قرص پرگ ویت چیست؟ موارد و نحوه مصرف و عوارض آن
قرص پرگ ویت (پرگویت) ویتان مولتی ویتامین مینرال برای دوران بارداری و شیردهی است. این مکمل تمام نیازهای ضروری مادران برای رشد جنین را تامین می کند. مکمل های اسید فولیک (در اوایل بارداری) و ویتامین D برای زنان باردار و شیرده توصیه می شود، و زنان باردار گیاهخوار ممکن است به مکمل ویتامین B12، در کنار سایر مواد مغذی، نیاز داشته باشند. تغذیه خوب و سبک زندگی سالم در دوران بارداری و شیردهی برای سلامت مادر و نوزاد و در نتیجه برای سلامت نسلهای آینده مفید است. از قرص پرگ ویت در نشریه جهان شیمی فیزیک اطلاعات کاملی در اختیار علاقه مندان به مباحث دارویی قرار میدهیم.
قرص پرگ ویت چیست
ریز مغذی های قرص پرگ ویت شامل ویتامین A که برای رشد و تکامل جنین، رشد استخوان و شکل گیری دندان لازم است. ویتامین C در سیستم ایمنی و مقاومت بدن در برابر عفونت مهم است. ویتامین D برای رشد و نمو نرمال، استحکام استخوان ها و دندان های مادر و جنین نقش دارد. ویتامین E در برابر رادیکال های آزاد نقش دارد. ویتامین B1 در متابولیسم کربوهیدرات ها و عملکرد عصبی موثر است. ریبوفلاوین اثرات آنتی اکسیدانی دارد. نیاسین در تولید انرژی و متابولیسم موثر است. پیریدوکسین در متابولیسم اسیدهای آمینه و فولیک اسید: ضروری است برای بلوغ گلبول های قرمز و شکل گیری لوله عصبی جنین. ویتامین B12 از کم خونی جلوگیری کرده. کلسیم: به رشد و تکامل استخوان جنین، استحکام استخوان مادر و جنین کمک میکند. آهن: برای رشد و نمو جنین و از کم خونی جلوگیری میکند. روی: برای رشد و شکل گیری عصبی جنین عالی است.
ویژگی های قرص پرگ ویت
- تامین آنتی اکسیدان مانندویتامین A، ویتامین E و ویتامین C
- ریز مغذی ها برای رشد جنین و سلامت مادر
- دارا بودن آهن، اسید فولیک و B۱۲
- حفظ استحکام استخوان ها و دندان ها
- حفظ هموگلوبین خون
- کاهش عوارض بارداری
روش مصرف قرص پرگ ویت
روزانه ۱ قرص و با غذا مصرف شود.
مکمل های ویتامین و تغذیه در دوران بارداری و شیردهی
تغذیه خوب در دوران شیردهی ضروری است تغذیه خوب در دوران شیردهی حیاتی است. نوزاد در حال رشد در رحم مادر برای تامین مواد مغذی خود کاملا به مادر خود وابسته است، بنابراین کیفیت رژیم غذایی مادر بسیار مهم است. در دوران بارداری، افزایش دریافت چندین ماده مغذی مانند ویتامین های A، B1، B2، C و D و فولات مورد نیاز است. جذب برخی از مواد مغذی توسط زنان در طول بارداری افزایش مییابد، که میتواند به دستیابی به سطوح کافی مواد مغذی کمک کند.۱ با وجود این، دریافت رژیم غذایی و/یا ذخایر مواد مغذی کلیدی (مانند ویتامین D) اغلب در زنان باردار کم است. مکملهای فولیک اسید و ویتامین D در دوران بارداری توصیه می شود، زیرا بعید است که رژیم غذایی به تنهایی بتواند منبع کافی را تامین کند.
زنانی که در دوران شیردهی هستند، حتی نسبت به دوران بارداری به مواد مغذی بیشتری نیاز دارند. در دوران شیردهی به مقادیر بیشتری از ویتامینهای فوق الذکر به همراه ویتامینهای B3 و B12 نیاز است. سطوح کافی از این ویتامین ها به استثنای ویتامین D را می توان با خوردن یک رژیم غذایی سالم و متنوع به دست آورد. همانند دوران بارداری، مصرف روزانه مکمل ویتامین D برای زنان شیرده مورد نیاز است. در این مقاله مواد مغذی مهم در دوران بارداری و شیردهی مورد بحث قرار می گیرد: اسید فولات/فولیک، ویتامین D، ویتامین A و ویتامین های B2 و B12.
فولات / اسید فولیک
اسید فولیک نامی است که به شکل مصنوعی ویتامین B معروف به فولات داده شده است. RNI فولات برای زنان ۱۹ تا ۵۰ ساله ۲۰۰ میکروگرم است. فولات (یا اسید فولیک) برای جلوگیری از نقص لوله عصبی (NTDs) در نوزادان مورد نیاز است. سیستم عصبی مرکزی نوزاد (مغز و نخاع) به طور معمول ابتدا به صورت یک صفحه مسطح از سلول ها (صفحه عصبی) که در هفته های ۳ تا ۴ بارداری به هم می پیچد (لوله عصبی) رشد می کند و برای تشکیل سیستم عصبی مرکزی بسته می شود. NTD ها، مانند اسپینا بیفیدا، ممکن است زمانی ایجاد شوند که لوله به درستی بسته نشود. لوله عصبی در هفته های اولیه شکل می گیرد، قبل از اینکه بسیاری از زنان متوجه بارداری خود شوند. از اوایل دهه ۱۹۹۰، مشهود بود که مصرف اسید فولیک (۴۰۰ میکروگرم در روز) در حوالی زمان لقاح میتواند خطر ابتلا به NTDs را در نوزادان کاهش دهد.
زنان باردار باید مکمل اسید فولیک روزانه ۴۰۰ میکروگرم را تا هفته ۱۲ بارداری ادامه دهند و از غذاهایی که حاوی فولات/اسید فولیک در رژیم غذایی هستند استفاده کنند. این گونه غذاها عبارتند از: سالاد سبز، نخود، کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم، گل کلم، ازگیل، اسفناج، گوجه فرنگی، پرتقال، نخود، نان سبوس دار و غلات صبحانه غنی شده.
نیاز به فولات (شکل ویتامینی که به طور طبیعی در غذاها یافت می شود) در دوران بارداری (+۱۰۰ میکروگرم) و شیردهی (+۶۰ میکروگرم) را می توان با رژیم غذایی حاوی غذاهای غنی از فولات تامین کرد. از آنجایی که مقادیر قابل توجهی فولات را نمی توان در بدن ذخیره کرد، تامین روزانه رژیم غذایی مهم است. فولات یکی از مواد مغذی است که معمولاً در رژیم غذایی زنان شیرده کم است.
