در واقع نیاز بدن به ویتامین ها و ریز مغذی های مختلف را تامین می کند و با تامین انرژی و مواد لازم برای رشد جنین سلامتی جنین و مادر را تامین می کند. این سافت ژل به صورت کپسول ژلاتینی تولید شده و معمولا در شیشه هایی با ۶۰ عدد قرص در بازار وجود دارد.

این مقاله ای که در نشریه علمی جهان شیمی فیزیک مطالعه می کنید، درباره ترکیبات، موارد مصرف، نحوه نگهداری و عوارض سافت ژل پریگمام توضیح می دهد. شما می توانید به مقالات دیگر این سایت که درباره داروهای مختلفی از جمله قرص امپاگلیفلوزین، قرص زاناکس، قرص لیور پاور، پودر واریوکلد، شربت برونکلدین، قرص مکیدنی لیکوفار، قرص آدومدز، پودر گلوکومان، قرص اپتی وومن گلدن لایف، قرص اکتی من، قرص اکتی وومن، تائورین، کپسول فارماژلیتان، کپسول گابا فانتوم نوتریشن، قرص سوماتریپتان، قرص مولتی وگان و قرص دیان نیز مراجعه کنید.

سافت ژل پریگمام چیست؟

خانم ها در دوران بارداری نیاز بیشتری به مصرف غذاهای مختلف و برخی از ریز مغذی ها دارند و داشتن یک رژیم غذایی مناسب که همه گروه های غذایی مورد نیاز را در بر بگیرد، از اهمیت بالایی برخوردار است و باعث می شود مادر بتواند تمام نیاز های این دوره را برطرف کند.

البته باردار نمی تواند تمام نیاز های این دوره را با غذا تامین کند و به همین دلیل هم بهتر است از مکمل های موجود، استفاده کند که بتواند تمام مواد مورد نیاز را به بدنش برساند. کپسول پریگمام از جمله یکی از این مولتی ویتامین ها است که شامل ترکیباتی چون ویتامین د، روی، مولیبدن، آهن، امگا۳ و اسید فولیک است و این ترکیبات باعث رشد و نمو جنین می شود. مثلا وجود امگا۳ برای تکامل سیستم عصبی نوزادان لازم است و با توجه به ساختاری که دارد حتی باعث بالا بردن ضریب هوشی می شود.

سافت ژل پریگمام چیست؟ عوارض و موارد مصرف آن
سافت ژل پریگمام چیست؟ عوارض و موارد مصرف آن

ترکیبات سافت ژل پریگمام

این کپسول ها حاوی ویتامین های ب۱، ب۲، ب۶، ب۱۲، ویتامین ث، ویتامین د۳، ویتامین ای، اسید فولیک، ویتامین ب۳، ویتامین ب۵، ویتامین A، آهن، مس، ید، سلنیوم، مولیبدنوم، امگا۳، منیزیم، روی، کروم و بیوتین هستند. در ادامه به توضیح مختصری درباره برخی از این موارد می پردازیم.

ویتامین A

این ویتامین یکی از ریز مغذی ها است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و در رشد و نمو جنین تاثیر دارد. به همین دلیل هم نیاز بدن به این ویتامین در دوران بارداری افزایش می یابد و کمبود آن می تواند دلیل اصلی نابینایی در دوران بارداری باشد که نابینایی در بارداری زنان در حال  توسعه را توجیه می کند. یکی از شایع ترین مشکلاتی که در پی کمبود ویتامین آ به وجود می آید خشکی چشم یا گزروفتالمی است. زنان باردار باید روزانه حدود ۷۷۰ میکروگرم ویتامین آ مصرف کنند که این مقدار در زنان شیرده به روزانه ۱۳۰۰ میکروگرم می رسد.

امگا۳

این اسید چرب ضروری که در روغن ماهی موجود است، شامل دو نوع DHA و EPA است که منبع غنی شان روغن ماهی است و باعث مهار ترومبوز، تکامل بینایی و عصبی جنین، کاهش التهاب و گشادی رگ ها می شوند. امگا۳ باعث کاهش خطر تولد نوزاد نورس، کاهش درصد ابتلا به افسردگی پس از زایمان، تقویت سیستم ایمنی و کاهش درصد تولد نوزاد مبتلا به آلرژی می شود. زنان باردار به مصرف روزانه ۳۰۰ میلی گرم از این اسید چرب نیاز دارند.

DHA

از جمله اسید چرب های ضروری برای بدن می توانیم به DHA اشاره کنیم که در کاهش خطر ابتلای جنین به آلرژی و عملکرد مناسب سیستم ایمنی، وزن نوزاد به هنگام زایمان و کاهش افسردگی بعد از زایمان تاثیر دارند. علاوه بر این ها مصرف این اسید چرب احتمال و خطر زایمان زودرس را کاهش می دهد. مادر باردار در نیمه دوم بارداری، نیاز بیشتری به DHA دارد، چرا که این اسید چرب در این دوره در بافت چربی و مغز جمع می شود. مصرف DHA در مادران شیرده می تواند سرعت رشد و تکامل سیستم عصبی نوزاد را تا ۳ برابر افزایش دهد، علاوه بر این ها باعث رشد و تکامل قدرت بینایی در نوزاد می شود. در دوران بارداری و شیردهی، روزانه به حدود ۲۰۰ میلی گرم از این اسید چرب نیاز است.

ویتامین ب۱

این ویتامین که نام دیگرش تیامین است، کمبودش در کودکان نسبت به بزرگسالان می تواند طبعات بیشتری داشته باشد. نیاز بدن به تیامین طی سه ماه سوم بارداری افزایش یافته و به حدود ۱.۴ میلی گرم در روز می رسد، کمبود تیامین رشد مغز و به طور کلی رشد جنین را با تاخیر مواجه می کند.

