کپسول و قرص پریناویت چیست و چه کاربرد و عوارضی دارد؟
کپسول و قرص پریناویت یک فرآورده بسیار با ارزش و پر کاربرد است که حاوی انواع ویتامین های ضروری بدن و آهن و ید و انواع مواد مغذی است که برای زنان بارداری یک مکمل عالی محسوب می شود. این فرآورده کمک شایانی به تقسیم سلولی و به رشد جنین و سلامت جنین می کند و موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماری های مزمن می شود. در این مقاله نشریه علمی جهان شیمی فیزیک شما را با خواص، عوارض، ترکیبات، مکانیسم اثر، تداخل دارویی، نحوه ی نگه داری و شرایط نگه داری این محصول بیشتر آشنا می کنیم.
در دیگر مقالات این نشریه شما می توانید اطلاعات مفیدی درباره انواع داروها نظیر قرص و کپسول آلپیک، قرص نروزان، کپسول فارماژلیتان، کپسول نوتری لیور ساپورت، قرص و کپسول سلنداکر، قرص روکین، پودر انترامیل دیابتی و … را کسب کنید.
قرص و کپسول پریناویت چیست؟
دوران بارداری و دوران شیردهی جزء حساس ترین دوران زندگی یک خانم است که در صورت کمبود هر نوع ویتامین و مواد معدنی در این دوران سبب ایجاد مشکلات جبران ناپذیری برای مادر و جنین می شود.
در این دوران در بدن مادر تغییرات فیزیولوزیکی صورت می گیرد و در این حالت تنها منبعتامین مواد غذایی مورد نیاز جنین و کودک از راه بدن مادر و شیر صورت می گیرد بنابراین نیاز به ویتامین ها و مواد معدنی و ریز مغذی ها در این دوران افزایش پیدا می کند. و بر طبق تحقیقات انجام شده نشان داده شده است که استفاده و دریافت این ویتامین ها و مواد معدنی کافی می تواند بر روی سطح سلامت، افزایش ضریب هوشی نوزاد و محافظت در برابر ابتلا به انواع بیماری ها تاثیر گذار باشد برای همین مکمل های موجود است که برای این دوران تهیه شده است که دارای اثرات قوق العاده ای هستند.
این فرآورده حاوی انواع ویتامین های محلول در آب و محلول در چربی نظیر ویتامین گروه B، ویتامین C، ویتامین E و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، روی، ید، سلنیوم، منگنز و همچنین اسیدهای چرب و امگا ۳ است که بر روی رشد و تکامل سیستم عصبی جنین بسیار موثر است و در بالا بردن ضریب هوشی نوزان نقش مهمی دارند. با مصرف مکمل های قبل و دوران بارداری می توان از تولد نوزادان زودرس جلوگیری کرد و در سه ماهه اول بارداری موجب رشد متناسب اندام ها و سیستم مغزی و نخاعی جنین می شود و در سه ماهه دوم موجب تقویت رشد متناسب اندام ها و آسان شدن رشد سریع جنین می شود و در سه ماهه سوم موجب تقویت اندام ها، رشد مغز، رشد چشم ها می شود.
کاربرد و خواص قرص و کپسول پریناویت
کمک به تقسیم سلولی و رشد بافتی در دوران بارداری و شیردهی
کمک به تامین ویتامین های مورد نیاز بدن در دوران بارداری و دوران شیردهی
تقویت سیستم ایمنی در دوران بارداری
حاوی ویتامین های گروه B و C
تامین حاوی آهن، ید و اسید فولیک در دوران بارداری و دوران شیردهی
مکملی ویژه برای دوران بارداری و دوران شیردهی
محافظت از سلول های مادر و جنین در برابر آسیب رادیکال های آزاد ناشی از استرس و آلودگی
تامین نیاز مادر باردار به کلیه ریز مغذی ها در دوران بارداری
جلوگیری از بروز آسیب های مغزی-نخاعی در جنین
کمک به رشد و تکامل سیستم مغز و اعصاب جنین
کمک به پیشگیری و رفع کم خونی در دوران بارداری و قبل دوران بارداری
ترکیبات قرص و کپسول پریناویت
ویتامین B1 ۵ میلی گرم
ویتامین B2 ۲ میلی گرم
ویتامین B3 ۲۰ میلی گرم
ویتامین B5 ۶ میلی گرم
ویتامین B6 ۱۰ میلی گرم
ویتامین B12 ۹ میکرو گرم
فولیک اسید ۶۰۰ میکرو گرم
ویتامین C ۸۰ میلی گرم
ویتامین D ۱۵ میکرو گرم
ویتامین E ۴ میلی گرم
ویتامین K ۷۰ میکرو گرم
بیوتین ۱۵۰ میکرو گرم
کلسیم ۵۰۰ میلی گرم
مس ۱ میلی گرم
لودین ۱۵ میلی گرم
آهن ۱۷ میلی گرم
منیزیم ۳۰۰ میلی گرم
منگنز ۰/۵میلی گرم
سلنیوم ۵۵ میکرو گرم
زینک ۱۵ میلی گرم
که در زیر به مکانیسم اثر برخی از این ترکیبات می پردازیم.
ویتامین B1
ویتامین B1 یا تیامین که در قلب، کبد و کلیه به وفور یافت می شود وجود این ویتامین برای تجزیه مولکول های شکر (کربوهیدرات) از غذا، تشکیل برخی انتقال دهنده های عصبی ( مواد شیمیایی مغز)، تولید اسید چرب و تولید بعضی از هورمون های خاص لازم و ضروری است. مغز کودکان نسبت به کمبود این ویتامین بسیار حساس تر از مغز بزرگسالان است، کمبود این ویتامین در بدن دارای علائمی مانند کاهش وزن، بی اشتهایی، کم اشتهایی، مشکلات حافظه یا گیجی، مشکلات قلبی، بی حسی دست و پا و کمبود آن در دوران بارداری سبب عقب افتادن رشد جنین و رشد مغز جنین می شود. میزان نیاز بدن در دوران بارداری و دوران شیردهی در حدود ۱/۴ میلی گرم می باشد.
ویتامین B2
این ویتامین با نام ریبوفلاوینن نیز شناخته می شود. بدن برای انجام اعمالی مانند تولید انرژی، تجزیه چربی ها، دارو و هورمون های استروئید، تبدیل تریپتوفان به نیاسین، تبدیل ویتامین B6 به کمک آنزیمی که بدن به آن احتیاج دارد نیاز دارد. کمبود این ویتامین در بدن دارای علائمی مانند اختلالات پوستی، ورم دهان و گلو، زخم شدن گوشه لب، ریزش مو و قرمزی و خارش چشم است و کمبود شدید این ویتامین سبب کم خونی، آب مروارید و فقر آهن می شود و همچنین کمبود آن در زنان بارداری سبب افزایش اختلالات مادرزادی می شود. میزان نیاز بدن در دوران بارداری در حدود ۱/۶ میلی گرم و در دوران شیردهی در حدود ۱/۶میلی گرم است.
ویتامین B5
ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک وجود این ویتامین برای کمک به تشکیل آنزیم ها، پروتئین ها و چربی ها برای بدن لازم و ضروری است. اسید پانتوتنیک توسط گلبول های قرمز خون در تمام بدن حمل می شوند تا برای انواع فرآیندهای انرژی و متابولیسم از مواد مغذی استفاده شوند. علائم کمبود این ویتامین در بدن شامل بی حس شدن و سوزش دست و پا، بی اشتهایی، بی خوابی و خواب پریشان و کج خلقی است. میزان مورد نیاز بدن در دوران بارداری ۶ میلی گرم و در دوران شیردهی در حدود ۷ میلی گرم است.
ویتامین C
ویتامین C یا اسید اسکوربیک از ویتامین های محلول در آب است و بدن قادر به ساخت این ویتامین نیست که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. بدن برای ساخت کلاژن ، ال کارنتین آمینو اسیدی که برای متابولیسم بدن لازم است و برخی از انتقال دهنده های عصبی به آن نیاز دارد. این ویتامین در بدن دارای نقش های گوناگونی از جمله متابولیسم پروتئین ها، محافظت بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد، کمک به عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد. میزان نیاز بدن در زنان باردار بالای ۱۹ سال در حدود ۸۵ میلی گرم و در زنان شیرده بالای ۱۸ سال در حدود ۱۲۰ میلی گرم است.
ویتامین D
این ویتامین یک ریز مغز مهم برای بدن است که مهم ترین عملکرد آن در بدن حفظ و ثبات کلیسم و کمک به سلامت اسکلت بدن است و جود این ویتامین برای بدن برای سلامت استخوان ها از راه تنظیم سوخت و ساز استخوان ها، تعادل کلسیم و فسفات، انقباض عضلات، هدایت عصبی و عملکرد سلول ها لازم و ضروری است. کمبود ویتامین D در دوران بارداری بسیار متداول است و کمبود آن در دوران بارداری سبب افزایش ریسک ابتلا به پره اکلامپسی، زایمان زود رس، دیابت بارداری، راشیتیسم یا نرمی استخوان و … می شود.
اسید فولیک
اسید فولیک به بدن کمک می کند تا سلول های جدید بسازد و جود آن در دوران بارداری به این دلیل دارای اهمیت است که که از نواقص در مغز و نخاع جنین جلوگیری می کند این نقایص سبب می شود راه رفتن و عملکرد مثانه و روده دچار مشکل شود. کمبود آن در دوران بارداری سبب تولد نوزاد با وزن کم، زایمان زود رس، تاخیر در رشد جنین، ابتلا به بیماری اوتیسم و … می شود. میزان نیاز بدن در دوران بارداری در حدود ۶۰۰ میکرو گرم ودر دوران شیردهی در حدود ۵۰۰ میکروگرم است.
کلسیم
کلسیم فراوان ترین ماده معدنی در بدن محسوب می شود، تمام کلسیم بدن در استخوان ها و دندان ها ذخیره شده است. از نقش کلسیم در بدن می توان به کمک به رگ ها تا خون را در سراسر بدن به جریان بیندازد، انتقال پیام بین مغز و قسمت های مختلف بدن و ترشح هورمون اشاره کرد. کمبود کلسیم در بدن سبب پوکی استخوان و راشیتیسم می شود. میزان نیاز کلسیم در دوران بارداری در حدود ۱۰۰۰ میلی گرم در روز است.
عوارض مصرف قرص و کپسول پریناویت
تا کنون هیچ عارضه جانبی خاصی از مصرف این فرآورده گزارش نشده است.
نحوه ی مصرف قرص و کپسول پریناویت
طبق دستور پزشک و یا طبق دستور زیر مصرف شود.
بزرگسالان روزانه دو عدد قرص یا یک عدد کپسول به همراه غذا و مقدار کافی آب میل شود.
هشدارهای مصرف قرص و کپسول پریناویت
از مصرف بیش از میزان توصیه شده خوداری کنید.
این محصول صرفا مکمل رژیمی غذایی است و جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری نیست.
مصرف در دوران بارداری با مشورت پزشک باشد.
مصرف در دوران شیردهی با مشورت پزشک باشد.
مقدار توصیه شده را بدون مشورت با پزشک و یا داروساز خود افزایش ندهید.
در صورت مصرف هرگونه دارو قبل از مصرف این محصول پزشک خود را مطلع کنید.
شرایط نگه داری کپسول و قرص پریناویت
این دارو را در دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتیگراد نگه داری کنید.
دارو در جای خشک و خنک نگه داری شود.
این دارو دور از نور مستقیم آفتاب نگه داری شود.
دارو دور از دسترس اطفال نگه داری شود.