ویتامین دی
ویتامین D به بدن کمک می کند تا کلسیم را از رژیم غذایی جذب کند که برای سلامت استخوان ها مهم است. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد ویتامین D ممکن است به محافظت در برابر دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطانها و همچنین بهینهسازی عملکرد سیستم ایمنی کمک کند. در دوران بارداری، ویتامین D برای رشد استخوانها و دندانهای کودک مهم است. منبع اصلی ویتامین D از طریق تاثیر نور خورشید بر روی پوست در ماه های تابستان است. بنابراین، دستیابی به سطوح کافی ویتامین D در ماههای زمستان و برای زنانی که در خارج از منزل پوست خود را میپوشانند، همراه با زنانی که پوست تیرهتری دارند، مانند پوستهای آفریقایی، آفریقایی کارائیب یا آسیای جنوبی، چالشبرانگیزتر است. همچنین کسانی که از غذاهای حیوانی اجتناب میکنند یا رژیم غذایی بسیار ضعیفی دارند، در معرض خطر ویژه کمبود ویتامین D هستند
منابع غذایی کمی برای ویتامین D وجود دارد، اما ماهی های روغنی – از جمله سالمون، ماهی خال خالی، قزل آلا، آنچوی و ساردین – منبع خوبی است و خوردن آن یک بار در هفته می تواند سهم مفیدی در دریافت ویتامین D داشته باشد. اگرچه ماهیهای چرب غنیترین منبع غذایی هستند و حدود ۳ تا ۸ میکروگرم ویتامین D در هر ۱۰۰ گرم ارائه میکنند، افراد کمی از ماهیهای روغنی استفاده میکنند. برخی از انواع ماهیها مانند کوسه، ارهماهی و مارلین باید در دوران بارداری و مصرف آنها اجتناب شود. برای جلوگیری از مصرف زیاد جیوه و سایر آلایندهها، مصرف ماهی تن نباید بیش از دو استیک ماهی تن در هفته یا چهار قوطی ماهی تن در هفته باشد. میکروگرم) و برخی غلات صبحانه غنی شده (سطح آن می تواند از ۱.۵ تا ۸.۵ میکروگرم در ۱۰۰ گرم متغیر باشد). پخش کردن یک تکه نان با مارگارین غنی شده یا اسپری ۰.۶ میکروگرم و ۱۰۰ گرم گوشت گاو بدون چربی ۰.۷ میکروگرم ویتامین D فراهم می کند.
وضعیت نامناسب ویتامین D مادر بر سلامت نوزاد و سلامت استخوان او در درازمدت تأثیر خواهد داشت. بنابراین، مکمل روزانه ۱۰ میکروگرم ویتامین D برای همه زنان در دوران بارداری و شیردهی توصیه می شود. وضعیت پایین ویتامین D و عدم آگاهی از اهمیت مصرف روزانه ۱۰ میکروگرم مکمل ویتامین D در دوران بارداری و شیردهی در سراسر جمعیت بریتانیا، به ویژه در میان زنان جوان آسیایی و آفریقایی-کارائیب، گسترده است. در مطالعهای روی زنان باردار بریتانیایی از گروههای قومی اقلیت، بیش از ۵۰٪ وضعیت ویتامین D پایینی داشتند.
زنانی که پوست تیرهتری دارند یا بیشتر پوست خود را پنهان میکنند، یا آنهایی که در خانه هستند، بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین D هستند. زنان چاق احتمالا در معرض افزایش خطر کمبود ویتامین D هستند، زیرا وزن قبل از بارداری با غلظت پایین ویتامین D سرم ارتباط معکوس دارد.۱۶ نامه ای از افسران ارشد پزشکی بریتانیا به متخصصان بهداشت در فوریه ۲۰۱۲ برای افزایش آگاهی صادر شد. خطر کمبود ویتامین D در میان گروه های در معرض خطر. بسیاری از زنان در بریتانیا وضعیت ویتامین D پایینی دارند که اگر شدید باشد، آنها را در معرض خطر استئومالاسی، شکل بزرگسالی راشیتیسم قرار می دهد.
ویتامین A
ویتامین A برای ساختار و عملکرد طبیعی پوست ضروری است. همچنین برای بینایی، رشد و سیستم ایمنی سالم حیاتی است. ویتامین A را می توان به دو شکل دریافت کرد: رتینول از پیش ساخته شده که در غذاهای حیوانی یافت می شود و کاروتنوئیدها که عمدتا مشتقات گیاهی هستند (بتا کاروتن فراوان ترین کاروتنوئید است) که برخی از آنها می توانند در بدن به رتینول تبدیل شوند. به همین دلیل، مقادیر ویتامین A در معادل های رتینول اندازه گیری می شود. یک معادل رتینول برابر با ۱ میکروگرم رتینول یا ۶ میکروگرم بتاکاروتن است.
منابع ویتامین A عبارتند از پنیر، کره، مارگارین و اسپری های کم چرب که اغلب به طور داوطلبانه ویتامین A به آنها اضافه می شود. کاروتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن می توانند در بدن به ویتامین A تبدیل شوند. منابع غذایی کاروتنوئیدها شامل سبزیجات با برگ سبز تیره، میوه های نارنجی رنگ (مانند انبه و زردآلو) و سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، هویج و گوجه فرنگی است.
ویتامین های گروه B
ویتامین B2 به آزاد شدن انرژی از غذا و حفظ سلامت غشاهای مخاطی مانند غشاهای موجود در دهان و روده کمک می کند. زنان بالغ به ۱.۱ میلی گرم در روز ویتامین B2 نیاز دارند، اما زنان باردار به ۰.۳ میلی گرم در روز و زنان شیرده به ۰.۵ میلی گرم در روز نیاز دارند. این مقدار اضافی ویتامین B2 را می توان در یک کاسه کوچک غلات صبحانه غنی شده یافت. . بسیاری از زنان بیشتر ویتامین B2 خود را از منابع حیوانی به ویژه لبنیات مانند شیر، پنیر و ماست دریافت می کنند. حدود ۱۲ درصد از زنان ۱۹ تا ۶۴ ساله میانگین دریافت ویتامین B2 روزانه کمتر از LRNI دارند.
ویتامین B12 به ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کند و سیستم عصبی را سالم نگه می دارد. RNI در دوران بارداری در همان سطح برای زنان غیر باردار باقی می ماند (۱.۵ میکروگرم در روز). با این حال، زنان شیرده به ۰.۵ میکروگرم در روز ویتامین B12.1 اضافی نیاز دارند ویتامین B12 تقریبا در تمام غذاهای با منشاء حیوانی مانند گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی و همچنین عصاره مخمر و غنی شده یافت می شود. غلات صبحانه متوسط مصرف فعلی ویتامین B12 در میان زنان بالغ ۱۹ تا ۶۴ ساله ۴.۶ میکروگرم در روز است. با این حال، رژیم های گیاهخواری که فقط حاوی مقادیر کمی از محصولات لبنی و تخم مرغ هستند، و به ویژه رژیم های گیاهخواری که در آن هیچ محصول حیوانی مصرف نمی شود، احتمالاً کمبود ویتامین B12 (ممکن است از نظر کلسیم، ویتامین B2، آهن و ویتامین D نیز کم باشد).
مکمل های ویتامینی مناسب
مصرف روزانه مکمل اسید فولیک برای خانم ها قبل از بارداری و در طول ۱۲ هفته اول بارداری توصیه می شود و همه خانم های باردار و شیرده باید روزانه مکمل ویتامین D مصرف کنند. مولتی ویتامین ها حاوی ویتامین A (رتینول) نامناسب هستند، زیرا مصرف زیاد این ویتامین به صورت مکمل می تواند برای جنین خطرناک باشد. از هر گونه مکمل حاوی ویتامین A، مکمل های مولتی ویتامین با دوز بالا و مکمل های روغن کبد ماهی باید اجتناب شود. همچنین باید از برخی داروهای گیاهی اجتناب شود زیرا ممکن است بی خطر نباشند. مصرف بسیاری از مکمل ها سلامت را بهبود نمی بخشد و ممکن است تأثیر نامطلوبی بر سلامت داشته باشد.
زنان باردار وگان ممکن است علاوه بر اسید فولیک و ویتامین D به مکمل ویتامین B12 نیاز داشته باشند. انجمن وگان مکملی به نام VEG1 تولید می کند که حاوی ویتامین های B2، B6 و B12، ویتامین D، اسید فولیک، ید و سلنیوم است. زنان.
قیمت پرگویت
قیمت این قرص با توجه به شرکت تولید کننده و واردات مواد اولیه متفاوت است.
قرص پرگویت مولتی ویتامین مینرال چاق کننده است
مولتی ویتامین ها چاق کننده نیستند اما در افزایش اشتها نقش دارند.
هشدار در مصرف قرص پرگ ویت
پس از مصرف در بطری را بسته و در جای خشک و خنک نگهداری گردد.
این دارو برای تشخیص، درمان و یا پیشگیری نیست.
بیشتر از دوز توصیه شده مصرف نگردد.