ویتامین ب۲

وجود مقادیر کافی این ویتامین که نام دیگرش ریبوفلاوین است، برای انجام درست فرایند های حیاتی بدن ما از جمله رشد و تمایز سلولی و تولید انرژی مورد نیاز ضروری است. خانم ها در دوران بارداری و شیردهی روزانه به حدود ۱.۶ میلی گرم ریبوفلاوین احتیاج دارند.

ویتامین ب۶

وجود این ویتامین در تولید هورمون ها، تولید میانجی های عصبی و کاهش حالت تهوع و استفراغ دوران بارداری نقش دارد. خانم های باردار روزانه به مصرف ۱.۹ میلی گرم ویتامین ب۶ نیاز دارند و این مقدار در مادران شیرده به ۲ میلی گرم در روز می رسد.

سافت ژل پریگمام چیست؟ عوارض و موارد مصرف آن
سافت ژل پریگمام چیست؟ عوارض و موارد مصرف آن

ویتامین ب۱۲

سیانوکوبالامین یا همان ویتامین ب۱۲ از جمله ترکیباتی است که وجود مقادیر مناسب آن در دوره بارداری و شیردهی از اهمیت بالایی برخوردار است و وجودش برای تشکیل گلبول های قرمز و تکامل دستگاه عصبی مورد نیاز است. کمبود این ویتامین در دوران بارداری می تواند تشکیل لوله عصبی جنین را با مشکل مواجه کند. زنان در دوران بارداری به ۲.۶ میکروگرم و در دوران شیردهی به ۲.۸ میکروگرم از این ویتامین احتیاج دارند.

ویتامین ث

نیاز به این ویتامین که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد، در دوران بارداری و شیردهی افزایش می یابد. وجود ویتامین ث می تواند احتمال بروز پره اکلامپسی را در زنانی که مستعد بیماری هستند کاهش دهد. میزان نیاز بدن زنان باردار و شیرده در سنین مختلف به این ویتامین متفاوت است مثلا بارداران بین ۱۴ تا ۱۸ سال به روزانه ۸۰ میلی گرم ، زنان شیرده در این سن به روزانه ۱۱۵ میلی گرم، زنان باردار بالای ۱۹ سال و زنان شیرده بالای ۱۹ سال نیز به ترتیب به مصرف روزانه ۸۵ و ۱۲۰ میلی گرم از ویتامین ث احتیاج دارند.

اسید فولیک

کمبود این ویتامین که در ساخت اسید نوکلئیک نقش دارد، می تواند خطر تولد نوزادانی با مشکلات مربوط به لوله عصبی مثل بدشکلی ستون فقرات، آنانسفالی و تولد کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم را افزایش دهد. علاوه بر این ها کمبود اسید فولیک می تواند مشکلات  دیگری از جمله تاخیر در رشد جنین، زایمان زودرس یا کمبود وزن نوزاد متولد شده را در پی داشته باشد. اگر فرد باردار به میزان کافی اسید فولیک مصرف کند، می تواند خطر بروز نقص مادرزادی قلب، مشکلات دستگاه ادراری، هیدروسفالی، مشکل در اندام ها، زایمان زودرس و تاخیر در رشد جنین را به حداقل برساند. مادر در دوران بارداری روزانه به ۶۰۰ میکروگرم و در دوران شیردهی به ۵۰۰ میکروگرم از این ویتامین نیاز دارد.

آهن

بدن افراد در دوره بارداری به میزان بیشتری از آهن نیاز دارد. در این دوره بدن مادر حدود ۵۰ درصد بیشتر از حالت طبیعی خون می سازد و این افزایش حجم را نمی تواند از راه مصرف غذا تامین کند، به همین دلیل هم به آهن بیشتری (حدود۲۷ میلی گرم) در روز نیاز دارد. کم خونی و فقر آهن در دوره بارداری می تواند باعث افسردگی پس از زایمان، تولد نوزاد کم وزن، زایمان زودرس، مرگ قبل تولد و کاهش عملکرد ذهنی در نوزاد شود.

موارد مصرف سافت ژل پریگمام

این مولتی ویتامین حاوی ترکیبات مختلفی است که در عملکرد سیستم بینایی و رشد طبیعی مغز تاثیر دارند. اسید فولیک و آهن موجود در این سافت ژل نیاز بدن باردار به این مواد را تامین می کند و علاوه بر این باعث حفظ سلامت و شادابی ناخن پوست و مو می شود.

عوارض سافت ژل پریگمام

اگر در دوره بارداری یا شیردهی هم زمان با این مکمل از داروهای دیگری استفاده می کنید بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

کسانی که به هر یک از ترکیبات موجود در این کپسول آلرژی دارند باید قبل از مصرف به پزشک یا داروساز اطلاع دهند.

به دلیل این که این کپسول حاوی آهن است، مصرف زیاد و تصادفی آن می تواند برای کودکان ضرر داشته باشد و در افرادی با معده حساس ناراحتی خفیف معده ایجاد کند.

سافت ژل پریگمام چیست؟ عوارض و موارد مصرف آن
سافت ژل پریگمام چیست؟ عوارض و موارد مصرف آن

شرایط نگهداری سافت ژل پریگمام

این سافت ژل را در جایی خشک و خنک، دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتی گراد و به دور از دسترسی کودکان نگهداری کنید.

روش مصرف سافت ژل پریگمام

افراد باردار می توانند روزانه دو عدد از این کپسول را به همراه یک وعده غذایی مصرف کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا